Acasa Revista Presei Revista presei. Lupta acerbă pe controlul Justiţiei a început

Revista presei. Lupta acerbă pe controlul Justiţiei a început

scris de Florin BUDESCU
7 afisari

A început unul dintre războaiele politice majore ale anului 2013: cel pentru o justiţie independentă sau controlată politic. Deocamdată ne aflăm în stadiul în care tranşeele s-au săpat la Consiliul Superior al Magistraturii. Oana Hăineală a scăpat preşedinte, apoi Alina Ghica a căzut, iar Cristi Danileţ a plusat. Acum e pat. Dar lupta continuă. Întru multe rapoarte MCV horror.

simbol justitieEvZ: Luptă acerbă pentru CSM. O Justiţie divizată este mai uşor de cucerit ”Alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) au dus la împărţirea celor care compun sistemul judiciar. Divizarea nu este însă cea indusă în spaţiul public – procurori versus judecători -, ori, politic, băsişti contra uslişti, ci între cei care vor cu adevărat o Justiţie independentă, puternică, şi cei care vor să lase o poartă deschisă compromisului cu clasa politică”

Gândul: Numirea şefilor Parchetului General şi DNA. Când a fost de acord Ponta cu Băsescu privind succesorul lui Morar “Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu de inconsecvenţă pentru că cere schimbarea procedurii, dar chiar el declara public, în mai 2012, că procurorul general şi şeful DNA trebuie numiţi de CSM, iar în 2005 a atacat legea la Curtea Constituţională tocmai în acest sens”

România liberă: Războiul ministrului Pivniceru împotriva independenţei magistraţilor ia amploare: a fost aruncată în luptă şi o instanţă de judecată pentru revocarea lui Dănileţ, membru CSM “Dupa prima infrangere suferita vineri, cand Oana Haineala a fost aleasa presedinte CSM, gruparea Monei Pivniceru a inceput atacurile directe la persoana. Prima tinta : judecatorul Cristi Danilet, caruia o judecatorie i-a cerut revocarea”

Curentul: Referendumul pentru modificarea Constituției, miza reală a „dragostei” dintre Ponta și UDMR ”Scopul este unul pur politic și este legat de modificarea Constituției și folosirea bazinului electoral maghiar ca masă de manevră pentru realizarea acestuia. Concret, cheia este aportul în cifre pe ca UDMR l-ar putea aduce la modificarea legii supreme”

Puterea: Guvernul Ponta a apelat la puşculiţă pentru alegeri ”Cheltuielile bugetare au explodat în noiembrie 2012, după cum arată raportul întocmit de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) referitor la execuţia bugetară pe primele 11 luni ale anului trecut”

Adevărul: USL împarte prada clientelei de partid ”Liderii PSD şi PNL negociază, în aceste zile, repartizarea secretarilor de stat, şefilor de agenţii naţionale şi de instituţii judeţene.”

Bursa: Poveste cu tâmpiţi: taxele locale ”Cetăţenii care s-au trezit de la trei dimineaţa, încă din primele zile ale anului 2013, ca să plătească taxe şi impozite mai mici, cu discount, ar putea avea supriza să constate că vor fi plătit, totuşi, mai mult decât datorau”

Curierul naţional: Bâlbâiala cu taxa auto aduce procese în cascadă ”În primele două zile lucrătoare ale anului, numai la Tribunalul Bucureşti s-au înregistrat aproape 100 de litigii referitoare la taxa de poluare”

StareaPresei.ro

1 comentariu

vasile 08-01-2013 - 08:53

Revista presei portocalii, adica acea presa aservita lui Basescu. De ce trebuie sa spuneti generic, „Revista presei”? Alta presa nu mai exista in tara, numai aceasta, EV. Zilei , RL, Adevarul, Gandul, Curierul National. Fiti foarte exacti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult