Acasa Revista Presei Revista presei. Mana Guvernului

Revista presei. Mana Guvernului

scris de Ziua Veche
1 afisari

Bursa: Mâna Guvernului ne gâdilă în buzunare . Zeci de mii de venituri reduse în sectorul privat şi companii în stare de şoc. Acesta este rezultatul deciziei Guvernului să modifice Codul Fiscal la jumătatea anului în curs.

Si, as adauga, mana Executivului nu ne gadila numai prin cele buzunare.

Curierul national : Pensiile trag banii din toată economia . Rectificarea taie bugetele Educaţiei, Apărării, Agriculturii pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi a altor alocaţii. Guvernul majorează masiv şi cheltuielile bugetului de şomaj, anticipând reducerea numărului de salariaţi în perioada următoare.

 

Adica, sintetic: decizia Curtii Constitutionale, sesizata de Opozitie asupra constitutionalitatii scaderii pensiilor, submineaza economia.

Curentul : România se poziţionează lângă NATO şi Israel în dosarul iranian . Deşi poziţia României în cazul unui conflict deschis cu Iranul era deja cunoscută după ce ţara noastră a decis demararea procedurilor de instalare a unor importante elemente al scutului antirachetă american în Europa şi a permis forţelor israeliene să folosească spaţiul său pentru a efectua antrenamente ale forţelor speciale, preşedintele Traian Băsescu a reiterat, ieri, politica regională pe care România o duce de mai mulţi ani în această privinţă.

Morala? Trei cuvinte: drum fara intoarcere.

EvZ : Geoană: “Scopul lui Ponta este înlăturarea mea de la Senat” . Mircea Geoană îi dă replica lui Victor Ponta, afirmând că şeful PSD şi-a construit notorietatea “prin atitudini de puşti obraznic”. El susţine că influenţa mogulilor în partid era “zero barat”.

In razbelul surd pesedisto – pesedist, asistam la un episod public. Cu zambetele pe fata, shpitzurile pe sub masa vor continua.

Financiarul : Virusurile – teama şi afacerea deceniului . În vara anului 2009, virusul A H1N1, “botezat” în presă virusul gripei porcine, a început unul dintre cele mai mediatizate subiecte medicale din ultimii cinci ani.

Panica a cuprins populaţia odată cu declanşarea stării de pandemie, iar milioane de persoane au căzut victime ipohondriei. Subiectul a fost senzaţional, întrucât a fost prima epidemie globală urmărită în timp real, guvernele statelor actualizând săptămânal bilanţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ceea ce deja am scris.

Gandul : Românii se pot face proprietari pe terenul de sub bloc , cu o investiţie de 200 de lei. Cererea se adresează primăriei, în baza Legii fondului funciar (L18/1991). La încheierea contractelor de vânzare-cumpărare, unii notari solicită vânzătorului şi titlu de proprietate asupra terenului “cotă indiviză” – pentru ca viitorul proprietar de apartament să nu se trezească chiriaş pe teren.

ZF : INGare cea mai sumbră prognoză pentru 2011: -2% . Într-o întâlnire care a avut loc ieri în redacţia ZF, patru dintre cei mai cunoscuţi analişti economici au avut păreri divergente despre economia anului viitor. Odată ce toată lumea a căzut de acord că recesiunea continuă în 2010, “pariurile” se mută pe perspectivele economiei în 2011: dacă FMI, Guvernul şi o parte din analişti văd revenirea pe creştere, aşa cum estimau iniţial şi pentru 2010, ING Bank rămâne pe poziţia pesimistă şi susţine că economia va scădea şi anul.

Cum spune americanul: face sens.

StareaPresei.ro

 

0 comentariu

Europeanuul 24-11-2010 - 13:40

voi sunteti vinovati de politica monetara si fiscala de kkt din Romania. Este vina voastra, ca geniul carpatin (Don Prof Isagrescu) a refuzat sa urmeze recomandarile UE si Bancii Centrale Europene, din preajma crizei financiare din 2008, anume economiile mici din UE, precum a Romanei si Bulgariei sa introduca temporar un regim de schimb valutar fix (asa cum a facut Bulgaria).

http://www.bis.org/review/r080923b.pdf

„Este vina romanilor” ca predicabilitatea mediului de afaceri aterizase „pe burta” datorita dobinzilor de referinta „astronomice” din perioada anului 2009. Nivelul dobinzilor de referinta (peste 10%) s-a numarat printre principalii contribuitori la inghetarea activitatilor de creditare, atragerea investitiilor straine si in cele din urma la inghetarea „cresterii economice”.

*****
Este vina voastra ca acordati audienta si incredere unor lideri incompetenti – indivizi lipsiti de morala si scrupule, din rindurile fostilor peceristi. Asadeci dragi romani, ramaneti si in continuare spectatori si telespectatori ai razboiului pentru ciolan… care domina si azi intreaga clasa politica (condusa de o mana de oameni lispsiti de bun simt!)

oblique 24-11-2010 - 16:53

Refrenul preferat al pedofililor abuzivi si violatori.

Sistemul de banci centrale a luat fiinta in Anglia in secolul 18 si a devenit raspandit in Europa in secolul 19. Sistemul este la fel cu cel de acum 200 de ani, nu a suferit modificari esentiale in acest timp.

De la bun inceput a fost conceput ca un Instrument de Transformare Sociala, prin monopolizarea controlului asupra banilor. Ideea ca o banca centrala stie cantitatea de bani care trebuie sa existe in circulatie, pentru binele societatii, este o idee absurda, dar acceptata de societatea needucata in aceasta privinta. Daca ar fi asa nu ar fi existat crize financiare (lipsa de lichiditati) sau inflatie (prea multa lichiditate). Monopolul nu este niciodata bun, nici in domeniul financiar. Normal ar fi sa nu existe un monopol financiar.

Dar cum acest monopol exista, responsabilitatea totala a situatiei economice revine celui care detine acest monopol….Mugurel Constantin Isarescu. Traian Basescu este un mascarici, un bisnitar de port, de ciunga, blugi si adidasi, care face intocmai ce i se spune.

Nicio economie nu poate supravietui cu o dobanda de referinta de 10%. In trecut exista interesul sa fie sustinuta industria europeana de automobile si romanii au contribuit entuziast sub bagheta magica a domnului Isarescu, dupa ce in prealabil a fost distrus CFR-ul.

Acum exista interesul ca romanii sa fie jumuliti. Pensionarii vor trebui sa faca o vizita definitiva pe la mormintele lor. Si toate acestea din cauza domnului Isarescu. Asa ca nu imi vine sa cred ca mai exista romani care il respecta pe acest personaj, din ignoranta, in loc sa-l fugareasca cu pietre, furci si topoare.

cercetas 25-11-2010 - 00:33

pramatia mai si vorbeste
nu ne impuia capu si el si Base pe toate canalele ca nu vine nici o criza?
a mintit, minte si va minti pana la capat

victor 25-11-2010 - 15:56

SALARII nesimtite ,pensii speciale, stimulente cu stima ,bugetari excesivi ,milionari din buget ,taxe si impozite pe hiiala ,SRL uri bancare pentru spalarea banilor de la avocati ,judecatori ,procurori ,prea politisti ,prea fericiti ,eroii emanati ai lui iliescu ,jurnalisti-anallisti,…Amaritii de romani si au pierdut casele si agoniseala la Caritasuri ,de unde media si a luat dreptul ,la FNI ,unde sov ia vinturat”, la banci unde iti da cu o mina si ti ia cu CARTELU ,unde tu ISARESCULE AI GRIJA SA NU SE PRICOPSEASCA vrun amarit si sa secatuiasca vrun banker,in rest ROMANII SINT vinovati ca nu va linsaza,poate ii ajuta CRIZA sa gindeasca…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult