Acasa Revista Presei Revista presei. Marine Le Pen a lansat un nou partid extremist în România

Revista presei. Marine Le Pen a lansat un nou partid extremist în România

scris de Z.V.
15 afisari

Respingerea contestațiilor depuse de supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv împotriva candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4, scrisoarea deschisă transmisă liberalilor de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmațiile făcute de ministrul Educației, Adrian Curaj, într-un interviu, rezultatele de la extragerea Loteriei bonurilor fiscale, precum și ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de către echipa feminină de gimnastică artistică a României, dar și înfrângerea suferită de jucătoarele noastre de tenis în confruntarea cu Germania din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup sunt principalele subiecte ale zilei de 18 aprilie.

Marine Le PenMarine Le Pen a lansat un nou partid extremist în România: Forța Națională. Forța Națională, un nou partid anti-occidental și extremist, a fost lansat sâmbătă în România, anunță Evenimentul Zilei. Evenimentul, în fond o conferință internațională intitulată „Europa noastră—Europa Națiunilor”, a avut loc la Sinaia și la el au luat parte o serie de lideri ai partidelor, naționaliste, radicale și chiar extremiste europene, în frunte cu Marine Le Pen, președintele Frontului Național din Franța. De față au fost și actorul Florin Zamfirescu și Stegarul Dac, reprezentanți ai Grupului pentru România, creat recent de Marian Munteanu. De altfel, ea a lăudat candidatura lui Munteanu.

Piedone, cale liberă spre al treilea mandat la Sectorul 4. Cristian Popescu Piedone poate candida la Primăria Sectorului 4, anunță Gândul. Judecătoria Sectorului 4 a respins, duminică, contestația depusă de Asociația „Colectiv pentru Viitor”, decizia nu este definitivă. Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins, duminică, contestația depusă de membrii Asociației „Colectiv pentru Viitor”, decizia nefiind una definitvă.

Blaga: Nu văd de ce am renunța la Marian Munteanu. PNL nu va renunța la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, a declarat duminică Vasile Blaga, copreședintele liberalilor, relatează Evenimentul Zilei. „Nu văd de ce ar trebui să renunțăm la această candidatură pentru că este criticată. Foarte bine! Sunt oameni care o critică. Noi suntem foarte atenți la toate criticile, cu mici observații”, a spus Vasile Blaga, într-o conferință de presă.

Tăriceanu îi avertizează pe liberali despre pericolul neolegionarismului. Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis liberalilor o scrisoare deschisă în care îi invită să reflecteze asupra deciziilor conducerii PNL, care „acum nu găsește ceva mai bun pentru Primăria Capitalei decât un neolegionar”, precizând că este evident că liberalismul nu mai poate fi susținut de PNL, scrie România Liberă. În scrisoarea deschisă transmisă duminică liberalilor, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu acuză lipsa de idei și de viziune a conducerii partidului. „Noul PNL nu mai are poziții publice, idei și viziune, nu mai promovează valori, nu mai elaborează programe. Îi lipsesc mai ales liderii autentici”, se arată în scrisoare.

Tăriceanu: Munteanu, o întrupare a fuziunii politice postcomuniste dintre spiritul Mișcării Legionare și cultura instituțională a Securității. Marian Munteanu nu este doar un simbol al Pieței Universității, ci totodată o întrupare exemplară a fuziunii politice postcomuniste dintre spiritul Mișcării Legionare și cultura instituțională a Securității, susține președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, într-o scrisoare deschisă adresată, duminică, membrilor PNL, relatează Jurnalul Național. Tăriceanu afirmă în documentul citat că Munteanu a fost membru al Partidului Comunist și că în 1989, atunci când acest partid și-a pierdut puterea, „a devenit instantaneu” anticomunist.

Quintus, către Tăriceanu: „Dacă un om de onoare mi-ar cere demisia, aș sta să mă gândesc”. Mircea Ionescu-Quintus, președinte de onoare al PNL, îi transmite lui Călin Popescu-Tăriceanu că ar reflecta asupra unei eventuale demisii din partid numai dacă un liberal adevărat i-ar solicita un asemenea gest, conform Bursa. „Am citit și eu prin ziare că distinsul meu fost coleg și fost președinte al PNL, nu-i rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Când un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-aș gândi să reflectez”, afirmă Quintus, într-un mesaj postat astăzi pe pagina de Facebook a PNL.

Petre Roman: Munteanu a scris în 1994 că I.G. Duca a fost „asasin”. Conducerea PNL să spună dacă se dezice de istoria sa. Liberalul Petre Roman a declarat, duminică, că Marian Munteanu a scris un articol, în 1994, în revista „Mișcarea”, în care I.G. Duca este numit „asasin”, conform Adevărul. Roman cere conducerii PNL, invocând apelul făcut de aceasta de a aduce dovezi privind apropierea lui Munteanu de „mișcări extremiste”, să răspundă dacă partidul se dezice de I.G. Duca. Petre Roman a făcut referire la scrisoarea deschisă a Partidului Național Liberal, către contestatarii lui Marian Munteanu.

Quintus, în coliziune cu Munteanu pentru remarca „Duca asasin”. Președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat, duminică, că în primul Birou Permanent al PNL, de față cu Marian Munteanu, își va spune părerea cu privire la acuzația pe care acesta i-a adus-o lui I. G. Duca pe care l-a numit „asasin”, potrivit Gândul. „Opinia mea (despre acuzațiile pe care Marian Munteanu i le-a adus lui I. G. Duca-n.r.) o să o spun în Biroul Permanent Național, de față cu Marian Munteanu. Orice apreciere neadevărată și jignitoare la adresa lui Duca afectează partidul, iar pe mine mă afectează în mod special pentru că eu l-am cunoscut și am vorbit la dezvelirea bustului său, acum 70 de ani. Orice observație o să o fac în BPN”, a declarat președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus.

Marian Munteanu: Aș aproba o paradă gay, dacă aș fi primar. Decizia PNL de a-l desemna pe Marian Munteanu drept candidat pentru Primăria București a fost întâmpinată cu proteste din partea mai multor ONG-uri și a Institutului Elie Wiesel, scrieRomânia Liberă. Într-un interviu, Marian Munteanu explică câteva dintre pozițiile publice din trecut și, într-un mod mai degrabă rezervat, intențiile. Întrebat de ce s-a decis acum să candideze, Marian Munteanu a spus că „Eu am o activitate civică, eu zic, destul de susținută, în acești douăzeci și cinci de ani. Sigur, nu întotdeauna toate activitățile civice au privilegiul de a fi în lumina reflectoarelor”.

Macovei: Este o nerușinare din partea lui Piedone să candideze la Sectorul 4. Președintele partidului M10, europarlamentarul Monica Macovei, consideră că „este o nerușinare’ din partea lui Cristian Popescu Piedone să mai candideze la Primăria Sectorului 4 din București, deși declarase că se retrage din viața politică, potrivit Ziarului Financiar. Macovei a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, după ce instanța a respins contestația Asociației „Colectiv pentru Viitor”, că Piedone s-a hotărât „să calce pe cadavre” și să candideze.

Vasile Dîncu: „Lucrăm la două teme foarte importante — descentralizarea și regionalizarea”. Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, astăzi, că Executivul lucrează în prezent pe două teme foarte importante — descentralizarea și regionalizarea, informează Bursa. ”Noi am început un proiect mai abundent pe ceea ce înseamnă reforma funcției publice, pe primele componente ale reformei administrației. Adică, simplificarea administrativă, definirea foarte clară a responsabilităților în administrație, modul de intrare în sistem, modul de formare”, a menționat Vasile Dîncu.

Variantele Guvernului pentru Ministerul Muncii. După demisia Ministrului Muncii, Claudia Ana Costea, pe fondul nemul’umirilor legate de legea salarizării, Dacian Cioloș caută soluții pentru un alt ministru, notează Puterea. Surse politice spun că Valeriu Nicolae și Dragoș Pâslaru sunt cele două nume luate în calcul. Valeriu Nicolae, fost consilier al premierului Dacian Cioloș și actual secretar de stat în Ministerul Muncii, ar fi varianta preferată la această oră.

Fostul șef SIE intervine în scandalul spionării lui Kovesi. Melelcanu: Agenșii Black Cube au ajuns aproape de ceva dureros. Fostul director al Serviciului de Informații Externe insistă ca autoritățile din România să clarifice dacă au avut sau nu un acord cu firma din Israel, scrie Evenimentul Zilei. Autoritățile din România trebuie să clarifice dacă au avut sau nu „un acord” cu cei doi agenți ai firmei israeliene „Black Cube”, arestați în luna martie la București, în afacerea spionării Laurei Codru?a Kovesi, susține fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu.

Vicepremierul Dîncu: „E nevoie de infrastructură și de spectacole sportive ca să atragem tinerii la stadion”. Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat astăzi că e nevoie de o infrastructură sportivă pusă la punct pentru ca tinerii să poată fi atrași în săli de sport și pe stadioane, informează Bursa. ”Clujul are o administrație care funcționează, din păcate nu avem la București o infrastructură adecvată pentru sportul de mare performanță, pentru asemenea spectacole; sper să se termine și acolo infrastructura, pentru că multe dintre aceste evenimente — e bine dacă ajung în țară — dar multe dintre ele trebuie să se desfășoare și în capitala României”, a afirmat Vasile Dîncu, la meciul de tenis feminin dintre România și Germania.

Ce a declarat Marine Le Pen despre emigranții români. Principala responsabilitate a unei țări este să găsească locuri de muncă pentru cetățenii săi, iar asta nu înseamnă ostilitate față de străini, inclusiv față de români, a declarat liderul Frontului Național din Franța, Marine Le Pen, prezentă sâmbătă la Sinaia, unde a fost key speaker-ul Conferinței Internaționale „Europa noastra, Europa Natiunilor”, relatează Q Magazine.

Dăncilă: Așteptăm o reacție fermă de la autorități față de evenimentul organizat la Sinaia de MENL; România nu tolerează discursul extremist. Liderul eurodeputaților români din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, consideră că autoritățile de la București trebuie să dea un semnal clar că România nu este o țară care să tolereze discursul și mișcările extremiste și antieuropene, conform Jurnalului Național. Reacția europarlamentarului PSD vine în urma organizării sâmbătă, la Sinaia, de către Mișcarea pentru o Europă a Națiunilor și Libertăților, care reunește mai multe formațiuni extremiste din Europa, a Conferinței ”Europa Noastră, Europa Națiunilor”.

Cu cine ar vrea să colaboreze George Pădure la Primăria Capitalei. George Pădure, care și-a anunțat candidatura la sectorul 1, spune că ar face echipă cu Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce Gabriela Firea ar fi dezvantajată pentru că este femeie, Marian Munteanu face politică și nu administrație, iar Traian Băsescu ar trebui „să-și trăiască liniștit pensia”, scrie Gândul. „Din cauza a tot ceea ce vedem, toate schimbările, astăzi dacă ar fi să aleg, nu știu pe cine să aleg ca primar al Capitalei (dintre candidații anunțați-n.r.)”, a declarat George Pădure, întrebat care dintre candidații la Primăria Capitalei are cele mai multe șanse de câștig.

Rușii au urmărit din aer și de pe apă exercițiile NATO din Marea Neagră. Rușii au spionat din aer și de pe apă exercițiile NATO din Marea Neagră, scrie Curierul Național. A recunoscut-o chiar comandantul flotei canadiene, care a participat alături de fregata Regina Maria la antrenamente complexe în țara noastră. Timp de o săptămână, fregata Regina Maria și o fregată din Canada s-au antrenat în Marea Neagră pentru lupte la suprafață, aeriene sau antisubmarin.

Miting de susținere a familiei Bodnariu în statul american Arizona. Sute de persoane au demonstrat sâmbătă în orașul american Phoenix (capitala statului Arizona) pentru susținerea familiei Marius și Ruth Bodnariu, ai cărei copii au fost preluați de autoritățile norvegiene, relatează Cotidianul. Manifestația, organizată de un grup de imigranți români, este una dintre cele peste 50 de acțiuni similare de solidaritate cu familia Bodnariu desfășurate în aceeași zi în mai multe orașe din SUA și în alte state ale lumii.

Minerii se apropie de Capitală. Minerii continuă marșul către București, unde vor ajunge luni dimineață, notează Cotidianul. 100 de persoane se aflau duminică la prânz în apropierea localității Titu, județul Dâmbovița, la aproape 40 de kilometri de Capitală. „Mai avem aproximativ 40 km până în București. Aceasta este cea de-a șaptea zi de marș. Am primit aprobarea pentru marș în Capitală pentru circa 300 de persoane, vom avea o întâlnire în jurul prânzului cu reprezentați ai Guvernului”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine-Energie.

Armata Română are planuri mari. MApN cumpără tancuri și lansatoare de rachete. Ministerul Apărării Naționale are planuri mărețe pentru următoarea perioadă, notează Libertatea. Vrea să cumpere aproape 300 de tancuri, peste 50 de lansatoare de rachete, dar și zeci de autospeciale și autoturisme blindate. MApN vrea ca Armata Română să se ridice la standardele impuse de NATO, motiv pentru care va investi în achiziționarea de echipamente care să fie folosite în următorii ani.

Propuneri „excentrice” de la ministrul Educației: masă caldă pentru elevi și… fără teme pentru acasă. Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice consideră că elevii ar trebui să stea mai mult la școală, unde să primească și o masă caldă, conform Libertatea. „Șeful învățământului” mai propune ca elevii să nu aibă teme excesive, astfel încât, atunci când ajung acasă, ei să poată avea și alte activități în afara celor școlare. „Eu aș vrea să stea mai mult (la școală ? n.r.), pentru că toată experiența internațională e legată de un copil care stă la școală destul de mult”, a declarat în cadul unei emisiuni televizate.

Curaj despre doctorate: Am pregătit un cadru normativ puternic. Dacă era acum 4 ani, se rezolvau multe. Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a declarat, duminică, la Pro TV, că, în ceea ce privește legislația privind doctoratele, a pregătit un cadru normativ „puternic și serios” care, dacă ar fi existat în urmă cu patru ani, ar fi rezolvat până acum foarte multe lucruri, scrie Economica.net. Întrebat dacă este ferm în a-i spune colegului său de Guvern, Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne, că este o problemă cu teza acestuia de doctorat, Curaj a precizat că cei în măsură vor analiza situația și vor lua o decizie.

Ministrul Educației, despre grădinițele deschise ilegal: Sunt societăți comerciale fără legătură cu școala. Ministrul Educației, Adrian Curaj, a afirmat, în legătură cu scandalul de la Grădinița Flipper, unde directoarea a bătut trei copii, că grădinițele care funcționează ilegat sunt pseudo-grădinițe, sunt societăți comerciale, care nu au legătură cu școala, iar părinții trebuie să fie atenți unde își duc copiii și să sesizeze neregulile, transmite Adevărul. „Este inadmisibil. Sunt pseudo-grădinițe, ele nu sunt grădinițe, practic sunt niște societăți comerciale sau altfel organizate, care nu au nicio legătură cu școala”, a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV.

Începe săptămâna dedicată activităților extrașcolare. Urmează vacanța de primăvară. Săptămâna „Școala Altfel” va avea loc în perioada 18 — 22 aprilie, în ultima săptămână de școală, urmând ca după aceea, elevii să intre în vacanța de Paște, potrivit calendarului structurii anului școlar, informeazăPuterea. „Școala Altfel” are loc săptămâna 18-22 aprilie și este o perioadă dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, potrivit calendarului structurii anului școlar 2015-2016.

0pt medalii pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Lotul feminin de matematică al României a obținut cinci medalii de argint și trei medalii de bronz, la a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad/EGMO), anunță Q Magazine. Elevele care au alcătuit lotul feminin de matematică al României au câștigat opt medalii (cinci de argint și trei de bronz) la a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete.

Polițiștii au confiscat 600 kg de carne din mai multe centre comerciale din București. Polițiștii au confiscat duminică 600 de kilograme de carne, din mai multe centre comerciale din București, și au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei comercianților, relatează Libertatea. Peste 100 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au acționat duminică dimineață în mai multe zone comerciale din București. Acțiunea a avut ca scop protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit și combaterea faptelor de natură infracțională și contravențională.

500 de bunuri arheologice, recuperate de Poliție. Peste 500 de bunuri de proveniență arheologică susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național au fost recuperate de polițiști, în prima jumătate a lunii a lunii aprilie, conform Puterea. De asemenea, polițiștii au ridicat 59 de detectoare de metale deținute cu încălcarea dispozițiilor legale sau comercializate online fără autorizație. Începând cu data de 1 aprilie, Poliția Română, prin Direcția de Investigații Criminale a desfășurat o acțiune națională pentru protejarea patrimoniului arheologic.

BNR vrea să relanseze creditarea. Motivul: România are cel mai scăzut grad de intermediere bancară din UE. Banca Națională a României (BNR) va finaliza, în perioada următoare, un plan pentru creșterea sustenabilă a creditării, în special a companiilor din ramuri de activitate care pot contribui la avansul economic, dar și pentru accesul cât mai larg al populației la servicii de plăți de bază, pornind de la contul bancar, la costuri accesibile, scrie Adevărul. „În perioada imediat următoare, BNR are în vedere definitivarea planului de acțiune și demararea procesului de atingere a celor două noi obiective intermediare, referitoare la creșterea sustenabilă a intermedierii financiare și incluziunea financiară”, se arată în ultimul raport al instituției asupra stabilității financiare.

APIA: Vânzările de autoturisme ecologice au crescut, în România, cu 113,6%, în primele trei luni din 2016. Numărul autoturismelor hibride și electrice vândute în România a consemnat, în primele trei luni din 2016, un salt de 113,6%, până la 126 de unități, față de același interval din anul precedent, reiese din statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), informează Capital. Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie — martie din acest an, vânzările de autovehicule ecologice au reprezentat echivalentul a 0,6% din totalul autoturismelor noi comercializate la nivel național.

Florin Jianu a fost ales președinte al CNIPMMR. Florin Jianu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), funcție ocupată anterior de prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, transmite Curierul Național. CNIPMMR are și o strategie națională pentru perioada 2016-2020 care vizează promovarea intereselor IMM-urilor la nivel local și consilidarea și sporirea gradului de vizibilitate al CNIPMMR la nivel național.

Guvernul a lansat selecția unui nou șef al Tarom. Guvernul a lansat procedura de selecție a unui nou director general executiv al Tarom, de la care așteaptă să aducă operatorul aerian național pe profit din operare, dar și să redacteze un plan de modernizare a flotei, începând cu anul viitor, și să reorganizeze compania din temelii, anunță Economica.net. Procedura de selecție a fost inițiată după ce, în urmă cu aproape o lună, belgianul Christian Heinzmann a fost revocat de la conducere la presiunea Ministerului Transporturilor, care deține peste 97% din acțiunile companiei.

Numărul de PFA și întreprinderi individuale sau familiale active a scăzut cu 2,1%, în primele două luni. Numărul de persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale sau familiale active a scăzut cu 2,1% în primele două luni din acest an comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, la 385.698, reiese din datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), anunță Cotidianul. Cele mai multe PFA/II/IF erau deținute de persoane de 40-49 de ani, respectiv 28,76% din cei 416.927 de titulari.

Loteria bonurilor fiscale. Au fost desemnate bonurile câștigătoare. Bonurile fiscale emise în data de 18 martie, cu o valoare de 615 lei, au fost desemnate câștigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică, potrivit Cotidianul. La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 1 ? 31 martie 2016. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Inaugurarea loturilor 3 și 4 din Autostrada Lugoj-Deva, amânată cu 7 luni. Loturile 3 și 4 din Autostrada Lugoj-Deva, care aveau ca termen de finalizare a lucrărilor data de 27 mai, ar putea fi inaugurate abia în luna decembrie, conformEconomica.net. „În prezent contractele se află în perioada de execuție. Stadiul fizic aferent lotului 3 al autostrazii Lugoj — Deva este de 43.08%, iar cel aferent lotului 4 este de 44.70%. Estimăm că lucrările aferente lotului 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj — Deva se vor finaliza în luna decembrie 2016”, au spus reprezentanții Companiei Naționale de Autostrazi și Drumuri Naționale din România.

BNR: Noi nu mai putem să investim în Arena Centrală de tenis, de la arenele BNR. Statul trebuie să vină cu un alt proprietar care să preia modernizarea. Banca Națională a României spune că nu mai poate să investească în Arenele BNR, în special pe Arena Centrală, conform regulilor europene și cere statului să schimbe proprietarul, astfel încât să se dea posibilitatea modernizării arenei de tenis, transmite Ziarul Financiar. „În anul 2007, Banca Națională a României a devenit membră a Sistemului European al Băncilor Centrale, moment de la care, în conformitate cu legislația în vigoare, Banca Națională a României nu mai poate investi decât în clădiri care sunt utilizate pentru susținerea derulării activității sale”, a declarat Mugur Șteț, director adjunct BNR — Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale.

Ministrul Culturii cere legi dure pentru pedepsirea braconajului arheologic. Ministrul Culturii atrage atenția asupra unui fenomen deosebit de periculos, braconajul arheologic, din ce în ce mai extins, atât în România, cât și în alte țări europene, conform România Liberă. Vlad Alexandrescu se referă și la o legislație mult mai amplă care să stopeze flagelul. „Fenomenul braconajului arheologic, care cunoaște în ultimii ani o creștere exponențială în România și în alte state europene, trebuie să fie prevenit și stopat prin amendări de ordin legislativ, inclusiv legate de utilizarea detectoarelor de metale în scopul găsirii de bunuri arheologice și numismatice aparținând patrimoniului României, iar în unele cazuri al traficării ilicite a acestora”, a scris azi ministrul pe pagina sa de Facebook.

Oficial, e dezastru! Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Rio. Pentru prima oară din 1968 nu vom avea o echipă la JO. „Adevărurile nu pot fi urlate în gura mare… Vina este colectivă”. Echipa de gimnastică a României a ratat calificarea la JO de la Rio, scrie ProSport. După desfășurarea a trei subdiviziuni din patru, gimnastele tricolore au ajuns pe locul 5. Numai primele patru merg la JO. Din a treia subdiviziune, Germania a obținut un total de 223.977, echivalent cu locul 2. Oficial, este pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic. Un dezastru anunțat de prestațiile din ultimul timp.

România, out din grupa mondială! Nicio victorie pentru fetele noastre în cele trei meciuri disputate astăzi: 1-4 cu Germania. România a pierdut confruntarea cu Germania din Grupa Mondială I a Fed Cup, scor 1-4 și va retrograda în Grupa Modnială II, transmite Gazeta Sporturilor. Simona Halep a pierdut primul meci al zilei de la Fed Cup. Jucătoarea noastră a fost învinsă de Angelique Kerber, scor 2-6, 2-6. Monica Niculescu a fost învinsă și ea de Andreea Petkovici (6-0, 6-7, 3-6), în meciul decisiv al confruntării dintre cele două echipe, după ce a avut două mingi de meci în cel de-al doilea set.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult