Acasa Revista Presei Revista Presei. Moscova îl face pe Ponta antirus

Revista Presei. Moscova îl face pe Ponta antirus

scris de Florin BUDESCU
19 afisari

Moscova îi face lui Ponta imagine de antirus. De mai mult timp, Vocea Rusiei îl critică pe Victor Ponta pentru cele mai felurite decizii guvernamentale sau politice pe care le ia. Acum, a ieşit premierul şi a zis una despre unirea cu Republica Moldova. Imediat, a sărit şi Moscova: sunt declaraţii iresponsabile şi inacceptabile.

Revista Presei. Moscova îl face pe Ponta antirus (foto:europeanul.org)

Revista Presei. Moscova îl face pe Ponta antirus (foto:europeanul.org)

Dar nu cumva este un joc politic al Kremlinului, puternic implicat în politica românească? Aşa se întreabă, dubitativ, Puterea. Într-adevăr, prea s-a spus că Victor Ponta e prietenul ruşilor. Poate că Moscova doreşte să-l ajute puţin, să-i dea o polişare antirusească, folositoare în campania electorală.

Fondul Proprietatea vrea să îşi vândă participaţia la Petrom OMV. Imediat, hop şi ruşii. Negocierile cu FP ajung şi acolo pentru vânzarea acţiunilor, susţine Bursa. Dar ce gând are Putin să controleze compania naţională de petrol şi gaze, când i s-a atras deja atenţia că, dacă OMV (proprietarul Petrom) se asociază cu Gazprom, s-ar putea să nu se ştie?

Scandal diplomatic între Rusia şi vecina ei, membru UE şi NATO, Estonia. Un ofiţer estonian de contrainformaţii a fost răpit de un comando rus, iar acum este judecat de Federaţia Rusă pentru spionaj, conform Adevărul. Se ascute.

Gândul afirmă că partidele din România îşi finanţează campaniile electorale prin luare de şpagă. Concret, exemplele colegilor sunt PSD, PNL şi PDL.

Remus Pricopie, zis şi Vulpea (dar din motive complet diferite de cele legate de Virgil Ardelean), a ajuns la miştoul întregii prese şi a Internetului. Reţelele de socializare tresaltă. Curentul a consemnat.

La capitolul “diversiunea zilei, prin zăpăcire continuă”, azi despre faptul că Ponta, care se şi vede preşedinte, ar urma să-l desemneze după prezidenţiale prim-ministru pe George Cristian Maior, susţine Naţional.

În fine, România liberă ne anunţă că a reînceput ce se întrerupsese pe perioada de vară, a taorminelor, seişelelor şi ibiţelor: lupta cu statul de drept. Azi, subcapitolul “lupta cu ANI”. Autorul articolului, Romulus Georgescu. De citit!

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult