Acasa Revista Presei Revista presei. Motivul demiterii consilierului prezidenţial George Scutaru

Revista presei. Motivul demiterii consilierului prezidenţial George Scutaru

scris de Z.V.
10 afisari

Declarație neașteptată a premierului Ponta despre cazurile Ridzi și Udrea; 25% din români cred că în ‘femeia politician’; șpaga pentru medici ar putea fi legalizată; ziarele românești nu se mai vând; povestea ultimei generații de lăutari și două medalii de bronz pentru România la CE de atletism în sală, iată subiectele zilei în presa centrală apărută în acest week-end.

Ce s-a hotărât în prima şedinţa CSAT prezidată de Klaus Iohannis

Ce s-a hotărât în prima şedinţa CSAT prezidată de Klaus Iohannis

Plecarea intempestiva a lui George Scutaru din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala, considerata cea mai importanta pozitie in aparatul Palatului Cotroceni, este o miscare invaluita in mister, susține Jurnalul Național. Nu exista o explicatie consistenta in spatiul public pentru plecarea din post a celui care a fost artizanul propulsarii lui Klaus Iohannis in functia de lider al PNL si de candidat la prezidentiale.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la o reuniune a femeilor din PSD, că „o țară care nu găsește o soluție legislativă pentru ca o mamă cu doi copii să nu moară în închisoare este o țară barbară„, afirmând în același timp că nu se bucură atunci când vede femei în cătușe, chiar dacă este vorba de „adversare politice”, susține Cotidianul.

 

Victor Ponta are șanse formale de a-și duce mandatul de premier până la capăt, chiar dacă nu mai are foarte multe resurse interne, a afirmat sociologul Vasile Dâncu, preluat de Evenimentul Zilei.

Ce l-a supărat cel mai tare pe Ponta în 2014? Premierul susține că cel mai tare „a fost afectat” în 2014 când s-a spus despre el că a rostit expresia „fă, Doino”, la adresa fostului ministru al Apelor, Doina Pană. Anul trecut Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, dar premierul nu a rostit niciun cuvânt despre acestea, notează Gândul.

Un sondaj INSCOP, realizat la comanda Adevărul, scoate la iveală neîncrederea în posibilitatea ca femeile politician să aibă un impact pozitiv în politica românească. Românii cred că prestația în politică nu este legat de gen. Un procent destul de mare din cei chestionați nu au avut un răspuns, iar analiștii pun această indecizie pe seama ‘conformismului social’.

Colegiul Director al instituției care se ocupă de monitorizarea și sancționarea cazurilor de discriminare în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, va avea șase noi membri. Cine va conduce lupta antidiscriminare în România, aflați din România Liberă.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au realizat un proiect legislativ prin care ar putea fi legalizată șpaga dată medicilor. Peste 100 de parlamentari l-au semnat deja, susține Curierul Național.

Proiectul noii lege a redevențelor ar putea fi prezentat la sfârșitul lunii aprilie în primă lectură în Guvern, apoi să intre în dezbatere publică, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, potrivit Economica.net.

Noi operatori hotelieri internaționali, care țintesc clasa de mijloc, sunt așteptați să intre pe piața bucureșteană, atrași de potențialul de creștere al segmentului de business și de agrement, preconizează consultanții Colliers International, citați de Capital.

Sociologul Vasile Dâncu a arătat că majoritatea cetățenilor români nu mai au încredere în instituții și, în consecință, se retrag în familie. Această situație face ca românii să nu mai coopereze și determină o ‘lipsă de performanță’, crede sociologul,citat de Evenimentul Zilei.

Din muzicanți care cântau la nunți și botezuri, lăutarii din Clejani au ajuns, după Revoluție, pe marile scene din Occident, unde muzica lor s-a transformat într-un fenomen. România a ales să-i ignore, deși avem de-a face cu ultimii descendenți ai lăutarilor de odinioară, scrie Adevărul.


Traian Băsescu și-a cerut scuze familiilor care au terenuri în comuna Nana pe care s-a pus sechestru. Fostul președinte spune că totul se datorează unui atac îndreptat împotriva sa. Băsescu nu exclude totu?i „posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalități”, notează Puterea.

Conducerea PICCJ susține că este regretabil că un fost președinte pune la îndoială independența și imparțialitatea procurorilor, lucru care ar putea afecta credibilitatea justiției. În acest context, PICCJ a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să apere magistrații, scrie România Liberă.

Mama premierului, Cornelia Naum, a dezvăluit că Victor Ponta s-a oferit să o însoțească la DNA, când a fost citată ca martor, dar ea a refuzat. „Este un moment dificil din viața noastră”, a spus mama premierului, citată de Gândul.

Dan Voiculescu precizeaza ca institutiile internationale au spulberat un mit alimentat constant de adversarii sai in ultimii 25 de ani, si anume acela ca averea sa s-a constuit pe fondurile fostei Securitati, notează Jurnalul Național.

Vânzările ziarelor românești au continuat să scadă în perioada octombrie-decembrie 2014 — un trend descendent raportat în ultimii ani—, cifrele de vânzare fiind mai mici decât în perioada similară din 2013, afirmă Ziarul Financiar.


Două medalii de bronz pentru România la CE de sală de la Praga. Florentina Marincu la săritura în lungime și Marian Oprea la triplusalt. Ultima medalie obținută de România la CE de sală a fost la ediția din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri), menționează Gazeta Sporturilor.

Se vede barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis. România rezolvă partida cu Israel în două zile: victorie cu 3-0, anunță Pro Sport. Următoarea partidă a echipei conduse de Andrei Pavel va fi împotriva Slovaciei, într-un duel contând pentru calificarea în barajul de accedere în Grupa Mondială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult