Acasa Revista Presei Revista presei. Mancurtul Voronin

Revista presei. Mancurtul Voronin

scris de Ziua Veche
2 afisari

Dan ChisuCurentul: Vladimir Voronin, mancurtul blestemat de bunicul său român, Isidor Sârbu. „Numele lui Voronin este strâns legat pe parcursul ultimului deceniu de adâncirea Basarabiei în sărăcie, de accentuarea rusificării populaţiei româneşti, de extinderea unei adevărate mafii de familie în tot sistemul economic, comunistul Voronin fiind de fapt unul dintre jăpcuitorii de vârf ai capitalului economiei Moldovei, familia sa numărându-se printre cele mai bogate familii de bandiţi ruşi care au cotropit Basarabia.

Romania libera: Gheorghe Dumitraşcu: Este imposibil ca în 1989 să nu fi fost o lovitură de stat. „Reputatul profesor universitar, istoric, om politic şi scriitor constănţean Gheorghe Dumitraşcu, una dintre cele mai reprezentative personalităţi dobrogene, dezvăluie, într-un interviu pentru România liberă, ce au însemnat pentru români evenimentele din 1989. ” Dacă a fost o lovitură de stat? Păi este imposibil să nu fi fost”, spune el, franc.”

Adevarul: Voiculescu, în şpagat între PSD şi PNL. „PC va merge separat la locale, iar la parlamentare va alege între liberali şi social-democraţi. Liberalii sunt dispuşi să semneze un protocol cu conservatorii pentru alegerile locale din 2012. Social-democraţii spun că nu au discutat o astfel de variantă.”

Bursa: Mugur Isărescu: Vom avea nevoie de competitivitate, în următorii zece ani. „Următorii zece ani trebuie să fie dominaţi de competitivitate, iar pentru a fi competitivi pe pieţele europene firmele româneşti trebuie să-şi creeze servicii performante pe baza cărora să-şi dezvolte branduri, a spus ieri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu”

Puterea: Înfiinţarea “mamutului” energetic Electra, blocată de Tribunalul Bucureşti. „Înfiinţarea companiei energetice Electra, una din cele două “societăţi-mamut” pe care Ministerul Economiei se luptă să le creeze, a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, în dosarul 49978/3/2010 de la Secţia a VI-a Comercială. Sentinţa a fost pronunţată în şedinţa publică din 19 noiembrie a.c. şi redactată şi comunicată în data de 7 decembrie. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.”

ZF: Ce schimbări a produs criza în topul celor mai mari 15 bănci de pe piaţă. „După doi ani de criză, cu basculări între negarea impactului şi apoi un pesimism propagat în întreaga economie, schimbările din clasamentul băncilor începe să reflecte din ce în ce mai clar diferenţele de robusteţe şi viabilitate a modelelor de business, a strategiilor pe termen lung pentru piaţa locală, dar şi eficienţa managementului riscului.”

Curierul national: Franks: FMI nu a impus reducerea concediului maternal. „”Decizia asupra modului în care sunt reformate cheltuielile este una suverană şi respectăm deciziile guvernului în aceste situaţii”. Oficialul FMI a propus  reprezentanţilor societăţii civile să participe la înfiinţarea unor „cooperative” de îngrijire a copiilor, evidenţiindu-le o oportunitate de afaceri.”

Financiarul: Desfiinţarea Aeroportului Băneasa, o afacere imobiliară de 300 mil. euro în Otopeni. „Ministerul Transporturilor a anunţat că vor fi mutate pe Aeroportul Henri Coandă toate cursele low cost din Băneasa. Aeroportul din Otopeni va trebui extins cu 600 ha. Aceasta intenţie va declanşa speculaţii imobiliare în zonă, asa cum s-a întâmplat in 2008 in sudul Capitalei”

EvZ: Dan Chişu, playboy-ul ruginit, acrit de propriul meniu. „În anii ’90, îngenunchea femeile doar cu privirea. Era tânăr, bogat, rafinat şi adora luminile rampei. Şi acum are bani, dar pozează într-un cadru obscur. Îşi alege cu grijă vorbele şi s-a retras în spatele camerei.”

StareaPresei.ro” target=”_blank”>stareapresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult