Acasa Revista Presei Revista presei. Ministrul Finanțelor: Salariu minim crește de la 1 mai

Revista presei. Ministrul Finanțelor: Salariu minim crește de la 1 mai

scris de Z.V.
15 afisari

Solicitarea Guvernului referitoare la amânarea luării unei decizii de către CEDO în privința condițiilor din penitenciarele din România, declarațiile proprietarului fabricii Lactate Brădet din județul Argeș, sechestrul pus de DNA pe bunurile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, cererea Universității din București privind retragerea titlului de doctor în cazul fostului premier Victor Ponta, precum și notificarea Comisiei Europene în legătură cu întreruperea plăților aferente POSDRU 2007-2013, dar și decizia FRF potrivit căreia amicalul echipei naționale de fotbal a României cu Spania se va disputa pe Cluj Arena sunt principalele subiecte ale zilei de 2 martie.

teanc-bani-in-manaMinistrul Finanțelor: Salariu minim crește de la 1 mai. Modificarea Codului Fiscal, în curs de avizare. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat, marți, că salariul minim va crește de la 1 mai la 1.250 lei, așa cum a fost anunțat, și a precizat că modificarea Codului Fiscal pentru ca cei fără venit să nu mai plătească CASS este în curs de avizare, relatează Economica.net. „Salariul minim crește de la 1 mai, la 1250 de lei, așa cum am anunțat de ceva timp”, a declarat Anca Dragu.

Deputații PSD ar putea vota împotriva Legii dării în plată. Cum justifică Dragnea. Partidul Social Democrat analizează un eventual risc de neconstituționalitate a textului Legii dării în plată, în forma deja adoptată de senatori, a declarat marți președintele PSD, Liviu Dragnea, relatează România Liberă. „După votul din Senat, am discutat cu colegii din Camera Deputaților, din grup, să analizăm cu atenție un potențial risc de neconstituționalitate pentru plafonul introdus la Senat”, a declarat Liviu Dragnea, la sediul central al PSD.

Modificările la Codul Penal, din nou pe agenda Parlamentului. Comisia Juridică din Camerei Deputaților reia discuția pe tema modificărilor la Codul Penal și la cel de Procedură Penală, anunțăQ Magazine. Este vorba de 34 de propuneri de modificare a celor două coduri, cele mai multe contestate de societatea civilă, iar unele deja respinse de judecătorii Curții Constituționale. Printre ele, se numără ideea ca arestații preventiv să nu mai fie încătușați, iar reținerile să se facă doar dacă există indicii rezonabile.

Ce solicitare au deputații Comisiei pentru agricultură către ANSVSA. Deputații din Comisia pentru agricultură au cerut conducerii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să efectueze controale la frontieră și asupra produselor alimentare provenite din țările Uniunii Europene, nu doar asupra celor din afara spațiului comunitar, în condițiile în care există suspiciuni legate de calitatea cărnii, mierii sau a legumelor și fructelor provenite din aceste țări, informează Cotidianul. „Există tot felul de reclamații că vin produse proaspete pe care noi le suspectăm că ar fi venit de fapt congelate și pe urmă sunt decongelate și vândute drept proaspete în galantarele magazinelor și supermarketurilor”, a punctat președintele Comisiei pentru agricultură, Nini Săpunaru, la finalul discuțiilor.

Prevederile din Legea vânătorii referitoare la pășunat și câini, suspendate. Comisiile de agricultură și mediu din Senat au acordat astăzi raport favorabil OUG 60/2015 care suspendă prevederile din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic referitoare la pășunat și numărul de câini de pază, anunțăBursa. „Am fost de acord toți să suspendam prevederile legii, să oferim timp pentru negocieri. Nu putem noi în Parlament să stabilim în ce perioade au voie să meargă cu oile la pășunat”, a declarat președintele Comisiei pentru mediu, Octavian Motoc.

Raluca Prună: Am o afiliere de idei cu Monica Macovei, dar nu sprijin politic niciun partid politic. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a reacționat, marți, după ce liderii PSD și PNL au acuzat-o că se implică politic prin poziția față de scăderea pragului electoral și a spus că, în ciuda unei afilieri „de idei” cu Monica Macovei, nu sprijină politic niciun partid, conform Adevărul. „Am spus, nu mă ascund. Am lucrat cu Monica Macovei și, să spunem așa, am o afiliere de idei cu Monica Macovei”, a declarat Raluca Prună.

Ștefan Dănilă a fost eliberat din funcția de consilier de stat la cancelaria Primului Ministru. Premierul Dacian Cioloș a dispus eliberarea lui Ștefan Dănilă din funcția de consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru, informează Evenimentul Zilei. În intervalul 2011 — 2015, Ștefan Dănilă a ocupat funcția de șef al Statului Major General, fiind ulterior numit la Cancelaria Premierului de către fostul premier, Victor Ponta.

România cere păsuire de la CEDO în privința condițiilor din penitenciare. Guvernul a aprobat un memorandum prin care solicită CEDO amânarea luării unei decizii pilot privind România pe subiectul condițiilor din penitenciare, iar la nivelul Ministerului Justiției se are în vedere un plan de măsuri pe termen scurt și mediu, a declarat marți ministrul Raluca Prună, potrivit România Liberă. „Guvernul a adoptat în luna ianuarie un memorandum prin care a solicitat CEDO să amâne puțin luarea unei decizii pilot, pentru că aceasta ar însemna un cost foarte mare pentru statul român”, a spus Raluca Prună, la discuțiile din Comisia de abuzuri și petiții din Camera Deputaților.

CEDO condamnă România pentru că omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost ținut ilegal timp de 9 ore la DNA. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul român la plata a 4.500 de euro despăgubiri pentru omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu, dându-i câștig de cauză pentru reclamația că procurorii DNA l-au reținut fără vreo bază legală, timp de aproape 9 ore, înainte să îl audieze în dosarul în care a fost ulterior trimis în judecată pentru dare de mită cu privire la terenul fermei Băneasa, relatează Gândul.

Raluca Prună: Guvernul va aproba regulamentul de aplicare a Legii privind condițiile din penitenciare. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, marți, că Guvernul va aproba săptămâna viitoare regulamentul de aplicare a Legii privind condițiile din penitenciare, transmite Puterea. Ministrul a mai spus că ANP va adopta, în decurs de 30 de zile, legislația terțiară în materie. „Legea 254/2013 a fost adoptată în februarie 2014. Tot la acea dată trebuia adoptat și regulamentul și suntem, sigur, doi ani mai târziu, iar regulamentul nu a fost aprobat”, a precizat ministrul Justiției, la Comisia de abuzuri și petiții din Camera Deputaților.

Patronul Lactate Brădet se apără în scandalul brânzei contaminate. Patronul fabricii de Lactate Brădet din Argeș, Mariu Badea, a susținut marți că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă, scrieCotidianul. „Am investit masiv (…) și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre (…) și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate”, a spus patronul într-o conferință de presă.

Ministrul Agriculturii: Vom face și alte controale. Personalul fabricii din Argeș este sănătos. Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu, a declarat, marți, că vor continua controalele și, în paralel, este așteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, după ce bacteria E. Coli a fost descoperită în produsele din județul Argeș, conformZiarului Financiar. „În mod cert vom face și alte controale”, a spus ministrul Agriculturii, prezent marți la Comisia de buget a Camerei Deputaților.

Alți 11 copii, internați în spitale din județul Argeș. Alți 11 copii care prezentau scaune diareice au fost internați în ultimele 24 de ore în spitale din județul Argeș, numărul total al pacienților minori cu această simptomatologie ajungând marți la 62, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului, transmiteCotidianul. La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 48 de copii, dintre care 39 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență sunt opt copii, jumătate dintre ei cu vârsta de sub doi ani.

Dosarul pentru retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, retrimis Ministerului Educației. Prof. univ. Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității din București a declarat, marți, că UB a retrimis Ministerului Educației dosarul privind teza de doctorat a lui Victor Ponta, însoțită de solicitarea de retragere a titlului de doctor al acestuia, scrie Puterea. Este pentru a treia oară când Universitatea din București a retrimis dosarul lui Victor Ponta la Ministerul Educației, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor.

Ministerul Educației nu-i retrage titlul de doctor lui Ponta. Curaj: „Dacă se putea, se făcea!”. Ponta: „Securiștii impuși de Băsescu se ocupă doar de teza mea”. Ministerul Educației i-ar fi retras deja titlul de doctor lui Victor Ponta până acum, „dacă se putea”, a declarat, marți, ministrul Adrian Curaj, care a adăugat că se va „uita” la cadrul legislativ și va da un răspuns solicitării Universității din București, transmite Adevărul. Întrebat de jurnaliști dacă i se va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta, ministrul Educației a răspuns: „Ministerul se va uita la cadrul legal și vom veni cu un răspuns”.

Urări de 1 Martie de la instituțiile statului: SRI, despre ghiocei — Nu mai sunt acoperiți. Venirea primăverii, marcată de Mărțișor, este sărbătorită, marți, de instituțiile statului, noteazăRomânia Liberă. Astfel, Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații, Poliția Română, Poliția de Frontieră, Direcția Generală Anticorupție, Departamentul pentru Situații de Urgență, și-au transmis gândurile bune, pe Facebook.

DNA, sechestru pe bunurile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu. DNA a informat marți, într-un comunciat de presă, că procurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, în dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate, relatează Puterea. Procurorii DNA au mai dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea următoarelor persoane, având calitatea procesuală de suspect ori inculpat.

Radu Mazăre a fost audiat la DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită 175.000 de euro. Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost audiat de procurorii DNA, astăzi, în dosarul în care este acuzat că a primit mită suma de 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru a-l ajuta să câștige licitația pentru construirea locuințelor sociale din cartierul „Henri Coandă” din Constanța, scrie Adevărul. Tot astăzi, la DNA a mai fost audiat și fratele fostului primar, senatorul Alexandru Mazăre (PSD).

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, acuzat că ar fi primit șpagă un automobil. Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, a fost reținut marți de dimineață de către procurorii DNA Ploiești, transmite Curierul Național. El a fost acuzat că a luat mită un autoturism pentru a acorda mai multe contracte în mod preferențial. Radu Ionescu a fost audiat de către procurorii anticorupție timp de patru ore, aceștia luând decizia de a-l reține pe fostul edil pentru 24 de ore.

Primarul Bacăului, luat cu targa din sala de judecată și internat la Cardiologie. Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost internat în secția de Cardiologie a Spitalului Județean (SJU) Bacău, relatează Libertatea. „Primește tratament adecvat după ce medicii au constatat că avea la internare o tensiune foarte mare, de 202 ? 119 mm/Hg (na mm/coloană de mercur), urmând a fi monitorizat permanent cel puțin în următoarele două-trei zile”, a declarat Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al SJU Bacău. Lui Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, i s-a făcut rău în sala de judecată, marți, în timpul procesului în care este judecat pentru fapte de corupție.

S-a stabilit! Când și unde va fi judecat guru Gregorian Bivolaru. Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, va fi judecat la Curtea de Apel Cluj într-un dosar privind traficul de persoane, informează Libertatea. Primul termen a fost deja stabilit pentru data de 10 mai. Gregorian Bivolaru a fost prins zilele trecute într-un oraș din Franța, după ce a fost dat în urmărire internațională încă din 2004.

Constantin Boșcodeală, primarul Buzăului, condamnat definitiv la trei ani de închisoare. Constantin Boșcodeală, primarul Municipiului Buzău, a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Brașov la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul Gloria, anunță Libertatea. Decizia este definitivă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu, edilul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și un termen de încercare de cinci ani, precum și la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcției de primar pe o perioadă de cinci ani.

1 Martie la Curtea de Apel București. Nicușor Constantinescu a venit cu flori în instanță. Baronul de Constanța a încercat, ieri, să câștige simpatia judecătoarelor, oferindu-le buchețele de zambile, albe și mov, notează Evenimentul Zilei. Procesul în care președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, este judecat pentru plăți ilegale de peste 1,2 milioane de lei către Regia Autonomă Județeană de Drumuri ?i Poduri (RAJDP) a început cu întârziere la Curtea de Apel București, judecătoarea Ana Maria Trancă luând cu prioritate cauzele cu arestați.

Cutremur în Vrancea, marți după-masă. Un cutremur a avut loc în urmă cu puțin timp în Vrancea, transmite Jurnalul Național. Seismul, cu magnitudinea de 3,8, a fost înregistrat la 70 de kilometri adâncime, la mică distanță de localitatea Balotești. Cel mai puternic dintre cutremurele din acest an din Vrancea a fost înregistrat în data de 18 februarie și a avut magnitudinea de 4,8.

Pensionarii care nu folosesc biletele de călătorie ar putea primi compensații în bani. Senatul a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede că pensionarii care nu folosesc tichetele de călătorie vor putea cere compensarea lor în bani, anunțăEconomica.net. Senatorii au adoptat un amendament care menționează că „pensionarii din sistemul public de pensii și din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale pot opta, la primirea tichetelor de călătorie, pentru compensarea în bani de către Ministerul Muncii a 50% din contravaloarea acestora”.

Amplă operațiune pentru combaterea spălării banilor la nivel european. În cadrul operațiunii sprijinite de Eurojust, Europol și Federația Bancară Europeană au fost identificați 134 de cărăuși de bani, cetățeni români, bulgari și moldoveni, transmite Curierul Național. Procurorii români și străini de la Crimă Organizată au identificat 198 de tranzacții frauduloase, cu valoarea de aproximativ 2.420.000 euro, precum și 205 victime din Europa, Australia și SUA. La acțiune au participat anchetatori din România, Belgia, Danemarca, Grecia, Olanda, Regatul Unit, Spania și Portugalia, Republica Moldova și alte state.

Mai mulți profesori îi cer ministrului Educației să numească un nou Consiliu General al CNATDCU. Mai mulți profesori la universități din țară și străinătate i-au cerut marți, printr-o scrisoare deschisă, ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, să emită un ordin privind numirea unui nou Consiliu General al CNATDCU, pe motiv că, în componența actuală, acesta „nu mai are nicio credibilitate”, relateazăJurnalul Național. Profesorii cer și emiterea, în termen de cinci zile, a unui ordin care să reglementeze procedura de analiză a plagiatelor de către CNATDCU, astfel încât aceasta să nu dureze mai mult de 30 de zile și să se finalizeze, așa cum prevede legea actuală, printr-o propunere adresată ministrului Educației fie de nevinovăție, fie de retragere a titlului de doctor.

Dosar penal în cazul eprubetelor cu sânge găsite pe Drumul Național 14. Poliția Sibiu a deschis marți un dosar penal în cazul eprubetelor găsite pe Drumul Național 14, cercetările fiind făcute pentru fapte, în vederea identificării autorilor și tragerea la răspundere a acestora, informează Gândul. Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Mediaș fac cercetările în cazul eprubetelor găsite pe DN 14, între Mediaș și Brateiu, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr.

Aproape 80% dintre românii de la oraș sunt de acord cu Legea interzicerii fumatului în spațiile publice. Aproape 80% dintre românii din mediul urban (78%) sunt de acord cu Legea interzicerii fumatului în spațiile publice, care urmează să intre în vigoare la data de 17 martie, arată un studiu realizat de o companie de consultanță în marketing, remis marți presei, scrieCapital. În același timp, aproximativ jumătate (52%) dintre românii din mediul urban, care utilizează internetul, susțin că vor continua să iasă în oraș cu aceeași frecvență ca până acum.

Dîncu: Vom premia asocierile metropolitane prin strategii guvernamentale legate de fondurile UE. Guvernul intenționează să „premieze” prin strategii legate de fondurile europene pe cei care-și asociază zone metropolitate în jurul lor, se asociază mai multe orașe din zonă, a afirmat Vasile Dîncu, potrivit Economica.net. Ministrul Administrației și Dezvoltării Regionale a precizat că programele, cu cât sunt mai complexe, pot primi mai multe resurse.

Adrian Curaj: Bugetul pentru cercetare este anul acesta cu 33% mai mare. Bugetul alocat cercetării pentru acest an este cu 33% mai mare și permite „închiderea” tuturor proiectelor care trebuiau finalizate din Planul Național II, a declarat marți ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, conform Q Magazine. Marți, a fost lansat în dezbatere publică a Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare III, ministrul atrăgând atenția asupra lipsei de predictibilitate, în domeniu în condițiile în care proiectul se referă la perioada 2014-2020.

Laserul de la Măgurele, folosit pentru tratarea cancerului și o viitoare misiune pe Marte. „Ground breaking” este cuvântul pe care cercetătorii din toată lumea îl folosesc pentru a descrie experimentele și descoperirile care se vor face la Măgurele, odată ce va fi funcțional cel mai puternic laser din lume și echipamentul gamma care îl însoțește, notează Gândul. „Ground breaking” este folosit în lumea cercetării pentru a descrie situații aflate la limita realității cunoscute de oamenii de știință, descoperiri cu un impact major la nivelul cercetării științifice.

Cardul European pentru Dizabilitate, valabil din 2017 pentru 50.000 de români care vor călători în 7 state din UE. Cardul European pentru Dizabilitate va fi valabil, din 2017, pentru 50.000 de români care îl vor putea folosi în șapte țări din Uniunea Europeană, printr-un proiect pilot finanțat de Comisia Europeană, a anunțat marți Mihaela Ungureanu, președintele Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), potrivit Capital. „Obiectivul proiectului este facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate. Proiectul se adresează unui grup țintă de 50.000 de persoane cu dizabilități din România”, a spus Mihaela Ungureanu.

Anca Dragu: „Creșterea economică peste potențial este cea mai periculoasă”. Creșterea economică peste potențial este cea mai periculoasă pentru că poate conduce la dezechilibre, având în vedere că într-o astfel de situație consumăm mai mult decât producem, a declarat ieri ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în cadrul unei Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, potrivit Bursa. „În practică, poate că o economie nu reușește să combine acești factori (factorii de creștere economică—n.r.) în mod optim, și atunci creșterea este sub potențial sau peste potențial. Cea peste potențial este cea mai periculoasă, pentru că asta înseamnă că noi consumăm mai mult decât producem”, a explicat ministrul Finanțelor.

Comisia Europeană a notificat MFE cu privire la întreruperea plăților aferente POSDRU 2007-2013. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a primit de la Comisia Europeană (Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune) o notificare cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conține cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012, transmite Bursa. Motivele întreruperii vizează deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, mai precis legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

România, pe ultimul loc în UE la rata de absorbție a fondurilor. Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat marți la Senat că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, anunțând totodată că recent una din plățile din programul regional de resurse umane a fost întreruptă, potrivit Q Magazine. „Una din plățile pe programul regional de resurse umane a fost întreruptă datorită neregulilor înregistrate în anii 2012 — 2014. Din păcate, aceste programe au avut mari probleme de-a lungul implementării lor între 2007 și 2015, atât la elaborarea ghidurilor, la selecția proiectelor, cât și la implementarea lor”, a declarat ministrul.

Anca Dragu: Legea salarizării unitare este în lucru; vrem să punem în dezbatere publică o lege bună. Legea salarizării unitare este în lucru, iar obiectivul Ministerului Finanțelor este acela de a pune în dezbatere publică, respectiv pe masa Parlamentului, o lege bună, implementabilă, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, conform Capital. „Această lege este în lucru, se află pe masa Ministerului Muncii, dar nu numai, sunt și alți miniștri care contribuie și specialiști de la Cabinetul premierului”, a precizat Anca Dragurăspunzând, astfel, unei serii de întrebări cu privire la stadiul proiectului de lege, dar și la termenul estimat pentru finalizarea lui.

Firmele din România plătesc 23% din salariul angajaților sub formă de contribuții sociale. Societățile din România plătesc 23,1% din salariile anuale ale angajaților pe asigurările sociale și alte „contribuții” salariale, potrivit celui mai recent studiu realizat de UHY, o rețea internațională de contabilitate și consultanță, scrie Curierul Național. Această rată este peste media la nivel mondial de 6.141 USD sau 20,5% din salariu. Asta în ciuda faptului că, din 2012, costurile cu contribuțiile s-au redus de la 21,6% la 20,5% la nivel mondial.

Șeful Mercedes-Benz: România poate fi o soluție pentru o nouă uzină auto. Grupul Daimler, unul dintre cei mai mari constructori auto din lume, cu afaceri anuale de aproape 130 de miliarde de euro, are în plan să devină numărul unu în segmentul premium până în 2020, motiv pentru care Mercedes-Benz trebuie să depășească vânzările BMW, lider pe segment anul trecut, notează Ziarul Financiar. „Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte rațional în care comparăm toate aspectele legate de nivelul educațional, disponibilitatea forței de muncă, logistică, infrastructură, cât de ușor este să faci afaceri în acea țară, distanța față de furnizori și clienți. România poate fi o soluție”, a spus Dieter Zetsche, președintele consiliului de administrație al Daimler AG.

Nou șef peste „Prima casă”! Vezi cu cine este înlocuită Silvia Ciornei. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), instituția care administrează garanțiile acordate de stat în programul „Prima Casă”, are o nouă conducere după ce, pe data de 24.02.2016, mandatul Silviei Ciornei de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație, a expirat, a anunțat Fondul, conform Evenimentului Zilei.

Sediul Complexului Energetic Oltenia rămâne momentan la Târgu Jiu. Ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la Complexul Energetic Oltenia s-a încheiat, marți, fără să fie stabilită o decizie privind mutarea sediului companiei în București, anunță Ziarul Financiar. Conform unor surse, urmează să se facă un studiu de impact în acest caz.

Igaș: Mărțișorul poate ajunge în scurt timp pe Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial. Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO își exprimă disponibilitatea de a oferi expertiza necesară și sprijinul instituțional în demersul diplomatic privind efortul transfrontalier de a introduce Mărțișorul în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial, transmite Jurnalul Național. Potrivit unui comunicat al comisiei, semnat de președintele acesteia, senatorul Traian Igaș, România, Republica Moldova, Bulgaria și Macedonia au depus, în luna martie 2014, dosarul multinațional „Practici culturale asociate zilei de 1 Martie”, pentru a fi evaluat de experții UNESCO în vederea posibilei înscrieri în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.

Oficial. Amicalul cu Spania se joacă la Cluj! Burleanu: „Nu sunt trist, dar sunt frustrat de cele întâmplate”. Meciul amical dintre România și Spania, programat pentru 27 martie, se va disputa pe Cluj Arena, scrie ProSport. Anunțul a fost făcut de Răzvan Burleanu, președintele FRF. Burleanu a adresat luni, în cadrul unei conferințe de presă, un răspuns ferm al Primăriei Capitalei în ceea ce privește redeschiderea Arenei Naționalei. Cum răspunsul a fost unul negativ, meciul cu Spania a fost mutat la Cluj.

Răzvan Burleanu aruncă bomba! După Șumudică, Comisia de Disciplină mai are în vizor și alți antrenori: „Procesele sunt pe rol”. Răzvan Burleanu a vorbit despre suspendarea lui Marius Șumudică din cauza pariurilor și a anunțat că mai sunt și alți antrenori care vor avea probleme, conform Gazetei Sporturilor. „Nu e o pedeapsă pe viață. Are posibilitatea recursului, are dreptul să atace decizia. Nu e singurul caz pe rol, dar mă opresc aici cu declarațiile legate de acest subiect”, a zis Burleanu la televiziunea sport.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult