Acasa Revista Presei Revista presei. Mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou

Revista presei. Mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou

scris de Z.V.
17 afisari

Lansarea în dezbatere publică a proiectului de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013, privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate, reacții după Brexit, proiectul de hotărâre de guvern care va reglementa modul în care pot fi ridicate vehiculele staționate neregulamentar, precum și anunțul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, dr. Raed Arafat, privind desfășurarea unui exercițiu NATO de urgențe civile pe simulare virtuală, în premieră mondială, la Târgu Mureș, dar și tabloul optimilor la Euro 2016 și medaliile câștigate de echipa feminină de spadă și de cea masculină de sabie la Campionatele Europene de la Torun sunt principalele subiecte ale zilei de 26 iunie.

autovit parcare-masiniProiect MAI: Mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou, anunță Gândul. Ministerul Afacerilor Interne a publicat vineri proiectul de hotărâre de guvern care va reglementa modul în care pot fi ridicate vehiculele staționate neregulamentar. Potrivit noului proiect, măsura ridicării vehiculelor poate fi pusă în aplicare doar de administratorul drumului respectiv.

Brexit. Cele șase state fondatoare UE îi cer Marii Britanii să iasă ‘cât mai repede posibil’, pentru a pune capăt incertitudinii, informează Adevărul. Cele șase state fondatoare UE îi cer Marii Britanii să iasă din Uniune ‘cât mai repede posibil’, pentru a pune capăt incertitudinii și a-i permite blocului european să se concentreze pe viitorul său, relatează AFP.

În timp ce Franța și Germania somează Marea Britanie să părăsească urgent Uniunea Europeană, Angela Merkel pare să lase timp de gândire Regatului Unit, relatează Ziarul Financiar. Guvernele din Franța și Germania au somat, sâmbătă, Marea Britanie să stabilească urgent când părăsește Uniunea Europeană, iar un oficial francez a argumentat că va deveni logic că zona financiară a Londrei nu mai poate găzdui instituții UE.

Scoția cere „discuții imediate” cu Bruxelles-ul pentru a-și „proteja locul în UE”, titrează Curierul Național. Guvernul scoțian cere „discuții imediate” cu Bruxelles-ul pentru „a-și proteja locul său în Uniunea Europeană”, după ieșirea Marii Britanii, a declarat sâmbătă premierul Scoției, Nicola Sturgeon, la finalul unei reuniuni de urgență la Edinburgh, relatează AFP.

BREXIT 2 milioane de semnatari pentru un nou referendum în Marea Britanie, notează România Liberă. La doar două zile după votul pentru a ieși din Uniunea Europeană, peste 2 milioane de britanici și rezidenți în Marea Britanie au semnat o petiție, cerând un al doilea vot și forțând parlamentarii să ia în considerare cel puțin o dezbatere pe această temă, relatează Reuters.

Reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană a demisionat, relatează Gândul. Jonathan Hill, reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană, a anunțat sâmbătă că a decis să demisioneze, după ce majoritatea britanicilor au votat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană.

Băncile centrale se întâlnesc la Basel pentru planul comun post-Brexit, aflăm din Q Magazine. Băncile centrale se vor întâlni în week-end la Banca Reglementelor Internaționale în ședința anuală de la Basel. În cadrul fiecărui eveniment se iau hotărâri importante pentru modul în care se vor ‘vindeca’ economiile, iar anul acesta deciziile vor fi cu atât mai importante cu cât Marea Britanie a decis să iasă din UE.

Autoritățile din regiunea Hauts de France cer guvernului să denunțe acordul ce obliga Franța să împiedice trecerea migranților spre Marea Britanie prin tunelul de la Calais, titreazăCurierul Național. Problema ultrasensibilă a celor peste 4 000 de migranți din „jungla” de la Calais și a altor aproximativ 800 instalați de-a lungul coastei de nord franceze este acum pusă pe tapet de Xavier Bertrand, președintele Consiliului regional al Hauts de France, imediat după votul în favoarea Brexit.

Veste proastă petru deținuți. Cărțile scrise ar putea reduce, în curând, doar 20 de zile din pedeapsă, anunță Libertatea. Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de OUG care prevede că un deținut va beneficia de 20 de zile reduse din pedeapsă indiferent de numărul de lucrări științifice elaborate.

Premieră: O bancă a contestat în instanță o cerere de dare în plată, dar nu vrea să plătească taxă de timbru, potrivit Economica.net. Banc Post a contestat în instanță o acțiune de dare în plată, deschisă de un debitor al său, dar a refuzat să plătească o taxă de timbru și a cerut instanței să o scutească de această taxă.

Manuel Costescu, numit de premierul Cioloș secretar de stat la Ministerul Economiei, scrie Evenimentul Zilei. Premierul Dacian Cioloș l-a numit pe Manuel Costescu în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, potrivit unei decizii care a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial.

Florin Iordache: Trebuie găsită o formulă echilibrată pentru legislația privind securitatea țării, notează cotidianul Puterea. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat sâmbătă că trebuie găsită o formulă echilibrată pentru legislația privind securitatea țării. Social-democratul a ținut să precizeze că pentru a avea prosperitate trebuie să generăm în primul rând securitate.

Președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, plasat în arest la domiciliu, aflăm din Adevărul. Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a fost plasat în arest la domiciliu de magistrații Tribunalului București, după ce, vineri, a fost reținut alături de alte 12 persoane, într-un dosar de evaziune fiscală.

Rectorul Universității Oradea și ceilalți trei inculpați, în arest la domiciliu, anunță Jurnalul Național. Rectorul Universității Oradea, Constantin Bungău, profesoarele Florica Chipea și Camelia Dindelegan vor fi cercetați în arest la domiciliu după ce, vineri, Tribunalul Bihor a respins cererea DNA de arestare preventivă a acestora.

ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ în valoare de UN MILION de EURO, ascunse în role de hârtie, descoperite de polițiștii de frontieră din Constanța, informează Evenimentul Zilei. Captură de proporții a polițiștilor de frontieră de la Garda de Coastă Constanța. Aproape 125.000 de pachete cu țigări de contrabandă, ascunse de un cetățean bulgar în uriașe role de hârtie introduse în România au fost găsite într-un tir, pe raza județului Dolj. Valoarea mărfii depășește un milion de euro pe piața neagră.

Gabriela Firea: De la 1 iulie vom monta 20 de corturi de prim ajutor în locurile aglomerate, problema țânțarilor e complicată, scrie Adevărul. Primarul General al Capitalei a anunțat, sâmbătă, că, de la 1 iulie, în locurile aglomerate din București vor fi instalate 20 de corturi de prim ajutor, iar în ceea ce privește problema țânțarilor, e vorba de o licitație foarte complicată, a cărei procedură va fi reluată pe 17 iulie.

Credite greu de luat, din cauza noilor reguli BNR! Bancherii vor urmări TOATE cheltuielile clienților. Verificare periodica, informează Evenimentul Zilei. Banca Națională va introduce noi reguli pentru creditare, prin care extinde anumite obligații de verificare a clienților către instituțiile financiare nebancare, cât și către emitenții de monedă electronică. Noul regulament introduce obligația de verificare periodică a clienților. Capacitatea de plată a clienților se va face mult mai riguros.

Statul vrea trenuri între orașe și aeroporturi, biciclete de închiriat și autobuze ecologice, scrie revista Capital. Guvernul se pregătește de aprobarea unui plan care prevede înființarea de trasee de cale ferată ușoară între centrul orașelor mari și aeroporturi, realizarea unor stații de închiriere de biciclete și dotarea autobuzelor cu suporturi de biciclete, dar și dezvoltarea de puncte de încărcare a mașinilor electrice.

Pierderi de peste 30 milioane de lei pentru Poșta Română, notează Cotidianul. Compania națională Poșta Română pierde teren în fața firmelor private de curierat. A înregistrat o pierdere de 33 de milioane de lei anul trecut, pe fondul lipsei investițiilor în modernizare și a amenzii primite de la Consiliul Concurenței.

Ce va face NATO în PREMIERĂ MONDIALĂ în România, aflăm dinQ Magazine. Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat sâmbătă că, în perioada 4 — 7 iulie, în premieră mondială, la Târgu Mureș va avea loc un exercițiu de urgențe civile pe simulare virtuală, sub egida NATO.

Sănătatea și Internele au lansat algoritmi și protocoale pentru medicina de urgență, informează România Liberă. Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență din MAI au lansat azi, la Târgu Mureș, algoritmii și cele 27 de protocoale relevante pentru activitatea unităților și compartimentelor de primiri urgențe, în proiectul „Îmbunătățirea calității serviciilor de urgență prespitalicești și spitalicești prin dezvoltarea și implementarea unui program de formare”, finanțat de guvernele Elveției și României.

Gabriela Firea anunță că directorul Administrației Spitalelor București s-a retras din funcție, scrie cotidianul Puterea. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Virgil Păunescu, s-a retras din funcție.

Google dezvoltă o funcție care să recomande medicamente internauților, conform simptomelor prezentate, scrie România Liberă. Google dezvoltă o funcție care să recomande medicamente internauților, conform simptomelor prezentate. Ideea a venit speciali?tilor după ce s-a observat că proporția căutărilor asociate cu diferite simptome pe Google este de 1%.

Litoralul fără droguri, informează Q Magazine. Campania de prevenire a consumului de stupefiante Litoral fără droguri — 2016 — ediția a XIV-a a fost lansată, vineri, la Constanța, printr-o sesiune de formare a 25 de polițiști rutieri în domeniul utilizării testelor de depistare rapidă a drogurilor, de către specialiști ai Agenției Naționale Antidrog (ANA).

A fost inaugurat cel mai modern parc de distracții din București, scrie Gândul. Cel mai mare și mai modern parc de distracții din București a fost inaugurat sâmbătă, în sectorul 2 al capitalei, la ora 11:00, într-un cadru festiv, unde poveștile copilăriei prind viață.

Unda de șoc a Brexit-ului afecteaza și cinematografia. Ultimele două sezoane ale Game of Thrones, afectate, anunță Jurnalul Național. Filmările la serialul de mare succes „Game of Thrones” ar putea suferi tăieri de buget legate de Brexit. Seria produsă de HBO ar putea întâmpina probleme financiare la turnarea ultimelor două sezoane din cauza ieșirii Mari Britanii din Uniunea Europeană, fiind finanțată parțial de Fondul European de Dezvoltare regională (FEDR), organism care vizează creșterea economică în Uniune, relatează publicația Foreign Policy, preluată de directmatin.fr.

Echipa masculină de scrimă a României, bronz la Campionatele Europene, aflăm din Q Magazine. Echipa masculină de scrimă a României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu și Alin Badea, a câștigat, sâmbătă, medalia de bronz la Campionatele Europene de la Torun.

Pregătire pentru Rio. Bronz pentru echipa feminină de spadă și pentru cea masculină de sabie, la Europene, scrie Adevărul. Echipa feminină de spadă a României a câștigat medalia de bronz la Campionatele Europene de la Torun (Polonia), după ce a trecut în finala mică de Ungaria, scor 27-19.

Tabloul optimilor la Euro 2016! Portugalia — Polonia, primul meci din sferturi. Germania, Italia, Spania, Franța și Anglia sunt pe aceeași „jumătate”. Programul meciuror și transmisiunile TV, notează ProSport. S-a încheiat faza grupelor de la Euro 2016 și se știu toate cele 16 formații calificate în optimi.

Polonia, prima echipă calificată în sferturi la Euro. S-a marcat golul turneului, relatează Gândul. Polonia a câștigat, sâmbătă, meciul cu reprezentativa Elveției, scor 1-1, (5-4 după loviturile de departajare) în prima optime de finală de la Euro 2016, disputată la Saint Etienne. În urma acestui rezultat, polonezii s-au calificat în sferturi.

Avem a doua sfertfinalistă! Țara Galilor a trecut de Irlanda de Nord, scor 1-0, transmite Gazeta Sporturilor. Țara Galilor a trecut de Irlanda de Nord în optimile de finală ale Campionatului European, scor 1-0.

Selecționerul Țării Galilor, declarație suprinzătoare: „Irlanda de Nord a fost echipa mai bună„, notează ProSport. Selecționerul galez Chris Coleman și-a lăudat adversarii, după ce Țara Galilor a învins Irlanda de Nord, scor 1-0, sâmbătă, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European din Franța, la prima participare din istorie la un turneu final.

Portugalia a eliminat Croația în prelungiri, după un meci agonizant, și va întâlni Polonia în „sferturi”, scrie Gazeta Sporturilor. Portugalia s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a eliminat Croația în prelungiri (scor 1-0). În „sferturi”, Portugalia va juca împotriva Poloniei.

Narcis Răducan: Mircea Rednic a refuzat să antreneze Pandurii Târgu Jiu, informează Puterea. Narcis Răducan, președintele formației Pandurii Târgu Jiu, a declarat că antrenorul Mircea Rednic a refuzat oferta propusă de club. Acesta a ținut să precizeze că la începutul săptămânii viitoare va fi adus un tehnician străin cu un CV impresionant.

EXCLUSIV Au spus pas! FRF refuzată de doi potențiali selecționeri de pe listă. Cine va fi succesorul lui Iordănescu în aceste condiții, scrie Gazeta Sporturilor. Trec zilele și FRF încă nu a găsit varianta ideală pentru postul de selecționer. Aflat sub contract cu Hamburg, Bruno Labbadia a deschis lista răspunsurilor negative.

Torțe în tren! Cum au sărbătorit fanii Rapidului cea de-a 93-a aniversare a clubului, aflăm din Gazeta Sporturilor. Fanii giuleștenilor s-au strâns la stadionul de lângă Podul Grant pentru a sărbători a 93-a aniversare a echipei.

S-a stins fulgerător un fost campion la rugby, anunță Evenimentul Zilei. Rugbiștii de 16 de ani de la Steaua au rămas fără antrenor. Corneliu Octavian — Luluș, cu îi spuneau toți sportivii — a căzut secerat în curtea casei sale, în cursul zilei de sâmbătă. Marți, urma să împlinească 67 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS