Acasa Revista Presei Revista presei. Moldova: alegeri cruciale

Revista presei. Moldova: alegeri cruciale

scris de Ziua Veche
5 afisari

Alegeri  MoldovaAdevarul: Republica Moldova, alegeri cruciale. „Basarabenii vor trebui să decidă, duminică, dacă merg pe mâna partidelor proeuropene sau se întorc la politica izolaţionistă a comuniştilor. Duminică, moldovenii sunt chemaţi din nou la urne în cadrul unui scrutin ce ar trebui să pună capăt impasului politic de la Chişinău.”

 

Curentul: Preşedintele R. Moldova, Mihai Ghimpu: „Miza acestor alegeri este Europa sau… în afara ei“. „Deşi este foarte prins în cursa electorală, care are ca deznodământ politic alegerile parlamentare programate duminică (28 noiembrie), preşedintele interimar al Republicii Moldova şi totodată liderul Partidului Liberal de peste Prut, Mihai Ghimpu, a găsit puţin timp pentru a acorda ziarului „Curentul“ un interviu referitor la viitorul Republicii Moldova.”

Romania libera: Poliţia Neamţ, condusă de interlopi. „Poliţia din Neamţ nu s-a ocupat de protejarea cetăţenilor, ci de protejarea afacerilor clanurilor interlope. Această imagine rezultă din raportul corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.”

EvZ: Aurelian Şoric le-a ţinut de cald interlopilor timp de patru ani. „Peste 2.200 de dosare penale, unele dintre ele vizând infracţiuni grave, au fost clasate cu „autor necunoscut” sau „dosite” prin sertarele poliţiştilor, în mandatul lui Aurelian Şoric.”

Financiarul: Retailul in revenire catre nivelul anterior crizei. „Cu toate acestea, pentru 2011 nu se asteapta o revenire a investitiilor importante in dezvoltarile de retail”

Bursa: Bancile centrale au intrat singure intr-o fundatura a istoriei, prin ignorarea legilor economice. Toamna guvernatorilor. „Băncile centrale au intrat singure într-o fundătură a istoriei prin ignorarea legilor economice, iar mandatul lor, de asigurare a stabilităţii preţurilor, a devenit irelevant pe fondul tipăririi masive de bani.”

Curierul national: Bancherii de pe Wall Street s-au reîntors la vechile obiceiuri. „Aceştia au reînceput să cheltuie în exces, la fel ca înainte de criză. În acelaşi timp, 10% dintre americani nu au un loc de muncă”

Gandul: Coreea de Nord ameninta cu noi atacuri. Cat de aproape suntem de un nou razboi. „Coreea de Sud îşi va consolida forţele armate în cinci insule din Marea Galbenă, situate în apropiere de Coreea de Nord, după ce această regiune a fost bombardată marţi de regimul de la Phenian, care s-a declarat pregătit să lovească din nou.”

StareaPresei.ro

0 comentariu

caramache 28-11-2010 - 11:14

Lucru’ amestecat miroase a kkt.

mu cin ceay 28-11-2010 - 13:59

se polueaza si apa Dunarii mai putin, n’asa?

mu cin ceay 28-11-2010 - 14:01

de aia au inclinatie spre legume, toti rusii sunt niste legume

mu cin ceay 28-11-2010 - 14:03

bulgarii sunt si ei niste rusi, dar cu capu mare ca bostanu

Rasputin 29-11-2010 - 17:00

Nu s-a pus problema unei comenzi comune ci a mentenanţei comune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult