Acasa Revista Presei Revista presei. Monica Anisie: O moluscă politică

Revista presei. Monica Anisie: O moluscă politică

scris de Z.V.
87 afisari

Suntem pe punctul de a avea o generaţie pierdută în „România educată”; Despre Monica Anisie: O moluscă politică. Fostul premier Mihai Tudose a criticat Guvernul PNL, acuzându-l de proasta gestionare a pandemiei : „Timp irosit, bani aruncaţi pe contracte dubioase, măsuri contradictorii, părinţi derutaţi, copii lipsiţi de educaţie – pe scurt un faliment istoric”, anunţă Adevărul.

Pericol de trântire a alegerilor din decembrie. ” (…) Încep să mă gândesc şi eu la pericolul trântirii alegerilor. S-a putut la sectorul 1, s-a putut ca Philip Gordon să vină la Bucureşti cu o comandă a Departamentului de Stat şi să trântească referendumul de destituire a lui Traian Băsescu. Încep să cred că s-a putut şi la Timişoara. A putut fi organizată o asemenea comandă? Asta înseamnă că poate fi executată şi o alta, cu trântirea alegerilor parlamentare din decembrie 2020? (…)”, scrie Cornel Nistorescu în Cotidianul.

Bomba anului în politică! Orban nu îl vrea primar pe Nicuşor Dan? Cum e posibil aşa ceva? S-a aflat de ce se amână învestirea lui Nicuşor Dan în funcţia de primar al Capitalei. Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a dezvăluit motivul pentru care se tergiversează numirea lui Nicuşor Dan în funcţia de primar al Capitalei. Întrebat dacă prefectura Capitalei putea să organizeze ceremonia de învestire a lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general, Virgil Guran a spus că „da, normal, pentru că este în apanajul prefectului Capitalei”. „După cum ştiţi, avem o problemă cu prefectul Capitalei”, a mai spus Guran, arată Evenimentul Zilei.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Iohannis ţine în ATI un guvern care timp de un an de zile nu a făcut altceva decât campanie electorală”. Există, scrie Tăriceanu, ”o disperare” pentru alegerile parlamentare care trebuie să se desfăşoare neapărat – aşa cum transmite preşedintele, de fiecare dată, însă întrebările pe care le adresează jurnaliştii la finalul conferinţelor de presă primesc din ce în ce mai puţine răspunsuri. Din păcate, preşedintele Iohannis ”mută discuţia” în plan politic, cu obstinaţie, iar totul se rezumă, practic, la o campanie electorală permanentă, scrie Gândul.ro.

În mod deliberat se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni. Capitala va avea trei mari probleme. Întrebat ce înseamnă o iarnă grea, Nicuşor Dan a răspuns: „Bucureştiul va avea trei mari probleme în zilele imediat următoare: criza medicală, criza căldurii, a apei calde şi criza financiară. Când am vorbit de iarna grea, m-am referit la criza căldurii şi apei calde, pentru că acolo este nevoie de nişte măsuri preliminare, de stocuri de materiale pentru intervenţii de urgenţă, de pregătirea unor echipe de intervenţii şi nu am informaţii că lucrurile acestea se întâmplă”, menţionează HotNews.ro.

Ludovic Orban: Este pregătit proiectul de hotărâre de guvern pentru numirea noului prefect. Premierul Ludovic Orban a anunţat, la Giurgiu, că ministrul de Interne urmează să înainteze proiectele de hotărâre de guvern pentru eliberarea din funcţie a prefectului Capitalei şi numirea unui nou prefect. Şeful Executivului a menţionat anterior că prefectul Capitalei urmează să fie schimbat din funcţie în şedinţa de guvern şi că o posibilă variantă de înlocuitor este Traian Berbeceanu, anunţă Jurnalul.ro.

Partidele îşi fac pseudocurăţenia pentru parlamentare. Luptele şi scandalurile din partide pentru un loc eligibil pe listele de candidaturi pentru Parlament nu aduc prea mulţi oameni noi şi nici profesionişti în politica românească. Metoda pe care PSD a găsit-o pentru a-şi ridica cota cât de cât la parlamentare este impunerea unor medici din afara partidului pe liste. Cele mai noi achiziţii: fostul ministru al sănătăţii în Guvernul Cioloş, Patriciu Achimas-Cadariu – în circumscripţia Cluj, şi Remus Mihalcea, managerul spitalului Colentina – în circumscripţia Argeş, potrivit România Liberă.

Românii nu au încredere în vaccinul anti-Covid! Câte persoane s-ar vaccina şi cum au reacţionat bărbaţii comparativ cu femeile. Şase din zece români s-ar vaccina împotriva virusului SARS CoV-2 dacă vaccinul ar fi disponibil. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Ipsos în mai multe ţări din lume în perioada iunie-septembrie. Rezultatul plasează România printre ultimele ţări în privinţa acceptării vaccinului, scrie Mediafax, citat de Stiripesurse.ro.

România nu este pregătită să intre în campanie electorală. Fac apel la preşedintele Iohannis să asculte părerea specialiştilor. Marcel Ciolacu a declarat că România nu e pregătită să intre în campanie electorală în două săptămâni, în contextul creşterii zilnice a numărului de infectări cu noul coronavirus. Liderul PSD a făcut un nou apel la preşedintele Klaus Iohannis să asculte opinia specialiştilor şi a adăugat că cei mai buni specialişti în domeniu sunt acum în interiorul partidului, anume Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel, candidaţi la parlamentare, scrie Ziare.com.

Furnizorii de gaze nu mai sunt obligaţi să constituie stocuri minime pentru iarnă. Acest sezon rece este ultimul în care furnizorii de gaze au fost obligaţi de către Autoritatea de Reglementare să constituie stocuri minime în depozitele de înmagazinare. Această obligaţie a dispărut, anunţă Economica.net.

Cum va arăta comerţul viitorului? Următorii 5-10 ani vor duce la o migrare de la magazinul tradiţional, la un model de business omnichannel, un mix de on şi offline, cu focus pe digitalizare. Comerţul, în special cel cu dominantă alimentară, dar nu numai, este unul dintre sectoarele care a pariat cel mai rapid şi hotărât pe digitalizare şi tehnologie în ultimii ani, motiv pentru care au apărut pe plan local platforme de livrare la domiciliu şi magazine online, sisteme de plăţi contactless – cu cardul, telefonul sau chiar ceasul, case de marcat de tip self-checkout precum şi multe alte instrumente pe care consumatorii nu le văd, poate, cu ochiul liber, dar de care beneficiază, arată Ziarul Financiar.

Ajutor! Ne-am pierdut toate direcţiile! ”(…) Covid-19 este o revelaţie a suferinţei omenirii. Istoricul american Henry Adams remarca, la vremea sa, că politica se învârtea în jurul organizării sistematice a diferitelor sentimente de ură. Alegătorii care şi-au pierdut locurile de muncă, spunea el, care au fost nevoiţi să îşi închidă întreprinderile sau afacerile mici, şi ale căror economii au dispărut, sunt supăraţi”, scrie Jean-Pierre Vettovaglia în QMagazine.ro.

Situaţie tensionată la Dinamo. „Câinii” mârâie după bani, şefii sunt încurcaţi: „Nu miroase a bine”. Jucătorii străini de la Dinamo nu au privit cu ochi buni faptul că le-a fost întârziată plata salariilor, iar pe 25 octombrie trebuie achitat 500.000 de euro la ANAF ca să nu fie pierdută Săftica. De-abia s-au livrat două salarii celor ce aveau 3 luni restante, panica financiară i-a cuprins pe roş-albi, menţionează Gsp.ro.
Laurenţiu Reghecampf n-a plecat degeaba de la Al-Wasl. Arabii au dezvăluit cifre dezastruoase. Jurnaliştii arabi au analizat mandatul pe care antrenorul român l-a avut din ianuarie 2019 la Al-Wasl. A fost a treia experienţă a lui Reghecampf în Golf. Două dintre aventurile tehnicianului nu s-au terminat însă bine deloc. Mai întâi, antrenorul născut la Târgovişte a condus-o pe Al-Hilal, din Arabia Saudită, acolo unde a reuşit contraperformanţa de a fi primul român care nu a luat niciun trofeu cu „Real Madrid al Asiei”, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult