Acasa Revista Presei Revista presei. Ministrul Transporturilor, implicat într-un accident

Revista presei. Ministrul Transporturilor, implicat într-un accident

scris de Z.V.
121 afisari

Victor Negrescu: Cine va plăti costurile nepăsării Guvernului? Au avut timp să se pregătească pentru prima zi de şcoală. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu acuză Guvernul PNL de incompetenţă şi subliniază că a refuzat să înveţe din experienţa statelor care au deschis deja şcolilor. Negrescu subliniază că prima zi de şcoală va fi o „aventură periculoasă”, potrivit Adevărul.

Ministrul Transporturilor, implicat într-un accident de maşină. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident uşor de maşină, spun surse oficiale pentru Stiripesurse.ro. Accidentul a avut loc duminică, pe DN7, în preajma localităţii Dumbrăveşti. În momentul accidentului, maşina în care se afla Lucian Bode era condusă de şoferul acestuia. Din primele cercetări reiese că de vină pentru accident a fost şoferul ministrului, care a rămas fără permis de conducere.

Înfrângerea PSD, la sau după moţiune, va fi o victorie a lui Marcel Ciolacu. ”(…) organizarea acelui fantomatic Congres al PSD, despre care mulţi n-au aflat nici acum că a avut loc, nu mai este nevoi de nici o demonstraţie a lucrurilor grave pe care le-am descris succint mai sus. Toată mascarada de Congres nu avea, în realitate, decît două puncte pe ordinea de zi: 1. ca Marcel Ciolacu să fie preşedinte cu acte în regulă şi 2. ca Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu să fie aduşi în conducerea aleasă a PSD! În acest fel, „serviciile” au preluat oficial conducerea PSD, punând, practic, cel mai important partid de Opoziţie în mâinile lui Iohannis (…)”, scrie Ion Spânu în Cotidianul.
Cauzele care au dus la amânarea moţiunii de cenzură. Excluderi în PSD! Moţiunea de cenzură a fost amânată din lipsă de cvorum. Luni au fost prezenţi în sala Parlamentului numai 226 de parlamentari, cu toate că PSD, iniţiatorul moţiunii de cenzură, se baza pe prezenţa a 250 de parlamentari, titrează Evenimentul Zilei.

Marcel Ciolacu: A fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum. Moţiunea nu va fi retrasă. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PNL a avut o strategie pentru a nu se face cvorum la şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură. El a precizat că atunci când a calculat că ar avea cele 250 de voturi în condiţiile în care s-ar fi întrunit cvorumul în Parlament, titrează Gândul.

Ciolacu vrea excluderea din PSD a celor trei colegi „îmbolnăviţi” înaintea votului la moţiune: Nu e niciunul bolnav. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei parlamentari social-democraţi care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus. Ciolacu a spus că niciunul din cei trei „îmbolnăviţi” nu este bolnav, potrivit HotNews.ro.

Tăriceanu: Klaus Iohannis alege să ţină la putere un guvern incompetent. „În cea mai dificilă perioadă a ţării, Klaus Iohannis alege să ţină la putere un guvern incompetent şi absolut incapabil să gestioneze criza de sănătate şi, mai ales, criza economică. Klaus Iohannis este complice la cumpărarea de parlamentari cu scopul de a rămâne la putere. Oare Klaus Iohannis încurajează cumpărarea de parlamentari pentru a-şi consolida scaunul de la Cotroceni?”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook, anunţă Jurnalul.ro.

Robert Negoiţă, aliatul lui Ponta, a fost suspendat din funcţia de primar. „Prefectul municipiului Bucureşti a emis acest ordin pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 3 – Sector 3 mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020, în condiţiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câştigat din partea unei alte formaţiuni politice”, a anunţat Robert Negoiţă, menţionează România Liberă.

Cine este Leonardo Badea, finanţistul propus de PSD pentru şefia Guvernului. Drumul de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte la Banca Naţională a României, facilitat de PSD. Una dintre variantele luate în calcul de PSD pentru funcţia de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură trece, este viceguvernatorul BNR Leonardo Badea, economist ajuns in Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale, fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi fost senator PSD. Badea şi-a început cariera didactică la mica universitate „Valahia” din Târgovişte, scrie Ziare.com.

Petrom începe explorarea blocului Han Asparuh, din zona bulgară a Mării Negre. OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei, a finalizat tranzacţia pentru achiziţia participaţiei de 100% în OMV Offshore Bulgaria GmbH de la OMV Exploration & Production GmbH şi întră în licenţa de explorare a perimetrului Han-Asparuh din Bulgaria, consemnează Economica.net.

Directivă europeană: Noile norme privind omologarea autoturismelor intră în vigoare de la 1 septembrie. Ce trebuie să ştiţi? UE începe să aplice, de marţi, 1 septembrie, Regulamentul privind omologarea şi supravegherea pieţei autovehiculelor adoptat în mai 2018, care revizuieşte şi limitează semnificativ sistemul anterior de omologare de tip şi de supraveghere a pieţei.  Acesta îmbunătăţeşte calitatea şi independenţa omologării de tip şi a testării vehiculelor, sporeşte controlul autovehiculelor aflate deja pe piaţa UE şi consolidează sistemul general printr-o supraveghere europeană sporită, anunţă Ziarul Financiar.

Ministerul Educaţiei: Majoritatea părinţilor doresc ca elevii să revină la cursurile faţă în faţă. Ministerul Educaţiei şi Cercetării (prin Unitatea de Cercetare în Educaţie din Cadrul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi MKOR Consulting – agenţie de cercetare de piaţă – au lansat studiul „Back to School Post-Covid”. Studiul relevă că peste jumătate (55%) dintre părinţii elevilor români doresc revenirea la cursurile faţă în faţă, acordând cel mai crescut nivel de încredere acestui scenariu (4,6 puncte din 7), iar aproape o treime (31%) dintre părinţi optează pentru cursurile mixte, acasă şi la şcoală, cu un grad moderat de încredere (3,6 din 7), subliniază Qmagazine.ro.

Cosmin Contra a anunţat un nou transfer: „Un fundaş dreapta din Spania!” Cosmin Contra (44 de ani), antrenorul lui Dinamo, a anunţat un nou transfer, chiar înaintea meciului contra Chindiei Târgovişte din Liga 1. Deşi negocierile sunt aproape finalizate, „Guriţă” nu a dorit să dezvăluie numele fotbalistului, menţionează Gsp.ro.

Gabi Tamaş, final de carieră? Suspect de ruptură de ligamente. Fundaşul echipei Universitatea Cluj, Gabi Tamaş, s-a accidentat extrem de grav la meciul cu Aerostar Bacău, iar Fanatik.ro a aflat că ar putea chiar să-şi încheie cariera. În minutul 77, Tamaş a şutat de la distanţă, peste poartă, cu dreptul, dar când a călcat cu piciorul stâng pe gazon, a simţit o durere. Jucătorul clujenilor a încercat să se ridice, însă nu a reuşit să calce pe piciorul stâng, cu toate că s-a străduit de câteva ori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult