Acasa Revista Presei Revista presei. Medicamentele pentru renunțarea la fumat vor fi compensate

Revista presei. Medicamentele pentru renunțarea la fumat vor fi compensate

scris de Z.V.
30 afisari

Evenimentele organizate în întreaga țară cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, declarațiile făcute de politicieni cu această ocazie, afirmațiile referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, mitingul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Piața Victoriei, finalizarea expertizei în cazul Colectiv de către INSEMEX, precum și protestele de la Chișinău, dar și anunțul potrivit căruia Simona Halep va fi operată de deviație de sept și nu va putea participa la meciul de Fed Cup cu Cehia sunt principalele subiecte ale zilei de 25 ianuarie.

Stop-SmokingMedicamentele pentru renunțarea la fumat vor fi din nou compensate, inclusiv plasturii cu nicotină. Cei care doresc să se lase de fumat ar putea să își cumpere compensat plasturi cu nicotină și alte medicamente, Ministerul Sănătății intenționând să facă achiziție publică pentru aceste produse, începând din acest an, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică, anunță România Liberă. Un proiect de ordin privind modificarea și completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2015 și 2016 a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Iohannis, mesaj pentru campania electorală de Ziua Unirii. Ce le-a transmis politicienilor. Președintele Iohannis a transmis un mesaj de unitate la Iași, un mesaj ferm pentru politicienii care încep campania electorală, relatează Puterea. Iohannis a ținut un discurs pe scena amenajată la Iași de Ziua Unirii, alături de premierul Dacian Cioloș și primarul orașului Chișinău, Dorin Chirtoacă. „Lecțiile acelui eveniment istoric: dorința românilor de a fi împreună a fost înțeleasă atunci de conducători. Și atunci politica era plină de scandaluri și divergențe, dar elitele vremii au reușit Unirea de la 1859, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, omul potrivit la locul potrivit prin care două state au devenit unul singur” a încheiat șeful statului.

Dacian Cioloș: Suntem alături de frații de peste Prut. Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică, în discursul susținut la manifestarea de la Iași, că România este alături de Republica Moldova, iar Guvernul de la București reconfirmă sprijinul pentru aspirațiile cetățenilor acestei țări, transmite Adevărul. Cu prilejul sărbătoririi la Iași a Micii Uniri din 1859, premierul Cioloș a avut un scurt mesaj și pentru românii de peste Prut.

Iohannis, la Iași: O autostradă care să lege Moldova de restul țării, un proiect prioritar. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, la Iași, că este necesară o autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei, iar acest obiectiv ar trebui să fie unul prioritar, transmite Capital. „Știu totodată că sunt multe alte lucruri de reglat și perfecționat, că avem fragilități și lipsuri. Sunt convins că le putem corecta și gestiona împreună, prin muncă, seriozitate și prin dorința de a lăsa o țară mai bună generațiilor viitoare. Spre exemplu, Moldova suferă încă din cauza decalajelor economice. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei ar aduce numeroase beneficii”, a spus Iohannis.

Dacian Cioloș: „O nerealizare care se cere grabnic corectată”. În discursul susținut, la Iași, de Dacian Cioloș, cu ocazia împlinirii a 157 ani de la Unirea Principatelor Române, premierul a prezentat pe scurt câteva dintre principalele obiective ale Guvernului pe care îl conduce, subliniind că sunt necesare investiții în infastructură, reforma administrativă și lupta împotriva corupției, potrivit Capital. Premierul s-a declarat nemulțumit de faptul că investițiile în infrastructură au fost insuficiente, motiv pentru care s-a ajuns în situația ca la aproape 100 de ani de la Marea Unire din 1918 provinciile istorice din țara noastră să nu fie unite prin drumuri rapide.

Iași: Iohannis și Cioloș, huiduiți în timpul discursurilor de către un grup de manifestanți. Mai multe zeci de persoane care au venit duminică, în Piața Unirii din Iași, au huiduit și fluierat în timpul discursurilor mai multor oficiali, între aceștia fiind și președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș, scrie Jurnalul Național. Unii dintre acești protestatari au declarat că actualul guvern nu este cu adevărat tehnocrat și că din cauza corupției clasei politice, românii se află într-o stare socio-economică precară.

Chirtoacă își dorește unirea R. Moldova cu România. Prezent la Iași, la manifestările organizate cu prilejul sărbătorii a 157 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că își dorește ca Republica Moldova să se unească cu România pentru ca „umbrela de securitate să ajungă și peste Prut”, transmite Cotidianul. „Îmi doresc ca umbrela de securitate să ajungă și peste Prut, până la Nistru și mai departe, pentru a proteja pe noi, cei de acolo, de fărădelegile care vin dinspre Kremlin în continuare, iar pașaportul să fie unul și același, nu două. Asta mi-aș dori pe mai departe”, a spus politicianul.

Băsescu: I-am propus lui Voronin să fie președintele României Mari. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că următorul proiect de anvergură al României după intrarea în UE și NATO este unirea cu Republica Moldova, ceea ce se va întâmpla în condițiile resetării clasei politice de la București care ar putea avea loc în urma alegerilor din toamna acestui an, scrie Adevărul. Traian Băsescu a participat duminică, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, la Conferința Românilor de Pretutindeni, organizată la București și care a întrunit circa 300 de delegați din diasporă sau din comunitățile istorice.

Dragnea: În 1859, elita s-a contopit în idealuri cu populația. Liviu Dragnea afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că Mica Unire de la 1859 a fost un amestec de inteligență politică și patriotism, scrie Cotidianul. Elita s-a contopit în idealuri cu populația, iar în acest context nu au mai contat cele trei mari imperii care îi înconjurau pe români, mai arată președintele PSD. „Acum 157 de ani, românii din Muntenia l-au ales domn pe Alexandru Ioan Cuza, cel ales deja de românii din Moldova. Mica Unire a fost un amestec de inteligență politică și patriotism cum rar întâlnești în istorie”, spune președintele PSD în mesajul postat pe pagina sa de socializare.

Tăriceanu: O zi importantă pentru istoria și identitatea poporului român. Într-o postare pe Facebook, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE, apreciază că „Mica Unire” reprezintă un act istoric care a reprezentat piatra de temelie a procesului de formare a statului român modern, scrie Cotidianul. „La 24 ianuarie 1859 românii au fost puternici pentru că au avut un țel comun, care i-a adus laolaltă ? Unirea”, susține Tăriceanu, în opinia căruia „clasa politică actuală trebuie să iasă din mentalitatea lui ‘nu se poate!’, propunându-și „un proiect de țară comun”.

Victor Ponta, despre perioada USL: Cea mai frumoasă amintire a mea de la Iași este din 24 Ianuarie 2012. Ce vremuri însorite. Fostul premier Victor Ponta a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care apare alături de fostul lider al PNL, Crin Antonescu, prinși într-o Horă a Unirii, din 24 ianuarie 2012, el comentând că aceasta este cea mai frumoasă amintire a sa de la Iași, relatează Adevărul. Fostul premier Victor Ponta își amintește cu drag de clipele în care el și Crin Antonescu erau în fruntea USL, o alianță politică a cărei putere a fost demonstrată în alegerile din 2012.

Maior: 24 Ianuarie, primul pas către o Românie modernă, către o națiune unită, demnă și recunoscută. Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, afirmă, într-un mesaj transmis duminică românilor din SUA, că momentul 24 Ianuarie 1859 a fost „primul pas către o Românie modernă, către o națiune unită, demnă și recunoscută în lume”, potrivit Q Magazine. „Este pentru toți românii o zi de sărbătoare. Anul acesta aniversăm 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment important în procesul de afirmare a națiunii române, primul pas către o Românie modernă, către o națiune unită, demnă și recunoscută în lume”, afirmă ambasadorul Maior, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Vasile Dâncu, despre o autostradă între Moldova și Transilvania. Proiectul unei autostrăzi între Moldova și Transilvania „merge mai departe”, urmând a fi inclus în Master Planul pentru transporturi, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, duminică seara, la Focșani, unde a fost prezent la festivitățile prilejuite de împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, relatează România Liberă. „Eu cred că în 2018, atunci când vom aniversa 100 de ani de stat național unitar, munții noștri vor fi străpunși de două artere moderne”, a precizat vicepremierul.

Ce părere are Klaus Iohannis despre alegerea primarilor în două tururi. Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică la Iași, că ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin este una „foarte bună”, însă se pune întrebarea dacă legea mai poate fi schimbată cu atât de puțin timp înaintea alegerilor, transmite Gândul.

Cioloș spune că în privința alegerilor pentru primari în două tururi studiază toate variantele posibile. Premierul Dacian Cioloș a declarat duminică, la Iași, răspunzând întrebărilor presei, că va discuta cu partidele politice despre ideea unei ordonanțe de urgență referitoare la desfășurarea alegerilor locale în două tururi de scrutin, el arătând că studiază toate posibilitățile cu privire la implementarea acestei măsuri, printre care ar fi inclusiv cea a asumării răspunderii în Parlament, scrieJurnalul Național. „Studiem toate posibilitățile”, a răspuns Cioloș, fiind întrebat de un jurnalist dacă varianta asumării răspunderii ar fi una fezabilă pentru a implementa măsura votului în două tururi pentru funcția de primar.

Băsescu: PSD și PNL trebuie să se înțeleagă pe tema alegerilor în două tururi, Cioloș respectă o înțelegere politică. Fostul președinte Traian Băsescu, lider al Mișcării Populare (MP), a declarat că PSD și PNL, cele două partide mari din Parlament, trebuie să se pună de acord dacă doresc revenirea la sistemul cu două tururi de scrutin la alegerile locale, conform Jurnalului Național. „Aici este un soi de fariseism. Ei împreună au votat alegerile dintr-un singur tur. PNL-ul știe că PSD-ul care deține majoritatea în Parlament introduce moțiune imediat lui Cioloș dacă nu respectă înțelegerea”, a comentat Băsescu duminică, la Conferința Românilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului.

Ponta: Tema alegerii primarilor, o manipulare. Fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook că „povestea” alegerii primarilor într-un tur sau două este „total irelevantă”, potrivitEvenimentului Zilei. „Îmi este însă teamă că și în 2016 (ca de fiecare dată din 2004 până acum) subiectele serioase vor fi total acoperite de „intoxicările” clasice, total irelevante pe fond, dar menite să manipuleze pe termen scurt electorii (așa cum văd acum lansată povestea „un tur / doua tururi la alegerile locale)!”, a scris Ponta.

Traian Băsescu: „Republica Moldova are un guvern puternic afectat din punct de vedere credibilitate”. Fostul președinte Traian Băsescu, liderul Mișcării Populare (MP) a calificat, duminică, situația din Republica Moldova ca fiind „extrem de riscantă” și a subliniat că interesul României este ca țara vecină să rămână orientată spre Vest, potrivit Bursa. „E o situație extrem de riscantă astăzi în Republica Moldova. Sigur, elementul de stabilitate esențial e să ai un guvern. Republica Moldova are un guvern, dar un guvern puternic afectat din punct de vedere credibilitate de influența acestui — mogul e puțin spus — acestui domn care se numește Plahotniuc, care, în loc să fie cu Filat în pușcărie, el stă și face guverne”, a spus Băsescu, la Conferința Românilor de Pretutindeni de la Palatul Parlamentului.

Proteste de amploare la Chișinău. Ultimatum pentru alegeri anticipate. Aproximativ 40.000 de oameni au participat, duminică, la manifestații în centrul Chișinăului, contestând Guvernul Pavel Filip, alcătuit de Partidul Democrat, și cerând organizarea de alegeri parlamentare anticipate monitorizate de ONU, relatează Q Magazine. „Dacă până joi nu dau curs la solicitările noastre, vom întreprinde măsuri foarte drastice”, a declarat Andrei Năstase în fața mulțimii de protestatari.

Bogdan Diaconu: Cel mai nou candidat la primăria București și gărzile lui Țepeș. Deputatul Bogdan Diaconu, ales duminică în funcția de președinte al Partidului România Unită, la primul congres al partidului, ținut la Romexpo, a anunțat că va candida pentru postul de primar general al Bucureștiului și că partidul său va merge singur la alegeri, transmite Q Magazine. Primul congres al Partidului România Unită, la care au fost anunțați în jur de 600 de delegați, a început cu imnul României și cu rugăciunea Tatăl nostru, spusă de un preot. Liderii PRU le-au propus membrilor de partid aflați în sală să facă întruniri la ei acasă temporar, până se rezolvă problema sediilor în teritoriu, pentru a convinge alți oameni să se alăture mișcării „naționaliste iluminate”.

Confruntare Firea — Bușoi, potențialii candidați la Primăria Capitalei. Firea: E o calitate că am lucrat la trustul lui Voiculescu și că sunt soție de primar. Deși candidaturile lor nu au fost validate de către partidele din care fac parte, senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea și liberalul Cristian Bușoi, potențiali candidați la Primăria Capitalei, au fost protagoniștii primei confruntări organizate în perspectiva alegerilor locale, potrivit Adevărul.

„Omul cu porcul la moschee”, Cătălin Berenghi, candidează la Primăria Capitalei. Lui Cătălin Berenghi, cunoscut publicului ca „omul cu porcul la moschee”, i s-a umplut paharul cu abuzurile autorităților, scrie Puterea. De la episodul îngropării carcaselor de porc pe terenul destinat construirii celei mai mari moschei, autoritățile l-au „hărțuit” constant. „M-am hotărât să candidez la Primăria Generală, să-i atac eu pe ei din interior. Sunt presiuni foarte mari asupra mea din cauza protestelor pe care le fac de patru ani față de instituțiile inapte ale statului, cum sunt Guvernul, Primăria Capitalei, Administrația Presidențială sau Poliția”, a declarat Cătălin Berenghi.

Supărare la Iași! Oamenii nu au fost lăsați să se prindă în horă cu președintele. Peste 10.000 de persoane s-au adunat astăzi în Piața Unirii din Iași pentru a sărbători Mica Unire, scrie Libertatea. De la acest eveniment nu au lipsit nici președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș, care au fost întâmpinați de garda de onoare. „Revin cu mare bucurie la Iași, o creație organică, după cum o numea Nicolae Iorga”, a declarat președintele, care a resimțit și el cele—11 grade, așa că după ce a susținut discursul și-a acoperit capul cu o căciulă din blană.

După 157 de ani, moldovenii au cerut din nou Unirea. La aniversarea Unirii Principatelor, moldovenii veniți de peste Prut cu câteva zeci de autocare i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să sprijine revenirea Basarabiei la Patria-mamă, notează Evenimentul Zilei. Aproximativ 10.000 de oameni au participat ieri la evenimentele organizate cu ocazia sărbătoririi a 157 ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească.

Moment emoționant de Ziua Unirii! Strănepotul lui Moș Ioan Roată, acasă la Cuza. Unirea Principatelor Române a fost marcată și în casa lui Alexandru Ioan Cuza din Galați, iar printre invitați s-a numărat și cel mai tânăr strănepot al lui Moș Ioan Roată, notează Libertatea. Adrian Roată, un puști de nici 13 ani din Galați, este cel mai tânăr strănepot al celebrului Moș Ioan Roată. „Am aflat că sunt urmașul lui Moș Ion Roată când aveam 5-6 ani. Citeam o carte cu Moș Ion Roată și Unirea, cartea lui Creangă, și atunci mi-a spus bunicul”, povestește mândru băiatul.

Mii de oameni au protestat pentru modificarea Legii pensiilor. Lipsă de respect pentru militarii țării: „Am strigat la zidurile goale ale Guvernului”. Militarii în rezervă au ieșit, pentru a doua oară, în stradă ca să ceară modificarea Ordonanței care nu le ia în calcul la pensii sporurile, dar nici diurnele alocate pentru cei care au luptat în Teatrele de Operații din Irak, Afganistan sau Bosnia, transmite Evenimentul Zilei. Lor li s-au alăturat și pensionari civili, dar și revoluționari. Câteva mii de militari în rezervă, veniți din mai multe județe ale țării, au manifestat, ieri, în fața Guvernului României, cerând modificarea ordonanței de Guvern care le-a tăiat sporurile și le-a redus pensiile.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate: Cerem drepturi salariale și pensii corecte pentru civili și militari. Protestatarii din Piața Victoriei vor drepturi salariale și de pensii corecte pentru civili și militari, o nouă lege a pensiilor pentru civili, a 13-a pensie și lege unică a salarizării, potrivit președintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, relatează Jurnalul Național. „Ceea ce solicităm noi reprezintă drepturi salariale corecte pentru civili și militari, drepturi de pensie corecte pentru civili și militari și recunoașterea corectă a meritelor revoluționarilor civili și militari… Am avut deja contacte cu actualul Guvern, care este total lipsit de experiență și de legături cu realitatea”, a declarat, duminică, Dogaru.

Expertiza în cazul Colectiv a fost finalizată. INSEMEX a trimis raportul la Institutul de Criminalistică. Expertiza în cazul Colectiv a fost finalizată, iar raportul a fost trimis de către INSEMEX la Institutul de Criminalistică, anunță Curierul Național. Acest lucru era de așteptat deoarece procurorii au fost joi la Clubul Colectiv să ridice camerele video care au capturat imaginile din seara incendiului.

Răniții din Colectiv pot primi concediu medical timp de trei luni de la incident. Medicii pot elibera certificate medicale răniților în incendiul din clubul Colectiv, în termen de cel mult 90 de zile de la data internării, adică până cel târziu în 30 ianuarie, potrivit unui ordin comun al Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), informează Gândul. Certificatele de concediu medical pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost grav afectată în urma tragediei de la Colectiv se pot elibera maxim până pe 30 ianuarie 2016, dată la care certificatele trebuie depuse la angajatori, arată ordinul.

Petiție pentru salvarea hotelului Concordia, locul în care a fost ales domnitor Alexandru Ioan Cuza. Academicianul Răzvan Theodorescu, publicistul și scriitorul Stelian Tănase și prof. univ. dr. Alexandru Radu, politolog, au inițiat și lansat duminică o petiție adresată ministrului Culturii și Primarului Capitalei vizând „salvarea hotelului Concordia din București, locul în care a fost ales domnitor Alexandru Ioan Cuza în urmă cu 157 de ani”, scrie România Liberă. „Ne-am gândit că o formă de a promova această inițiativă și de a atrage atenția asupra unei uitări poate fi aceea de a sublinia contradicția dintre festivismul manifestărilor de la Iași și dezinteresul politicienilor fața de locul istoric în care s-a născut, practic, statul român: clădirea hotelului Concordia, astăzi în ruină”, a declarat duminică seara profesorul univ. dr. Alexandru Radu.

Gerul a mai făcut patru victime în ultimele ore. Gerul din România a mai făcut patru victime, informează Libertatea. Două persoane au fost găsite moarte în Prahova, iar un bătrân a fost găsit fără suflare în Botoșani. Al patrulea deces s-a înregistrat în Constanța. O femeie din Ceptura, județul Prahova, a fost găsită moartă în curte chiar de către soțul ei. În Lipănești, județul Prahova, un bărbat a murit din cauza gerului, în timp ce descărca lemne.

Accident grav în Capitală. Șase persoane au fost rănite într-un accident în care au fost implicate trei autoturisme. Un accident grav a avut loc astăzi în Capitală. 6 persoane au fost rănite după ce o masina de lux a intrat pe contrasens și a lovit alte două autoturisme, relatează Curierul Național. Deocamdată nu se cunoaște starea victimelor, dar potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, la fața locului se acționează pentru descarcerarea unei femei de aproximativ 30 de ani, iar până acum au fost duse la spital încă 5 persoane.

Frigul din România i-a trimis în șomaj tehnic pe angajații de la uzina Renault din Algeria. Echipele de montaj de la uzina Renault de la Oran (Algeria) sunt în șomaj tehnic de câteva zile, din cauza lipsei pieselor și a altor elemente importate de la uzina Renault din România, unde temperaturile deosebit de scăzute au dus la oprirea liniei de producție a pieselor destinate uzinei din Algeria pentru producția modelului Renault Symbol, informează surse citate de cotidianul Liberté Algerie, scrie Bursa. Sursele susțin că reluarea producției la uzina din Algeria este programată pentru ultima săptămână din ianuarie, cu condiția îmbunătățirii condițiilor meteo în România.

Linie de cale ferată între București și aeroportul Otopeni, în 2021. Proiectul este pe lista finanțărilor UE. Extinderea căii ferate spre aeroportul Henri Coandă, un proiect despre care s-a mai vorbit în anii trecuți, va fi finanțată din fonduri europene, potrivit unei liste de proiecte care vor fi finanțate în exercițiul financiar 2014-2020 publicată de Ministerul Fondurilor Europene, anunță Economica.net. Modernizarea liniei de cale ferată dintre București și aeroportul Otopeni—Henri Coandă apare pe lista proiectelor care vor fi finanțate din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Românii cumpără din ce în ce mai multe autovehicule electrice și hibride noi. Numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute anul trecut în România a fost de 495 de unități, mai mult decât dublu (110%) comparativ cu anul 2014, când au fost vândute 236 de unități, relevă datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), conformCapital. Vânzările de autovehicule ecologice, raportate în intervalul ianuarie ? decembrie 2015, reprezintă echivalentul a 0,5% din totalul autovehiculelor noi comercializate la nivel național.

Evaluatorul unei locuințe, ales de viitorul proprietar. Cei care vor credite ipotecare vor putea alege ce evaluator se va ocupa de estimarea prețului proprietății achiziționate, potrivit unui proiect de ordonanță al ANPC, informează Puterea. În prezent, băncile impun evaluatorul agreat. Creditorii nu vor mai putea impune clienților persoane fizice evaluatorul agreat, așa cum se întâmplă acum. Clienții vor avea libertatea să aleagă evaluatorul autorizat, în speranța că pot obține o estimare mai bună în altă parte a prețului proprietății ipotecate decât cea oferită de oamenii cu care banca lucrează în mod uzual.

ANRE a eliminat ținta de 80% pentru contoarele electrice inteligente în 2020. Nu există o analiză pentru costuri și beneficii. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a eliminat ținta propusă pentru anul 2020 privind implementarea de contoare inteligente de energie electrică la aproximativ 80% din clienții finali, întrucât nu s-a realizat până acum o analiză relevantă privind costurile și beneficiile acestui proiect, se arată într-un ordin al instituției, conform Economica.net.

Tudor Chirilă vrea reducerea mandatelor șefilor de teatre: E plin de „vizionari” pe durate cosmice. Actorul și cântărețul Tudor Chirilă spune că ar trebui pusă în discuție ideea restrângerii numărului de mandate ale managerilor instituțiilor de cultură, precizând că până și Kevin Spacey s-a retras după 11 ani de la conducerea celebrului teatru Old Vic din Londra, potrivit Ziarului Financiar. Tudor Chirilă a făcut mai multe precizări în contextul în care Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 189 din 2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură.

Halep confirmă: „Voi fi supusă unei intervenții chirurgicale!” Când speră că va putea reveni pe teren. Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunțat, duminică, pe contul său de Facebook, că va fi supusă unei intervenții chirurgicale, astfel că nu va participa la meciul României cu Cehia din Fed Cup, dar nici la turneele de la Doha și Dubai, informează ProSport. „Cu părere de rău, țin să anunț că sunt nevoită să renunț la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusă unei intervenții chirurgicale. Să joc la Fed Cup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă”, a scris Halep.

Viitorul a cîștigat Arena Cup după ce a învins în finală Lokomotiv Zagreb, scor 2-1. FC Viitorul a încheiat pe primul loc turneul internațional Arena Cup 2016, desfășurat la Medulin (Croația), anunță Gazeta Sporturilor. În finala competiției, disputată duminică după-amiază, jucătorii pregătiți de Gheorghe Hagi au învins cu 2-1 (1-0) pe Lokomotiv Zagreb. Scorul a fost deschis de Florin Tănase în min. 11, care a finalizat precis în urma unei pase ideale primite de la Cernat. După pauză, Tănase a înscris în min. 57, dar reușita a fost anulată pentru offside.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult