Acasa Revista Presei Revista presei. Marcel Ciolacu, pe făraş

Revista presei. Marcel Ciolacu, pe făraş

scris de Z.V.
174 afisari

Ludovic Orban: „Pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât ne va permite economia“. „ (…) Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală si vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită“, a dat asigurări premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 septembrie. În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară, potrivit Adevărul.

Marcel Ciolacu, pe făraş. El a fost anunţat că nu va mai fi susţinut la conducerea PSD. Greii PSD au fost convocaţi la o şedinţă cu liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu şi cu Paul Stănescu. Întâlnirea s-a desfăşurat la o pensiune din apropierea municipiului Bârlad. Potrivit informaţiilor, liderii din regiunea Moldovei sunt nemulţumiţi şi i-ar fi spus lui Ciolacu să facă un pas în spate, iar alt lider să vină preşedinte al PSD, transmite Jurnalul.ro.

Elevii cer demisia ministrului Educaţiei. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) susţin demiterea ministrului Educaţiei, Monicăi Anisie, pentru modul în care a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19, relatează Cotidianul.
Dodon, de partea premierului Chicu, după atacul diplomatic la adresa României. „Stau şi mă uit eu la băieţaşii ăştea români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu ”patronajul” peste noi… Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de ”adus mingi” buni… (…)”, a scris Ion Chicu, după ce europarlamentarul român Siegfried Mureşan a afirmat că Guvernul de la Chişinău a eşuat în gestionarea crizei Covid, precum şi în implementarea reformelor, titrează Evenimentul Zilei.

Sfârşitul lunii septembrie, cel mai bun moment pentru alegerile locale/Alegerile parlamentare, în 6 decembrie dacă epidemia nu va fi puternică – Orban. Orban a spus că, după evaluările epidemiologilor, cel mai probabil în iulie – august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri de coronavirus, dacă se respectă regulile, anunţă Hotnews.ro.

Guvernul va trata bolnavii de Covid cu un medicament neavizat UE şi importat din Rusia! Umifenovirul, denumit comercial Arbidol, este un medicament rusesc pentru gripă care, deşi nu este avizat în Uniunea Europeană, a fost inclus de Ministerul Sănătăţii din România în noul protocol de tratament al pacienţilor cu forme uşoare şi medii de Covid-19. În prezent medicamentul poate fi procurat doar din spaţiul în care este autorizat, adus în România, de persoane fizice sau juridice, şi donat spitalelor pentru a fi administrat. Prin includerea în protocolul terapeutic, se admite, practic, administrarea lui în spitale, fără ca statul să poată achiziţiona medicamentul, arată România Liberă.

TAROM anunţă că reia zborurile spre Roma, Milano şi retur – În ce condiţii se va putea zbura. Compania Tarom introduce zboruri din Bucureşti spre Roma, Milano şi retur, în data de 26 mai 2020, dar acestea vor operate în condiţii speciale instituite de stare de alertă prin HG 394/18 mai 2020, a anunţat operatorul aerian pe pagina sa de Facebook. Dinspre Italia spre România vor fi acceptaţi doar cetăţenii români care doresc repatrierea, iar dinspre Italia spre România cetăţenii italieni, lucrătorii sezonieri cu contract de muncă sau cei din sectorul transporturilor, potrivit Stiripesurse.ro.

Orban dezminte categoric informaţiile despre remanierea guvernului: O minciună gogonată! „Nu există nici cea mai mică discuţie în momentul de faţă despre remanierea guvernului, toţi miniştrii guvernului pe care îl conduc sunt implicaţi la maxim în eforturile pe care le facem pentru a lupta cu succces împotriva epidemiei (…) pentru a asigura o relansare economica cât mai rapidă”, a subliniat şeful Executivului, menţionează Ziare.com.

Ce se întâmplă cu piaţa imobiliară în vremea COVID 19. Deşi ultimele două luni din primele patru ale anului au fost afectate de blocajul provocat de izolarea socială impusă de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus, marii dezvoltatori de pe piaţa românească au înregistrat cifre rezonabile de vânzări cumulate în primele patru luni ale anului. Dintre dezvoltatorii chestionaţi de Economica.net, Opus Land Management, dezvoltatorul Cosmopolis, proiect cu peste 4.000 de locuinţe construite, a vândut în primele patru luni ale anului 148, adică, în medie, 37 de apartamente pe lună.

Cum se vor redeschide restaurantele? Proprietarii de baruri, cafenele şi restaurante cer Guvernului o decizie oficială privind redeschiderea teraselor la 1 iunie. Cum am putea merge de acum ”în oraş”? Reprezentanţii restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, prin intermediul Organizaţiei Patronale HORA, cer primului ministru Ludovic Orban ca decizia de deschidere a teraselor să fie luată cât mai repede în perioada 25-28 mai şi să fie publicată Hotărârea de Guvern în Monitorul Oficial în aceeaşi zi, informează Ziarul Financiar.

Masca e un sigiliu al îngenuncherii simbolice. ”(…) Cum vocile celor care contestă virulenţa epidemiei se înmulţesc de la o zi la alta, teutonul antipascalic (preşedintele Johannis) va fi silit să bată în retragere, anulând măsurile restrictive sub care ne-a îngropat neastîmpărul lunilor de primăvară. Ameninţarea că va decreta iarăşi starea de urgenţă e vorbă în vînt. El e cel dintîi care ştie că nu o va face, căci ar însemna să işte un val de antipatie a cărei intensitate îi va spulbera dramul de prestigiu pe care îl mai are (…)”, scrie Sorin Lavric în QMagazine.ro.

Jucătorul dat dispărut de către Dinamo a fost găsit! Adrian Mihalcea a lămurit situaţia: „S-a interpretat greşit”. Adrian Mihalcea (43 de ani), antrenorul lui Dinamo, a explicat care este situaţia lui Mamoutou N’Diaye (30), mijlocaşul din Mali al „câinilor”, dat dispărut de către club. „ (…) A ştiut că trebuie să vină la pregătire, numai că rezervarea avionului a fost anulată şi a aşteptat o nouă rezervare. Va veni săptămâna viitoare în ţară. Din păcate pentru el, va face testul şi va intra direct în izolare 14 zile (…)”, a dezvăluit Mihalcea, publică Gsp.ro.

23 mai este ziua Simonei Halep şi a lui Gică Hagi. Şi a tuturor aromânilor din lume. Ce machedoni mai avem în sportul românesc. 23 mai este Ziua Aromânilor din întreaga lume. Deci şi a Simonei Halep şi a lui Gică Hagi. Nu sunt singurii machedoni cunoscuţi din sportul românesc. „La 21 mai 1989 organizaţia ”Fraţii Manaki” din Bitolia, împreună cu câţiva membri ai societăţii ”Pitu Guli” din Skopje, au sărbătorit pentru prima dată Ziua Naţională a aromânilor. Evenimentul s-a petrecut în cimitirul armânesc din Bitolia”, conform aromânii.ro, citat de Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult