Acasa Revista Presei Revista presei. Maghiarii moderaţi se tem de cei extremişti

Revista presei. Maghiarii moderaţi se tem de cei extremişti

scris de Florin BUDESCU
8 afisari
Maghiarii moderaţi se tem că ziua lor poate fi deturnată de radicali „Organizaţiile radicale vor să provoace incidente violente la Târgu Mureş pentru a cere autonomia secuilor. În schimb, populaţia maghiară vrea să serbeze ziua de 15 Martie în linişte, prin participarea la marşuri dedicate evenimentului” (EvZ)

Defilare de 15 martie. Vicepremierul Ugariei, călare în Târgu Secuiesc

Defilare de 15 martie. Vicepremierul Ugariei, călare în Târgu Secuiesc (foto: index.hu)

Membrii Jobbik interzişi în România „Autorităţile române au decis nepermiterea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik, urmând să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili” (Bursa)

România interzice intrarea în ţară a extremiştilor maghiari. Membri ai Jobbik şi ai Gărzii Maghiare, indezirabili „Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că a făcut demersuri pentru a interzice intrarea pe teritoriul României a unor membri ai patru mişcări extremiste maghiare, printre care şi partidul Jobbik. Instanţa urmează să dea un verdict cu privire la aprobarea statutului de cetăţeni indezirabili pentru aceste persoane, însă de obicei aceasta este o formalitate care se desfăşoară rapid. Sâmbătă, 15 martie, în ţară au loc manifestări cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Candidatul din Târgu Mureş de pe lista Jobbik la alegerile din Ungaria, Kisgyorgy Levente, reacţionează şi spune că măsura MAI poate declanşa un scandal internaţiona” (Gândul)
Miting de amploare al PMP, sâmbătă în Capitală: “Ponta te arde cu pompa!” „Partidul Mişcarea Populară va organiza sâmbătă, 15 martie, un miting de amploare la Bucureşti împotriva accizei suplimentare de 7 eurocenţi pentru benzină şi motorină care ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie 2014. PMP protestează astfel împotriva acestei accize care va creşte preţurile la combustibili şi va genera creşterea în lanţ a preţurilor la toate produsele şi serviciile” (Cronica română)
DNA ii da lui Gruia Stoica perversa de la Chisinau! „Aflat in stare de arest preventiv dupa ce procurorii anticoruptie l-au acuzat ca, impreuna cu avocatul sau, Doru Bostina, ar fi incercat sa „blatuiasca” licitatia organizata de CEO Oltenia pentru transportul feroviar al carbunelui extras, Gruia Stoica poate primi o noua lovitura judiciara” (Naţional)
Ion Ţiriac: „Halep câştigă un turneu, iar la următorul abandonează în primul set.“ Ce spun statisticile „Fostul mare tenismen Ion Ţiriac este dezamăgit de evoluţiile oscilante ale Simonei Halep, despre care spune că nu are continuitate în rezultate. Statisticile îi dau dreptate fostului şef al sportului românesc.” (Adevărul)
Posesorii de câini riscă amenzi de până la 5.000 de lei dacă animalele nu sunt microcipate „Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar, începând de sâmbătă, când intră în vigoare noua legislaţie privind identificarea câinilor cu stăpân” (Curentul)
Tranzacţii speciale însumând 73,01 mil. lei în şedinţa de ieri de la BVB „Capul de afiş este deal-ul cu 22,52 mil. acţiuni SIF Oltenia, în valoare de 43,92 mil. lei. Două pachete reprezentând aproape 10% din capitalul social al Băncii Carpatica, vândute ieri pentru 19,58 mil. lei este posibil să fie lichidări de participaţie a lui Ilie Carabulea, al cărui drept de vot a fost suspendat de BNR” (Curierul naţional)
UEFA a dat cluburilor din Liga 1 aproape un milion de euro pentru dezvoltarea fotbalului juvenil „Liga Profesionistă de Fotbal a primit această sumă, iar în cel mai scurt timp va distribui banii cluburilor din primul eșalon, mai puțin Steaua, cea care a participat în Liga Campionilor, și care a primit alte sume din partea forului european” (Puterea)
StareaPresei.ro

8 comentarii

BULA 15-03-2014 - 09:07

PSD a casunat pe bietii caini, in loc sa creeze un milion de locuri de munca, cum a promis. Cele mai mari scarbe sunt in PSD. Sa nu votati PSD ! Si nici partidele lui Basescu. Puteti sa votati PNL, la limita, in lipsa de altceva mai bun, desi si partidul asta e in deriva si nu vine cu propuneri concrete de refacere a economiei (industriei) nationale.

Tache 15-03-2014 - 09:14

Stire TARE, TARE !!

Posesorii de câini riscă amenzi de până la 5.000 de lei dacă animalele nu sunt microcipate “Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar, începând de sâmbătă, când intră în vigoare noua legislaţie privind identificarea câinilor cu stăpân” (Curentul)

Urmeaza oamenii.

UnUL 15-03-2014 - 11:43

Și eu le-aș implanta la rusofili câte un cip, ca să te poți feri de ie și să-i ocolești de departe.

Ionel 15-03-2014 - 17:20

Foarte bine! Asta inseamna co sa-l cipezi pe Basescu, MRU si Eba ca erau prieteni cu firmele rusesti , mai ales cu o notara fiica de presedinte…

UnUL 15-03-2014 - 18:11

Delirezi, Ionele! Iar ai uitat să-ți iei pilulele!

mircea 15-03-2014 - 17:32

tu BOULE parca esti UNUL finantat de toti boii ca Basescu,Isarescu,Stolojan,Stoica,Iliescu,Roman,Dijmarescu,MRU,Gusa,Rus,Daianu,Dancu……..Antonescu si Tolomab&EBA

UnUL 15-03-2014 - 18:12

…mugi mirciulică pilindu-și coarnele.

ValVerde 15-03-2014 - 21:13

CONGO !!! Ala-i calu’ tau ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult