Acasa Revista Presei Revista presei Maternitatii Giulesti

Revista presei Maternitatii Giulesti

scris de Ziua Veche
4 afisari

Brusc, evenimentul (trist si, desigur, important in acelasi timp) a luat mintile jurnalistilor de la marile noastre ziare cotidiane. Avem sase deschideri pe articole de intampinare la sinistrul exploziv de la Maternitatea Giulesti.

Repet: nu ca subiectul nu trebuia tratat, nu ca nu este unul important, bazat pe un tragic si regretabil eveniment, nu ca nu ne intereseaza vinovatii pentru aceasta nenorocire, dar avem si altceva mai important si competitiv in portofoliul de subiecte, in afara de consemnarea in detalii macabre a jumarilor arse de bebelusi? Se pare ca, pentru unii, nu prea.

 

Adevarul are cea mai spectaculoasa abordare: nu mai putin de patru titluri dedicate subiectului, in deschidere de main. Ne multumim sa le enumeram: PE PARCURSUL NOPŢII, ADEVARUL.RO VA MONITORIZA ANCHETA ŞI STAREA DE SĂNĂTATE A BEBELUŞILOR; Surse judiciare: Este foarte posibil ca explozia de la Maternitatea Giuleşti să fi fost declanşată de un scurtcircuit; Tragedie la Maternitatea Giuleşti:3 copii morţi, 8 au suferit arsuri grave; MESAJE DE LA CITITORI/Comentează aici tragedia de la Giuleşti.

Evenimentul zilei: Trei bebeluşi morţi şi opt răniţi în stare gravă după explozia de la Maternitatea Giuleşti. Un incendiu urmat de o explozie a curmat viaţa a trei bebeluşi nou-născuţi, aflaţi în secţia de Terapie Intesivă a Spitalului „Panait Sârbu” din cartierul bucureştean Giuleşti. Alţi opt, în stare gravă, au fost transferaţi la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Avalansa de copii arsi continua, de parca ar fi nu 11, ci 111: Gandul: EXPLOZIE LA MATERNITATEA GIULEŞTI – TREI BEBELUŞI MORŢI ŞI ALŢI OPT ÎN STARE GRAVĂ. PĂRINŢII NU ŞTIU CARE DINTRE RĂNIŢI ESTE COPILUL LOR. VEZI AICI FILMUL TRAGEDIEI. De remarcat majusculele in exces, tipice presei de scandal.

Cel mai mult ma distreaza (daca pe un asemenea subiect mai poti gasi un motiv de relaxare) Jurnalul national, care, sub impactul emotional al subiectului, mananca literele-n titlu: Tragedie fără seamăn a Maternitatea Giuleşti. Cum este, de exemplu, sa lucrezi pentru Washington Post, sa fii pe 11 septembrie 2001 si sa dai titlul: „Tragedie fara seaman a New York”?

Ziarul Ring da in spaghettita si titreaza, in cor cu lumea buna a presei romane mandre: Maternitatea groazei: 11 copii arsi de vii! Romania libera se inscrie si ea in randul lumii bune: Incendiu la Maternitatea Giuleşti: 3 bebeluşi au murit, 8 sunt răniţi grav.

Am o singura intrebare: de ce nu este acest excelent manager, Raed Arafat, ministrul Sanatatii? Ce-i aceea subsecretar de stat? Unul care sta sub secretarul de stat? Si cine anume este acel secretar de stat care sta-n carca acestui profesionist si manager rar?

Iar acum, ca am terminat cu carnaciorii giulesteni practicati cu fervoare de catre „presa serioasa”, sa trecem la alte „publicatii minore”, care s-au straduit sa scrie si altceva, spre lauda lor.

Bursa: Rectificarea saraciei in 2010. Un articol despre proiectul de rectificare bugetara, analizat ieri de reprezentantii Ministerului Finantelor, sindicatelor si patronatelor.

Curierul national: Ajutoarele de stat, misiune imposibilă pentru IMM. Ajutoarele de stat pentru IMM-uri vor rămâne, din păcate, la fel de inaccesibile ca până acum întreprinderilor mici, deşi Guvernul a modificat mai multe acte normative în scopul creşterii numărului de firme care au acces la finanţările de acest tip.

Financiarul: Aurul se scumpeste, pe fondul semnelor de incetinire a cresterii economice. Pentru a treia sesiune consecutiv, aurul s-a scumpit ieri, pe fondul semnelor de incetinire a ritmului de crestere economica. Contractele futures pentru luna decembrie au crescut la Bursa din New York cu 0,3%, in primele ore ale diminetii, pana la 1.220,2 $/uncie.

Puterea: Secretar al Ambasadei României la Moscova, reţinut de FSB pentru spionaj. Serviciile de securitate de la Moscova au reţinut un angajat al Ambasadei României din capitala Federaţiei Ruse, pe care îl acuză de spionaj, precizează Agenţia de Presă RIA Novosti.

Potrivit sursei citate, “ofiţerul Serviciului de Securitate Român Gabriel Grecu, care lucra sub masca unei misiuni diplomatice româneşti la Moscova, a fost reţinut luni, în timp ce încerca să obţină o informaţie militară secretă de la un cetăţean rus, a declarat serviciul de securitate rus”.

Ziarul financiar: Băncile au găsit cui să dea sute de milioane de lei la dobânzi de 13%: autorităţilor locale. Primăriile sectoarelor 1, 3, 4 şi 6 au împrumutat de la BCR 800 de milioane de lei în 2010.

În total, autorităţile locale au împrumutat de la bănci 1,4 miliarde de lei în 2009 şi 2010. Băncile au găsit astfel cui să dea credite în lei cu 13%, în condiţiile în care Guvernul cere dobânzi sub 7%, iar companiile şi persoanele fizice ezită să se îndatoreze.

StareaPresei.ro

 

0 comentariu

bobi 24-11-2010 - 13:33

Mi se pare logic argumentul, deoarece odată cu trecerea aniilor, nu femeile îşi aud propria gură, ci bărbaţii, acest lucru ducând la o moarte relativ lentă şi asurzitoare.

Nicco 24-11-2010 - 17:58

Dar, avand in vedere cat de mult scade inteligenta barbatilor la varste matusalemice, nu mi se pare ca faptul semnalat inseamna mare lucru.

cercetas 25-11-2010 - 00:10

ne lasa cu inteligenta in soare, sa descoperim prin forta muschilor gandirii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult