Acasa Revista Presei Revista presei. Mesajul lui Putin către Iohannis

Revista presei. Mesajul lui Putin către Iohannis

scris de Z.V.
13 afisari

Mesajul lui Putin către președintele Iohannis; alegeri în Moldova – Bucureștiul palpită pentru Chișinău; cum câștigă statul mai mult decât salariatul; avertizare de ninsori, vânt și polei, în toată țara; și de ce moare fotbalul din România, sunt principalele subiecte aflate în atenția presei centrale apărută în acest week-end.

(foto:olympictalk.nbcsport.com)

(foto:olympictalk.nbcsport.com)

Președintele Federației Ruse i-a adresat felicitări lui Klaus Iohannis și a menționat, în mesaj, dorința de a confirma „interesul în dezvoltarea relațiilor ruso-române constructive”. Mesajul liderului de la Kremlin către noul președinte al României a fost postat pe contul de Facebook al Ambasadei Rusiei la București, informează Evenimentul Zilei.

Cu puțin timp înaintea vizitei pe care o va face în Statele Unite începând cu 2 decembrie, președintele ales pe 16 noiembrie, Klaus Iohannis, cere într-un mesaj public retragerea din funcții a celor care au împiedicat diaspora să-și exercite dreptul la vot la alegerile prezidențiale, afirmă Gândul.

Câteva sute de persoane de etnie maghiară au participat sâmbătă la un miting pro-autonomie, organizat de Partidul Civic Maghiar (PCM) în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia a fost citită o petiție adresată Guvernului României prin care se cere respectarea prevederilor Rezoluției din 1 Decembrie 1918 privind drepturile minorităților naționale, scrie Jurnalul Național.

Liviu Dragnea a trimis o scrisoare Ambasadei SUA în care explică ce a spus despre americani în ședința PSD, care a durat mai bine de șase ore. Reacția lui Dragnea vine după ce Marian Vanghelie a afirmat că vicepremierul s-ar fi plâns că PSD nu a câștigat alegerile prezidențiale din cauza americanilor, afirmă Puterea

Andreea-Florina Iliescu, fiica fostului șef al SPP generalul Dumitru Iliescu, a fost angajată la Camera Deputaților fără concurs. Ea a fost numită funcționar public parlamentar în cadrul Serviciilor Camerei Deputaților pe 26 martie anul acesta. Ulterior, fiica generalului cercetat pentru corupție a fost detașată și încadrată la cabinetul unui demnitar, fără a se prezenta numele acestuia, afirmă Evenimentul Zilei.

În prag de alegeri legislative în Republica Moldova, Bucureștiul palpită pentru Chișinău. Dar nici Uniunea Europeană nu este indiferentă, dat fiind contextul extrem de complicat din Estul Europei, mai ales după evenimentele din Ucraina. Câțiva europarlamentari români, din grupuri politice diferite ale PE, au venit la București pentru a discuta despre noua legislatură a PE, 2014-2019, cu provocările și prioritățile pentru România, desigur, arată Jurnalul Național.

Câteva zeci de studenți din mai multe țări europene au ajuns în Republica Moldova, prin București, pentru a participa ca observatori internaționali la alegerile ce au loc duminică dincolo de Prut. S-au mobilizat prin intermediul rețelelor sociale și vor să demonstreze astfel că și tinerilor le pasă de soarta Europei, după cum au explicat câțiva dintre ei pentru România Liberă.

Guvernul pregătește a treia rectificare bugetară din acest an, prin derogare de la lege, și vizează să suplimentarea fondurilor pentru Ministerul Justiției, Agriculturii Transporturi, Educație și Apărare, în principal pentru plata în avans a titlurilor executorii pentru bugetari, dar să taie din bugetele Președinției, Parlamentului, Externelor, Economiei, cu un deficit de 2,2% din Produsul Intern Brut, notează Adevărul.

Provizioanele constituite de bănci în procesul de curățare a portofoliului de credite neperformante au dus la o pierdere netă a sistemului la nouă luni de 1,58 miliarde lei, dar la finele anului rezultatul negativ va depăși „lejer” 2 miliarde lei, afirmă șeful Supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, citat deZiarul Financiar.

TCE 3 Brazi SRL, fosta companie a lui Culiță Tărâță, administrată acum de fiul acestuia, a lăsat în urma intrării în faliment datorii de peste 85 de milioane de lei, la care s-ar putea adăuga, în urma finalizării unor procese pe rol, creanțe de 210 milioane de lei. Statul român, prin Agenția Domeniilor Statului, ar putea avea de recuperat 180,9 de milioane de lei, potrivit Economica.net.

De la 1 iulie 2015, salariul minim pe economie ar urma să treacă pragul psihologic de 1 euro pe oră, potrivit actului normativ pe care Guvernul vrea să-l implementeze. Cum câștigă statul mai mult decât salariatul, aflăm din Capital.

Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, vânt și polei, valabilă în toată țara, de sâmbătă seară până duminică dimineață, stratul de zăpadă care se va depune ajungând la 5-7 centimetri în sudul Moldovei, în Dobrogea și Muntenia, inclusiv în București, anunță Gândul.

Lui Emil Cioran i-a plăcut să studieze și nu să predea. A preferat să renunțe la catedra de filosofie din Brașov pentru a-și continua viața de student la Paris. Eleonora Cioran, cumnata scriitorului, dar și criticul de teatru George Banu și pianistul Andrei Vieru, care l-au cunoscut, vorbesc despre umorul ‘pesimistului efervescent’, despre legăturile acestuia cu lumea mondenă și iubirile lui Cioran. Pe larg, în Adevărul.

Între 10.000 și 13.000 de persoane provenind din peste 100 de țări (inclusiv din România) ar putea cădea victime ale „sclaviei moderne” în Marea Britanie, informează o analiză a Ministerului de Interne de la Londra, dată publicității ieri și citată de BBC. Printre astfel de victime, figurează femei forțate să se prostitueze și muncitori sechestrați în gospodării, pe câmp, în fabrici și pe bărci de pescuit, scrie Bursa.

Scandalul anului în tenis! Un comentator acuză o jucătoare de tenis din top 10: „S-a culcat din primii ani ai carierei cu jucători din ATP”, titrează Gazeta Sporturilor.

De ce moare fotbalul din România. DNA: primarul din Năvodari a spălat prin Săgeata peste două milioane de lei redirecționați spre societăți fantomă. Echipa a intrat în colaps financiar și joacă acum cu juniorii, scrie Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult