Acasa Revista Presei Revista presei. Măsuri fără precedent ale Bisericii Ortodoxe Române

Revista presei. Măsuri fără precedent ale Bisericii Ortodoxe Române

scris de Z.V.
146 afisari

Tăriceanu a decis ca ALDE să voteze învestirea lui Cîţu: Mai bine un guvern slab decât niciunul. Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că formaţiunea sa va vota învestirea Guvernului Cîţu. În contextul crizei de coronavirus, acesta a afirmat că „decât niciun Guvern, mai bine un Guvern slab”. Acesta din urmă a amintit apoi decizia CCR privind a doua nominalizare al lui Ludovic Orban în funcţia de premier şi a subliniat că desemnarea unui premier trebuie să aibă scop „nu neînvestirea Guvernului, ci învestirea lui”, potrivit Adevărul.

Slujba Intampinarea Domnului

foto: Basilica.ro

Măsuri fără precedent ale Bisericii Ortodoxe Române. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a anunţat că în această perioadă de mare agitaţie la nivel mondial în care coronavirusul face ravagii în foarte multe ţări din lume, BOR a luat o serie de măsuri pentru a se preîntâmpina răspândirea acestui virus. Astfel, preotul Bănescu a spus că pe perioada slujbelor se va permite accesul unui număr limitat de persoane în biserici, iar ceilalţi vor putea asista la slubje din curte, publică Evenimentul Zilei.

Parlamentarii cer termoscanner la votul de învestire. „Doresc să solicit un termoscanner pentru şedinţa de învestire a Guvernului Cîţu, din data de 12 martie anul curent. Ţinând cont de ultimele reglementări ale Comandamentului Situaţiilor de Urgenţă, în care sunt interzise adunări publice cu peste 100 persoane, este necesar montarea unui termoscanner pentru şedinţa de mâine”, a scris senatorul PMP Lucian Iliescu, pe Facebook, relatează Cotidianul.

Capitala nu va fi închisă din cauza noului coronavirus, spune ministrul de Interne, Marcel Vela. Marcel Vela, ministrul de Interne, susţine că nu va fi închisă Capitala din cauza noului coronavirus. În ciuda speculaţiilor apărute în ultimele ore, cum că autorităţile vor închide Capitala din cauza coronavirusului, Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunţat că este o ştire falsă, iar acest lucru nu se va întâmpla, scrie Gândul.

Parlamentul dezinfectează şi bilele de vot pentru şedinţa de învestitură a Guvernului Cîţu. Sala Biroului permanent, cea a plenului din incinta Camerei Deputaţilor, şi chiar bilele de vot vor fi dezinfectate joi, când va avea loc şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului pentru votul de învestitură a Guvernului Cîţu. Măsurile sunt dispuse în contextul crizei coronavirusului, notează Hotnews.ro.

CSM vrea pact de “coabitare” cu Parlamentul României. Camera Deputaţilor a primit din partea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii un document, denumit “Ghid de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu puterea legisilativă”, care prevede o serie de reguli pentru parlamentari, judecători şi procurori. Demersul vizează un climat de neagresiune între puterea legislativă şi cea judecătorească, propunerea urmând a fi analizată în comisiile de specialitate, transmite Jurnalul.ro.

Coronavirus, efect / Maria Grapini a solicitat CE renunţarea la limita de 3% a deficitului bugetar. Maria Grapini a interpelat Comisia Europeană încă din 27 ianuarie 2020, întrebând care sunt măsurile prevăzute în cazul răspândirii coronavirusului. Comisia Europeană a alocat doar 140 de milioane euro pentru cercetare COVID- 19 şi 135 milioane euro pentru sprijin economic, în condiţiile în care Administraţia SUA a tăiat vineri facturi de 8,3 miliarde de dolari în sprijinul campaniei anti-coronavirus, menţionează România Liberă.

Consilierul lui Orban: Firmele afectate de COVID-19 trebuie scutite temporar de plata CAS sau CASS. „Astăzi, la Palatul Victoriei, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, se va întruni într-o primă şedinţă grupul de lucru interinstituţional însărcinat cu evaluarea impactului Coronavirusului asupra economiei româneşti şi cu găsirea unor soluţii şi mecanisme de stimulare economică şi compensare a pierderilor agenţilor economici afectaţi de COVID-19. Indiscutabil, efectele epidemiei de Coronavirus se văd şi sunt de natură să declanşeze o nouă criză economică la nivel global, potrivit Stiripesurse.ro.

Criza de coronavirus: OMS a declarat pandemie. Primele cazuri la terapie intensivă, în BucureştiMiercuri, au fost confirmate încă 9 cazuri. În total avem 38 de cazuri. Unul dintre cazurile apărute miercuri este grav pacientul fiind internat la Terapie Intensivă la Babeş. Şi starea fostului ofiţer MAI internat iniţial în Spitalul „Dimitrie Gerota” s-a agravat. Bărbatul în vârstă de 60 de ani este ajutat să respire cu ajutorul unui aparat de ventilaţie mecanică. Până în prezent, 6 persoane au fost declarate vindecate, scrie Ziare.com.

Plan de funcţionare a centralei nucleare de la Cernavodă în contextul epidemiei de coronavirus. Având în vedere importanţa strategică a SNN, aceea de asigurare constantă a producţiei de energie electrică la nivel naţional, în condiţii de siguranţă, coroborat cu protecţia personalului şi a comunităţii locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităţilor în cazul unei epidemii şi a format un Grup de Lucru intern care elaborează, coordonează şi implementează măsurile de prevenire şi planifică măsuri de protecţie în funcţie de posibilă evoluţie a situaţiei, publică Economica.net.

Bursa de la Bucureşti a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19: muncă la distanţă, evenimente anulate şi întreruperea volatilităţii. Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital locale, a transmis că a luat măsuri de prevenţie a influenţei COVID-19 asupra activităţii curente şi a tuturor angajaţilor societăţii şi că are un Plan de Continuitate a Activităţii chiar şi pentru cazuri în care activitatea nu se mai poate desfăşura de la sediul central, “plan care implică chiar şi munca de la distanţă, telemunca”, informează Ziarul Financiar.

Cine minte în declaraţia completată la intrarea în ţară riscă închisoare. Reprezentanţii DSU au publicat pe Facebook modelul declaraţiei care trebuie completat la intrarea în România. Aceştia arată faptul că scrierea unor date eronate în acest document intră sub incidenţa legii, conform articolelor 326 şi 352 din Codul penal, notează QMagazine.ro.

Liga 1 se suspendă!? CFR Cluj, prima reacţie: “Să oprim meciurile urgent! Ce, aşteptăm să ne infectăm?”. Marian Copilu, preşedintele CFR-ului, insistă că liga trebuie suspendată acum, nu după etapa asta, când e convins că măsura va apărea din cauza pandemiei de coronavirus. De teama coronavirusului, oficialii campioanei s-au izolat şi cer oprirea campionatului acum! Marian Copilu, preşedintele vişiniilor, anunţă că va fi stopată oricum competiţia după etapa aceasta şi insistă că n-ar trebui să se mai joace nici în weekend, scrie Gsp.ro.

Simona Halep a dat cărţile pe faţă: “Tenisul nu e forţă, ci foarte multă inteligenţă! Din acest motiv am stat atât timp în top 10”. Jucătoarea de tenis din România a mărturisit că nu mai simte nicio presiune când intră pe terenul de tenis şi laudă jucătoarele din noul val. „Am ajuns la un nivel de maturitate, nu mai intru în panică. Merg şi joc relaxată, cu ghilimelele de rigoare, că nu poţi fi relaxata total. Am ajuns să gestionez mai bine emoţiile (…)”, a declarat Simona Halep, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult