Acasa Revista Presei Revista presei. Mișu Negrițoiu, audiat la DNA

Revista presei. Mișu Negrițoiu, audiat la DNA

scris de Z.V.
7 afisari

Incidentele care au avut loc în Piața Victoriei la marșul intitulat „Luptă pentru Basarabia”, declarația președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, potrivit căreia acordul de liber-schimb între UE și Canada ar trebui semnat săptămâna viitoare, anunțul președintelui Alianței Noastre România, Marian Munteanu, potrivit căruia îi va da în judecată pe cei care au susținut că a colaborat cu Securitatea, poziția EBU în scandalul finanțării TVR, dar și audirea în calitate de martor a președintelui ASF, Mircea Negrițoiu, la DNA, în dosarul ‘Carpatica’, precum și victoria Monicăi Niculescu în finala turneului WTA de la Luxemburg sunt principalele subiecte ale zilei de 23 octombrie.

Mişu NegriţoiuȘeful ASF, Mișu Negrițoiu, audiat la DNA, informează Gândul. Președintele Autorității de Supraveghere Financiară a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție în dosarul care îi vizează, printre alții, pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al S.C Carpatica Asig. și pe deputatul Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea.

Protestarii au instalat corturi în Piața Universității pentru a petrece noaptea acolo. Nu au de gând să plece. Au avut loc incidente grave la mitingul pentru unirea Basarabiei cu România , informează România Liberă. Un marș pentru unirea Republicii Moldova cu România s-a soldat cu incidente sâmbătă la București. Potrivit Jandarmeriei, tinerii de peste Prut au vrut să forțeze cordonul făcut de jandarmi în apropiere de Guvern și să depășească zona permisă. S-au îmbrâncit cu forțele de ordine, iar cinci demonstranți au fost luați pe sus de trupe, duși la audieri, iar, ulterior, amendați cu 3000 de lei. Manifestanții susțin că nu au făcut nimic ilegal și 100 dintre și-au instalat corturile în Piața Universității, cerând ca liderii partidelor să își asume ca proiect unirea cu Basarabia.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 spune că va face plângere împotriva jandarmilor, scrie Jurnalul Național. Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, organizator al marșului „Luptă pentru Basarabia”, a declarat sâmbătă că va face plângere împotriva jandarmilor care l-au dus la secția de poliție.

Reacția ministrului de Interne la incidentele de la marș, citim în Cotidianul. Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, i-a cerut inspectorului general al Jandarmeriei Române Marin Andreiana un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, care au condus la reținerea celor cinci participanți de la marșul pentru Basarabia, anunță MAI într-un comunicat de presă.

Băsescu: Pentru violența jandarmilor împotriva unioniștilor, ministrul Afacerilor Interne și Cioloș trebuie să dispară din viața publică, titrează Gândul. Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a lansat critici dure la adresa premierului, Dacian Cioloș, și ministrului de Interne, Dragoș Tudorache, în contextul incidentelor iscate în Piața Victoriei, între participanții la Marșul pentru Basarabia și jandarmi.

Ponta: Guvernul Cioloș e la putere în urma demonstrațiilor neautorizate. Azi au folosit forța împotriva manifestanților, scrie Adevărul. Fostul premier Victor Ponta afirmă că ‘Guvernul Iohannis — Cioloș’ a venit la putere în urma unor demonstrații neautorizate, iar sâmbătă au folosit forța împotriva participanților la marșul ‘Luptă pentru Basarabia’ organizat de Platforma unionistă Acțiunea 2012. El susține că ultima dată când jandarmii au primit ordin să atace manifestanții a fost în timpul „Guvernului Băsescu — Boc”, în 2012.

Martin Schulz (PE): Acordul UE-Canada ar trebui semnat saptamana viitoare. Sunt foarte optimist, notează Curierul Național. Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat ca acordul de liber-schimb intre UE si Canada ar trebui semnat saptamana viitoare si a spus ca este optimist in ceea ce priveste rezolvarea problemelor „din interiorul Uniunii Europene”.

Premierul Dacian Cioloș l-a numit pe Mihai Tămâian secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță Adevărul. Premierul Dacian Cioloș a semnat decizia prin care l-a numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor pe Mihai Tămâian, director de cabinet în cadrul aceluiași minister și membru neexecutiv în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Tăriceanu: „Îi atrag atenția președintelui că s-a angajat pe un drum foarte periculos”, titrează Bursa. Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis, președintelui Klaus Iohannis, că prin declarațiile privind desemnarea premierului, după alegerile parlamentare, „s-a angajat pe un drum foarte periculos și că prin încălcarea repetată a Constituției își asumă o mare responsabilitate personală”.

Marian Munteanu anunță că îi va da în judecată pe cei care au susținut că a colaborat cu Securitatea. Ce nume se află pe lista fostului lider al studenților, aflăm din Adevărul. Președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută în Piața Universității, că depune plângeri penale împotriva celor care au afirmat că a colaborat cu Securitatea, nominalizându-i pe Monica Macovei, Cristian Tudor Popescu, Andrei Cornea, Stelian Tănase, Nicolae Manolescu, Remus Cernea și Victor Boștinaru.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Radu Câmpeanu a fost depus la Senat. Ion Iliescu și Călin Popescu-Tăriceanu au depus coroane cu flori, scrie România Liberă. Sicriul cu trupul neînsuflețit al seniorului liberal Radu Câmpeanu a fost depus, sâmbătă dimineață, în holul central de la parterul Senatului. Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și fostul președinte Ion Iliescu sunt printre personalitățile care i-au adus un ultim omagiu primului președinte al PNL.

Consilier prezidențial: Radu Câmpeanu și-a adus o contribuție desăvârșită la reconstrucția PNL, citim în cotidianul Puterea. Consilierul prezidențial Andrei Muraru a depus, sâmbătă, o coroană de flori la catafalcul lui Radu Câmpeanu, ocazie cu care a afirmat că seniorul liberal și-a adus o contribuție desăvârșită la reconstrucția PNL. Andrei Muraru a transmis un mesaj de condoleanțe din partea președintelui Klaus Iohannis.

România, locul cinci în rândul țărilor UE cu cea mai scăzută datorie publică în 2015, scrie Bursa. Datoria publică a zonei euro (EA19) a înregistrat o ușoară scădere în 2015, până la 90,4% din produsul intern brut (PIB), de la 92% din PIB în 2014, în timp ce în UE28 datoria publică a coborât la 85%, de la 86,7%, conform celei de-a doua estimări publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

România poate depune proiecte de interes comun în transporturi la CE până în februarie 2017. Buget total: 1,9 miliarde euro, anunță Economica. net. România poate să transmită, până în data de 7 februarie 2017, Comisiei Europene (CE) proiectele de interes comun din domeniul transporturilor, suma totală alocată de CE în acest scop fiind de 1,9 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al Ministrului Transporturilor.

Topul firmelor unde studenții români vor să lucreze. De ce ar accepta un salariu mai mic la început, aflăm din Gândul. Giganții internaționali din IT și auto conduc topul celor mai doriți angajatori în rândul studenților români. În top apar și Dacia, OMV Petrom și Banca Tran­sil­vania, trei dintre cele mai puternice branduri românești. Salariul potențial, trainingurile și siguranța jobului sunt primele criterii luate în considerare. În contrapartidă însă, studenții români nu pun accent pe leadership.

Reguli noi pentru jocurile de noroc online: jucătorii trebuie să-și dezvăluie identitatea, scrie Ziarul Financiar. Operatorii de jocuri de noroc online trebuie să deschidă câte un cont unic pentru fiecare jucător, în care să fie trecute ‘datele de identificare ale jucătorului și vârsta de peste 18 ani a deținătorului contului’, se arată într-un comunicat al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Atacuri cibernetice masive în SUA. FBI și DHS investighează ‘unul dintre cele mai mari atacuri din istorie’, relateazăCapital. Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite (DHS) și Biroul Federal de Investigații (FBI) au anunțat că desfășoară anchete după ce două atacuri cibernetice masive au perturbat, vineri, mai multe site-uri de internet, între care Twitter, Spotify, Paypal, CNN, New York Times, Amazon și Reddit.

Poziția EBU în scandalul finanțării TVR: ‘Acesta este cel mai bun scenariu’, scrie Gândul. Reprezentanții EBU susțin că TVR trebuie finanțată în continuare prin taxă, și nu direct de la bugetul de stat, așa cum a propus PSD. Mai mulți specialiști din zona tehnică, editorială și de management ai Uniunii Europene de Radio și Televiziune au monitorizat, timp de 4 zile, compartimentele din televiziunea publică și vor propune soluții pentru îmbunătățirea activității.

Mii de persoane au participat la un miting pentru familie, la Oradea. Ei susțin inițiativa pentru modificarea Constituției. Printre participanți au fost și soții Bodnariu, relateazăRomânia Liberă. Mii de persoane au participat, sâmbătă, în Piața Unirii din Oradea, la un miting organizat de Coaliția pentru Familie, prin care au cerut modificarea articolului 48 din Constituție, astfel încât să precizeze că familia ‘se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie’.

Peste 500 de șoferi au rămas în ultimele 4 zile fără permise de conducere și aproape 9.000 au fost amendați, informeazăAdevărul. Peste 500 de șoferi au rămas, în patru zile, fără permise de conducere și aproape 9.000 au fost amendați, din care 3.356 pentru că au condus cu viteză și 72 pentru că s-au urcat băuți la volan. Potrivit Poliției Române, 8.987 de sancțiuni au fost date în urma a 384 de filtre rutiere care au avut loc în perioada 17-20 octombrie.

Suceava. Autocar cu 38 de persoane, implicat într-un accident pe calea ferată, anunță cotidianul Puterea. Un grav accident a avut loc sâmbătă, în județul Suceava, un autocar în care se aflau 38 de persoane, dintre care 26 de copii, lovind și rupând un stâlp al rețelei electrice a liniei feroviare. În urma incidentului, traficul la o trecere la nivel cu calea ferată a fost blocat.

Podul de la Giurgiu a fost redat circulației, informeazăRomânia Liberă. Podul de Giurgiu a fost redat circulației începând de sâmbătă, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Podul de Giurgiu a fost redat circulației începând de azi, 22.10.2016. Având în vedere că încercările statice și dinamice, necesare testării siguranței în exploatare a suprastructurii pe DN 5 — Podul de la Giurgiu, au confirmat calitatea lucrărilor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis deschiderea traficului”, se menționează în comunicat.

Mii de credincioși la procesiunea care a deschis sărbătorile Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, citim înAdevărul. Mii de credincioși au participat sâmbătă la procesiunea Calea Sfinților, care a deschis sărbătorile Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Alte câteva sute au așteptat la rând, din noaptea de vineri spre sâmbătă, să se închine printre primii la raclele cu moaștele Sfântului Ștefan, aduse din Grecia,ale Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Ministrul Sănătății, despre sistemul sanitar românesc: O mlaștină… scrie cotidianul Puterea. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că sistemul sanitar românesc ar putea fi descris, în prezent, prin cuvântul ‘mlaștină’. Acesta a ținut să precizeze că ar fi dispus să își continue mandatul la Ministerul Sănătății și după alegeri, dacă Dacian Cioloș ar rămâne premier.

Noile reguli de combatere a infecțiilor în spitale se aplică doar pe hârtie. ‘Vin ploile și o să înceapă să plouă în saloane’, notează Ziarul Financiar. Multe unități medicale ignoră, în continuare, norme elementare de igienă menite să protejeze pacienții de contractarea unor infecții nosocomiale, iar noile reguli impuse de Ministerul Sănătății privind curățenia în spitale și policlinici fie nu sunt aplicate, fie nu pot fi aplicate.

786 de cazuri de rujeolă. Cele mai multe în Mureș, Arad și Bistrița. E o boală care poate fi evitată prin vaccinare! scrieEvenimentul Zilei. Ultimul buletin informativ publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, de la Institutul Național de Sănătate Publică, arată că, la nive național, anul acesta s-au înregistrat 786 de cazuri de rujeolă, dintre care, din nefericire, trei s-au soldat cu decese. Și, din păcate, numărătoarea continuă. ‘Suntem o țară care ocupă un loc fruntaș în topul neîncrederii în vaccinare, la care se adaugă și discontinuitățile în aprovizionarea cu vaccinuri’, atrage atenția, președintele Asociației Pro Imunizare, Dr. Anca Drăgănescu.

România este pe primul loc în topul țărilor europene cu cea mai scăzută rată a obezității. De partea cealaltă, cei mai obezi europeni sunt maltezii, aflăm din Ziarul Financiar. Românii se află în ‘cea ma bună formă’, un procent de doar 9,4% dintre adulți fiind obezi, urmați de italieni (10,7%), olandezi (13,3%), belgieni și suedezi (14%), potrivit unui studiu Eurostat citat de Euronews. Așadar, singura țară din UE unde procentul adulților obezi este mai mic de 10% este România.

Monica Niculescu a câștigat turneul din Luxemburg după un meci magic cu Petra Kvitova. Românca a uimit pe toată lumea cu performanța din setul al doilea al finalei, informeazăProSport. Jucătoarea de tenis Monica Niculescu (locul 51 în clasamentul mondial) a câștigat, sâmbătă, turneul de la Luxemburg, disputat în sală, după ce a trecut în finală de sportiva cehă Petra Kvitova (poziția 11 WTA), scor 6-4, 6-0.

Reacția Monicăi Niculescu după câștigarea turneului din Luxemburg, citim în Jurnalul Național. Monica Niculescu (51 WTA) a câștigat finala turneului din Luxemburg în fața Petrei Kvitova (11 WTA), scor 6-4, 6-0. Românca a oferit prima reacție după al treilea succes al carierei. „Ador să joc aici, este turneul meu preferat. Îi mulțumesc antrenorului meu, lucrăm de foarte mulți ani și a fost alături de mine în momente bune sau rele”.

Demitere amânată! Dinamo a făcut show cu Pandurii, iar jocul a fost exact așa cum a promis Andone, scrie Gazeta Sporturilor. Dinamo a obținut cea mai categorică victorie din acest sezon chiar împotriva unei echipe tari, Pandurii Târgu Jiu. „Câinii” s-au impus clar, scor 4-0.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS