Acasa Revista Presei Revista presei. Negocierile pentru majorarea salariului minim s-au blocat

Revista presei. Negocierile pentru majorarea salariului minim s-au blocat

scris de Z.V.
84 Afisari

Bogdan Huţucă, despre eliminarea supra-accizei: Această măsură a produs scumpiri în lanţ. Deputatul PNL, Bogdan Huţucă, a declarat, după votul din Comisia de Buget privind eliminarea supra-accizei, că această măsură a produs scumpiri în lanţ la carburanţi şi produse alimentare şi că această eliminare „se va regăsi direct în buzunarul românilor”, potrivit Adevărul.

Negocierile pentru majorarea salariului minim s-au blocat. Negocierile dintre Guvern, sindicate şi patronate în privinţa salariului minim s-au blocat. Sindicaliştii au propus o creştere netă de 100 de lei, variantă care era în planul PSD şi care nu pare să fie pe placul Guvernului. De asemenea, Guvernul îşi menţine punctul de vedere şi şi-ar dori această creştere de doar 7,2%, astfel încât, un salariu brut actual de 2,080 lei ar ajunge la 2.230, menţionează Jurnalul.ro.

„Ministrul meu” de la Educaţie dă fiori. Rezultatele slabe obţinute de România la testele PISA 2018 au ajuns şi la urechile ministrului Educaţiei. Monica Anisie nu pare însă deloc îngrijorată. ”(…) E o evaluare internaţională. Trebuie să facem diferenţa între evaluările pe care le face Ministerul Educaţiei pentru clasa a doua, a patra sau a şasea sau de evaluările de final de clasa a opta sau Bacalaureat. (…) Accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”, a declarat Monica Anisie, relatează Cotidianul.

Primul obstacol pentru Guvernul Orban. Ce s-a întâmplat? Sindicatele şi Guvernul nu au reuşit să se înţeleagă cu privire la valoarea salariului minim brut care ar trebui să crească cu începere de la 1 ianuarie. Potrivit liderului Cartel ALFA, Bogdan Hossu sindicatele au prezentat propria variantă de salariu minim brut şi indicatorii în baza cărora ar trebui să fie calculat, scrie Evenimentul Zilei.

Prima şedinţă a CEx după demisia Vioricăi Dăncilă. Excluderea lui Bădălău din partid ar putea fi una dintre temele de discuţie. Prima şedinţă oficială a CEx al PSD după demisia Vioricăi Dăncilă şi preluarea şefiei interimare de către Marcel Ciolacu are loc miercuri, la sediul partidului central al partidului. Printre temele de discuţie ar putea figura şi cererea filialei Braşov ca Niculae Bădălău să fie exclus din partid, precizează Gândul.

Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020. „Nu ne putem permite să fie măcelărit în Parlament”. Guvernul Orban şi-ar putea angaja răspunderea în Parlament pentru legea bugetului pe 2020, între Crăciun şi Anul Nou, au declarat pentru HotNews.ro, surse politice. „Nu ne putem permite să fie măcelărit în Parlament”, au comentat aceleaşi surse.

Fraţii Micula, sechestru pe acţiunile Neclearelectrica şi Conpet. Fraţii Ioan şi Viorel Micula şi două societăţi controlate de aceştia, au instituit sechestru definitiv asupra unui număr de 67.071.301 acţiuni deţinute de statul român la Nuclearelectrica şi asupra a 5.083.372 de acţiuni pe care statul le are la Conpet. Însă executarea este suspendată provizoriu până la soluţionarea cererii de suspendare a executării formulată de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), potrivit unor rapoarte ale celor două companii remise Bursei de Valori Bucureşti (BVB), notează România Liberă.

Protest la CCR: Sindicaliştii pun presiune pe judecătorii constituţionali. Sindicaliştii Blocului Naţional Sindical anunţă că, miercuri şi joi, vor picheta Curtea Constituţională de unde aşteaptă soluţii la problema contribuţiilor sociale din OUG 79/2017, actul normativ fiind vizat de 19 dosare, notează Stiripesurse.ro.

Încă un proiect controversat al lui Şerban Nicolae a trecut de comisiile din Senat. Comisiile juridică şi pentru învăţământ din Senat au dat raport comun de admitere proiectului iniţiat de senatorul social-democrat Şerban Nicolae privind investirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legătura cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, titrează Ziare.com.

Termoenergetica, „noul RADET”, a primit licenţa de funcţionare de la ANRE. „Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti este, de la 1 decembrie, noul operator de termic al Capitalei. Compania a preluat, în integralitate, activitatea RADET şi angajaţii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Economica.net.

Veşti bune în domeniul mass-media: Proiectul de lege, ce prevede scutirea jurnaliştilor de la plata impozitului pe venit, a primit raportul de adoptare în Camera Deputaţilor. Proiectul de lege prin care jurnaliştii sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit a primit, în Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor, un raport suplimentar favorabil pentru adoptare. Actul normativ defineşte activitatea de jurnalism în Codul Fiscal, publică Ziarul Financiar.

Analiză Frames: România, ţara care îşi vinde „aurul verde” cu ochii închişi. O statistică recentă, dată publicităţii de Greenpeace, estima că România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure. În absenţa unei legislaţii care să limiteze dispariţia ,,aurului verde’’, cu autorităţi preocupate doar la nivel declarativ de starea pădurilor, defrişările masive, legale sau ilegale, s-au accentuat în ultimii ani, menţionează QMagazine.

Dan Petrescu îşi pune în cap Liga 1: „Mulţi mă vor critica, dar dacă se întâmpla asta aveam cel puţin 10 puncte în plus”. CFR Cluj nu trece printr-o perioadă bună în campionat, unde a câştigat doar două din ultimele cinci partide, însă Dan Petrescu are încredere în jucătorii săi înaintea duelului cu Sepsi. În ultima etapă, CFR Cluj a remizat cu Hermannstadt în deplasare, scor 1-1, însă a mai terminat la egalitate şi cu Dinamo, 0-0, şi a pierdut cu Poli Iaşi, scor 1-2, scrie Gsp.ro.

Patricia Vizitiu, despre rolul Cristinei Neagu în echipa României: ”Suntem dependenţi de ea”. ”Noi suntem dependenţi de Cristina, trebuie să învăţăm s-o odihnim, pentru că până la urmă a venit după o accidentare. Dar am încredere şi în restul colegelor, vor şi ele să demonstreze”, a declarat Patricia Vizitiu despre rolul pe care îl are Cristina Neagu în echipa României, precizează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult