Acasa Revista Presei Revista presei. Liviu Dragnea la un pas distanţă de Instanţă

Revista presei. Liviu Dragnea la un pas distanţă de Instanţă

scris de Florin BUDESCU
7 afisari

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, l-a suspendat din funcţie pe magistratul care a făcut Dosarul “Referendumul”, în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Revista presei. Liviu Dragnea la un pas distanţă de Instanţă

EvZ: Liviu Dragnea, la un pas de judecată. Procurorii de caz au fost destituiţi ”Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, l-a suspendat din funcţie pe magistratul care a făcut Dosarul “Referendumul”, în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea. Rechizitoriul a ajuns în mapa Laurei Codruţa Kovesi“

Gândul: Ponta justifică decizia lui Niţu de revocare a procurorului care a instrumentat dosarul Dragnea: “Papici a făcut dosare politice. De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?” “Nu ştiu cine a fost demis, Papici, marele băsist, morărist. N-a fost demis, i s-a terminat mandatul. Şi lui Băsescu îi expriră mandatul, ce facem îi ţinem pe toţi la nesfârşit? Că moare ţara fără ei, să mai facă şi ei un dosar. Că şefi din ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani după ce pleacă el… Stă şi el procuror simplu, că nu s-a născut şef. S-a terminat şi dosarul, gata, a ajuns la doamna Kovesi. Pa şi la revedere. De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice după ce le-a expirat mandatul? Eu susţin că Daniel Moraru, cu Papici şi cu ai lui au făcut dosare politice anu trecut când au luat oamenii şi i-au pus să jure cu mâna pe Biblie pentru că au votat la referendum, sunt dosare de poliţie politică. Am spus-o şi o spun mereu. Să se supere Macovei şi mama lui Macovei”

România liberă: USL trage guvernarea pe dreapta ”Tensiunile din coaliţia de guvernare blochează luarea unor decizii importante: Codul Rutier, regionalizarea, modificarea Constituţiei sau elaborarea bugetului pe 2014″

Curentul: Problema Schengen: Victor Ponta între amnezie și plagiat ”Problema aderării României la spațiul Schengen se preschimbă, pe zi ce trece, într-o „șaradă“ din ce în ce mai complicată, pe care politicienii noștri se dovedesc tot mai incapabili s-o descâlcească. În plus, în ciuda prieteniei ostentative cu care Victor Ponta s-a tot lăudat, unul dintre cele mai categorice refuzuri ne-au venit, probabil spre marea uluială a Premierului nostru, chiar din partea unor înalți oficiali socialiști francezi”

Naţional: Destructurarea „Grupului Monaco” baga in sperieti zeci de miliardari si politicieni: Incepe marele exil in Israel si Dubai! ”Traim vremuri in care miliardari mai mult sau mai putin de carton ar prefera sa li se confiste pe loc imensele averi stranse, decat sa treaca prin emotiile unor anchete penale. Dar cum aceasta solutie nu este inca viabila din punct de vedere legislativ, respectivii afaceristi, impreuna cu politicienii cu care formau pana nu demult omnipotente grupuri de influenta, isi negociaza acum libertatea“

Cronica română: Mişcarea Populară critică votul senatorilor jurişti în “cazul Vosganian”“Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a precizat, marţi, că prin votul dat de senatorii jurişti în cazul lui Varujan Vosganian, «România a făcut un pas înapoi în timp»”

Adevărul: Butonul roşu: judecătorul UDMR înclină balanţa la Curtea Constituţională ”Votul judecătorului Valentin Puskas, numit la propunerea UDMR, va înclina balanţa la Curtea Constituţională, după plecarea Iuliei Motoc la CEDO”

Bursa: Parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale a escrocului Cristian Sima ”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Cristian Sima, fostul preşedinte Sibex şi brokerul care a dispărut din ţară, anul trecut, după ce mai mulţi clienţi l-au acuzat că le-a pierdut banii, depăşindu-şi mandatul acordat prin contracte”

Curierul naţional: Plăteşti CASS, eşti asigurat. Nu plăteşti… eşti asigurat! ”Ministerul Sănătăţii a elaborat pachetul de servicii medicale de bază, care va fi gratuit pentru toţi cetăţenii, atât cei asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi. Barbu (ANPP): Noi am înţeles că pachetul de bază este pentru cei asiguraţi, iar cei care nu plătesc primesc doar serviciile de urgenţă”

Puterea: Durata blocajului din SUA, crucială pentru România ”Într-un astfel de scenariu, ţara noastră va resimţi tensiunile generate de volatilitatea pieţelor financiare şi de canalul comercial. Experţii susţin că România se află, cel puţin momentan, în afara oricărui fel de pericol, întrucât expunerea noastră în SUA este foarte mică”

StareaPresei.ro

4 comentarii

UnUL 03-10-2013 - 11:38

Să fie într-un ceas bun! Sper ca dosarul să își urmeze cursul, în ciuda declarațiilor ticăloase și penibile ale lui Copy-Paste Tonta și a decapitării DNA: (Un procuror care și-a făcut corect treaba și a strâns 80 de volume de probe privind fraudarea referendumului de către Dragnea și clica lui trebuia neapărat mazilit, nu-i așa?)

pathfinder 03-10-2013 - 11:46

Neaparat!

Partea buna e ca nu vor sta la putere la infinit.
Dosarul si datele stranse raman.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-10-2013 - 17:57

SUA şi Marea Britanie l-au lăsat din braţe pe Băsescu?
Un aliat al lui Traian Băsescu spune că înlocuirea din funcţie a lui Papici a fost legală. Monica Macovei dă un comunicat în stilul anilor ’50. De ce a fost schimbat Papici.

Un aliat al lui Băsescu confirmă legalitatea deciziei

Traian Băsescu, Monica Macovei, de fapt întreg aparatul de propagandă al fostului regim Băsescu-Boc a luat foc în urma deciziei procurorului general în ceea ce priveşte şefia Secţiei 1 a DNA. Dar Traian Băsescu & Co. au primit o lovitură sub centură chiar de la un aliat. Iată ce spune Daniel Morar, fost şef al DNA, în prezent judecător la CCR: „Domnul Papici, din câte ştiu eu, era delegat pe funcţie. I s-a terminat mandatul, a fost delegat, delegare care a fost încetată după o perioadă de timp. E dreptul procurorului general să o facă, e dreptul procurorului să numească, e dreptul procurorului general să înceteze o delegare, cu justificările pe care dânsul le poate oferi, nu eu sau altcineva”, a declarat Daniel Morar miercuri, citat de Agerpres……

pathfinder 03-10-2013 - 18:07

Nu poti sa lasi din brate ceva ce nu ai tinut in brate niciodata.
Simplu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult