Acasa Revista Presei Revista presei. Mesajul lui Iohannis după ce românii au ieşit în stradă

Revista presei. Mesajul lui Iohannis după ce românii au ieşit în stradă

scris de Z.V.
4 afisari

Peste 30.000 de oameni au cerut demisia lui Ponta, Oprea și Piedone. Mesajul lui Iohannis; val de comentarii critice după ce Iohannis s-a declarat impresionat de protestul din stradă; Valeriu Zgonea: Memoria tinerilor morți în „Colectiv” nu are nevoie de monumente, ci de dreptate; cei trei patroni ai clubului Colectiv, arestati preventiv pentru 30 de zile; seful ANPC a fost demis de Ponta și înlocuit cu Bogdan Pandelică, secretar de stat la Economie; Guvernul renuntă la majorarea salariilor din ANAF și Ministerul Finantelor; Legea votului prin corespondență, contestată la Curtea Constituțională de UDMR; Legea votului prin corespondență, contestată la Curtea Constituțională de UDMR; topul barurilor și cluburilor din România, cine încasează cei mai mulți bani, dar și Compania de Drumuri, monopolurile din energie și Apa Nova, cele mai profitabile afaceri, sunt principalele titluri ale zilei.

iohannis klausPeste 30.000 de oameni au cerut demisia lui Ponta, Oprea și Piedone. Mesajul lui Iohannis. Bucureștenii s-au strâns în Piața Universității, dar au ajuns la Guvern și au blocat Piața Victoriei, unde au protestat o oră jumătate. Cei peste 30.000 de oameni au ajuns în fața Primăriei Sectorului 4. Forțe impresionante de jandarmi asigură ordinea. Protestatarii au cerut demisia lui Victor Ponta, a lui Gabriel Oprea și a lui Cristian Popescu Piedone. Îndemnul la miting a fost postat pe pagina ‘Demisia Piedone, subordonaților lui și tuturor celor răspunzători’, însoțit de mesajul ‘Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificați în numele șpăgii!’, scrie Adevărul. Mesajul postat de Klaus Iohannis pe Facebook după protestele din Bucuresti ‘Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectate condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă’.

Val de comentarii critice după ce Iohannis s-a declarat impresionat de protestul din stradă: Ești cel mai puternic din stat, cine vrei să ia măsurile necesare?. Val de comentarii critice la adresa președintelui Klaus Iohannis după ce șeful statului s-a declarat impresionat de protestele din stradă. Aproape 30.000 de oameni au protestat în această seară în central Capitalei, făcând un tur al instituțiilor: Parlament, Guvern, MAI, Primăria Sectorului 4 și Patriarhie, și cerând demisia Guvernului, a lui Cristian Popescu Piedon, a ISU, a Poliției Locale Sector 4, a lui Gabriel Oprea și a lui Victor Ponta.Oamenii au început să comenteze masiv. Evenimentul Zilei vă prezintă câteva exemple!

Ce scrie presa străină despre protestele din Capitală.Principalele agenții de presă internaționale au scris despre protestele care au loc, marți seară, la București, după incendiul din clubul Colectiv. Știrile Reuters, Associated Press și Agence France-Presse au fost preluate de alte publicații internaționale. Jurnaliștii străini au notat că zeci de mii de oameni cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea și a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după incendiul soldat cu 32 de morți, anunță Romania Liberă.

Valeriu Zgonea: Memoria tinerilor morți în „Colectiv” nu are nevoie de monumente, ci de dreptate. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, spune că înțelege furia oamenilor care au ieșit marți seară în stradă, el menționând că este nevoie să se afle adevărul și toți cei care se fac vinovați de tragedia petrecută vineri să plătească, indiferent ce funcții sau responsabilități au, relatează Gandul.

Victor Ponta: Mulțumesc tuturor medicilor care îsi fac datoria fată de răniti! Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care mulțumește medicilor care îi tratează pe răniții din Colectiv. „Mulțumesc tuturor medicilor care îsi fac datoria față de răniti! Sunt interesat în continuare de situația fiecărui bolnav și necesitățile din fiecare spital — trebuie să nu lipsească nimic legat de personal și medicamente. De asemenea, vom accepta ofertele de ajutor din partea prietenilor noștri din afara țării — oricine poate ajuta este binevenit”, a scris Ponta pe Facebook, potrivit Evenimentului Zilei.

Medic: Eu nu am mai văzut niciodată o astfel de culoare de plagă. Noi declarații din partea medicilor cu privire la starea răniților internați în Spitalul Universitar din Capitală, în urma incendiului de la clubul Colectiv. Potrivit managerului unitătii medicale, Cătălin Cârstoiu, pacienții nu pot fi mutați la spitale din afara țării din cauza stării în care se află în acest moment.’Este o arsură atât termică, cât și chimică. Pacienții nu pot fi transportați la altitudine, drept pentru care ei vor fi tratați la nivelul spitalului. De altfel nu a existat vreo solicitare ca ei să fie transportați. Eu sper că misiunea noastră este să-i tratăm și să obținem ceva bun’, a declarat Cătălin Cârstoiu, potrivit Cotidianul.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, arestați preventiv pentru 30 de zile: Decizia nu este definitivă, însă este executorie.Judecătoria Sectorului 4 a decis marți seară ca cei trei patroni ai clubului Colectiv să fie arestați prevetiv pentru 30 de zile, informează Curierul Național. Decizia nu este definitivă, însă este executorie.

Anchetă: ISU știa de existența Clubului Groazei. Acționarii clubului Colectiv, unde un incendiu a omorât 32 de oameni, și-au susținut nevinovăția în fața anchetatorilor, afirmând că nu cunoșteau legislația care îi obliga să ia măsuri împotriva incendiilor. Între timp, apar noi dovezi care arată că la fel de culpabili ca patronii clubului sunt și reprezentanții unor instituții ale statului, cum ar fi ISU, conform Adevărul.

Procurorii au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere. Filmul tragediei din club Colectiv. Procurorii Parchetului General arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a celor trei patroni ai clubului Colectiv, ce au surprins camerele de supraveghere din interiorul clubului, în noaptea tragediei. Artificiile de pe scena unde cânta Goodbye to Gravity s-au aprins la ora 22.32 și au ars 16 secunde. Un minut și o secundă de la aprinderea artificiilor, tavanul și interiorul clubului era arse în întregime, iar fumul negru cuprinsese totul, relatează Gândul.

Adrian Despot: Peste mine au căzut mulți oameni; am reușit să trag o fată afară. Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, a fost audiat de procurori în calitate de martor, în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, el relatând firul evenimentelor din seara în care s-a produs tragedia în urma căreia au murit 32 de oameni, arată Jurnalul Național

Patriarhul Daniel: Învățați ce e credința ortodoxă. Să vină lumea la biserică, nu la club. Patriarhul Daniel a îndemnat marți la învățarea credinței ortodoxe și la rugăciune pentru cei afectați de incendiul de la club Colectiv, subliniind că preoții își fac datoria potrivit rânduielilor Bisericii. „Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”, le-a spus patriarhul ziariștilor la ieșirea de la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la club Colectiv, conform Jurnalul National.

Șefa cea mare de la Oracle, alături de victimele de la Colectiv.Safra Catz, una dintre cele mai puternice femei din lume, CEO Oracle, a venit la București să fie alături de familiile îndoliate și de victimele tragediei de la clubul Colectiv, informează Cotidianul.

Iohannis: Țările din flancul estic sunt hotărâte să joace un rol destul de important în NATO. Țările din flancul estic sunt hotărâte să joace un rol destul de important în NATO, a declarat marți președintele Klaus Iohannis cu privire la reuniunea la nivel înalt a liderilor din statele din Europa Centrală și de Est, care va avea loc la Palatul Cotroceni, scrie Evenimentul Zilei.

Șeful ANPC a fost demis de Ponta și înlocuit cu Bogdan Pandelică, secretar de stat la Economie. Dunca: Nu știu nimic oficial, am aflat de la TV. Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marți seară, de către premierul Victor Ponta. Marius Dunca, președintele ANPC, susține că nu a fost anunțat oficial de decizia lui Ponta. „Nu știu nimic, am aflat și eu de la TV. Negru pe alb nu am văzut nimic. ANPC nu poate fi acuzată că nu și-a făcut datoria. Pot fi acuzat de orice, dar nu că nu mi-am făcut datoria sau că aș fi încălcat legea”, a declarat Marius Dunca, pentru Adevărul.

Ponta: Guvernul aprobă prin OUG noi măsuri pregătitoare în cazul unui aflux masiv de imigranți. Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, noi măsuri pregătitoare în vederea situației apariției la frontieră a unui aflux masiv de imigranți, a anunțat premierul Victor Ponta, potrivit Evenimentului Zilei„Adoptăm o ordonanță de urgență prin care încercăm să ne pregătim în continuare pentru situația apariției unor fluxuri de migranți în România. Punctul de contact și responsabil este domnul consilier prezidențial Leonard Orban, dar după aceea noi suntem cei care trebuie să aplicăm”, a declarat premierul, la începutul ședinței de Guvern.


Guvernul renunță la majorarea salariilor din ANAF și Ministerul Finanțelor. Guvernul a aprobat un proiect de ordonanță de urgență care prevede măsuri în mai multe domenii, pornind de la industria de apărare până la ANAF și Ministerul Finanțelor. Una dintre măsuri este abrogarea art.63 din OUG 47/2015 care prevedea acordarea unei majorări medii a salariilor de bază cu 22% pentru personalul din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, ANAF, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, potrivit Evenimentului Zilei


Fonduri pentru sustinerea Programului privind reducerea tuberculozei în România. Guvernul a aprobat plata a circa trei milioane de lei pentru TVA aferent bunurilor si serviciilor achiziționate în cadrul Programului privind reducerea tuberculozei în România, implementat în colaborare cu fundația Romanian Angel Appeal, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului cu solicitarea să fie dezbătut în procedură de urgență, conformCurierului Național.


Senatul se pregăteste să adopte, tacit, majorarea indemnizațiilor demnitarilor. OG 14/2015, prin care salariile șefilor de instituții au fost majorate cu aproape 350%, este la un pas să treacă, anunță Evenimentul ZileiDoar comisia senatorială pentru drepturile omului a dat aviz negativ la OG 14/2015. Comisiile de muncă și de buget finanțe, care trebuia să facă raport pe fond, nu au luat nici o decizie. Dacă Senatul nu o va vota până la mijlocul lunii, OG 14/2015 va pleca la Camera Deputaților, care este cameră decizională. În vară, și liderii PSD, și cei ai PNL, promiteau că se vor grăbi să o respingă.


Comisia de apărare din Senat: SPP nu va asigura protecție președinților de partide. Comisia de apărare a Senatului a decis azi că SPP nu va asigura protecție și președinților de partide parlamentare și a respins o prevedere din Ordonanța de Urgență nr.43 care stabilea secretizarea întregii activități a serviciului, a precizat președintele Comisiei, Marius Obreja, citat deEvenimentul Zilei.


Oprea a pus ochii pe imobilele lui Voiculescu. De ce vrea ministrul de Interne cheia de la sediile Grivco, Intact și ale televiziunilor Antena 1 și Antena 3. Între două tragedii, cea în care un polițist și-a pierdut viața în timp ce deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea și cea de la clubul Colectiv, în care peste 30 de tineri au murit într-un incendiu, ministrul de Interne, același Gabriel Oprea, a avut timp să pună la cale trecerea în administrarea sa a imobilelor ce i-au fost confiscate omului de afaceri Dan Voiculescu în dosarul ICA, scrieAdevărul.

Legea votului prin corespondență, contestată la Curtea Constituțională de UDMR. Legea votului prin corespondență a fost contestată, marți, la Curtea Constituțională de grupul UDMR din Senat și de mai mulți senatori, care au semnat sesizarea Uniunii, relatează Evenimentul Zilei.„De ieri, grupul UDMR din Senat a început strângerea semnăturilor necesare pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la aspectele de neconstituționalitate ale legii votului prin corespondență. Astăzi am depus la Secretariatul General al Senatului și s-a și transmis Curții Constituționale sesizarea semnată de 31 de senatori, numărul necesar de semnături stabilit de lege fiind de 25. Astfel, condițiile legale sunt îndeplinite și așteptăm decizia judecătorilor de la Curtea Constituțională cu privire la aspectele semnalate de grupul UDMR și senatorii care au mai susținut această sesizare”, a declarat senatorul Tanczos Barna.


Șeful Casei de Asigurări de Sănătate Constanta, reținut de procurori. Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, conform unui comunicat de presă, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03.11.2015, a inculpatului POTELEANU DRAGOȘ, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanâa, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a 6 infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (24 acte materiale), informează Cotidianul


Judecătoarea lui Voiculescu, mutată de la secția penală.Conducerea Curții de Apel București a decis să o transfere pe Camelia Bogdan, cunoscută pentru sentințele dure date în cauzele penale, la o secție de plângeri administrative, relateazăEvenimentul Zilei.


Volkswagen a depistat probleme cu emisiile altor motoare. Câte mașini sunt afectate. Grupul auto Volkswagen a descoperit, în cursul unei anchete interne, „incoerențe inexplicabile” privind determinarea emisiilor la alte tipuri de motoare decât cele vizate de investigațiile de până acum, potrivitRomânia Liberă.


Topul barurilor și cluburilor din România. Cine încasează cei mai mulți bani. Barurile și cluburile din România rulează anual sute de milioane de euro. Economica.net. vă spune cine rulează cei mai mulți bani din aceste activități.


Extinderea digului de larg din Portul Constanța a fost finalizată. Lucrările au costat peste 616 milioane lei.Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța a anunțat, marți, finalizarea lucrărilor de extindere a digului de larg la Portul Constanța, potrivit Economica.net.


Fermierii români cumpără mai nou tractoare pe șenile.Tractoarele de mare putere, care în loc de roți dispun de șenile și care costă până la 300.000 de euro, sunt tot mai căutate de fermierii români în condițiile în cale aceștia trebuie să cultive și zonele afectate de ploi, potrivit Ziarului Financiar. ‘După doi ani cu o umiditate foarte mare a solului în perioada de recoltat trendul de pe roți s-a mutat foarte mult pe șenile. Pentru că atât tractoarele, cât și combinele pe șenile au fost singurele care au scos oamenii din necaz având în vedere cantitatea de precipitații atât anul acesta cât și anul trecut în perioada de recoltat. Acum trendul este pe tractoarele mari, cele de 620-700 CP’, a spus George Stanson, business manager pentru echipamentele Case IH și Steyr pentru România, Bulgaria, Serbia și Croația.


Economie de piață made în Romania: Compania de Drumuri, monopolurile din energie și Apa Nova, cele mai profitabile afaceri. Compania Națională de Drumuri se află la loc fruntaș în ceea ce privește profitabilitatea calculată pentru primele 150 de mari companii din România ca cifră de afaceri, relatează Ziarul Financiar. Alături de ea sunt monopolurile din energie și gaze, firme care funcționează în sectoare lipsite de concurență și care își ghidează activitatea în baza unor tarife reglementate, dar și Apa Nova, compania franceză care a scumpit apa în București de 15 ori din 2000 până în prezent.


Intră un gigant la Steaua. Partida cu Aris Salonic din Eurocup are loc miercuri, de la ora 19:00, titrează Pro Sport.Gerald Lee (2,08 m) este aproape de a evolua în prima partidă din Eurocup în calitate de jucător al Stelei CSM EximBank. Pivotul naționalei Finlandei a fost transferat de clubul nostru în acest sezon, dar nu a jucat niciun meci european, din cauza accidentărilor. Lee se află în lotul lui Hristu Șapera care face deplasarea la Salonic, pentru meciul cu Aris, din etapa a IV-a din Eurocup.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult