Acasa Revista Presei Revista presei. Miron Cozma, implicat într-un accident rutier

Revista presei. Miron Cozma, implicat într-un accident rutier

scris de Z.V.
215 Afisari

Decizia Guvernului prin care a fost amânată cu un an aplicarea Legii privind insolvența persoanelor fizice, promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a legii pensiilor speciale pentru parlamentari, punerea sub control judiciar a fostului director al CNADNR Narcis Neaga, externarea ultimilor pacienți răniți în incendiul din clubul Colectiv care erau internați la Spitalul Militar, precum și deschiderea circulației pe lotul 2 al tronsonului de autostradă Timișoara-Lugoj, dar și premierea handbalistelor medaliate cu bronz la Campionatul Mondial sunt principalele subiecte ale zilei de 24 decembrie.

Miron Cozma a incalcat interdictia de a intra in PetrosaniMiron Cozma, implicat într-un accident rutier. A fost dus imediat la spital. Miron Cozma a fost implicat, miercuri seară, într-un accident produs la intrarea în municipiul Craiova, după ce, aflat la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate la intrarea în parcarea unui supermarket și s-a ciocnit cu o autoutilitară, el fiind dus la spital după ce a acuzat dureri la cap, anunță Libertatea. Din primele informații, se pare că „Luceafărul huilei”, aflat la volanul unui autoturismului său, a intrat într-o autoutilitară. În urma impactului mașina sa a ricoșat și a intrat într-un alt autoturism.

Falimentul personal se amână cu un an. De ce a decis guvernul să întârzie aplicarea legii care-i scăpa pe datornici de executare silită. Aplicarea Legii privind insolvența persoanelor fizice va fi amânată până în decembrie 2016, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată miercuri de Guvern, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, relatează Gândul. Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, astfel încât aceasta ar urma să fie aplicată abia din decembrie 2016.

Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale pentru parlamentari. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru completarea Statutului deputaților și senatorilor, care introduce pensiile speciale pentru parlamentari, act normativ care a fost reexaminat de Parlament, anunță Q Magazine. Pe 15 decembrie, senatorii și deputații au adoptat proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în urma reexaminării cerute de Klaus Iohannis, astfel încât aceștia vor beneficia de pensie doar dacă nu sunt realeși și au încheiat cel puțin un mandat complet de parlamentar.

Parlamentarii nu vor mai beneficia de mașini, dar vor primi bani pentru transportul în teritoriu. Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru completarea Statutului deputaților și senatorilor, prin care aleșii nu vor mai beneficia de mașini, dar vor primi bani pentru transportul în teritoriu, anunțăCurierul Național. Legea inițiată de deputatul Tudor Ciuhodaru a fost adoptată în forma transmisă inițial spre promulgare. Astfel, cererea de reexaminare a lui Iohannis a fost respinsă.

Dacian Cioloș, despre planurile Guvernului pentru 2016: „Vom veni cu idei de atragere a românilor care muncesc în străinătate”. Candidatura sa la alegeri, exclusă. Dacian Cioloș a prezentat, miercuri seară, o parte dintre prioritățile cabinetului său pentru anul 2016 în cadrul unei emisiuni televizate, notează Adevărul. Premierul a precizat că dorește să vină cu un proiect fezabil pentru legea salarizării unice până la predarea mandatului, și a exclus posibilitatea unei candidaturi la alegerile de anul viitor. Invitat la emisiunea ‘Sinteza Zilei’ de la postul de televiziune Antena 3, prim-ministrul a dat asigurări că deficitul bugetar pe care îl va înregistra România anul viitor nu are șanse de a degenera într-o criză economică, precizând însă că măsurile luate de Guvernul precedent au pus o presiune semnificativă asupra bugetului.

Șeful Cancelariei Prezidențiale: Opțiunea președintelui rămâne un Guvern de dreapta. Președintele este un om de dreapta. Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat că președintele Klaus Iohannis este un om de dreapta care își dorește un Guvern de dreapta după alegerile parlamentare de anul viitor, conform Adevărul. Mihalache a mai spus că Guvernul Cioloș a fost o soluție de avarie. „Opțiunea președintelui rămâne un Guvern de dreapta. Președintele este un om de dreapta. Ne dorim un guvern politic al Dreptei, dar după alegeri’, a spus Dan Mihalache, la România TV.

Traian Băsescu: „În problema cotelor de islamiști, a început să se audă zgomotul pumnului izbit în masă al Berlinului, utilizând Comisia Europeană”. Fostul președinte Traian Băsescu spune că politicienii europeni se tem să nu-i supere pe islamiști, arătând că Germania se folosește de Comisia Europeană în problema cotelor de refugiați, scrie Adevărul. „Pentru voi, bruxellezii, felicitări de sezon! Pentru noi, ROMÂNII, CRĂCIUN FERICIT! Pentru a nu-i supăra pe islamiștii veniți buluc în inima Europei, politicienii de la Bruxelles au stabilit să nu mai spună și să nu mai scrie ‘Crăciun Fericit’, ci ‘FELICITĂRI DE SEZON’. Mai este puțin și-l vom înlocui și pe Moș Crăciun cu Moș Gerilă”, scrie Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Administrația Prezidențială răspunde acuzațiilor lui Victor Ponta: Este într-un proces de autovictimizare. A făcut rău inclusiv PSD. Șeful cancelariei președintelui Klaus Iohannis, Dan Mihalache a dat o replică tăioasa fostului premier Victor Ponta care a afirmat că cei care doreau înlăturarea guvernului său erau dispuși să calce „și la propriu și la figurat peste cadavre” pentru a obține acest lucru, relatează Curierul Național. „A ținut să se autovictimizeze, este într-un proces de autovictimizare. Cred că în momentul de față e ultima problemă a României ce crede Victor Ponta. E o exagerare din partea lui. Cred că nu are proprietatea termenilor”, a spus Dan Mihalache la România TV.

Finanțarea învățământului preuniversitar crește cu peste 20%. Guvernul a decis miercuri ca finanțarea de bază asigurată de la bugetul de stat pentru învățământul preuniversitar să fie majorată în 2016 cu aproximativ 20% comparativ cu anul în curs, informează un comunicat de presă al guvernului, conform Bursa. Astfel, costul standard per elev în învățământul gimnazial din mediul urban va crește de la 2.520 de lei la 3.043 de lei, iar în mediul rural, de la 2.898 lei la 3.499 lei, se mai arată în comunicat.

Contractul-cadru privind acordarea asistenței medicale, prelungit până la 31 martie 2016. Executivul a decis astăzi prelungirea până la 31 martie 2016 a contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015, aprobând o hotărâre în acest sens, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului trimis redacției, transmite Bursa. Actul normativ stabilește, de asemenea, că decontarea serviciilor medicale, medicamentelor, materialelor sanitare și a dispozitivelor medicale contractate pentru trimestru I al anului 2016, prin acte adiționale la contractele derulate în 2015 de casele de asigurări de sănătate cu furnizorii acestora, se face din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2016.

Guvernul a alocat primăriilor și consiliilor județene 296,656 milioane lei pentru plata datoriilor. Guvernul a adoptat miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, o hotărâre prin care se alocă suma de 296,656 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară mai multor municipii, orașe, comune sau consilii județene, pentru plata datoriilor și alte restanțe, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, scrie Bursa. „Guvernul sprijină administrațiile locale din aproape toate județele și din municipiul București să își plătească datoriile mai mari de 90 de zile (arieratele) și obligațiile ce decurg din unele sentințe judecătorești, sau să acopere unele cheltuielile curente și specifice sezonului rece”, se arată în comunicat.

Rolul bolului din holul Palatului Victoria. O idee de-ale consilierului economic Dragoș Pîslaru a fost pusă în practică la Cancelaria Guvernului, conform Cotidianul. Astfel, angajații de la Palatul Victoria pot să „contribuie la schimbare” prin lăsarea unui mesaj în „bolul cu idei”. În holul Guvernului se mai află un bol, cel cu „bombonele”, pentru ca salariații statului să simtă spiritul sărbătorilor.

Profesorii pot primi pensii speciale. Parlamentarii vor să își mai spele din păcatele adoptării pensiilor speciale și și-au pus în gând să recompenseze profesorii, notează Puterea. Un grup de 15 deputați și senatori, dintre care cei mai mulți membri PSD, au depus un proiect de lege prin care pensiile profesorilor ar putea crește considerabil. Potrivit proiectului de lege depus de cei 15 parlamentari, personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani în învățământ, beneficiază la împlinirea vârstei legale de pensionare, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionarii.

Guvernul a amânat cu un an intrarea în vigoare a unor dispoziții din noul Cod de procedură civilă. Guvernul a decis, miercuri, amânarea cu un an a intrării în vigoare a unor dispoziții din noul Cod de procedură civilă, transmiteEconomica.net. „Pentru a preveni disfuncționalitățile în înfăptuirea justiției, se amână cu un an aplicarea unor prevederi în materie procesual civilă. Intrarea în vigoare a unor dispoziții din noul Cod de procedură civilă (NCPC), care a fost amânată inițial până la 1 ianuarie 2016 prin Legea 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanțelor judecătorești, precum și pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii 134/ 2010 privind Codul de procedură civilă va fi din nou amânată, cu un an”, informează un comunicat al Guvernului.

Crește numărul faptelor înscrise în cazierul fiscal. În cazierul fiscal al contribuabililor vor putea fi înscrise informații despre 318 fapte sancționate de legile fiscale, contabile, vamale și de cele care privesc disciplina financiară, stabilește o Hotărâre adoptată astăzi de Guvern, potrivit Curierului Național. 82 dintre aceste fapte reprezintă infracțiuni și 236 sunt contravenții. Numărul faptelor care se vor înscrie în cazierul fiscal potrivit noii legislații, este de aproape trei ori mai mare decât în prezent, când sunt prevăzute 117 fapte, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 31/2003.

Narcis Neaga, fostul șef al CNADNR, pus sub control judiciar pe cauțiune de către DNA. Fostul șef al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de procurorii DNA în urma audierilor de marți seara, transmite Adevărul. Procurorii au stabilit valoarea cauțiunii la 300.000 de lei. Narcis Neaga a fost audiat, miercuri, timp de peste șase ore, de procurorii anticorupție în dosarul privind autostrada Sibiu — Orăștie, în care este acuzat de abuz în serviciu.

Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv. Președintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce ICCJ a admis cererea DNA, în dosarul în care este acuzat de șantaj și intervenții la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP, anunță Gândul. Mircea Govor era, din 17 decembrie, în arest la domiciliu, măsură luată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Decizia a fost contestată atât de Govor, cât și de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care au cerut atât în 17 decembrie, cât și la contestație arestarea preventivă a liderului PSD Satu Mare.

Numele lui Dragnea și Ponta, în dosarul de șantaj al lui Mircea Govor (referat DNA). Numele lui Liviu Dragnea și cel al lui Victor Ponta sunt menționate în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe fapt de șantaj, dar și de folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, relatează Jurnalul Național. Potrivit documentului, în perioada august-octombrie 2013, Govor i-a cerut sprijin lui Liviu Dragnea, la acel moment președinte executiv al PSD, dar și lui Andrei Dolineaschi, secretar general al partidului, pentru a controla deciziile persoanelor implicate în reorganizarea ANAF, în sensul impunerii persoanelor agreate în funcțiile de interes din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare.

Rechizitoriu DNA: Gheorghe Nichita i-a cerut unui subordonat să deschidă un cont unde să depună mita. Primarul suspendat al Iașiului Gheorghe Nichita, trimis în judecată pentru că ar fi luat mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, i-a cerut unui angajat din subordinea Primăriei să deschidă un cont bancar pe numele său unde să depună mita, amenințându-l că, dacă refuză, va fi dat afară, conform Gândul. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Iași în dosarul în care Gheorghe Nichita este suspectat că a primit mită de la președintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, în octombrie 2014, Nichita i-a cerut unui subordonat să deschidă un cont bancar, spunându-i că, dacă refuză să facă acest lucru, va fi dat afară.

Piedone a contestat cauțiunea de 1,5 milioane de lei. După ce și-a dat demisia de la Primăria Sectorului 4 în urma tragediei de la Clubul Colectiv, Cristian Popescu — Piedone a ieșit foarte rar în public, notează Evenimentul Zilei. Ieri, fostul edil a fost surprins în timp ce asista la o acțiune destinată copiilor și familiilor nevoiașe. Vizibil dărâmat de ceea ce s-a întâmplat în noaptea zilei de 30 octombrie 2015, Piedone a încercat să le zâmbească micuțiilor care au primit cadouri din partea lui Moș Crăciun. Întrebat despre cauțiunea de 1,5 milioane de lei impusă de procurori, acesta a spus că a contestat-o și că are termen pe 4 ianuarie 2016.

Măsura luată de magistrați referitoare la Gheorghe Nețoiu. Gheorghe Nețoiu, care a fost condamnat în dosarul transferurilor din fotbal, va fi eliberat condiționat din detenție, decizia pronunțată miercuri de judecătorii de la Tribunalul Mehedinți fiind definitivă, conform Cotidianul. Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Mehedinți a admis contestația formulată de Nețoiu împotriva sentinței Judecătoriei Drobeta Turnu Severin care, la data de 27 noiembrie, a respins ca nefondată propunerea de liberare condiționată a condamnatului.

Trei milioane de euro, bani europeni fraudați de o rețea infracțională creată în acest scop. Procurorii DNA au trimis în judecată patru oameni de afaceri și un primar care au format un grup infracțional organizat pentru a obține fonduri europene pe nedrept, folosindu-se de șase societăți comerciale, transmiteEvenimentul Zilei. Primăria din Zăbrani a fost prejudiciată cu peste 100 de mii de euro. Cazul e judecat la Tribunalul Arad cu inculpații în stare de libertate, firmele fiind, de asemenea, deferite justiției.

Pacienți răniți în incendiul din Colectiv, externați de la Spitalul Militar înainte de Sărbători. Ultimii trei pacienți răniți în incendiul de la Clubul Colectiv care se mai aflau internați la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” au fost externați miercuri, iar personalul medical al unității a dorit să marcheze acest moment oferindu-le câte un cadou și dorindu-le Sărbători fericite, informează Jurnalul Național. „Faptul că niciun pacient dintre cei îngrijiți la spitalul nostru nu a murit consider că a fost măsura profesionalismului și eficienței medicilor din acest spital. (…) Noi avem două secții de recuperare care sunt specializate — nu pe arsuri, ci pe recuperarea neuro-motorie — și suntem pregătiți”, a declarat directorul general al Spitalului Militar, conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, cu ocazia externării pacienților, eveniment la care a fost prezentă și o parte din echipa medicală implicată în asigurarea asistenței medicale de urgență și specialitate.

Brad de Crăciun în fața clubului Colectiv! Ultimii patru răniți la clubul Colectiv au fost externați ieri din Spitalul Militar din București, relatează Libertatea. „Noi am pus tot sufletul ca ei să fie într-o stare bună. Tragedia este un moment de cotitură. O altfel de revoluție a redobândirii bunului simț. Consider că am făcut față cu succes și că profesionalismul medicilor români a fost recunoscut”, a spus Florentina Ioniță, managerul Spitalului Militar. Între timp, în fața clubului Colectiv a fost împodobit un brad de Crăciun în memoria celor decedați în incendiu.

Surparea de la Eroilor încurcă circulația până în martie. Vești proaste pentru șoferi și pentru locuitorii din zona Eroilor, unde s-a surpat șoseaua, scrie Evenimentul Zilei. Constructorul care lucrează la noua magistrală M5 de metrou și care a închis circulația, din cauza unor probleme în subteran, a anunțat că traficul va fi redeschis abia pe 22 martie 2016, pentru că, în continuare, zona este una periculoasă. Soluția propusă de reprezentanții firmei Astaldi l-a nemulțumit pe Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei.

Ce măsuri vor fi luate de Poliția de Frontieră, pentru fluidizarea traficului. Site-ul Poliției de Frontieră va actualiza din două în două ore timpii de așteptare la frontiere, a anunțat, miercuri, ministrul de Interne, Petre Tobă, informează România Liberă. Mai mult, va fi creată și o aplicație pentru telefoane mobile, privind situația la frontiere. Ministrul Petre Tobă, a precizat că au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiere, astfel încât să nu mai existe aglomerație la intrarea în țară, el susținând că au fost suplimentate efectivele, iar polițiștii de frontieră lucrează la capacitatea maximă în toate punctele de frontieră.

Primăria Capitalei: 103 intersecții incluse în Sistemul de Management al Traficului, repuse în funcțiune. Administrația Străzilor București a repus în funcțiune în Sistemul de Management al Traficului 103 intersecții, a anunțat, miercuri, Primăria Capitalei, conform Libertatea. Restul până la 172 de intersecții cuprinse în BTMS vor fi puse în funcțiune, în mod progresiv, în perioada următoare, precizează sursa citată.

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copiilor români preluați de la părinți de autoritățile norvegiene. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul celor cinci copii preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei, anunță Jurnalul Național. „În context, Avocatul Poporului s-a adresat, în vederea obținerii de clarificări, Ombudsman-ului Național al Regatului Norvegiei și Ombudsman-ului Copilului din același stat”, informează miercuri Avocatul Poporului într-un comunicat transmis presei. Conform sursei citate, copiii au fost preluați de autoritățile norvegiene pe criterii religioase și de corecție aplicată minorilor, în vederea adopției de către cetățeni norvegieni.

Cele două gemene siameze, născute la Constanța, nu pot fi separate. Cele două fetițe, gemene siameze, născute la Constanța, reprezintă un caz extrem de grav, a declarat un medic de la Spitalul de Copii „Marie Curie”, potrivit România Liberă. Siamezele nu au doar ficatul comun, cum s-a crezut inițial, ci și o singură inimă, ceea ce face imposibilă separarea, cel puțin la acest moment. Fetițele sunt ținute în viață de aparate.

Comercianții din zona periferică a Pieței Sudului au obținut prelungirea contractelor. Consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat, în ședința de marți, un proiect de hotărâre care prevede prelungirea cu un an a autorizațiilor de funcționare a celor 32 de chioșcuri amplasate în zona periferică a Pieței Sudului, transmiteCotidianul. Decizia a fost dată după ce mai multe zile comercianții care dețin aceste construcții au protestat în fața Primăriei sectorului 4 și în piață, acuzându-l pe actualul edil interimar, Daniel Băluță, că are propriile interese și de aceea dorește să le demoleze spațiile.

Studiu: Care sunt țările față de care românii au cea mai mare simpatie și antipatie. Un studiu realizat de o structură privată de cercetări sociale și marketing, INSCOP Research, arată că Spania, Italia și Marea Britanie sunt cele mai ”simpatizate” țări de către români, iar la polul opus se află Ucraina, Ungaria și Rusia, scrie România Liberă. Potrivit cercetării, clasamentul simpatiei față de alte țări este condus de Spania (asociată cu un sentiment mai degrabă pozitiv de 84,3% dintre respondenți), urmată de Italia (82,7%) și de Marea Britanie (82%).

Ministerul Economiei lansează un sondaj privind creșterea salariului minim. Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri intră într-un dialog direct cu actorii economici, după consultările cu organizațiile reprezentative ale mediului de business și ale IMM-urilor, lansând sondajul cu tema „Creșterea salariului minim brut garantat pe economie”, transmite Capital. „Prin întrebările punctuale despre viitorul afacerilor în 2016, ne propunem să identificăm atât efectele creșterii salariului minim asupra strategiei de business a antreprenorilor români, cât și gradul de ocupare al forței de muncă”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Angajații SMURD, mesaj disperat pentru Iohannis și Cioloș. La finalul unui an greu încercat, cei de la SMURD au ținut să transmită un mesaj șefului statului și primului ministru, informează Puterea. Ei le cer ajutorul celor doi pentru sistemul de urgență din România. „Ne adresăm Dumneavoastră în calitate de profesioniști care reprezintă principalele servicii medicale de urgență din România (Unități Primire Urgențe, SMURD și Servicii Publice de Ambulanță) în contextul situației create de larga dezbatere în spațiul public a Sistemului Național de Servicii Medicale de Urgențăși Prim-Ajutor Calificat”.

Circulația pe lotul 2 al tronsonului de autostradă Timișoara-Lugoj, deschisă de miercuri. Circulația pe lotul al doilea al tronsonului de autostradă Timișoara-Lugoj, de 25,6 kilometri, va fi deschisă de miercuri, 23 decembrie, începând cu ora 19:00, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), potrivit Ziarului Financiar. „Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj — Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013)”, se arată într-un comunicat al companiei.

ASF obligă asigurătorii să utilizeze „date istorice” la calculul tarifelor RCA. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința de miercuri, Proiectul Normei privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, care impune introducerea unei corelații între evoluția nivelului tarifelor și nivelul daunalității pentru fiecare segment de asigurați, precum și obligația asigurătorilor de a utiliza suficiente date istorice pentru a putea efectua un calcul relevant statistic pentru fiecare categorie de riscuri omogene, scrie Capital. Potrivit unui comunicat al ASF, proiectul de act normativ va fi afișat pe site-ul instituției pentru consultare publică timp de 15 zile.

Hotelierii și patronii, îngrijorați de dispariția a 200.000 de locuri de muncă din 2016. Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) acuză autoritățile locale că blochează emiterea și reînnoirea autorizațiilor de funcționare a unităților comerciale și susține că după sărbători ar putea dispărea 200.000 de locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă al firmei românești de comunicare, Links Associates, relatează Ziarul Financiar. Reprezentanții organizației spun că somațiile repetate și numeroasele avize, autorizații sau expertize tehnice ale clădirilor, inclusiv a celor de la I.S.U., împiedică în mod nejustificat eliberarea sau prelungirea autorizațiilor de funcționare începând cu 1 ianuarie 2016, după cum se mai arată în comunicat.

Corina Martin: Taxa de promovare, singura soluție pentru ca destinațiile turistice să își constituie bugete de promovare. Introducerea unei taxe de promovare rămâne singura soluție pentru ca destinațiile turistice să își constituie bugete de promovare, în condițiile în care noul Cod Fiscal a desființat taxa hotelieră, a afirmat, miercuri, președintele Asociației Litoral — Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, la prezentarea bilanțului asociației, transmite Capital. „În condițiile în care noul Cod fiscal a desființat taxa hotelieră și având în vedere că Autoritatea Națională pentru Turism a epuizat banii atrași din fonduri europene, introducerea unei taxe de promovare rămâne singura soluție pentru ca destinațiile turistice să își constituie bugete de promovare care să fie colectate de primării și date spre administrare asociațiilor de promovare și dezvoltare a turismului locale și regionale din care și primăriile trebuie să facă parte”, a spus Corina Martin.

Ministerul Transporturilor va prelua Autoritatea de management pentru POS Transport de la Ministerul Fondurilor Europene. Ministerul Transporturilor (MT) va prelua structura și atribuțiile Autorității de management pentru Programul Operațional Sectorial (POS) Transport de la Ministerul Fondurilor Europene, potrivit unui proiect de OUG publicat miercuri pe site-ul MT, scrie Puterea. Prin această măsură, autoritățile își propun creșterea gradului de absorbție a instrumentelor structurale.

Curtea de Apel a respins cererea de suspendare a ordinului ANRE privind stabilirea tarifelor pentru distribuția energiei. Curtea de Apel București a respins cererea de suspendare, ca fiind neîntemeiată, în cazul societăților Enel Distribuție Dobrogea, Enel Distribuție Muntenia și Enel Distribuție Banat care au cerut în instanță suspendarea executării ordinului nr. 165/7.12.2015 privind modificarea Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, a anunțat, miercuri, Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), într-un comunicat remis presei, conformEconomica.net.

CAF a livrat în avans primul metrou din noua serie pentru București. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a livrat Metrorex la 20 decembrie, înainte de termen, primul metrou din seria de opt trenuri pentru București, se arată într-un comunicat al producătorului spaniol, potrivit Ziarului Financiar. „Am accelerat calendarul de livrare a celor opt trenuri pentru că Bucureștiul constituie o prioritate pentru noi, linia de producție din Beasain fiind mobilizată pentru acest proiect”, a declarat Inaki Barrenechea, CAF Area Manager, responsabil pentru România.

Enel a intensificat în 2015 acțiunile pentru depistarea furturilor de curent. În 2015, Enel a intensificat acțiunile de control, cu sprijinul autorităților, pentru depistarea branșamentelor ilegale la rețeaua de electricitate, transmiteEconomica.net. Astfel, în primele 9 luni ale anului cantitatea de energie recuperată este aproape dublă, comparat cu întreaga cantitate recuperată în 2014. În perioada ianuarie — septembrie 2015, în urma acțiunilor dedicate prevenirii și combaterii furturilor de energie electrică, desfășurate în cele 3 regiuni în care Enel activează (Muntenia Sud, Dobrogea, Banat) s-au constatat peste 2.334 de infracțiuni, prevăzute de Legea nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, pentru care s-au întocmit plângeri penale.

A murit scriitoarea și traducătoarea Annie Bentoiu. Scriitoarea și traducătoarea Annie Bentoiu a încetat din viață la vârsta de 88 de ani, anunță Cotidianul. Annie Bentoiu este autoarea volumelor „Strada Mare” și „Voyage en Moldavie”. De asemenea, aceasta a publicat în limba franceză traduceri din literatura română și mai multe volume de poezie și proză poetică, la Lausanne, Éditions de l’Aire, printre care „Poemes I”, „Poemes II”, „Dix méditations sur une rose”, „Phrases pour la vie quotidienne” și „Voyage en Moldavie”.

COSR: Premiul Național pentru Sport, acordat la egalitate Cristinei Neagu și Andreei Chițu! Cele două vor împărți cei 30.000 de lei. Handbalista Cristina Neagu, golgheterul și cea mai bună jucătoare la CM din Danemarca, și judoka Andreea Chițu, campioană europeană și vicecampioană mondială, au fost distinse de MTS și COSR cu Premiul Național pentru Sport în 2015, în valoare totală de 30.000 de lei, informează ProSport. Potrivit unui comunicat de miercuri al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al forului, care au considerat că cele două sportive merită să împartă distincția.

Handbalistele României au fost premiate la Guvern. Bonus suplimentar pentru „tricolore”! Cîți bani vor primi. Echipa feminină de handbal feminin, cîtștigătoare a medaliei de bronz la Campionatul Mondial, a fost azi la Guvernul României, noteazăGazeta Sporturilor. Elevele lui Tomas Ryde au fost premiate și felicitate de premierul Dacian Cioloș pentru prestația avută la turneul din Danemarca. În plus, primul ministru a anunțat că fiecare jucătoare va primi cîte 60.000 de lei pentru cîștigarea medaliei de bronz.

România va juca turneul preolimpic în Danemarca. Dedu: „Vom face un protest”. Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri, la Digi Sport, că turneul preolimpic la care va juca naționala feminină va avea loc în Danemarca, scrie ProSport. „Am trecut pe la federație înainte să vin (la televiziune) și am primit o hârtie de la IHF, în care suntem anunțați că turneul preolimpic la care vom juca va avea loc în Danemarca. Noi, ca federație, vom face un protest”, a spus Dedu.

Reghecampf își duce elevii în Turcia. Steaua va avea 6 amicale puternice în această iarnă. Steaua va participa, la începutul anului 2016, la doua turnee de pregătire, ambele în Turcia, transmite Gazeta Sporturilor. Primul stagiu se va desfășura în perioada 10-21 ianuarie, timp în care elevii lui Laurențiu Reghecampf se vor pregăti la Gloria Sports Arena, din Belek, cea mai modernă bază de pregătire dedicată sportivilor din regiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult