Acasa Revista Presei Revista presei. Ministrul Muncii: 3.600 euro pentru medici

Revista presei. Ministrul Muncii: 3.600 euro pentru medici

scris de Z.V.
23 afisari

Promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a legilor de respingere a OUG 13 și de aprobare a OUG 14, proiectul de lege depus de senatorii PSD pentru modificarea Legii referendumului, punctul de vedere al CSM referitor la proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse, intenția Guvernului de a înlocui taxa de mediu cu vigniete colorate, precum și arestarea preventivă a unei persoane pentru violențele de la protestele din Piața Victoriei, dar și nominalizarea Cristinei Neagu la titlul de cea mai bună jucătoare de handbal a lumii în 2016 sunt principalele subiecte ale zilei de 25 februarie.

Ministrul Muncii: 3.600 euro pentru medici. Salariile medicilor vor porni de la un minimum de 1.200 de euro lunar, ajungând până la un maximum de 3.600 de euro în cazul medicilor din serviciile de urgență, iar firmele vor primi 250 de euro lunar pentru fiecare ucenic pe care îl vor angaja pentru 3 ani, anunță ministrul Muncii, conform Capital. Într-un interviu, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că la nivelul instituției au fost elaborate două proiecte de lege pentru stimularea angajării tinerilor.

Iohannis a promulgat legile de respingere a OUG 13 și de aprobare a OUG 14. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea de respingere a Ordonanței 13 și Legea de aprobare a Ordonanței 14, anunță Gândul. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 februarie a.c., următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală; Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penal”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Nicușor Dan avertizează că Liviu Dragnea va face orice pentru a scăpa de închisoare. Ordonanța 13 ar putea fi reînviată în alte legi. Liderul USR, Nicușor Dan, salută respingerea OUG 13 / 2017 în Parlamentul României, dar avertizează că această Ordonanță ar putea fi reînviată în alte legi, relatează România Liberă. „Legea de respingere a OUG 13 a fost promulgată. Este o victorie a sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a opri un abuz al puterii și o dovadă că participarea cetățenilor produce schimbarea în bine”, a declarat, vineri, deputatul USR.

PSD a redepus proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. Mai mulți senatori PSD au depus vineri un proiect de lege de modificare a Legii referendumului 3/2000, textul proiectului fiind identic cu alte două proiecte depuse de PSD în noiembrie anul trecut dar care au fost clasate, întrucât nu au ajuns să fie dezbatute și introduse pe ordinea de zi, transmiteBursa. Proiectul este motivat prin faptul că este nevoie de „asigurarea unei proceduri clare aplicabile tuturor inițiativelor de revizuire a Constituției”, avându-se în vedere în special initiațiva cetățenească de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei care se află în procedura legislativă.

Vinovatul pe care l-a găsit Tăriceanu pentru „momentul de cotitură” în care se află România din cauza instituțiilor de forță. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut, vineri, că România se îndreaptă spre situația în care instituțiile de forță „nedemocratice” încearcă să devină stat în stat și că, în curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari și miniștri pentru că au decis să crească salariul minim, potrivitGândul. Liderul ALDE a mai arătat și că se fac pași în sensul intensificării abuzurilor și că vinovatul este președintele Klaus Iohannis, sub oblăduirea căruia se produc toate aceste lucruri. „Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituțiile de forță — nedemocratice — încearcă să devină stat în stat și să decidă politica economică, socială, politica de investiții și chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare.

Europarlamentarul Cătălin Ivan: Declarația lui Dragnea că nu sunt membru PSD are consecințe foarte grave, care riscă să arunce PSD într-un scandal european. Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că afirmația lui Liviu Dragnea potrivit căreia el nu ar fi membru PSD de doi ani are consecințe foarte serioase și grave și „riscă să arunce PSD într-un scandal european”, întrucât banii alocați de Parlamentul European pentru grupul eurodeputaților PSD se face funcție de numărul de membri, conform Bursa. Cătălin Ivan a susținut, vineri, o conferință de presă în comuna ieșeană Dobrovăț, unde este membru în organizația locală a PSD, el cerându-i lui Liviu Dragnea să clarifice afirmațiile privind situația sa din partid, întrucât consecințele sunt foarte grave.

Premierul Grindeanu susține că Executivul a fost reprezentat la bilanțul DNA de Ana Birchall, întrucât el a avut ședință de guvern. Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la postul de televiziune Tele Nova din Timișoara, că el nu a putut ajunge la prezentarea bilanțului DNA de joi pentru că a avut în program o ședință de guvern și ceremonia de învestire a celor patru noi miniștri, informează România Liberă. Cu toate acestea, Executivul a fost reprezentat la acțiunea DNA de ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a subliniat Sorin Grindeanu.

Chirica: N-am știut că într-un partid trebuie „să stai ghemotoc” și să accepți doar cuvântul unuia care până la urmă se contrazice. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că nu a știut că într-un partid trebuie „să stai ghemotoc, cu capul în jos” și să accepți doar cuvântul „unuia care până la urmă se contrazice”, el spunând că a plecat din ședința Comitetului Executiv al PSD „mai întărit, un pic mai scorțos și cu pielea mai oțelită”, transmite Capital. „Eu nu am știut că într-un partid trebuie să stai ghemotoc, cu capul în jos și să accepți doar cuvântul unuia care până la urmă se contrazice și consideră că cei care au spus adevărul sunt eretici. Nu sunt eretic în partid, nu doresc să promovez altceva decât ceea ce trebuie să promoveze PSD astăzi”, a afirmat Chirica într-o conferință de presă la Iași.

Maricel Popa despre Chirica: „Suntem condamnați să lucrăm împreună patru ani, ca într-o căsătorie din interes”. Noul lider al PSD Iași, Maricel Popa, totodată șeful Consiliului Județean Iași, a spus, vineri, că este condamnat să lucreze cu primarul Mihai Chirica, fostul șef al organizației, ca „într-o căsătorie din interes”, în timp ce edilul ieșean a răspuns că „există doi nași, unul dominat de bine, celălalt de rău”, potrivit Bursa. Maricel Popa, desemnat de Comitetul Executiv Național PSD noul lider al organizației județene Iași a social-democraților, a spus, vineri, într-o conferință de presă, că în pofida sancțiunilor acordate lui Mihai Chirica de conducerea partidului el va trebui să colaboreze cu acesta.

Nou miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu. Mesajele lui Țuțuianu, Corlățean și Plumb pentru electorat. La distanță de doar două zile de la afirmația liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia „nu este exclus un miting mare al PSD”, iar „capacitatea” social-democraților „în stradă” nu ar trebui desconsiderată, mai mulți social-democrați, printre care se numără și președintele Comisiei pentru controlul parlamentar al SRI, Adrian Țuțuianu, fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, dar și actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, anunță, pe Facebook, un miting de susținere pentru Guvernul Grindeanu, pentru duminică, de la ora 10:00, în Piața Revoluției, din Târgoviște, conform Gândul. Cu mesajul „Pentru că votul nostru contează”, liderii PSD invită lumea să ia parte la manifestația anunțată pe pagina de Facebook a organizației PSD Dâmbovița, la care și-au anunțat prezența 296 de persoane, până la această oră.

Premierul Grindeanu uimește: „#Rezist mi se potrivește!”Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri seară, la un post local de televiziune din Timișoara, că poate acum se iese în stradă pentru ”respectarea anumitor decizii definitive ale instanțelor”, scrie Puterea. ”Atâta timp cât vom fi lăsați în pace să facem aceste lucruri, #Rezist mi se potrivește (…). Eu să știți că încerc să liniștesc lucrurile”, a afirmat Grindeanu.

Adrian Năstase, prima reacție la prejudiciul uriaș anunțat de ANAF, în cazul Bechtel. Fostul premier Adrian Năstase a publicat, pe blog, o reacție la informația potrivit bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 525,9 milioane de euro, din cauza modului în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a gestionat contractul cu compania americană de construcții Bechtel, în cazul autostrăzii Transilvania, transmite Jurnalul Național. Proiectul privind construcția autostrăzii Brașov-Borș a fost aprobat în 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase, și a început în 2004, iar compania Bechtel trebuia să finalizeze autostrada Transilvania până în 2012.

Proiect UDMR de modificare a Codului de procedură penală pentru asigurarea aspectelor privind prezumția de nevinovăție. Mai mulți parlamentari UDMR au depus, la Senat, din nou, o inițiativă legislativă de modificare a Codului de procedură penală, pentru asigurarea anumitor aspecte privind dreptul persoanelor suspectate sau acuzate de a beneficia de prezumția de nevinovăție până la dovedirea vinovăției prin hotărâre definitivă, conform Adevărul. Proiectul prevede, între altele, că declarațiile și deciziile oficiale provenind de la autoritățile publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau acuzate ca și cum acestea ar fi fost condamnate, iar aceste persoane beneficiază de dreptul de a nu coopera în cadrul procedurii penale.

Liderul UDMR uimește: „Statul de drept nu prea există”. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Târgu Mureș, în cadrul întrunirii delegaților UDMR Mureș pentru alegerea liderului organizației județene, că în România statul de drept „nu prea există”, întrucât separarea puterilor în stat ar fi „o ficțiune”, transmite Puterea. „În 2017, dacă vrem să fim sinceri cu noi înșine, trebuie să spunem că statul de drept nu prea există. Separarea puterilor în stat este o ficțiune. Și la Târgu Mureș, dacă vorbim despre acest subiect, există două subiecte foarte concrete. Statul de drept ce înseamnă, înainte de orice? Respectarea și aplicarea legii, indiferent dacă ne place sau nu ne place”, a declarat presei Kelemen Hunor, la finalul discursului său

Ce îi solicită Raluca Turcan ministrului Sănătății. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a solicitat ministrului Sănătății să prezinte o dată clară la care vaccinul pentru hepatita B va fi disponibil, potrivit Evenimentului Zilei. „Îi cer ministrului Sănătății să prezinte o dată clară la care vaccinul pentru hepatita B va fi disponibil, și nu ‘speranțe’ generale, întrucât situația este extrem de gravă pentru nou născuți, și nu numai. Poate actualul ministru nu înțelege responsabilitatea pe care o poartă față de viața cetățenilor, inclusiv din punct de vedere legal, și implicit nici faptul că nu-și poate permite să fie evaziv pe acest subiect”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Florin Iordache este din nou șef. Fostul ministru al Justiției Florin Iordache este șeful delegației Parlamentului român la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, unde legislativul din România a devenit membru cu drepturi depline, în sesiunea de săptămâna aceasta de la Porto, relatează Cotidianul. „Parlamentul României a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare a Mediteranei, cu prilejul celei de-a 11 Sesiuni Plenare a APM, care se desfășoară în perioada 22 — 24 februarie 2017, la Porto. Legislativul român participă ca membru asociat la această organizație din anul 2008”, se arată într-un comunicat de presă al Camerei Deputaților.

Proiect PNL: Vechime mai mică pentru funcțiile publice de conducere și deloc pentru cele de execuție. Deputatul PNL Florin Roman a depus, la Senat, un proiect de lege un proiect de lege care elimină condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție și înjumătățește condițiile de vechime pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere, scrie Ziarul Financiar. Proiectul de lege pentru pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, depus de Florin Roman, prevede abrogarea alineatului 5 al articolului 57 din Legea nr. 188/1990 și aduce modificări mai multor articole care vizează condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea funcției publice.

Birchall: „E foarte posibil ca ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE să se producă în timpul președinției române a Consiliului UE!” Dosarul Brexit și discuțiile privind viitorul acord UE — Marea Britanie vor ocupa un loc de frunte în perioada președinției române a Consiliului UE, fiind foarte posibil ca ieșirea efectivă a acestui stat din Uniunea Europeană să se producă în timpul exercitării mandatului României, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, transmite Evenimentul Zilei. Ea a precizat că obiectivul României referitor la dosarul Brexit este de a gestiona acest proces într-un mod „corect și predictibil” conform prevederilor din tratatele Uniunii, dar și în consonanță cu interesele naționale ale țării noastre, precum și de a menține o relație privilegiată, de parteneriat, între UE și Marea Britanie.

Întâlnire între ministrul de Interne și ambasadorul SUA. Ce au discutat cei doi. Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, cei doi oficiali subliniind necesitatea intensificării cooperării dintre țara noastră și Statele Unite, în acord cu parteneriatul strategic încheiat de cele două state, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI), relatează Q Magazine. „Discuțiile au evidențiat cooperarea foarte bună existentă la nivelul autorităților române și americane în domeniul securității, cu accent pe prevenirea și combaterea criminalității, în special a criminalității informatice”, precizează reprezentanții MAI.

Marea Britanie va păstra porțile deschise pentru românii care… Adam Sambrook, șef-adjunctul de misiune al Ambasadei Marii Britanii în România, a afirmat, vineri, la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene după Brexit, că se dorește în continuare atragerea celor mai buni cetățeni care pot să studieze și să lucreze în Regatul Unit, potrivit Q Magazine. „Este clar că orice stat vrea să-și controleze frontierele. În ultimul deceniu am înregistrat recorduri ale valului de migranți care au provocat presiuni asupra școlilor, asupra infrastructurii și salariilor. De asemenea, emigranții au adus și multe beneficii Regatului Unit și de aceea, după Brexit, am vrea în continuare să-i atragem pe cei mai buni care pot să studieze și să lucreze în Regatul Unit și de aceea trebuie să asigurăm o bună gestiune”, a declarat șef-adjunctul de misiune al ambasadei Marii Britanii în România, Adam Sambrook, la Dezbaterea „BREXIT: situația curentă și perspective de viitor”, organizată de Biroul de informare al PE în România.

Consecințele grațierii tuturor celor care au mai puțin de 5 ani de închisoare. Grațierea în întregime a pedepselor de până la 5 ani inclusiv este de natură să creeze un sentiment de insecuritate socială, se apreciază într-un punct de vedere cu privire la proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse, întocmit de Direcția legislație, documentare și contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), transmite Capital. „Având în vedere că pedeapsa aplicată printr-o hotărâre judecătorească definitivă trebuie să fie executată pentru a-și îndeplini funcțiile și scopul, apreciem că punerea în libertate a unui număr semnificativ de persoane cu antecedente penale (prin proiect propunându-sse grațierea în întregime a pedepselor cu închisoare de până la 5 ani) este de natură să creeze un sentiment de insecuritate socială”, se arată în documentul postat vineri pe site-ul CSM.

Procesul torționarilor disidentului Gheorghe Ursu, amânat. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat, pentru 16 martie, procesul torționarilor disidentului Gheorghe Ursu, după ce unul dintre inculpați a cerut termen pentru a-și angaja avocat, potrivit Cotidianul. Judecătorii instanței supreme au luat în discuție, vineri, primul termen al dosarului în care sunt judecați torționarii disidentului Gheorghe Ursu, moment la care fostul ofițer de securitate Vasile Hodiș le-a solicitat magistraților amânarea procesului pentru a-și putea angaja un apărător.

Martorii din dosarul Rovinari-Turceni, audiați în ședință secretă. Magistrații Înaltei Curții de Casație și Justiție au decis, vineri, ca martorii din dosarul „Rovinari — Turceni” să fie audiați în ședință secretă, scrie Libertatea. Judecătorii ÎCCJ au luat în discuție un nou termen în dosarul „Rovinari — Turceni”. La începutul ședinței, președintele completului a pus în discuție secretizarea audierilor de martori, motivând că declarațiile date anterior de către aceștia au fost redate integral din sala de judecată de către reprezentanții mass-media și ulterior analizate în emisiuni ale unor posturi de televiziune.

Percheziții DNA la Spitalul de Urgență din Deva. Percheziții la Spitalul de Urgență din Deva, anunță Libertatea. Din primele informații, procurorii ridică mai multe documente legate achizițiile făcute din 2013 și până în prezent. Actele solicitate de procurorii DNA Alba Iulia vizează organizarea concursurilor de ocupare a posturilor și achizițiile desfășurate în perioada 2013-2017.

Audiat în OUG 13, magistratul Constantin Sima se pensionează. Procurorul Constantin Sima de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) eliberarea din funcție prin pensionare, potrivit Evenimentului Zilei. Magistratul a fost audiat de procurorii DNA în dosarul OUG 13, după ce un apropiat al Monicăi Mcovei, Mihai Polițeanu a despus o plângere.

Procurorul general face anunțul mult așteptat despre denunțuri. Denunțurile trebuie să fie avute în vedere doar în măsura în care pot sta la baza probării unei activități infracționale, a afirmat, vineri, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazăr, conform Puterea. „Orice denunț trebuie înțeles ca o modalitate de sesizare a organului judiciar, care trebuie să fie aptă să producă probe în continuare. Simpla afirmație nu are nicio valoare și mai ales trimisă anonim, fără date de identitate, fără nimic”, a declarat Lazăr într-un interviu acordat TVR.

Ministrul Sănătății: Am luat decizia, împreună cu ministrul Muncii, de a anula ordinul cu privire la copiii cu sindrom Down. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că, împreună cu ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a luat decizia de a anula ordinul cu privire la copiii cu sindrom Down, informează Libertatea. În prealabil, Ministerul Muncii a informat că, în cursul zilei de vineri, cei doi miniștri vor semna un ordin care va amâna ordinul prin care copiii cu sindrom Down ar fi putut rămâne fără drept la însoțitor.

Ministrul Sănătății, Florin Bodog: Scăderea prețului medicamentelor va avea impact strict în buzunarul pacientului. Ministrul Sănătății, Florin Bogod, a declarat, vineri, la Arad, că scăderea prețului medicamentelor nu este o măsură care să echilibreze bugetul, ci va avea impact în buzunarul pacientului, iar în prezent MS lucrează la o procedură care să impună obligativitatea firmelor să asigure piața internă, transmite Ziarul Financiar. Ministrul Sănătății a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la Arad, că deși s-a vehiculat că scăderea prețului medicamentelor ar fi o măsură care să echilibreze bugetul, acest lucru nu este adeăvrat, dar și că se lucrează, în prezent, la o procedură care să impună obligativitatea firmelor importatoare să asigure în primul rând piata internă.

Elevii din România, fruntași la studiul limbilor străine — Eurostat. Peste 17 milioane de elevi de școală primară din Uniunea Europeană (respectiv 98,6% din numărul total de școlari de la acest nivel) studiau cel puțin o limbă străină în 2015, iar peste zece milioane dintre aceștia (aproximativ 58,8%) învățau două limbi străine sau mai mult, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Economica.net. Engleza este de departe cea mai populară limbă străină studiată în învățământul secundar (elevi cu vârstele cuprinse între 11-15 ani, în funcție de sistemul național de educație), fiind învățată de aproape 17 milioane de elevi (97,3%), urmată de franceză, cu cinci milioane de elevi (33,8%), germană, cu trei milioane de elevi (23,1%), și spaniolă, studiată de două milioane de elevi (13,6%).

Ministrul Sănătății a anunțat că vaccinul tetravalent va fi distribuit din 28 februarie. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că a semnat procedurile pentru vaccinul tetravalent, care ar urma să fie distribuit în toată țara din 28 februarie, în timp ce pentru vaccinul hexavalent contractul va fi semnat săptămâna viitoare și a primit garanții că prețul de la licitația anulată va fi păstrat, relatează Adevărul. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost întrebat de către jurnaliști, în timpul unei vizite la Arad, vineri, despre situația vaccinurilor tetravalent și hexavalent, spunând că primul va fi distribuit peste câteva zile.

Directorul Institutului Cantacuzino: „În cel mai optimist scenariu, în 2018 vom putea relua producția de vaccin antigripal”. Producția națională de vaccin antigripal ar putea fi reluată, în cel mai optimist scenariu, în 2018, în condițiile în care anul în curs este destinat retehnologizării, iar primele teste de vaccin realizate experimental în decembrie 2016 sunt încurajatoare, a declarat, vineri, directorul general al Institutului Cantacuzino, Alexandru Filip Vladimirescu, informează Adevărul. „În decembrie, timp de două săptămâni, am realizat primul lot experimental de vaccin antigripal, iar rezultatele sunt încurajatoare. În acest an ne vom ocupa de finalizarea procesului de retehnologizare. Până acum nu avem buget, dar sper ca va veni și acesta”, a spus directorul general al Institutului Cantacuzino.

Firea estimează că în firmele municipalității vor lucra 5.000 de angajați: Nu vor fi șomeri în urma reorganizării. Primarul general, Gabriela Firea, a estimat că în cadrul societăților comerciale pe acțiuni deținute de municipalitate, care ar urma să desfășoare activități în domeniul serviciilor publice, ar putea lucra aproximativ 5.000 de persoane, printre care se vor număra și actualii salariați ai regiilor, administrațiilor, precum și parte din aparatul de lucru al primarului general, transmite Curierul Național. „Din punctul meu de vedere, cred că la prima ședință de Consiliul General, după cea din luna februarie, când se va aproba acordul de principiu, vom putea să venim cu o estimare, atât în ceea ce privește conducerea fiecărei societăți comerciale pe acțiuni, de asemenea, tipul de investiții și numărul de angajați”, a precizat Gabriela Firea, într-un interviu.

Polițist cercetat după ce a participat la protest. Un polițist din Mehedinți este cercetat disciplinar de către superiori după ce a participat la un miting de protest față de adoptarea ordonanței 13, scrie Cotidianul. Polițistul, Radu Ghenciu, se apără spunând că atunci când a luat parte la miting se afla în timpul liber și nu a fost vorba de o întrunire cu caracter politic. „Am participat, pe data de 1 februarie, la o întrunire care nu avea sub nicio formă caracter politic, ci a fost vorba de o acțiune a cetățenilor față de aprobarea OUG 13. La șapte zile după aceea s-a dispus cercetarea mea”, a spus agentul de poliție, angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică de la Poliția Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Poluare majoră pe 3 râuri din Iași. Nicolina, Bahlui și Prutul, poluate cu ulei și hidrocarburi. Specialiști din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) acționează continuu cu utilaje și echipamente pentru a limita efectele unei poluări accidentale cu uleiuri și hidrocarburi care a afectat râurile Nicolina, Bahlui și Prut, pe raza județului Iași, a anunțat vineri Ministerul Apelor și Pădurilor, conform Jurnalului Național. „Poluarea provine de de la transformatoarele societății Fortus din municipiul Iași. În data de 23 februarie, de pe platforma acestei societăți, poluarea cu uleiuri și hidrocarburi a pătruns în sistemul de canalizare pluvială”, se spune în comunicat.

Militari români, la exercițiul multinațional „Dynamic Front II”. În perioada 26 februarie — 10 martie, un detașament format din 20 de militari din Forțele Terestre Române, aparținând Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, participă la exercițiul multinațional „Dynamic Front II” ce se desfășoară la Centrul de Instruire din Grafenwoehr, Germania, anunțăCurierul Național. La exercițiu iau parte aproximativ 1.400 de militari din Cehia, Franța, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, România, SUA și Turcia.

Militarii români din Afganistan s-au filmat în timp ce le transmiteau iubitelor din țară „Cele două cuvinte” — De Dragobete. Cu ocazia zilei de Dragobete, mai mulți militari români, aflați în misiune în Afganistan, au interpretat melodia „Cele două cuvinte” a trupei Taxi, transmițând cu această ocazie un mesaj inedit celor dragi de acasă, scrie Q Magazine. Videoclipul a fost publicat pe pagina de Facebook a MApN.

Guvernul pregătește o soluție pentru a evita supraaglomerarea în marile orașe. Taxa de mediu ar urma să fie înlocuită cu vigniete colorate. Timbrul de mediu ar putea fi înlocuit cu o vignietă de diferite culori, care să marcheze gradul de poluare al autoturismului, și pe baza căruia șoferii ar urma să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe, conform unor surse din Ministerul Mediului, scrie România Liberă. Potrivit sursei citate, valarea taxei va fi stabilită în funcție de normele de poluare Euro, emisiile de noxe, dar și de carburantul folosit.

Cât a costat CFR-ul primele 20 de zile de la acordarea gratuității studenților. CFR Călători a emis studenților, în primele 20 de zile din februarie 2017, peste 240.000 de bilete gratuite și mai mult de 3.000 de abonamente lunare, valoarea de decont a acestor călătorii depășind 10,8 milioane de lei, informează vineri compania, conform Jurnalului Național. În comparație, în intervalul 1 — 19 februarie 2016, studenților le-au fost emise peste 132.000 de bilete cu reducere și peste 250 abonamente. Potrivit sursei citate, în perioada menționată, gradul de ocupare a trenurilor, la clasa a 2-a, a crescut în medie cu 20%.

Companiile de asigurări: Românii își pot permite un pachet minim de protecție de 200 de lei/lună. Românii își pot permite un pachet minim de asigurări de persoane de 200 de lei/lună, iar acest efort financiar reprezintă aproximativ 10% dintr-un salariu mediu net de 2.104 lei (salariu mediu brut de 3.000 de lei), susțin specialiștii în asigurări, potrivit Economica.net. În baza contextului economic din prezent, pachetul minim de protecție, pe care un român și-l poate permite, este alcătuit din asigurare de sănătate — 100 lei/lună, asigurare de viață la o valoare medie a creditului de 40.000 euro — 70 lei/lună și asigurare de accidente persoane — 100 lei/an (8,33 lei/ lună), a declarat Sorin Mititelu, CEO al companiei BCR Asigurări de Viață VIG, cu prilejul unui colocviu financiar-bancar la Predeal, organizat de Finmedia.

Așteptările analiștilor CFA privind situația economică a României s-au înrăutățit puternic în ianuarie. Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizației, a scăzut în ianuarie cu 6,4 puncte față de luna precedentă, la 54,9 puncte, nivel minim din septembrie 2016, ca urmare a anticipăriii unor condiții semnificativ mai slabe în următorul an și a percepției înrăutățite asupra situației economice actuale, arată datele publicate de CFA, scrie Economica.net. Indicatorul CFA România de încredere macroeconomică, lansat în 2011, măsoară anticipațiile analiștilor finaniari privind activitatea economică în România pentru următoarele 12 luni.

Cristina Neagu și Isabelle Gullden, nominalizate la titlul de cea mai bună handablistă în 2016. Cristina Neagu și Isabelle Gullden au fost nominalizate la titlul de jucătoarea anului 2016 de Federația Internațională de Handbal, în cadrul unei anchete care se va desfășura până pe 9 martie, transmite Gazeta Sporturilor. Proaspăt transferată la CSM București, Cristina Neagu s-a calificat în sezonul trecut în Final Four-ul Ligii Campionilor, alături de Buducnost și a fost a treia marcatoare a competiției.

Ultima șansă. Lucian Bute se va lupta cu Eleider Alvarez într-un meci pentru categoria semigrea. Lucian Bute îl întâlnește mâine dimineață pe Eleider Alvarez în meciul eliminator pentru titlul mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC, anunțăProSport. „O victorie va confirma faptul că merit să lupt pentru a 14-a oară în carieră pentru un titlu mondial”, a spus Bute, încrezător în forțele sale înaintea confruntării de mâine.

Mai avem nevoie și de iarbă. ASA — Voluntari, 0-0 pe un teren de lumea a treia a fotbalului. ASA — Voluntari a șocat chiar înainte să înceapă, notează ProSport. Cel mai prost gazon din țară a devenit rușinos de prost. O mocirlă amestecată cu nisip, fără iarbă a fost „scena” pe care a trebuit să se joace această partidă. A amintit de „plaja” de la România — Danemarca, din 2003 combinată cu noroiul rece de la România — Slovenia, din 2001.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult