Acasa Revista Presei Revista presei. Nemultumirile lui Dragnea in cadrul USL

Revista presei. Nemultumirile lui Dragnea in cadrul USL

scris de Z.V.
8 afisari

Aprobarea de către FMI a scrisorii de intenție pentru un nou acord cu România, disensiunile din interiorul coaliției aflate la guvernare, precum și creșterea ratei divorțurilor, dar și debutul Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, sunt principalele subiecte aflate în dezbaterea presei centrale apărute sâmbătă, 28 septembrie.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, ieri, că este foarte nemulțumit de colaborarea cu PNL în cadrul USL, acuzând proiectele de legi inițiate de liberali pe descentralizare sau pe legea electorală, scrie ziarul Bursa. Astfel, vicepremierul a cerut o discuție „urgentă” în USL pentru a vedea dacă alianța mai are puterea să ducă la capăt lucrurile pe care le-a promis în campania electorală.

Crin Antonescu a comentat inițiativa parlamentarilor PNL, care vor modificarea legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale, arătând că susține alegerea primarilor în două tururi, informează Adevărul. Totodată, a răspuns afirmațiilor făcute de președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, subliniind că acesta din urmă nu ar trebui să se simtă ‘persecutat’ de către liberali.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internațional (FMI) a avizat vineri scrisoarea de intenție transmisă de autoritățile române și a aprobat încheierea unui nou acord stand-by cu România, cu o durată de doi ani, în valoare de 2 miliarde euro, care va fi tratat ca preventiv, scrie Ziarul Financiar.

Europarlamentarul PNL Renate Weber consideră că Franța este „ca o păpușă dezarticulată” în dosarul Schengen și crede, pe de altă parte, că reacția de până acum a oficialilor români a fost „foarte timidă”, ca și cum ar fi fost luați pe nepregătite, transmite Gândul.

IMM-urile vor primi ajutoare de minimis de cel mult 100.000 de euro, față de 200.000 de euro în prezent, aceste facilități urmând să reprezinte 90% din cheltuielile eligibile, față de 100% în prezent, potrivit unui proiect de modificare a hotărârii de Guvern privind aplicarea ajutorului de minimis, inițiat de Ministerul Economiei, scrie Puterea.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat vineri, la Bucharest Forum, că nu susține propunerea privind majorarea alocației de stat pentru copii, pentru că nu sunt fonduri, transmite Cotidianul.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, că prin bugetul de stat pentru anul 2014 se încearcă reducerea CAS cu trei puncte procentuale, precizând că în rest taxele sunt „foarte mici”, relatează Gândul.

Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, spune că nu vrea ca firmele din turism să participe la târgurile internaționale de profil doar pentru că standul este gratuit, adăugând: „Dacă ne ducem și primim bătaie, cum am primit la Paris, este o contrareclamă”, transmite România Liberă.

Vineri a fost ultima zi de proteste în Sănătate, scrie Adevărul.Personalul medical care s-a aflat în fața ministerelor Sănătății și Finanțelor în perioada 21—27 septembrie este decis să meargă înainte cu greva generală, programată în octombrie, asta după ce nu s-a ajuns la nicio înțelegere, în ciuda discuțiilor pe care miniștri le-au avut cu reprezentanții protestatarilor.

Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, că o parte din producția de medicamente de la Institutul Cantacuzino Iași va fi preluată de secția de la București, acest proces urmând a se derula în decursul anului viitor, în limita fondurilor bugetare disponibile, informează Curierul Național.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va organiza o licitație pentru servicii de consultanță în domeniul evaluării unui număr de 205 persoane cu funcție de conducere, proces în urma căruia unui vor fi confirmați în posturi, iar alții vor fi disponibilizați, scrie Ziarul Financiar.

Consiliile județene vor putea demara, în perioada imediat următoare, procedurile de atribuire către operatorii de transport a traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate în trafic județean, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, citat de ziarul Bursa. Reluarea procedurilor este posibilă ca urmare a faptului că actul normativ care stă la baza atribuirii traseelor produce efecte juridice, după ce, zilele trecute, solicitarea de suspendare a acestui act a fost respinsă, se arată în documentul citat.

Gândul a demarat campania Școală nouă prin care își propune să determine ministerul Educației și autoritățile abilitate să creeze cadrul legal pentru așa-zisul fond al școlii, dar și să ia măsurile necesare astfel încât părinții, care „cofinanțează” anual sistemul de învățământ, să nu mai fie nevoiți să pună umărul la înflorirea afacerilor editurilor care publică auxiliare și manuale. De asemenea, se propune schimbarea statutului juridic al școlilor astfel încât cei care doresc să poată redirecționa 2% din impozitul pe venit către școli așa cum o pot face în prezent pentru ONG-uri.

Statul român este absent din clasamentul european realizat de Direcția Generală pentru Cercetare și Inovare a Comisiei Europene, care cuprinde 1.000 de firme din domeniul cercetării și dezvoltării, informează Q Magazine. Motivele identificate de reprezentanții Comisiei pentru care România nu figurează în top variază de la activitatea de brevetare extrem de redusă și până la accesul aproape inexistent la finanțare al IMM-urilor care au ca domeniu de activitate cercetarea.

România are o rată de angajare de 60%, una dintre cele mai scăzute din Europa, înregistrând totodată o rată a șomajului incredibil de stabilă, atât în perioada de boom, cât și în criză, a declarat vineri, la Bucharest Forum, Alberto Leyton, task team manager la Banca Mondială, transmite România Liberă.

Potrivit unui studiu al Institutului Național de Statistică numărul cuplurilor care divorțează este în continuă creștere, scrie Evenimentul Zilei. Anul acesta 2.000 de mariaje s-au destrămat, în medie, în fiecare lună. Numărul divorțurilor este mai mare în mediul urban, astfel, din zece cupluri ajunse în fața notarului pentru divorț, șapte sunt din mediul urban și doar trei sunt din zone rurale.

În ciuda bugetelor mai mici de la an la an, cele mai multe teatre încep stagiunea cu producții noi, spectaculoase, în care joacă nume mari ale scenei românești, notează publicația Capital. Poate cea mai așteptată premieră din această nouă stagiune este ‘Omul care a văzut moartea’, una din cele mai jucate piese ale lui Victor Eftimiu, director în mai multe rânduri al Teatrului Național din București între anii 1920 și 1945.

Sâmbătă debutează ‘Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival’, care se va desfășura până în 9 noiembrie, la WASP—Working Art Space and Production, informează Cotidianul. Încurajând cercetarea coregrafică și susținerea tinerei generații de dansatori și coregrafi, diversitatea formelor contemporane de dans și performance, precum și creșterea vizibilității în rândul publicului larg, programul din acest an va avea ca focus generația viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult