Acasa Revista Presei Revista presei. Liviu Dragnea, lovit în moalele capului

Revista presei. Liviu Dragnea, lovit în moalele capului

scris de Z.V.
27 afisari

Anunțul DNA referitor la dosarul penal pe care îl are în lucru în legătură cu dezvăluirile RISE Project, declarațiile făcute într-o conferință de presă de președintele ANAF, Bogdan Stan, precum și măsurile de securitate luate pentru festivalul Neversea, dar și creșterea economică din primul trimestru al acestui an sunt printre principalele subiecte ale zilei de 8 iulie.

Liviu Dragnea, lovit în moalele capului de Rise Project, un ONG finanțat de George Soros. Momentul de răscruce al carierei politice a lui Liviu Dragnea îl reprezintă dosarul ‘Tel Drum’, scos acum la iveală de Rise Project, un ONG care face parte din grupul OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), finanțat de George Soros prin „Open Society Institute’, alături de USAID, un ONG american în care este implicat financiar același George Soros, după cum se poate vedea și în materialul prezentat de celebra televiziune americană Fox News, scrie Cotidianul.

DNA anunță abia acum că are, de un an și jumătate, un dosar legat de afacerile lui Dragnea în Brazilia. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că va începe o anchetă penală în legătură cu ‘o parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată’. Dosarul penal a fost constituit de procurori pe bază de sesizare din oficiu, DNA dispunând în luna februarie începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției, transmite Evenimentul Zilei.

Dragnea versus Dragnea. Șapte momente esențiale în care liderul PSD s-a contrazis singur. Deseori, declarațiile politice sau de intenție ale lui Liviu Dragnea sunt contrazise de acțiunile sale sau de declarații ulterioare, care le neagă cu nonșalanță pe primele, într-o veritabilă alba-neagra. Nu o dată, Liviu Dragnea a transformat negația în afirmație și invers. Gândul a analizat șapte momente reprezentative, de la introducerea de taxe noi, la alianța cu UDMR la guvernare, de la picarea în Parlament a creșterii indemnizațiilor înalților demnitari, până la mandatul lui Sorin Grindeanu la Palatul Victoria, de la organizarea de contramanifestații PSD, pe fondul protestelor masive de stradă în urma adoptării OUG 13 și până la amânarea creșterilor salariale promise bugetarilor, în care liderul PSD și-a schimbat poziția de la o declarație la alta, din 2016 până în prezent.

Președintele Fiscului, Bogdan Stan: Nu mi-a cerut nimeni demisia / Despre controalele la RISE: ANAF nu e o instituție politică, nu ne facem calendarul de controale în funcție de declarațiile și acțiunile anumitor politicieni. Șeful Fiscului, Bogdan Stan, a susținut vineri seara, într-o conferință de presă, că ANAF nu își face calendarul de controale dupa agenda unor politicieni și a invocat secretul fiscal atunci când a fost întrebat ce plângeri au fost depuse la Antifraudă pentru a justifica controalele la site-ul de investigații RISE Project. „Le nivelul direcției Antifraudă pe iunie sunt 4.000 de controale programate, probabil RISE a fost unul dintre aceste controale. ANAF nu e o instituție politica, noi nu ne facem calendarul de controale în funcție de declarațiile și acțiunile anumitor politicieni”, a spus Stan, întrebat de ziariști cum comentează controalele de la RISE și de la HotNews.ro, relatează Hotnews.ro.

Guvernul Tudose pregătește momentul T0 în Justiție. Dacă impozitul pe cifra de afaceri și taxa de solidaritate au dinamitat Guvernul Tudose chiar din ziua învestirii, noul program de guvernare al Executivului prevede modificări substanțiale și la capitolul Justiție. Varianta 2.0 a programului arată că noul cabinet a fost însărcinat cu o misiune specială: resetarea sistemului judiciar. Momentul T0 așteptat de liderii PSD apare camuflat sub așa-zisa necesitate a adoptării unui „moment de reînceput înaintea intrării în anul centenar’, conform Jurnalului Național.

G20: Trump „onorat” să-l întâlnească pe Putin pentru prima dată. Președintele american Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, au avut la Summit-ul G20 prima reuniune bilaterală de la învestirea în funcție a liderului de la Casa Albă.
Cei doi lideri mondiali și-au dat mâna și au zâmbit în fața presei, în prima parte a întâlnirii, la care au avut acces și jurnaliștii. Președintele Donald Trump a declarat că : ‘am avut niște discuții foarte, foarte bune’, sugerând că se vor „întâmpla multe lucruri pozitive pentru Rusia, pentru Statele Unite și pentru toți cei vizați’, transite Rfi.ro.

Plagiatul lui Mihai Tudose va fi investigat de CNATDCU. Verdictul ar putea veni în două luni. Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) este obligat să verifice modul în care premierul a dobândit titlul de doctor, suspect de plagiat, după ce dovezile prezentate de „România liberă’ în acest sens au fost considerate oficial valide. Săptămâna aceasta, „România liberă’ a dezvăluit că nicio instituție publică nu investighează acuzațiile de plagiat care îi sunt aduse premierului Mihai Tudose. În acest context, ziarul nostru a înaintat, așa cum prevede legea, către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) un dosar cu dovezi care arată că există suspiciuni rezonabile că prim-ministrul nu a redactat corect teza sa de doctorat. După o singură zi, UEFISCDI a anunțat că sesizarea „României libere’ este validă.

Funeriu, mărturisiri după șase ani: „Am dat afară din birou un fost ambasador american”. Miza de sute de milioane a Bacalaureatului. Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației în Guvernul Boc, omul responsabil de introducerea unor măsuri dragonice pentru organizarea corectă a examenelor de Bacalaureat, revine în prim-plan exact în perioada afișării rezultatelor de la BAC de anul acesta. Funeriu realizează o analiză a efectelor măsurilor care au dus la eliminarea aproape totală a fraudei de la Bacalaureat și, implicit, la scăderea ratei de promovare. Fostul ministru face însă și o serie de dezvăluiri despre presiunile la care a fost supus, despre miza de sute de milioane de euro anual care rezulta din Bacalaureat, dar și despre alte evenimente din timpul mandatului, transmite Stiripesurse.ro.

Ministerul Public, despre abuzul în serviciu: CCR nu a cerut stabilirea unui prag. Nu există așa ceva în UE. Ministerul Public explică, într-un punct de vedere postat pe o rețea de socializare, de ce susține că reglementarea unui prag valoric al pagubei în cazul comiterii unui abuz în serviciu nu este nici necesară și nici oportună, interpretând astfel controversata decizie a Curții Constituționale. Într-un amplu comentariu postat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Public sub semnătura procurorului general Augustin Lazăr și a profesorului Ovidiu Predescu se arată, printre altele, că din conținutul deciziei CCR „nu rezultă că instanța de contencios constituțional ar fi instituit o obligație în sarcina legiuitorului în sensul reglementării unui prag valoric”, conform Ziare.com.

România lucrului prost făcut. Campusul școlar la care se lucrează de un deceniu: o investiție de peste 22 milioane de lei, blocată. O investiție de care ar fi trebuit să beneficieze câteva sute de copii și tineri din mai multe comune din sud-estul județulul Sălaj este abandonată în buruieni, după ce înercările autorităților locale de a finaliza proiectul au fost sortite eșecului. Scheletele de beton ale clădirilor ce ar fi trebuit să compună un complex modern în care să studieze și să fie cazați sute de copii din patru comune ale județului zac uitate printre buruieni în spatele unor garduri înalte. Investiția, demarată cu surle și trâmbițe, în urmă cu aproape un deceniu nu poate fi dusă la bun sfârșit întrucât beneficiarul nu are banii necesari. Șantierul a fost închis în 2016 și pus sub lacăt, scrie Adevărul.

Armata Neversea, „blindată’ până în dinți. Petrecăreții de pe litoral vor fi vegheați din umbră de orice fel de atac. Festivalul Neversea este primul din România care este apărat de o mică armată formată numai din spartani specializați în lupte moderne. Cei 600 de luptători antitero pe care Jandarmeria Română i-a detașat la festival au fost aleși pe sprânceană. Sunt „soldați’ care au la activ cel puțin câte o misiune în teatrele de operațiuni periculoase din lume și nu sunt genul de oameni cu care să glumești, notează Libertatea.

INS a recofirmat rata de creștere economică din primul trimestru, dar a majorat valoarea PIB cu 1 miliard de euro. Institutul Național de Statistică (INS) a reconfirmat vineri estimările publicate la jumătatea lunii mai și în iunie privind rata de creștere a produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an, dar a majorat valoarea PIB cu 4,55 miliarde lei (circa 1 miliard euro), pe seria brută. În 16 mai, primele estimări publicate de către INS indicau că produsul intern brut, principalul indicator care măsoară dimensiunea unei economii, a urcat în primul trimestru cu 5,7% față de aceeași perioadă din 2016, pe serie brută, și cu 1,7% față de trimestrul anterior, informează Economica.net.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și-a asumat o țintă de absorbție a fondurilor europene de 1,6 mld. euro în 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea să atingă o țintă de absorbție a fondurilor europene de 1,6 mld. euro până la sfârșitul anului 2017, un obiectiv pe care și l-a stabilit în urma unei întâlniri de lucru cu personalul de conducere al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) de la nivel central, regional și județean. Anul trecut România a primit de la UE 1,85 mld. euro pentru agricultură, din care 1,24 mld. euro din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA) și 610 mil. euro din fondurile pentru dezvoltare rurala si pescuit (FEADR+FEPAM), sume primite în cadrul financiar multianual 2014-2020, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, conform Ziarului Financiar.

Un an cu Daum. Calificare: „nein’! Fotbal: „null’! Perspectivă: „kein’! A sosit în România exact acum un an, pe 7 iulie 2016, cu o cursă „low-cost’, fiind privit de șefii Federației Române de Fotbal ca un Mesia în fotbalul nostru. Naționala tocmai părăsise turneul final al Campionatuzlui European din Franța pe ușa din dos, după un eșec cu Albania, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu hotărâse că e vremea să… schimbe aerul la cârma primei reprezentative. Alesul? Christoph Daum, un nume în fotbalul european, dar care ieșise din scenă încă din luna martie 2014 și mai avea și o tinichea de „coadă’, un scandal legat de consumul de cocoaină în anul 2000, scrie Fanatik.ro.

Veste dramatică din vestiarul FCSB. Alibec ratează Champions League?!Golgeterul FCSB nu s-a antrenat normal în vara asta și încă mai are dureri din cauza pubalgiei. Șansele ca el să ajungă într-o formă bună până la debutul din Ligă sunt minime. Planul FCSB e încurcat de problemele medicale ale lui Alibec. Cel mai bun marcator a ratat deja cea mai mare parte din pregătirea stabilită pentru presezon, potrivit Gazetei Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult