Acasa Revista Presei Revista presei. Magistraţii corupţi trec pe pâine cu ceapă

Revista presei. Magistraţii corupţi trec pe pâine cu ceapă

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Curierul naţional: CSM, de acord ca magistraţii corupţi să piardă pensia de serviciu „Comisia de specialitate a Consiliului arată însă că aplicarea retroactivă a proiectului ar fi neconstituţională. Magistraţii excluşi din magistratură sau condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie ar putea pierde pensia de serviciu, urmând să primească o pensie publică, conform legii”

csm

CSM, de acord ca magistraţii corupţi să piardă pensia de serviciu

EvZ: Conexiuni între Dosarele „Marta” şi „Realitatea TV” „Acest caz este desprins din cel în care este cercetată dispariţia lui Codruţ Marta, despre care Guşă a precizat că a fost administrator al Agenţiei de presă Newsin, afiliată Realitatea Media pe vremea când era condusă de omul de afaceri Elan Schwartzenberg”

Naţional: Incredibil! Şi al treilea ministru liberal de la Transporturi are dosar la DNA! „În timp ce procurorii anchetau traficul de influenţă făcut în atribuirea unor contracte pentru reabilitarea unui important coridor feroviar care traversează ţara noastră, suspectat fiind secretarul de stat Cristian Ghibu, «moldovenii» lui Fenechiu au reuşit să trântească licitaţia electronică făcută, la sfârşitul lunii mai, pentru atribuirea curselor din Programul Naţional de Transport 2013 – 2019”

Curentul: Penalii PNL Dobrițoiu și Silaghi adoptă tactica victimizării politice în fața problemelor din Justiție „După ce au fost pe cai mari în fruntea unor ministere strategice cu multă putere și bani precum cel al Apărării și cel al Transporturilor, foștii miniștrii liberali aduși în fața justiției pentru fapte de corupție și abuz în funcții încep să se ascundă după cea mai convenabilă scuză, cum că sunt doar niște victime politice”

Gândul: Ministrul Justiţiei le răspunde baronilor revoltaţi. „E răspunderea lor dacă au încălcat legea” „Întrebat cu privire la criticile ce i-au fost aduse legat de acest subiect, ministrul Justiţiei a răspuns: „Dacă îmi asum critica? Îmi asum punctul de vedere formulat de minister şi îl voi susţine în continuare”, a declarat Robert Cazanciuc, marţi, după şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii”

Cronica română: Conservatorii iau în calcul participarea pe cont propriu la euroalegeri „Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a afirmat marţi că, aşa cum se văd lucrurile în prezent, conservatorii vor participa singuri la alegerile pentru Parlamentul European, realitate care grăbeşte o dezbatere ideologică serioasă”

Puterea: Mihai Sturzu Hi-Q a trădat PSD pentru banii PDL „Vocaţia artistică l-a făcut pe Mihai Sturzu de la Hi-Q să cânte la masa şi pe banii PDL, culmea, în ultima zi de campanie electorală a alegerilor locale”

Adevărul: S-a stins o legendă: Costică Ştefănescu „Costică Ştefănescu, în vârstă de 62 de ani, care era internat la Spitalul Militar din Bucureşti din cauza unui cancer pulmonar, s-a aruncat de la balconul rezervei unde era spitalizat, nemaiputând suporta durerile provocate de boala de care suferea”

ZF: Firmele se descurcă tot mai greu cu banii deşi economia creşte. Sumele refuzate la plată de bănci au sărit cu o treime în şapte luni „Bancherii nu au găsit luna trecută suficiente lichidităţi în conturile companiilor pentru a deconta biletele la ordin şi cecuri în valoare de 1,13 miliarde de lei (250 mil. euro), sumele refuzate la plată fiind cu 75% mai mari decât în iulie 2012 în condiţiile în care creşterea economică întârzie să se reflecte şi în îmbunătăţirea lichidităţilor companiilor”

Bursa: Cât de aproape de faliment sunt municipalităţile din Germania? „Fundaţia Bertelsmann a publicat ieri un studiu privind situaţia finanţelor publice la nivelul administraţiilor locale din Germania. Datele analizate acoperă perioada 2007 – 2011 şi indică o deteriorare severă a indicatorilor financiari, pe fondul creşterii semnificative a datoriilor”

România liberă: Bătălia pentru Iran „În documente interne ale CIA, datând din 1970, recent declasificate şi publicate, Agenţia americană pentru informaţii admite că a orchestrat lovitura de stat care l-a înlăturat pe premierul iranian, Mohammad Mossadegh, la 19 august 1953, după ce naţionalizase petrolul ţării”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult