Acasa Revista Presei Revista presei. „Ne bagă în case după alegeri!”

Revista presei. „Ne bagă în case după alegeri!”

scris de Z.V.
81 afisari

Primăria Capitalei a rămas fără bani. Persoanele cu handicap din Bucureşti, lăsate fără ajutor financiar în această lună. Voiculescu: „Vom corecta lucrurile”. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a anunţat că persoanele adulte cu handicap nu vor primi stimulentul financiar în această lună. Instituţia a precizat că în prezent nu au fondurile necesare pentru plata acestor stimulente, potrivit Adevărul.

„Ne bagă în case după alegeri!”. Ce se va întâmpla după 6 decembrie, în viziunea lui Cristoiu. Gazetarul Ion Cristoiu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL vor să câştige alegerile parlamentare la un scor bun, care să le permită să formeze singuri majoritatea în Parlament. Cristoiu afirmă că, după ce scopul va fi atins, preşedintele nu va ezita să declare din nou stare de urgenţă, în contextul pandemiei de Covid-19 şi „îi va băga pe români în case”. (…) O să stăm acasă şi de Crăciun, şi de Revelion, şi de Anul Nou, o să vedeţi!”, a spus Cristoiu, scrie Gândul.ro.

Semianalfabeţii doctori în ştiinţe. ”Nu pot să trec peste decizia Monicăi Anisie de a închide şcoala doctorală de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“. Cel mai slab şi mai caraghios ministru din toată istoria învăţământului românesc, o caricatură de conducător al domeniului, a luat una dintre cele mai curajoase şi corecte decizii de după 1990. (…)  Din păcate, decizia priveşte doar Academia de Poliţie şi nu include Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“ – aflată sub tutela SRI”, scrie Cornel Nistorescu în Cotidianul.

Dan Tudorache: Traseul Foii de parcurs semnate de Orban nu a ocolit Sectorul 1. Fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, consideră că „traseul” de pe „foaia de parcurs”, cu care premierul vrea să deconteze cheltuieli de la statul francez, nu a ocolit Sectorul 1, care este condus de marţi de „aliata PNL”, Clotilde Armand, arată Evenimentul Zilei.

Pelerinaj cu scandal în Bucureşti. Tânără: Dau în judecată şi Poliţia Română, şi pe Arafat, şi pe Orban. Şi o să şi câştig! Ultima zi de pelerinaj la racla Sfântului Dimitrie cel Nou, un eveniment atipic anul acesta, cu multe restricţii şi cu acces limitat doar la locuitorii Capitalei. Şi totuşi, au fost şi credincioşi care au păcălit forţele de ordine. Şi, la fel ca în Iaşi, au fost câţiva care au venit doar să se certe cu jandarmii şi să strige că refuză să poarte măşti de protecţie, menţionează HotNews.ro.

Gabriela Firea, mesaj ironic la adresa lui Nicuşor Dan: Treci la muncă şi lasă fake news!”. ”(…) Domnule Plicuşor Nicuşor Dan, eu m-am descurcat 4 ani de zile, sub toate guvernele, inclusiv cel de austeritate al PNL! Nu mai răspândiţi minciuni! Nu mai falsificaţi realitatea! Aţi câştigat prin manipulare şi furt! Acum, treceţi la treabă! Sunteţi şi validat, încă de ieri! (…)”, a scris fostul primar general, în postarea sa pe Facebook, anunţă Jurnalul.ro.

Medicul Alexandru Rafila, pus în dificultate de propria mască anti – Covid. (…) Medicul Rafila a prezentat, într-o declaraţie transmisă în direct de la sediul PSD, un program al PSD dedicat combaterii pandemiei. Încă de la începutul prezentării, medicul avea o voce mai puţin sigură ca de obicei. La un moment dat, medicul a început să vorbească din ce în ce mai slab şi mai răguşit, apoi s-a oprit din prezentare şi a spus: „Mă scuzaţi, am o lipsă de aer”, arată România Liberă.

Leapşa pe buget. Care este miza ping-pong-ului între PSD şi PNL. Surse parlamentare au declarat pentru Stiripesurse.ro. că dincolo de punctajele de partid, o miză electorală reală este legată de salariul minim, punctul de pensie şi alocaţia de stat pentru copii. Cele trei subiecte ar putea deveni „bombe cu ceas” înainte de alegerile parlamentare.

Pandemia şi umanitatea sau despre un posibil viitor. ”(…) Cei ce apară viaţa şi nu acceptă înregimentarea fanatică au datoria de a reafirma adevărul insurgent al libertăţii. Vocea lor este semnul vitalităţii viziunii care nu poate fi redusă la panica necrofilă a televiziunilor de ştiri. Din curajul responsabilităţii individuale se naşte salvarea colectivă: prin libertate, iar nu împotriva ei. Viitorului supunerii şi controlului i se poate opune doar speranţa, tenace, în demnitatea umană. Ca şi cetatea lui Camus, ciuma poate fi invinsă de cei care, solidari, aleg să ramână oameni, dincolo de frică (…)”, scrie profesorul universitar Ioan Stanomir în Ziare.com.

Contribuţia pentru cogenerare, plătită de toţi consumatorii de electricitate în facturi, creşte cu 40% de la 1 noiembrie. Contribuţia pentru cogenerare este o sumă plătită lună de lună de fiecare consumator de energie electrică pentru susţinerea producţiei de energie electrică şi termică (cogenerare) în condiţii de eficienţă ridicată. Circa 40 de centrale beneficiază de fondurile strânse prin această contribuţie de cogenerare, anunţă Economica.net.

Datoria externă: statul acoperă retragerea finanţărilor băncilor-mamă. Datoria externă a băncilor şi companiilor scade, în timp ce datoria statului creşte. (…) În timp ce băncile străine, care au afaceri în România, şi-au redus expunerile în ultimii ani, statul s-a împrumutat prin emisiunile de euroobligaţiuni de la investitori din toată lumea, mulţi fără afaceri în România. Astfel, la bănci şi la companii datoria externă a scăzut, dar în cazul administraţiei publice datoria externă s-a majorat cu 19,3% faţă de S1/2019, menţionează Ziarul Financiar.

ÎPS Daniel: Fraţilor, nu vă lăsaţi păcăliţi, Dumnezeu nu se lasă batjocorit! ÎPS Patriarhul Daniel a transmis la slujba din Dealul Mitropoliei un subtil mesaj guvernanţilor, care fie vor să închidă bisericile, fie avertizează că naşterea Mântuitorului nu poate fi sărbătorită nici măcar în familie. „În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut (…). Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea Sa se arată atunci când el doreşte îndreptarea oamenilor”, a spus ÎPS Daniel, arată QMagazine.ro.

Dinamo primeşte un ajutor financiar nesperat: „Am fost în contact, aici vor merge banii”! „Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo” e pregătită să contribuie cu suma de 195.409 lei, pentru a ajuta Academia „câinilor”. Pablo Cortacero încă nu a virat banii în conturile lui Dinamo. Clubul este în acest moment într-o situaţie critică. Restanţele către jucătorii de la prima echipă se tot rostogolesc, iar Academia clubului resimte din plin criza, menţionează Gsp.ro.
Mircea Lucescu, model pentru jucătorii lui Dinamo Kiev: „E cel mai bun! Dacă nici cu el nu reuşim…”. Pe cât de contestat este de fanii lui Dinamo Kiev, pe atât de iubit e Mircea Lucescu de fotbaliştii formaţiei sale. „Il Luce” i-a dus pe ucrainieni în grupele Ligii Campionilor. Fotbaliştii clubului din Kiev sunt extrem de încântaţi să lucreze pentru Lucescu şi apreciază metodele de antrenament la care apelează românul, potrivit Fanatik.ro.

1 comentariu

ana 28-10-2020 - 11:58

Eu sânt convinsă că românii sunt proști, dar tot mai sper la mintea românului cea de pe urmă!Și mai știu de la btrânii noștri un proverb:”nu mor caii, când vor câinii; nici sluga, când vor stăpânii!”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult