Acasa Revista Presei Revista presei. Negocieri de extradare a lui Hayssam

Revista presei. Negocieri de extradare a lui Hayssam

scris de Ziua Veche
13 Afisari

Omar HayssamEvenimentul zilei: Extrădarea lui Omar Hayssam, negociată la Bucureşti. „Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte miercuri cu omologul său sirian, Bashar al-Assad, care se va afla într-o vizită de două zile în România pentru semnarea unor acorduri bilaterale juridice.”

 

Puterea: Dosarul „ALRO” declanşează războiul audiovizual. DIICOT solicită CNA să oblige Realitatea TV la „rectificarea unor informaţii nereale”. „Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că solicită în mod public Consiliului Naţional al Audiovizualului „obligarea postului Realitatea TV la rectificarea informaţiilor nereale difuzate în cadrul unui program de televiziune” referitoare la dosarul „ALRO”. CNA a anunţat că va analiza într-o şedinţă viitoare sesizarea DIICOT.”

Romania libera: Mai iese România din criză? „Din trei manageri, unul crede că vom ieşi din criză anul viitor, al doilea – că nu vom ieşi anul viitor, iar al treilea nici nu mai îndrăzneşte să facă prognoze. Pesimist, în aşteptarea ajutorului de stat, dispus mai întâi să facă economii pe sea­ma cheltuielilor cu salariile, aşa arată managerul român lovit de criză, conform unui sondaj efectuat de firma de consultanţă A.T. Kearney printre managerii şi directorii adjuncţi ai unor firme importante din România.”

Ziarul financiar: Investiţiile străine directe s-au oprit la nivelul de 50 mld. euro în 2009. De acum vin mărunţişuri. „Investiţiile străine directe nete au totalizat anul trecut 3,5 miliarde de euro, în scădere cu 63% comparativ cu nivelul record de 9,5 miliarde de euro înregistrat în 2008, arată datele BNR. Investiţiile greenfield (în dezvoltarea de afaceri de la zero) au însumat doar 19 milioane de euro, reprezentând 0,6% din participaţiile la capital noi, de trei ori mai puţin decât în 2008. „

Curentul: CE ne trimite experţi pentru absorbţia de fonduri europene. „De aproape patru ani de zile, România nu reuşeste, ca de altfel orice stat nou-intrat în structurile Uniunii Europene, să absoarbă fondurile structurale pentru a ajunge din urmă nivelul ţărilor din centrul şi vestul Europei.”

Financiarul: Inflatie de aproximativ 7,8% in octombrie. „Analistii si-au pastrat estimarile pentru finalul lui 2010, in jurul valorii de 8%. Pentru luna octombrie, analistii es­timeaza ca rata anuala a inflatiei a ramas destul de stabila, dar ri­di­cata, cu valori cuprinse in inter­va­lul 7,7%-7,9%.”

Curierul national: După ce a exportat, România importă acum grâu cu 30% mai scump. „Rădulescu (MARD): Faptul că am exportat foarte mult în acest an ne va face să şi importăm, dar cu 30% mai scump. Voineagu (INS): La grâu şi secară s-a realizat o producţie de peste 5,7 milioane tone, cu circa 400.000 tone superioară celei din 2009”

Bursa: Comerţ la limita disperării. „Târgurile unde se vând lucruri vechi, aparent scoase din uz, reprezintă una din cele mai bizare şi disperate forme de comerţ. O vizită într-un astfel de loc te lasă cu pupilele mărite şi cu sufletul micşorat”

Adevarul: Mormintele scriitorilor, călcate în picioare de fanii lui Păunescu. „Rudele celor îngropaţi în apropierea mormântului lui Adrian Păunescu au venit astăzi la cimitir pentru a reface locurile de veci. Zeci de curioşi s-au căţarat aseară pe pietrele de mormânt ale lui Nichita Stănescu şi I.L. Caragiale la înmormântarea lui Adrian Păunescu. Unii s-au aşezat comod pe crucile din piatră.”

Gandul: Inamicul public numărul 1, Andrei Cornea, pentru Gândul: “Păunescu şi-a iubit ţara, dar nu a fost patriot. A susţinut un dictator crâncen şi a spălat pe creier o generaţie”. „Filosoful Andrei Cornea a devenit, în ultimele zile, inamicul public numărul 1, după ce i-a adus o serie de critici lui Adrian Păunescu, chiar în ziua înmormântării acestuia. Persoanele publice, politicienii şi fanii „de rând” ai poetului i-au răspuns violent.”

StareaPresei.ro

0 comentariu

Boby 27-11-2010 - 12:35

Ce mai stiinta au facut parazitii care traiesc de pe urma speculei. Ametii citind toate procedurile astea de prostire a consumatorilor.

cocacola 28-11-2010 - 13:13

Da de jmecherii de la Coca Cola nu spui nimic? Cum pacalesc ei copiii cu Mos Craciun, cu renii, ca sa le inghita otrava?

Cris 29-11-2010 - 13:31

Felicitari autorului pentru tema abordata!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS