Acasa Revista Presei Revista presei. Modificări importante la asigurările de sănătate

Revista presei. Modificări importante la asigurările de sănătate

scris de Z.V.
4 afisari

Anunțul fostului vicepremier Gabriel Oprea cu privire la demisia din funcția de senator, condamnarea judecătoarei Carmen Eugenia Marinescu la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, reaudierea la DNA, ca martori în dosarul pompierilor, a doi dintre patronii Clubului Colectiv, dar și informații privind cutremurul produs sâmbătă dimineață în zona Vrancea, precum și intrarea în insolvență a companiei Hidroserv SA, filiala de mentenanță a Hidroelectrica sunt principalele subiecte ale zilei de 24 septembrie.

Casan Nationala de Asigurari de SanatateModificări importante la asigurările de sănătate, anunță cotidianul Puterea. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat lansarea proiectului de pregătire a cadrului juridic necesar implementării măsurilor de stimulare a asigurărilor de sănătate și a asigurărilor agricole.

Gabriel Oprea demisionează din Senatul României. Anunțul a venit la trei ore după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să facă acest pas, informează Evenimentul Zilei. La trei ore după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze, Gabriel Oprea a anunțat pe Facebook că a luat decizia să părăsească Senatul. După ce Senatul va lua act de demisie, procurorii DNA trebuie să ceară aviz pentru începerea urmăririi penale de la președintele Klaus Iohannis, Oprea având calitatea de fost ministru de Interne.

Gabriel Oprea a demisionat din Senat, dar nu poate fi urmărit penal în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Care este explicația, aflăm din România Liberă. Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din Senatul României săptămâna viitoare.Însă, el rămâne protejat de votul colegilor, până la o nouă cererea procurorilor adresată Administrației Prezidențiale, bazată pe probe noi.

Iohannis: Nu cred că se poate relua votul din Senat la Oprea. Soluția e demisia senatorului, scrie Adevărul. Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu crede că există posibilitatea procedurală să fie reluat votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea, dar soluția este demisia acestuia. „După părerea mea, și pot să repet doar părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru se stabilește numai în instanța de judecată. Situația la care s-a ajuns acum în speța senatorului Oprea este o situație care nu poate fi ușor detensionată și poate fi ușor rezolvată”, a spus Iohannis.

Tăriceanu, despre demisia lui Oprea: În contextul actual, gestul este bine-venit, titrează Jurnalul Național. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că demisia lui Gabriel Oprea din Parlament este „un gest bine-venit”. „Salut gestul domniei sale. Cred că, în contextul actual, gestul domniei sale este foarte bine-venit”, a declarat, vineri, Tăriceanu.

Gorghiu: Aștept o oficializare în plen a gestului lui Oprea de a demisiona. Gândiți-vă că s-a mai răzgândit o dată, scrieAdevărul. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că așteaptă o oficializare a demisiei lui Gabriel Oprea, în plenul Senatului, precizând că acesta s-a mai răzgândit o dată când a cerut inițial colegilor să nu voteze începerea urmăririi penale, iar mai apoi a revenit, cerând conducerii Senatului să reia votul în cazul său.

Liberalii iau în calcul greva parlamentară dacă votul în cazul Oprea nu va fi reluat, informează Gândul. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, la RFI, că reluarea votului în cazul imunității lui Gabriel Oprea este posibilă, în condițiile în care „nu există nici o normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată”, iar „doar deciziile Curții Constituționale și hotărârile instanțelor sunt definitive și obligatorii”. Gorghiu a precizat că liberalii iau în calcul o eventuală grevă parlamentară, dacă votul în cazul Oprea nu va fi reluat. Întrebat dacă susține ideea unei greve parlamentare, președintele Klaus Iohannis a răspuns că „în Parlament se lucrează prin vot, nu prin grevă”.

Iohannis le răspunde liberalilor: În Parlament se lucrează prin vot, nu prin grevă, titrează Gândul. Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Câmpulung, că nu este convins că există posibilitatea procedurală de a se relua votul în Senat, în cazul cererii de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, însă a ținut să precizeze că „există posiblitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situația”. Iohannis s-a declarat „mâhnit” de faptul că „senatorii în continuare votează la comanda partidului din care fac parte, fără să țină cont de nevoia de transparentizare”, subliniind că este revoltător faptul că „avem atâția oameni în Senat care au un discurs deschis anti-justiție”.

Interviu cu Dacian Cioloș: Nu voi candida la alegeri. E nevoie de o schimbare în politică, schimbarea nu o poate face un om, scrie Economica.net. România are nevoie de o schimbare în modul de a face politică, ea nu poate fi făcută de un om, ci presupune implicarea celor care și-o doresc, a afirmat premierul Dacian Cioloș. Totodată, el a reiterat că nu va candida la alegerile parlamentare din această iarnă.

Iohannis: Avem un sistem educațional al lui Manole; e nevoie de o regândire a învățământului, titrează Jurnalul Național. Președintele Klaus Iohannis a caracterizat sistemul educațional ca fiind unul „al lui Manole”, care a ”căpătat o boală — reformita cronică”, adăugând că este nevoie de o regândire a acestuia, motiv pentru care proiectul „România Educată” face parte din Proiectul de țară.

Gorghiu: Pe listele pentru parlamentare nu se vor regăsi tehnocrați, scrie Adevărul. Liberalii care nu au confirmat în Parlament vor fi lăsați pe margine, declară, la RFI, copreședintele PNL Alina Gorghiu, care spune că pe listele partidului pentru alegerile parlamentare vor fi oameni de afaceri care au companii cu peste cinci mii de angajați, oameni de cultură sau rectori ai unor universități de renume din România. Ea a precizat că pe listele PNL pentru alegeri nu se vor regăsi și tehnocrați.

Trei programe Eco, lansate de Guvern, anunță cotidianulPuterea. Secretarul de stat in Ministerul Mediului, Viorel Lascu, a declarat, vineri, la Oradea, ca programele Casa Verde, Casa Verde Plus si Natura, derulate prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), vor fi lansate in luna noiembrie.

Asistentul român al șefului NATO: Efortul pentru cooperare în Marea Neagră continuă, scrie Gândul. Ambasadorul Sorin Ducaru, asistentul secretarului general al NATO pe amenințări de securitate emergente, a declarat la București că eforturile de cooperare în Marea Neagră vor continua, chiar dacă la summitul NATO de la Varșovia inițiativa României de a înființa o grupare navală comună a statelor aliate riverane nu s-a mai materializat. Oficialii români au anunțat după summitul de la Varșovia că aceste eforturi de sporire a prezenței NATO în Marea Neagră vor fi stabilite la o reuniune NATO din octombrie.

Daniel Barbu (ALDE): „Meseria de politician, mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, titrează Bursa. Profesia de politician este una „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, dar, în același timp, este și „o vocație”, consideră senatorul ALDE Daniel Barbu.

Militar rănit, replică usturătoare pentru senatorul Daniel Barbu, citim în Cotidianul. Marius Apostol, președintele Asociației Militarilor Veterani și Militarilor cu Dizabilități, rănit grav în Afganistan, îl invită pe senatorul ALDE Daniel Barbu să ia parte la „o excursie all inclusive” în teatrul de operații, după ce parlamentarul a spus că meseria de politician e mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan.

Tensiunile în Justiție cresc. Anunțul ministrului Muncii privind majorarea salariilor magistraților, scrie Evenimentul Zilei. Creșterea salariilor cu 18% pentru 99% dintre oamenii care lucrează în Justiție nu este considerată oportună din punct de vedere bugetar a declarat, astăzi, ministrul Muncii, după întâlnirea avută cu magistrații. Asta, în condițiile în care ministrul Justiției, Raluca Prună, a spus, miercuri, că și-ar fi dorit să se fi vorbit „transparent” în ‘Memorandumul privind Justiția’ despre veniturile salariale ale magistraților, care „includ pentru toată magistratura și grefieri chirii sine die (600 euro lunar în București, de exemplu)”.

Prună, după întâlnirea cu magistrații: ‘Sunt probleme vechi, la multe vom găsi răspunsuri când vom pune în dezbatere publică legile privind reforma justiției’, titrează Adevărul. Raluca Prună a declarat, vineri, după ce a discutat cu reprezentanții magistraților despre Memorandumul privind justiția că problemele care țin de subfinanțarea sistemului judiciar și de infrastructură sunt vechi, dar ele vor putea fi rezolvate odată cu punerea în dezbatere publică a pachetului de legi privind reforma justiției.

CSM ar putea sesiza CCR, citim în Cotidianul. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron, a anunțat vineri că va analiza posibilitatea, la cererea judecătorilor, de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la salarizare.

Leonardo DiCaprio a făcut apel pentru salvarea pădurilor din România. Mesajul actorului în Libertatea. Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru protecția mediului. Acum, celebrul actor a făcut un apel către Guvernul României. DiCaprio a postat pe pagina lui oficială de Instagram un mesaj despre România, prin care promovează o acțiune de ecologizare a pădurii din zona lacului Vidraru.

Președintele Curții Militare de Apel este cercetat disciplinar pentru tergiversarea unui dosar de conducere sub influența băuturilor alcoolice, anunță Adevărul. Inspecția Judiciară (IJ) a declanșat cercetarea disciplinară a președintelui Curții Militare de Apel, Gheorghe Manea, pentru că, prin repetarea de trei ori a unei cereri de abținere de la judecarea unui dosar de conducere sub influența băuturilor alcoolice, a tergiversat soluționarea cauzei, potrivit documentului de începere a verificărilor.

Instanțele militare vor să audieze suspecții din cazurile istorice fără martori. Asociația ’21 Decembrie 1989′, scoasă din Dosarul Revoluției!, informează România Liberă. Ca să miște sistemele judici­are și să redeschidă dosarul Revoluției, președintele Asociației ’21 Decembrie 1989′ a propus președintelui României înființarea unei Direcții pentru investigarea crimelor comunismului și a infracțiunilor contra umanității.

Nicușor Constantinescu, urmărit penal pentru plăți ilegale de peste 11 milioane de lei, anunță Gândul. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, pentru plăți nelegale de peste 11,6 milioane de lei.

Doi dintre patronii Clubului Colectiv, reaudiați ca martori la DNA în dosarul pompierilor, informează Adevărul. Doi dintre patronii Clubului Colectiv, Paul Gancea și George Mincu, au ajuns vineri la sediul DNA pentru a fi reaudiați, ca martori, în dosarul pompierilor George Matei și Antonina Radu de la ISU București-Ilfov, acuzați că au făcut verificări în club fără a lua măsuri.

Fosta președintă a Tribunalului Olt este condamnată la opt ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Judecătoarea ar fi primit 200.000 de euro de la avocatul lui Bercea Mondial, scrieRomânia Liberă. Fosta președintă a Tribunalului Olt, Carmen Eugenia Marinescu, a fost condamnată, vineri, de către magistrații Curții de Apel Craiova la opt ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații.

Victor Ponta s-a prezentat la Secția de Poliție 6 din Capitală, aflăm din cotidianul Puterea. Victor Ponta a venit vineri, la Sec?ia de Poli?ie 6 din Capitală, pentru a dat cu subsemnatul, în condițiile în care este cercetat sub control judiciar într-un dosar care vizează vizita lui Tony Blair în România în cadrul unei conferin?ei sponsorizată de Sebastian Ghi?ă.

Blaga, despre banii care s-ar fi găsit în mașina sa, citim în Q Magazine. Vasile Blaga susține că a fost citat, luni, la DNA în calitate de martor, fiind întrebat de procurori despre mașina sa. Copreședintele PNL a adăugat că nu a fost nicio referire la faptul că în aceasta ar fi fost găsiți bani, ceea ce nici nu era posibil.

Tăriceanu vrea anchetă după Colectiv: ‘Un grup a preluat puterea’, scrie Gândul. ALDE va cere după alegerile parlamentare declanșarea unei anchete privind evenimentele din noiembrie 2015, a declarat, vineri, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, susținând că trebuie aflat cum, după Colectiv, ”România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea”.

Cutremur cu magnitudinea 5,6 în zona Vrancea, informeazăJurnalul Național. Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs sâmbătă dimineață la orele 02.11 în România, în zona Vrancea, anunță pe Twitter Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Miercurea Ciuc, cel mai friguros loc din țară, vineri dimineața, scrie România Liberă. Cea mai scăzută temperatură din această toamnă s-a înregistrat, vineri dimineața, la Stația Meteo Miercurea Ciuc. Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Târgu Mureș, Gyorfi Zoltan, a precizat că valoarea de — 0,9 grade Celsius reprezintă minima toamnei din zonele locuite ale județelor Harghita, Covasna și Mureș.

Gabriela Firea: „Dacă RADET și ELCEN nu intrau în insolvență, era un risc major ca populația să nu aibă căldură”, titreazăCapital. „Spun cu tărie și apăsat că bucureștenii vor avea apă caldă și căldură. Dacă nu se demara procedura de insolvență aveam multe semne de întrebare pentru că toți creditorii făceau presiuni. Însă în acest moment, intrarea în redresare economică, fluxul economic va decurge normal atât pentru cetățeni cât și pentru angajații ELCEN și RADET,” a declarat Gabriela Firea în cadrul emisiunii Capital TV.

Restricții de circulație în centrul Capitalei, de vineri până duminică, pentru concursul iMapp Bucharest, anunțăAdevărul. Circulația rutieră va fi restricționată în centrul Capitalei, de vineri până duminică, pentru desfășurarea iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari concursuri internaționale de video mapping, organizat, sâmbătă, de Primăria Municipiului București în Piața Constituției.

Peste 9.000 de polițiști rutieri vor acționa în weekend cu aparate radar, pentru supravegherea traficului, informeazăJurnalul Național. Peste 9.000 de polițiști vor acționa în weekend pe drumurile din țară cu 420 de aparate radar pentru supravegherea traficului rutier, în vederea asigurării unui climat de siguranță a cetățenilor.

Un an de la tragedia din Colectiv. În București va avea loc un marș de comemorare: Nu este un protest și nu sunt acceptate teme politice, spun organizatorii, scrie România Liberă. Toți cei care-și amintesc de tinerii pieriți, anul trecut, în incendiul din clubul bucureștean Colectiv sunt așteptați, duminică, 30 octombrie, de la ora 13,00, în Piața Universității, la un marș de comemorare. Invitația a fost lansată pe Facebook, iar organizatorii precizează că va fi un mar? tăcut, nu un protest.

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, informează Adevărul. Lotul național de informatică a cucerit patru premii la a X-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfășurată în perioada 17-22 septembrie, la Skopje, Macedonia. Elevii au obținut două medalii de aur și două medalii de argint.

Reformă de toată rușinea! Profesorii își pot cumpăra specializările internaționale cu 500 de lei!, noteazăEvenimentul Zilei. Concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori continuă în ciuda tuturor reacț?iilor negative. Conform metodologiei (anexa 3, lit.b) , pentru un punct în plus, în proba de C.V., profesorii trebuie să participe la stagii de formare sau de perfecționare în specialitate și/sau în managementul educațional în străinătate.

Drept la replică: Antena Group dezminte cu fermitate zvonul conform caruia Antena 1 ar face obiectul unor negocieri, scrieJurnalul Național. „Antena Group dezminte cu fermitate zvonul lansat de un site în această seară si preluat de catre o anumita parte a presei, conform caruia postul Antena 1 ar face obiectul unor negocieri in vederea unei tranzactii pe piata locala.

Centrul Național de Evaluare și Examinare caută profesori pentru elaborarea subiectelor pentru examenele naționale, anunță Adevărul. Profesorii cu experiență în activități de evaluare educațională sunt chemați de către Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) din cadrul Ministerului Educației să se înscrie în grupurile de lucru care vor elabora subiectele pentru disciplinele de examen din cadrul evaluărilor și concursurilor naționale din anul școlar 2016-2017. Perioada de înscriere este 27 septembrie — 4 octombrie.

Legea salarizării unitare a funcționarilor publici, făcută să stopeze migrația forței de muncă, informează Evenimentul Zilei. Președintele SNFP, Sebastian Oprescu, spune că dezbaterile pe noul act normativ sunt în plină desfășurare și că prin amendamenele pe care le susține vrea să se facă o corecție salarială la nivelul întregii administrații.

Poliția britanică a reținut 16 imigranți ‘ilegali’, dintr-un camion care ar fi venit din România, relatează Adevărul. Poliția britanică a reținut 16 presupuși imigranți ilegali, între care se afla și un copil. Cele 16 persoane se aflau într-un camion despre care polițiștii bănuiesc că venea din România. Mai mult, șoferul era român, notează BBC News. Camionul, care a fost oprit pe autostrada M1, ar fi venit din România și se îndrepta spre nordul Essexului.

Șeful Centrului Cyberint din SRI susține că România este o țintă a atacurilor cibernetice sponsorizate statal, scrie România Liberă. România este vizată de atacuri cibernetice sponsorizate statal, întrucât este membră a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice, susține șeful Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), Florin Cosmoiu. Potrivit acestuia, atacurile vizează furtul de informații strategice.

Prof. dr. Horațiu Suciu este chirurgul recordman care uimește România. Atins de grația divină, acest om săvârșește minuni neștiute de nimeni, informează Evenimentul Zilei. Prof. dr. Horațiu Suciu este chirurgul recordman care uimește România. În această săptămână, în noaptea de miercuri spre joi, prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Tg. Mureș, a realizat al zecelea transplant de cord din acest an.

Peste 400 de copii cu malformații cardiace grave au fost operați la Spitalul Marie Curie în ultimii trei ani, scrieAdevărul. Peste 400 de copii cu grave malformații cardiace au fost operați, în ultimii trei ani, la Spitalul Marie Curie din Capitală, de echipe mixte, formate din medici italieni și români. Intervențiile au fost făcute în cadrul unui program de colaborare încheiat de Ministerul Sănătății și Clinica San Donato din Italia

Avocatul Poporului cere explicații Ministerului Sănătății în cazul epidemiei de rujeolă, informează Adevărul. Avocatul Poporului a cerut vineri explicații Ministerului Sănătății privind epidemia de rujeolă. Concret, instituția vrea să vadă motivele pentru care începând din aprilie și până în prezent, proiectul legii vaccinării a stagnat.

Focarele de rujeolă au apărut în comunitățile de romi, noteazăJurnalul Național. Epidemia de rujeolă din România a pornit chiar din zona în care, în prezent, se înregistrează cele mai multe cazuri. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, focarele de rujeolă identificate la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Cluj au apărut în comunitățile de romi nomazi, originari din județul Arad, în care copiii nu au fost vaccinați. Astfel, s-a ajuns la îmbolnăvirea a peste 200 de copii doar în cele două județe.

130 de milioane de lei, alocați spitalelor din București. Prețurile luate în calcul de autorități, umflate de câteva sute de ori, scrie Adevărul. Acuzații grave la adresa Primăriei Municipiului București după ce consiliul general a aprobat, în urmă cu două zile, alocarea unei sume de 130 de milioane de lei unui număr de 14 spitale aflate în subordinea autorităților locale. O organizație neguvernamentală susține că prețurile pentru aparatură au fost umflate chiar și de câteva sute de ori.

Încă doi români au murit după infectarea cu virusul West Nile, informează România Liberă. Încă două persoane din România au murit în ultima săptămână în urma infectării cu virusul West Nile, numărul victimelor ajungând la 8, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică.

Scandalul medicamentelor ieftine. Vlad Voiculescu, somat să aplice un Ordin de Ministru inspirat de unchiul său, ‘Adevăratul rege al medicamentelor din România’, noteazăEvenimentul Zilei. Dacă Vlad Voiculescu aplică Ordinul care permite micșorarea prețului la medicamente va exploda exportul paralel. Dacă nu-l aplică, este pasibil să fie acuzat de abuz în serviciu

Decizie majoră luată de Fisc: de la 1 ianuarie 2017, ANAF nu mai primește pe hârtie declarații care se pot depune online, anunță Adevărul. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai primi, de la 1 ianuarie 2017, declarații pe suport de hârtie care pot fi depuse online, măsură luată într-un proces mai amplu de modernizare a Fiscului, în contextul schimbărilor tehnologice din prezent, a declarat vineri Dragoș Doroș, președintele instituției.

FP vinde parțial participația la OMV Petrom, aflăm din Curierul Național. Vânzarea se va face prin intermediul unei oferte publice privind atât acțiuni, cât și certificate de depozit, cu intenția ca GDR-urile să fie admise la listare pe lista oficială a UK Financial Conduct Authority și la tranzacționare pe piața principală a instrumentelor financiare listate la London Stock Exchange.

Hidroserv va intra în insolvență. Casa de Insolvență Transilvania este propusă ca administrator judiciar. Borza ar fi vrut gratis, scrie Adevărul. Consiliul de administrație al Hidroserv SA, filiala de mentenanță a Hidroelectrica, a aprobat în ședința de vineri intrarea în insolvență a companiei, iar Casa de Insolvență Transilvania (CITR) a fost propusă ca administrator judiciar, potrivit unor surse citate de News.ro. Mai mult, consiliul de administrație are în plan demiterea conducerii societății.

Fiscul scoate la licitație noi terenuri, case și mașini, anunțăCurierul Național. Persoanele fizice interesate trebuie să prezinte ANAF mai multe documente, inclusiv o copie de pe actul de identitate, în cazul persoanelor fizice, în timp ce firmele sunt obligate să depună o copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Registrul Comerțului.

Produsele confiscate de ANAF vor fi comercializate online, aflăm din Capital. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intenționează să înființeze un magazin online pentru vânzarea produselor confiscate, a anunțat, vineri, președintele instituției, Dragoș Doroș. El a precizat că acesta va funcționa ca orice alt magazin online, însă produsele vor putea fi și licitate.

ASF propune ca statul să subvenționeze asigurările pentru fermieri. Companiile nu vor să acopere riscurile de secetă și inundații, citim în Adevărul. Un grup de lucru specializat pe asigurări agricole, coordonat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a propus subvenționarea primelor de asigurare pentru fermieri, în scopul creșterii gradului de accesibilitate și crearea unui fond care să acopere daunele neacoperite de sistemul privat.

Un proiect româno-chinez de 30 mil. dolari creează 265 de locuri de muncă în industria auto, informează Ziarul Financiar. O companie din China va construi și utila o hală de producție a componentelor auto pentru automobile Mercedes, investiție de 30 de milioane de dolari a companiei germano-române Hib Rolem Trim, care va crea 265 de locuri de muncă.

România ar putea participa la Eurovision în 2017, dacă TVR se înțelege cu EBU, scrie România Liberă. Consiliul de Administrație (CA) al TVR a aprobat, joi, participarea la ediția din 2017 a concursului Eurovision, sub rezerva acceptării de către EBU a unor condiții favorabile Televiziunii Române, potrivit unor surse din cadrul TVR.

Festivalul RadiRo transformă Bucureștiul într-o veritabilă capitală a muzicii clasice, anunță Q Magazine. Radio România organizează la Sala Radio,între 23 septembrie și 1 octombrie 2016, ediția a treia a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio — RadiRo, singurul eveniment muzical din Europa dedicat în exclusivitate ansamblurilor simfonice radio.

Marca Steaua București, scoasă la licitație de MApN. Care este prețul de pornire și cum se vor împărți banii, aflăm dinProSport. Ministerul Apărării Naționale a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre de Guvern prin care intenționează să organizeze o licitație pentru dreptul de folosință al mărcii Steaua, prețul solicitat fiind de aproape 3,7 milioane de euro pe an, fără TVA.

Răspunsul FRF la scrisoarea deschisă a lui Gică Hagi. Explicațiile date în cazul „Ianis Hagi” și al jucătorilor convocați de la Academia Hagi, scrie ProSport. Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a publicat, vineri, pe site-ul frf.ro, un comunicat privind prezența jucătorilor echipei FC Viitorul și Academiei Hagi la acțiunile loturilor naționale, în urma scrisorii deschise a lui Gheorghe Hagi.

Hagi sare în apărarea fiului său: „Eu nu sunt în barca nimănui! De ce Ianis nu a fost promovat niciodată? Turneul din Italia e o șușanea!”, titrează Gazeta Sporturilor. Conflictul de la distanță dintre Hagi și Federație continuă, iar fostul mare fotbalist român a subliniat încă o dată că fiul său nu a primit promovarea pe care o merita.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult