Acasa Revista Presei Revista presei. Marian Sârbu neconstituţional la ASF

Revista presei. Marian Sârbu neconstituţional la ASF

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

“Judecătorii Curţii Constituţionale au admis sesizarea legată de numirea lui Marian Sârbu în funcţia de prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), stabilind că aceasta este neconstituţională. Sesizarea legată de numirea lui Sârbu a fost făcută de PDL, care a reclamat că acesta nu ar avea experienţa de minimum nouă ani în domeniu, cerută de lege” (Curentul)

Revista presei. Marian Sârbu neconstituţional la ASF (foto:giurgiu-news.ro)

Legea, un amănunt nesemnificativ în numirile de la ASF “Degeaba a fost schimbată legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară de câteva ori şi degeaba s-au reconfigurat criteriile de selecţie a membrilor Comisiei, că, oricum, apartenenţa politică şi relaţiile par să fi fost singurele care au contat la numiri” (Bursa)

PMP cere anchetă parlamentară în cazul lui Dan Voiculescu “Partidul Mişcarea Populară cere constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care să investigheze modul în care Dan Voiculescu a obţinut arendarea a 2.600 de hectare de teren în Giurgiu, deşi are un proces cu statul pentru neplata arendei, se arată într-un comunicat PMP” (Cronica română)

Dosarul numirilor la EximBank explodeaza in Cancelaria premierului “Iata ca lupii tineri pripasiti pe langa premierul Victor Ponta le dau tot mai serios de lucru procurorilor anticoruptie. Astfel ca, in plina ancheta a dosarului Duicu, un nou scandal cu privire la comiterea unor posibile fapte de trafic de influenta comise pe holurile si prin birourile Palatului Victoria explodeaza tocmai in Cancelaria prim-ministrului” (Naţional)

Noi înregistrări cu şefa CNA: „Îmi vine să iau fierăstrăul să-ţi tai bucăţi din corp care îţi atârnă“ “Noi înregistrări în care şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, foloseşte un limbaj neadecvat au fost făcute publice. Aceasta îşi ameninţă interlocutorul şi îi spune că îi vine să îi taie membre” (Adevărul)

Scandal cu bip-uri la CNA: președinta consiliului, acuzată de corupţie nu vrea să demisioneze “Audiată de Comisia de cultură de la Camera Deputaţilor, Georgescu nu a negat, dar a spus că fragmentele audio sunt scoase din context, deși a fost înregistrată ameninţând cu șantaje, afirmând că i s-a cerut să protejeze România TV, televiziunea lui Sebastian Ghiţă, apropiatul lui Victor Ponta, sau pur și simplu înjurând în stânga și în dreapta” (Puterea)

Legea UE antidiscriminare: şase ani şi încă în aşteptare “La şase ani după ce a fost propusă, directiva privind egalitatea de tratament nu a fost încă adoptată. Eşecul de a adopta această legislaţie este în contradicţie cu obligaţiile UE în temeiul tratatelor UE şi Carta drepturilor fundamentale” (Curierul naţional)

O vacă moartă de șase luni, pretext în războiul economic dintre Rusia și Europa “Decizia Rusiei de a interzice importurile de vaci și carne de vită din țara noastră atrage atenția asupra neputinței autorităților în fața evazioniștilor, dar și a luptei dintre Bruxelles și Moscova” (EvZ)

NATO: Rusia a concentrat masiv trupe la graniţa cu Ucraina. Putin cere tratament egal “Generalul american Philip Breedlove, comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), a declarat că Federaţia Rusă a concentrat la graniţa cu Ucraina forţe considerabile ale armatei – informează Agenţia de presă Interfax-Ucraina” (Capital)

Dmitri Medvedev anticipează o “criză a gazelor de amploare” în toamnă “«Ucraina nu plăteşte gazele. Restanţele sunt enorme. Iau gaze din rezervoarele subterane. În toamnă va fi o criză a gazelor de mare amploare», a scris Medvedev pe pagina sa de Facebook. «Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a comis o eroare dramatică refuzând prelungirea armistiţiului. Revenirea la negocieri va fi mai dificilă», a spus Medvedev” (Gândul)

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult