Acasa Revista Presei Revista presei. Mesajul de Craciun al Majestatii Sale Regele Mihai I

Revista presei. Mesajul de Craciun al Majestatii Sale Regele Mihai I

scris de Ziua Veche
1 afisari

Adevarul: Regele Mihai le scrie românilor un mesaj emoţionant „Sper ca anul viitor să aducă respect şi etică în instituţii, simţ al datoriei şi altruism în viaţa publică. Valorile şi competenţa ar trebui să fie criteriile noastre. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor publice şi în regulile lor!”

Gandul: Cum va fi vremea de sărbători, unde pune poliţia radare şi ce ar trebui să ştiţi dacă plecaţi afară „Meteorologii de la ANM prognozează că vremea va fi în continuare caldă, răcirea vremii urmând să apară după Crăciun, când vor fi şi ninsori”

EvZ: Scena balconului – cronica unui gest disperat „Gestul extrem al lui Adrian Sobaru – electrician la TVR – de a încerca să se sinucidă aruncându-se de la balconul parlamentului (de la o înălţime de aproximativ şase metri) este pus nu doar de apropiaţii acestuia, ci şi de specialişti pe seama disperării.”

Financiarul: OUG care creste taxa auto cu pana la 50%, aprobata. Noile prevederi se aplica de la 1 ianuarie „Actul stipuleaza introducerea unei taxe si la masinile Euro 5, care pana in prezent erau scutite. Cea mai mare valoare pe care o poate atinge taxa trece de 30.000 de euro pentru o masina de 20 de ani vechime si cu motor de 3,2 litri. O taxa de 1.133 de euro va fi platita pentru o masina noua cu motor Euro 5 de 3.000 de centimetri cubi.”

Curierul national: Nu oricine mai poate lua un credit la domiciliu „Provident: Jumătate din solicitările pe care le primim sunt respinse în urma analizei bonităţii potenţialilor clienţi. Russell Johnsen: Sistemul de scoring a fost revizuit în mai multe rânduri anul acesta pentru a limita expunerea la clienţii cu un grad de risc ridicat. „Odată cu înăsprirea condiţiilor de creditare a fost  limitat şi ritmul de creştere a numărului de clienţi şi a împrumuturilor emise””

Romania libera: Comerţ exterior. Doar trei companii autohtone în topul exportatorilor din România. Străinii fac exporturile României „„România este mai mult un atelier pentru companii străine care produc aici şi exportă decât un exportator în sine”. Astfel descrie situaţia comerţului exterior românesc Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor (ANEIR).”

Bursa: Dana Mirela Ionescu, RCI: „Doar un caz de forţă majoră ar putea împiedica listarea Fondului Proprietatea”Reporter: Există ceva care să apară astfel încât listarea Fondului Proprietatea să nu aibă loc pe 25 ianuarie? Dana Mirela Ionescu: O forţă majoră, altceva nu ştiu. Ce este în puterea noastră, este foarte bine pus la punct şi este pus la punct încă din septembrie.”

ZF: Cele mai importante 10 minusuri ale lui 2010. „2010 a fost al doilea an de recesiune, un an întreg al minusurilor: consumul, PIB-ul, investiţiile străine, remiterile, creditul, investiţiile au scăzut. Pe plus au fost taxele şi datoriile, dar şi exporturile.”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult