Acasa Revista Presei Revista presei. Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat

Revista presei. Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat

scris de Z.V.
9 afisari

Declarațiile făcute de președintele PSD, Liviu Dragnea, la un post de televiziune, afirmațiile prim-vicepreședintelui PNL, Cătălin Predoiu, protestele din mai multe orașe, decizia Judecătoriei Medgidia potrivit căreia Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat, precum și problemele cauzate de vreme, dar și prezentarea oficială a lui Cosmin Contra în funcția de antrenor al FC Dinamo sunt principalele subiecte ale zilei de 20 februarie.

Mircea Băsescu, la racoare

Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat. Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, poate fi eliberat condiționat, a decis Judecătoria Medgidia, dar hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Constanța, transmite Gândul. Judecătoria Medgidia a admis propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și a dispus eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu.

Dragnea: Am auzit tot felul de zvonuri cum corporații multinaționale au îndemnat propriii angajați să iasă la manifestații. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că a auzit tot felul de zvonuri la televiziuni despre faptul că unele corporații multinaționale și chiar naționale au stimulat propriii angajați să iasă la manifestațiile împotriva Guvernului Grindeanu, scrie Capital. „Cred că sunt puțini oameni în România care pot spune că au înțeles tot (în legătură cu protestele de stradă — n.r.). A fost mult prea complicat, au fost mult prea multe forțe interne și externe implicate, foarte mult profesionalism, putem spune că am înțeles o parte din tot ceea ce s-a întâmplat”, a spus Dragnea duminică la România TV.

Liviu Dragnea: Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există. Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există, a subliniat liderul partidului, Liviu Dragnea, care a precizat, duminică seara, că atât el, cât și actuala conducere au dus formațiunea pe o direcție de deschidere, de dialog, o direcție europeană de la care nu dorește să se abată, chiar dacă sunt presiuni și chiar dacă „unii au alte gânduri ascunse”, transmite Capital. „Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există”, a spus Dragnea la România TV, referitor la pozițiile exprimate de primarul din Iași, Mihai Chirica.

Anunțul lui Liviu Dragnea despre nominalizarea ministrului Justiției: „Trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun’. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că miercuri va avea loc o ședință a coaliției de guvernare în care se vor stabili cele două nominalizări pentru funcțiile de ministru al Justiției și respectiv ministru pentru IMM-uri, conform Jurnalului Național. „În cursul săptămânii viitoare, trebuie să se stabilească aceste două nominalizări, să fie aprobate și în structurile politice ale coaliției și trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de președintele Iohannis”, a spus Dragnea duminică, la România TV.

Dragnea anunță măsuri radicale în PSD. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că miercuri va avea loc Comitetul Executiv al PSD, în care se va discuta cazul primarului de Iași, Mihai Chirica, informează Jurnalul Național. Dragnea a spus că el nu este adeptul măsurilor ferme, dar se va supune deciziei partidului, iar în acest sens a amintit că organizațiile județene ale PSD au adoptat rezoluții prin care au cerut excluderea lui Chirica. „Ceea ce va hotărî partidul vom vedea miercuri, dacă miercuri vom avea Comitetul Executiv al PSD”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Liviu Dragnea îl amenință pe Klaus Iohannis că va avea probleme dacă va lansa un referendum: Cine a semănat vânt a cules furtună. Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, l-a avertizat pe președintele Klaus Iohannis că ar putea avea probleme dacă duce până la capăt ideea unui referendum în România, transmite România Liberă. „Trebuie să se gândească bine dacă are sens acest referendum. De multe ori, în astfel de situații sau de fiecare dată, cei care au inițiat un referendum au fost și cei care au pierdut în final”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la România TV.

Raluca Turcan: Atacurile PSD la adresa capitalului privat confirmă haosul din gândirea economică a Guvernului. Seria de atacuri lansate de PSD la adresa capitalului privat confirmă haosul din gândirea economică a Guvernului, a declarat duminică președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, potrivitJurnalului Național. „Seria de atacuri lansate de PSD la adresa capitalului privat confirmă haosul din gândirea economică a Guvernului PSD-ALDE. Vă mai aduceți aminte de programul economic al PSD? Ce păcăleală! Supra-taxarea capitalului privat e tot ce știe PSD în materie de economie”, a scris Turcan pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL: „Am primit sarcina să elaborez un proiect de introducere a soluțiilor CCR în corpul CP”. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că a primit din partea partidului sarcina să elaboreze un proiect de introducere a soluțiilor Curții Constituționale (CCR) în corpul Codurilor penale (CP), adăugând că acesta este posivil să fie gata în maximum 10 zile, conform Bursa. Predoiu a spus, astăzi, într-o conferință de presă: „Am primit din partea PNL sarcina să elaborez un astfel de proiect de introducere a soluțiilor Curții Constituționale în corpul celor două Coduri, ca să aliniem legile la deciziile CCR și la Directiva europeană privind drepturile omului și garanțiile procesuale”.

Predoiu: „Viitorul ministru al Justiției trebuie să fie un om care înțelege cum funcționează sistemul”. Viitorul ministru al Justiției ar trebui să fie un om care înțelege nu numai legile, ci și cum funcționează sistemul judiciar, care să aibă și putere „să reziste unor presiuni care vor fi inerente”, consideră prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, scrie Evenimentul Zilei. „E mai puțin important dacă viitorul ministru al Justiției e membru sau nu al unui partid politic. Important este să fie un om care înțelege nu numai legile, ci și cum funcționează sistemul judiciar”, a menționat Predoiu.

Cătălin Predoiu: PSD e ca în fabula „Petrică și lupul”; respingerea OUG 13 ar fi o dovadă de bună-credință. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a precizat duminică, într-o conferință de presă, că PSD a ajuns ca în fabula „Petrică și lupul”, el apreciind că e dificil ca cineva să mai aibă încredere în sinceritatea acestui partid și că o dovadă de bună-credință ar fi respingerea OUG 13 în Parlament, conform Ziarului Financiar. Întrebat dacă în PNL există temeri că OUG 13 ar putea fi reactivată, chiar și după declarațiile recente ale premierului Grindeanu, Predoiu a precizat: „Avem această preocupare, evident. E ca în fabula cu Petrică și lupul. Domnul Grindeanu nu controlează PSD”.

Tăriceanu îl critică pe ministrul finlandez de Externe, după ce a vorbit despre OUG 13: „A căzut în capcana dezinformărilor”. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ministrul finlandez de Externe, Timo Soini, „a căzut în capcana dezinformărilor” pe tema OUG 13 și își exprimă speranța că afirmațiile lui nu au conotații politice, „știut fiind faptul că este liderul unui partid cu valențe naționaliste și populiste”, după ce oficialul a criticat demersurile recente ale Guvernului de la București, relatează Bursa. Într-o scrisoare adresată unui român din Finlanda, ministrul a apreciat că recentele acțiuni ale Guvernului din România provoacă îngrijorări, pentru că se fac pași înapoi în privința luptei anticorupție.

Traian Băsescu susține că este necesară o lege care să apere judecătorii de abuzurile procurorilor DNA. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seară că este necesar un articol de lege care să protejeze judecătorii de abuzurile procurorilor, menționând explicit că se referă la procurorii DNA, transmite România Liberă. Traian Băsescu a susținut, într-o emisiune a postului România Tv, că în țară mai lucrează și alți procurori ca Mircea Negulescu.

Adrian Năstase: „E posibil să avem un guvern de coabitare?”Fostul premier Adrian Năstase susține că desemnarea unui nou ministru al Justiției pune în discuție configurația viitoare a Executivului și se întreabă dacă e posibil ca România să aibă un guvern „de coabitare”, cu miniștri politici și tehnocrați, scrieBursa. Adrian Năstase scrie, pe blog „Desemnarea unui nou ministru al Justiției, în contextul cunoscut al ordonanțelor de urgență, pune în discuție configurația viitoare a Guvernului, ținând seama și de faptul că procedura remanierii permite un veto ‘temporar’ al președintelui. E posibil, în aceste condiții, să avem un Guvern ‘de coabitare’, în care o parte a miniștrilor să fie politici și alții (altul) să fie tehnocrați?”.

România nu a transpus la timp în legislație 21 de directive UE și riscă sancțiuni. Alte 27 de directive au termen 2017. România nu a transpus în 2016 în legislația națională 21 de directive UE, termenul fiind depășit, și riscă sancțiuni financiare prin infringement, iar în 2017 trebuie să transpună alte 27 de norme europene, potrivit unui document întocmit de MAE și transmis Parlamentului, relatează Adevărul. Unele legi menite să rezolve problema au fost clasate după formarea noului Parlament pentru că nu au fost discutate, nici ele, la timp.

Mesaj ironic al lui Birchall către contestatari. Și-a publicat diplomele de la Yale. „De ce sunt în latină?” Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției, a ținut să răspundă celor care au pus la îndoială trecutul său universitar de peste Ocean, conformEvenimentului Zilei. Politicianul român a publicat diplomele obținute la Yale, masterul și doctoratul, și a însoțit fotografiile de un mesaj ironic îndreptat către contestatari.

Robu se apără: „Nu am vândut decât două apartamente!” S-a dus peste oameni și s-a filmat cu ei. Edilul Timișoarei ține să se apere în fața concetățenilor săi, notează Evenimentul Zilei. Din cele 968 de apartamente vândute ilegale în baza legii 112, doar două le-a vândut el, și acestea unor oameni amărâți, nicidecum unor procurori sau comisari cum a făcut fostul edil, Gheorghe Ciuhandu. Acesta e mesajul cu care Robu a ieșit public, după întoarcerea de la București, unde fusese convocat de DNA și anunțat că a dobândit statutul de suspect în dosar.

A 20-a zi de proteste în București. Aproape 2.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei și circa 100 la Palatul Cotroceni. Aproape 2.000 de persoane s-au adunat, duminică seară, în Piața Victoriei și au protestat în ploaie pentru a 20-a zi la rând împotriva Guvernului Grindeanu, relatează Libertatea. Din cauza numărului mare de protestatari, circula?ia pe Bulevardul Kiseleff a fost oprită.

3.500 de persoane au cerut demisia lui Grindeanu, Dragnea și Tăriceanu, la Cluj și Timișoara. Peste 3.000 de persoane au protestat, duminică seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, solicitând demisia premierului Sorin Grindeanu și a șefilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, scrie Gândul. La Timișoara au fost în stradă circa 500 de protestatari.

Proteste antiguvernamentale cu cărți și copii în centrul Sibiului. Aproximativ 50 de persoane, părinți și copii, au participat, duminică, la două proteste antiguvernamentale, acestea venind în Piața Mare din Sibiu cu copiii, dar și cu cărți, deși afară temperaturile sunt sub zero grade și ninge, relateazăGândul. „Protestul copiilor’ s-a desfășurat duminică, între orele 11 și 13, când aproximativ 30 de copii, cu părinții, au venit în Piața Mare, cu banderole cu mesajul „Rezist’.

Francezii învață democrație de la români. 1500 de oameni au făcut un miting împotriva corupției la Paris, după modelul marilor demonstrații din București. O manifestație împotriva politicienilor corupți a avut loc duminică la Paris, cu participarea a circa 1.500 de oameni, informează România Liberă. Acțiunea s-a desfășurat în Place de la Republique, după un apel făcut pe rețelele sociale care a dat drept exemplu protestele anticorupție din România.

Coloane de mașini pe Valea Prahovei; este aglomerație pe DN1 și la intersecția cu DN73A, la Predeal. Traficul este îngreunat, duminică după-amiază, pe drumul național (DN)1, pe sensul de mers Brașov — București, între Predeal și Bușteni, precum și la intersecția DN1 cu DN73A, unde s-au format coloane de mașini, polițiștii recomandându-le șoferilor să folosească DN1A Săcele — Cheia — Ploiești, transmite Curierul Național. La ora transmiterii acestei știri, pe DN1, traficul rutier se desfășoară în condiții de aglomerație pe sensul de mers Brașov — București, între Predeal și Bușteni, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Trafic îngreunat pe Autostrada A1. Ploaie torențială, lapoviță și ninsoare. Traficul se desfășoară cu dificultate, duminică seară, pe Autostrada A1, București — Pitești, unde între kilometrii 14 și 50 plouă torențial, în timp ce între kilometrii 50 și 120 este lapoviță și ninsoare, conform Libertatea.

Cod galben de ninsoare în mai multe județe. Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, cod galben de ninsoare pentru cinci județe, precum și atenționări noi de ceață pentru mai multe județe din estul țării, transmite Cotidianul. Până la ora 15.00, județele Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Vâlcea sunt sub atenționare cod galben de ninsoare.

Loteria Bonurilor Fiscale: bonurile de 338 de lei emise în 2 ianuarie sunt câștigătoare. La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale de duminică, 19 februarie 2017, au ieșit din urne numerele 2 reprezentând ziua de emitere (2 ianuarie 2017) și 338 reprezentând valoarea bonurilor câștigătoare — între 338 și 338,99 lei, scrie Capital. Duminică, 19 februarie, a avut loc o nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale — emise în perioada 1-31 ianuarie 2017 — în urma căreia au ieșit câștigătoare bonurile cu valori cuprinse între 338 și 338,99 lei emise în data de 2 ianuarie 2017.

Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu: „Avem finanțare europeană pentru alinierea la piața unică digitală”. Ghidurile de finanțare pentru implementarea Agendei Digitale în România, cu obiectivele privind piața unică digitală, sunt în curs de elaborare și beneficiază de fonduri europene, a declarat ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, conform Ziarului Financiar. „Strategia noastră care este prinsă și în programul de guvernare este aliniată cu strategia națională privind agenda digitală din România și cu obiectivele privind piața unică digitală din România. Toate lucrurile au fost definite și agreate cu Comisia Europeană, există finanțare pentru ele, în momentul acesta se lucrează la ghidurile de finanțare”, a spus ministrul.

Ioan Munteanu: Avem soluții pentru a evita procedura de infringement pe legea supermarketurilor. Președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, social-democratul Ioan Munteanu, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că există soluții pentru a evita declanșarea procedurii de infringement pe legea supermarketurilor, potrivit Economica.net. Ioan Munteanu a precizat că două dintre cele trei articole invocate de Comisia Europeană au deja rezolvare, iar pentru al treilea se caută o soluție.

Cât mai valorează Poșta Română azi: 36,7 milioane de euro. Compania Națională „Poșta Română” are o valoare de piață de 172 de milioane de lei, adică 38 de milioane de euro, potrivit evaluării Fondului Proprietatea, singurul acționar privat al companiei, anunță Economica.net. Fondul Proprietatea deține 25% din capitalul Poștei, și potrivit ultimelor date referitoare la Valoarea Activului Net, publicate de companie în această lună, valoarea acestui pachet era de 43 de milioane de lei, la data de 31 decembrie.

România a importat 7,5 milioane tone de petrol în 2016, în creștere cu 13,2% față de 2015. România a importat anul trecut o cantitate de țiței de 7,468 milioane tone echivalent petrol, cu 872.800 tep (13,2%) mai mare față de cea importată în 2015, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), transmite Economica.net. Producția de țiței a totalizat 3,577 milioane tep, fiind cu 4,3% (160.600 tep) mai mică față de cea de anul trecut.

Ziua Brâncuși: astăzi se împlinesc 141 de ani de la nașterea marelui sculptor. „Trebuia să-mi caut calea mea. Am ajuns la simplitate”. Născut la 19 februarie 1876, la Hobița, realizatorul sculpturii „Cumințenia pământului” și a „Coloanei infinitului” a absolvit Școala de Arte și Meserii din Craiova și Școala de Bellearte din București, scrie Adevărul. Cu toate că provenea dintr-o familie de țărani înstărită, Brâncuși a dus o viață modestă, însă una din care avea să-și culeagă reperele care-i vor ghida viziunea artistică târzie, devenind unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX.

A început Carnavalul de la Veneția. De cine este reprezentată România. Grupul de tulnicărese „Moațele” din Câmpeni participă la Carnavalul de la Veneția, anunță Q Magazine. Tulnicăresele din Apuseni susțin, duminică, spectacole la marele eveniment din orașul italian. Acest grup a fost înființat în anul 2006 și are în componență tinere care doresc să ducă mai departe acest vechi obicei: cântatul din tulnic.

Ultimul spectacol cu animale la Circul Globus a avut loc duminică. Ultimul spectacol cu animale la Circul Globus a avut loc duminică seară, transmite Libertatea. Consiliul General al Municipiului București a decis ca dresura să fie interzisă la spectacolele de circ, după incendiul în care 11 animale au pierit. Ultimul spectacol cu animale la Circul Globus s-a desfășurat în fața a 1.800 de persoane.

Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de la Dubai. Jucătoarea de tenis Irina Begu (locul 28 în clasamentul mondial) a fost învinsă, duminică, scor 1-6, 5-7, de letona Anastasija Sevastova (locul 35 WTA), în primul tur al turneului WTA Premier 5 de la Dubai, Emiratele Arabe Unite, conformProSport. Partida a durat o oră și 23 de minute. Primul set a fost fără istoric. La scorul de 2-1 în favoarea sa, Anastasija Sevastova a reușit să se impună pe serviciul Irinei Begu și nu a mai cedat niciun game până la final, impunându-se cu 6-1.

Begu spală rușinea de la simplu! Irina s-a calificat în turul 2 al probei de dublu de la Dubai. Irina Begu (locul 28 WTA) a fost eliminată în primul tur al probei de simplu de la Dubai, însă merge mai departe la dublu, unde face pereche cu Daria Kasatkina, transmite Gazeta Sporturilor. Begu și jucătoarea din Rusia le-au învins astăzi, în primul tur, pe Katerina Bondarenko și Elina Svitolina, ambele din Ucraina, scor 5-7, 7-6, 10-6.

Trei puncte pentru play-off. Astra obține victoria care ar putea face diferența în lupta cu Dinamo, 1-0. Astra s-a impus pe teren propriu în fața Viitorului, scor 1-0, și a depășit Dinamo în clasament, urcând pe loc de play-off, relatează Gazeta Sporturilor. A fost prima înfrângere pentru elevii lui Gheorghe Hagi după mai bine de trei luni.

Contra, prezentat la Dinamo: „Avem o înțelegere și pentru sezonul următor dacă vor fi îndeplinite obiectivele!” Mutu i-a „făcut” deja lista: care sunt „țintele” echipei. Cosmin Contra a fost prezentat oficial la Dinamo, informează ProSport. Fostul fundaș dreapta a spus că a semnat un contract până la finalul sezonului, iar apoi, dacă obiectivele vor fi îndeplinite, va semna un contract pe un nou sezon. „N-am vrut să fac mai repede nicio prezentare. Prefer această scurtă prezentate pentru că am venit să muncesc”, a declarat Cosmin Contra în cadrul unei conferințe de presă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult