Acasa Revista Presei Revista presei. Magistraţii reacţionează la presiunile USL

Revista presei. Magistraţii reacţionează la presiunile USL

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Răspunsul curţilor de apel a luat prin surprindere nu doar AMR-ul doamnei Costiniu, dar şi pe unii membri ai Consiliului, prin efectul de bumerang.

EvZ: Justiţia scoate sabia. Magistraţii nu acceptă să răspundă la comanda politică . Curtea de apel Piteşti a decis, ieri, şi revocarea judecătorilor Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban. Cei doi au scăpat, la mustaţă, de o situaţie asemănătoare şi la curtea de la Cluj. Craiova decide luni. Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să amâne adunarea generală pentru 23 ianuarie. Până atunci vor analiza cine din cei trei şi-a încălcat atribuţiile de serviciu”

Cronica română: Schimb de replici între Ponta şi Danileţ ”Premierul Victor Ponta l-a atacat, joi seară, la România TV pe Cristian Dănileţ, despre care a spus că este singurul membru CSM politic: “este PDL-ist şi spune acest lucru”. Vineri, Cristian Dănileţ i-a răspuns premierului că nu este şi nu a fost vreodată membru de partid”

Gândul: Antonescu aruncă mănuşa grupării Chiliman-Tăriceanu-Orban. „Nu exclud pe nimeni, îi aştept la Congres, să discutăm despre liberalism şi trădare” ”Nu doresc să exclud pe nimeni, sunt de acord doar cu propunerea de excludere a primarului din Baia Mare. În ceea ce-l priveşte pe domnul Chiliman dacă i se va cere excluderea, eu voi cere să nu se discute treaba aceasta pentru că doresc să fac un Congres. Domnul Chiliman, Orban au posibilitatea să concureze. Îl vreau pe domnul Chiliman la Congres pentru a discuta despre Occident, despre identitate, despre trădare”

Puterea: Becali nu spune câţi bani are nici să se dea ANI peste cap ”Am şi nu spun niciodată, nu mă obligă nimeni, poate să se dea şi peste cap ANI (…) că nu dau niciodată numerele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodată în vreo declaraţie banii mei. … nu mă obligi pe mine ca să-ţi spun eu ţie banii mei. O declar neconstituţională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat în judecată pe tema asta (…) Nu pot să o declar acuma. Când nu o să fie Zegrean şi cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, când o să plece ăia de acolo”

Curierul naţional: Grapini: Legea insolvenţei este păguboasă pentru cei corecţi ”Ministrul a anunţat ieri că Guvernul o va modifica în acest an, după ce mai mulţi oameni de afaceri au contestat actualele proceduri”

Adevărul: Filmul unui atentat cu bombă eşuat la Piatra Neamţ. Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT ”Cinci persoane dintre cele şase duse la audieri la DIICOT Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu au fost reţinute vineri seara de procurori. Trei persoane au fost prinse în flagrant vineri dimineaţă în timp ce încercau să amplaseze o bombă sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat anul trecut într-o cafenea din Piatra Neamţ”

Bursa: Ministrul britanic al Finanţelor: UE trebuie să se schimbe dacă vrea ca Marea Britanie să rămână membră ”Populaţia britanică este foarte dezamăgită de UE, iar oamenii au sentimentul că foarte multe lucruri sunt decise prea departe (de ei), la Bruxelles. Cetăţenii noştri se întreabă dacă Europa le rezolvă în mod real problemele cele mai arzătoare, dacă poate crea locuri de muncă şi le poate asigura un nivel de viaţă bun”

8 comentarii

Huhu Ciu 12-01-2013 - 10:15

In a blunt ultimatum delivered through a German newspaper the Chancellor demanded a reshaping of the EU with a vastly new relationship for the UK. While saying he “very much” hoped Britain would stay in the EU, he warned: “In order that we can remain… the EU must change.”

His comments raise the stakes in the stand-off with Brussels, just days after Germany and the US said a referendum could have disastrous consequences for Britain. But they are a major boost to the Daily Express campaign for an in-out vote to quit the EU.

The interview comes as Prime Minister David Cameron prepares to deliver an historic speech setting out Tory policy on repatriating powers to London. He wants Britain to stay in a greatly reformed EU.

digital 12-01-2013 - 14:49

serios mă,avortatule?!

ValVerde 13-01-2013 - 03:14

Nah… e la misto….

urbos 13-01-2013 - 03:41

Ce-i aia „nah”? Sufla-ti proasta dreacu mucii inainte sa vorbesti.

ValVerde 13-01-2013 - 04:05

E barbarism, dobitocule ….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-01-2013 - 01:39

Detalii semnificative despre accidentul lui Zegrean
09 ianuarie 2013
Cațavencii
0 comentarii

► După ce a căzut pe gheață și și-a rupt femurul, Zegrean poate să-și scoată certificat de handicapat. Aa, stai, are deja!

► Scolasticii de la Vatican au inclus accidentul lui Zegrean pe lista argumentelor în favoarea existenței lui Dumnezeu.

► Operația lui Zegrean nu a fost validată, deoarece nu s-a întrunit cvorumul de 50%+1 din medici.

► Zegrean a scăpat ușor. Câinele lui însoțitor și-a rupt trei picioare.

► Auzind de accident, Traian Băsescu va include și gheața pe lista vulnerabilităților la adresa securității naționale.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-01-2013 - 01:57

Ia de la Basecu…

„Nu am avut casa inainte in Bucuresti, nu am vandut o alta casa in Bucuresti cand am facut cererea. Asta e tot, pe scurt. Apartamentul din Mihaileanu a fost dobandit legal”. In cadrul unei emisiuni „Cap si pajura” de la Realitatea TV, presedintele Traian Basescu a incercat joi seara sa-si lamureasca situatia locativa.

„Nu am avut casa inainte in Bucuresti, nu am vandut o alta casa in Bucuresti cand am facut cererea. Asta e tot, pe scurt. Apartamentul din Mihaileanu a fost dobandit legal”, a afirmat Traian Basescu. Declaratia corecta a presedintelui Romaniei ar fi trebuit sa sune astfel: „Nu detin, nu am detinut si nu am instrainat o locuinta proprietate personala pe teritoriul Romaniei si nici nu detin la data dobandirii, in calitate de chirias, nici o alta locuinta”.

Aceasta este declaratia pe care legislatia in vigoare o impune, sub sanctiunea Codului Penal, celor care au primit o locuinta construita cu banii statului. Or, este de notorietate ca, pana sa vina in Capitala, domnul presedinte a locuit in Constanta, intr-o casa cumparata de la stat, iar la momentul formularii cererii avea contract de inchiriere cu Regia Protocolului de Stat.

Mai mult, domnia sa a locuit in casa de protocol din Maresal Prezan nr. 4 pana cand s-a mutat in vila proprietate personala de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti. In timp ce aburea ziaristii cu declaratii ca „un om politic trebuie sa-si construiasca propria casa si sa nu stea intr-una de la stat” sau „mai am de zugravit si pe urma ma mut din casa de protocol in propria mea casa”, fostul primar general Traian Basescu isi tragea pe sest o casa din fondul locativ de stat. El a incalcat legea inca din clipa in care a semnat contractul de inchiriere.

Fiind o casa de stat, familia cetateanului Basescu ar fi avut dreptul la suprafata utila de maximum 74 de metri patrati. Atat prevede Legea nr.114 – cea a locuintei. Daca ar fi fost vorba de un cetatean oarecare, acesta ar fi trebuit sa scoata certificate medicale si de insotitor pentru toata familia. Numai asa ar fi avut dreptul la cei 334 metri patrati suprafata locuibila. Mai mult, locuinta din Stefan Mihaileanu nu a fost una oarecare, ci fosta resedinta a consulului Germaniei.

Ca sa-i fie repartizata fostului edil, Primaria Capitalei a cerut Regiei Protocolului de Stat sa rezilieze contractul de inchiriere pe care aceasta il avea cu Ambasada Germaniei. La nici doua luni de la primirea repartitiei, adica pe 3.10.2002, Traian Basescu solicita Primariei Capitalei sa-i vanda imobilul din Stefan Mihaileanu.

Proprietar in Constanta, chirias de lux in Maresal Prezan si locatar pe hartie in Stefan Mihaileanu, Traian Basescu devine, doua saptamani mai tarziu, pe 21.10.2002, proprietarul unei superbe vile de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti.

Cu 280.000 de dolari, chiriasul la stat a cumparat de pe piata libera 300 de metri patrati de constructie si 722 de metri patrati de gradina. In mai putin de o luna, adica pe 12 noiembrie 2002, Traian Basescu doneaza vila de la iesirea din Otopeni fiicei sale Ioana.

Practic, in nici trei luni, Traian Basescu primeste repartitie pentru o casa de stat, depune cerere sa o cumpere, achizitioneaza de pe piata libera o vila la iesirea din Bucuresti si apoi o doneaza fiicei sale. Scopul donatiei era crearea unei aparente legalitati, pentru ca familia Basescu sa poata cumpara si imobilul nationalizat din strada Stefan Mihaileanu. Pe 4.02.2003, Primaria Capitalei ii vinde lui Traian Basescu intregul etaj, garajul si casa scarilor din imobilul din Stefan Mihaileanu, cu echivalentul a 19.000 de dolari. Tranzactia s-a facut cu incalcarea Legii 112 – cea a caselor nationalizate.

Articolul 6 din normele de aplicare ale Legii 112 spune ca „dreptul de a cumpara apartamentele in care locuiesc il au numai chiriasii care, avand un contract de inchiriere valabil incheiat, ocupau apartamentele respective la data intrarii in vigoare a legii”. Legea 112 a intrat in vigoare in a doua jumatate a anului 1996, iar contractul de inchiriere al domnului Basescu era din 14.08. 2002.

Prins cu mata-n sac, Traian Basescu a anuntat, la inceputul acestui an, ca va da casa inapoi. Imediat insa, se razgandeste si declara ca nu va mai inapoi imobilul statului decat daca Parchetul va stabili daca l-a cumparat sau nu legal.

Recent, in interviul acordat suplimentului revistei Capital „Top 300”, la intrebarea daca are proprietati imobiliare, Traian Basescu a trecut sub tacere casa din Stefan Mihaileanu raspunzand sec: „Nu, nu mai am. Am avut. Casa din Otopeni am trecut-o pe numele fiicei mele

Citiţi mai mult: Preşedintele Traian Băsescu, cu soţia la Predeal – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-cu-sotia-la-predeal-1019044.html#ixzz2HoCjOsqU
EVZ.ro

mircea 13-01-2013 - 09:45

da cu procurorii-judecatori,jucatori ce faceti mai e ei magistrali ,aia care au cumparat diplome ca EBA,Vanghelie,IBA,ALMA si……

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult