Acasa Revista Presei Revista presei. Nicușor Constantinescu se întoarce la CJ Constanța

Revista presei. Nicușor Constantinescu se întoarce la CJ Constanța

scris de Z.V.
236 Afisari

Arestarea preventivă a judecătoarei Geanina Terceanu și a fraților Ioan și Victor Becali, trimiterea în judecată a primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, primirea de către Senat a cererii privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova, întâlnirea pe care prim-ministrul Dacian Cioloș a avut-o cu comisarul european Corina Crețu, precum și participarea președintelui Klaus Iohannis la aniversarea a 25 de ani de la semnarea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului, dar și prelungirea contractului dintre Anghel Iordănescu și Federația Română de Fotbal sunt principalele subiecte ale zilei de 21 noiembrie.

Șeful CJ Costanța, Nicușor Constantinescu.

Șeful CJ Costanța, Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu își poate exercita funcția de președinte al CJ Constanța. Curtea de Apel Constanța a decis, astăzi, înlăturarea interdicției exercitării funcției de președinte al Consiliului Județean, menținând însă măsura controlului judiciar într-un dosar în care este cercetat abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și conflict de interese, relatează Evenimentul Zilei. Prejudiciul produs CJ Constanța ar fi de peste 8 milioane de euro.

Cioloș: Am găsit blocat Programul Operațional Regional aferent perioadei 2007-2013. Premierul Dacian Cioloș a anunțat vineri, după discuția cu comisarul european Corina Crețu, că Programul Operațional Regional (POR) aferent perioadei 2007-2013 este blocat în urma unui audit al Comisiei Europene, dar și că sunt puține proiecte aferente perioadei 2014-2020 gata să fie implementate, potrivit Cotidianul. „Vizita doamnei Corina Crețu și întâlnirea de astăzi mi-a fost utilă ca să îmi fac o idee mai precisă legat de stadiul în care ne aflăm atât cu finalizarea programului 2007-2013, unde am găsit Programul Operațional Regional blocat în urma unui audit al Comisiei, dar am înțeles că lucrurile se pot debloca rapid pentru a reîncepe plățile”, a spus premierul într-o declarație de presă comună cu comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

Klaus Iohannis: „Boala sistemului de educație este reformita cronică”. Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, vineri, la Palatul Cotroceni, alături de 120 de copii, la aniversarea a 25 de ani de la semnarea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului, transmite Evenimentul Zilei. La finalul evenimentului șeful statului a fost asaltat de copii pentru autografe și fotografii. „Societatea românească trece printr-o perioadă de maturizare democratică. Mulți tineri încep să își dorească mai mult de la cei care îi reprezintă, ceea ce este o condiție esențială de funcționare a unui sistem democratic. Eu sper ca dorința dumneavoastră de implicare de acum să se păstreze și în etapa maturizării”, a spus Klaus Iohannis. 

Noii miniștri au semnat pe proprie răspundere declarații de integritate. Miniștrii Cabinetului Cioloș au semnat pe proprie răspundere, joi, în prima ședință de Guvern, declarații de integritate ce conțin criterii clare propuse de 35 de organizații nonguvernamentale, asumându-și astfel că nu sunt implicați în cazuri de corupție, potrivit ONG România Curată, scrie Adevărul. „România Curată a reușit să-i convingă pe toți miniștrii Cabinetului Cioloș să semneze pe proprie răspundere declarații de integritate ce conțin criterii clare propuse de 35 de organizații nonguvernamentale. Declarațiile de integritate au fost semnate joi, la prima ședință de guvern condusă de Dacian Cioloș, acest subiect figurând pe ordinea de zi”, se arată într-un comunicat trimis de „România Curată”.

Ambasadorul SUA a avut o primă întâlnire cu premierul Dacian Cioloș. Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a întâlnit vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Dacian Cioloș, aceasta fiind prima discuție dintre cei doi după instalarea noului guvern, conform Adevărul. Hans Klemm a venit la sediul Guvernului în jurul orei 10.00 și a stat aproximativ o oră. Este pentru prima dată când ambasadorul SUA poartă discuții cu premierul Dacian Cioloș, după votul de încredere acordat de Parlament noului Cabinet.

Cioloș: Recrutarea și evaluarea personalului administrativ va fi făcută de experți ai Comisiei Europene. O echipă de experți din statele membre UE este așteptată să vină la București pentru a efectua o expertiză finanțată de Comisia Europeană, în scopul recrutării și evaluării personalului administrativ, informeazăCurierul Național. „Am înțeles că în câteva săptămâni am putea avea o expertiză finanțată de Comisia Europeană prin care să aducem experți din state membre care au experiență în elaborarea unor proceduri și criterii de recrutare și evaluare a personalului administrativ, pentru ca pe toate posturile care sunt vacante acum și pe care vrem să facem angajări, să facem aceste angajări pe bază de criterii clare, transparente, evaluări clare și cei care sunt interesați să intre în administrația publică să fie convinși că vor fi evaluați în mod corect’, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș.

Cioloș și-a făcut deja bilanțul după 3 zile. Ce priorități are. Foarte activ pe pagina sa de Facebook încă de la desemnare, noul premier trage deja primele concluzii după doar trei zile de la preluarea mandatului, notează Puterea. „Primele trei zile de lucru ale noului guvern au fost foarte intense și cele care vin se anunță tot așa. Am avut deja o prima ședință de guvern în care am discutat împreună cu echipa chestiuni de organizare si crearea unui nou minister, (Ministerul Consultării Publice și Dialogului Civic) cu obiectivul deschiderii către societatea civilă, de dezbatere și consultare publică și crearea canalului de comunicare direct cu societatea civilă în sens larg”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Premierul Cioloș a avut o convorbire telefonică cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Primul-ministru Dacian Cioloș a avut, vineri seară, o convorbire telefonică cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, informează un comunicat al Guvernului, transmiteEconomica.net. „Primul-ministru l-a asigurat pe președintele Nicolae Timofti că România va continua să susțină eforturile Republicii Moldova prin proiectele bilaterale de interes comun, în mod special în plan economic”, mai precizează sursa citată.

Alina Gorghiu: PNL va vota pentru ridicarea imunității lui Dan Șova. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că liberalii vor încuviința cererea Justiției privind reținerea și arestarea lui Dan Șova, cercetat într-un nou dosar de corupție, afirmând că PSD ar face un „gest civilizat” dacă i-ar cere senatorului să demisioneze din Senat, conform Adevărul. „Poziția PNL este neschimbată. (…) Poziția PNL este asumată printr-o decizie politică a Biroului Politic Național de multă vreme (referitoare la încuviințarea cererilor Justiției-n.r). Senatorii vor respecta această decizie pe care și-au asumat-o”, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu: Nu există o ruptură între PNL și președinte. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că relația liberalilor cu președintele Klaus Iohannis este în continuare corectă și foarte bună, potrivit Cotidianul. „Nu există o ruptură între PNL și președinte. În mod cert, neechivoc, există același parteneriat, aceeași relație instituțională corectă și foarte bună”, a afirmat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, întrebată ce părere are despre atacurile la adresa șefului statului venite din partea unor liberali printre care și Ludovic Orban.

Întrevederea dintre viceprim-ministrul Vasile Dîncu și comisarul european Corina Crețu. Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a avut astăzi, 20 noiembrie a.c., la Palatul Victoria, o primă întrevedere cu Corina Crețu, comisar european pentru politica de dezvoltare regională, informează Curierul Național. Comisarul european a profitat de întâlnire pentru a felicita noul viceprim-ministru, dar și pentru a avea un schimb de informații privind măsurile prioritare în domeniul programelor cu cofinanțare din fonduri europene.

Legea privind extinderea categoriilor de servicii consulare prestate gratuit, promulgată. Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea legii referitoare la extinderea categoriilor de servicii consulare prestate gratuit, anunță Cotidianul. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2014 pentru modificarea Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe și nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate.

Lazăr Comănescu, desemnat de Dacian Cioloș să participe la summit-ul China-Europa Centrală și de Est. Ministrul Externelor, Lazăr Comănescu, va participa la summit-ul China-Europa Centrală și de Est, la finele lunii noiembrie, la Beijing, relatează România Liberă. Premierul Cioloș a făcut anunțul vineri, într-o întâlnire informală pe care a avut-o cu jurnaliștii acreditați la Guvern.

Judecătoarea Geanina Terceanu, Ioan și Victor Becali, arestați preventiv. Curtea de Apel București a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunalul București, acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, conform Jurnalului Național. În același dosar, au fost arestați preventiv frații Ioan și Victor Becali, cei care ar fi mituit-o pe judecătoare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei arestați.

DNA a aflat unde lua mita judecătoarea Terceanu. Locurile în care Ioan Becali îi dădea zeci de mii de euro. Judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit o tranșă de 10.000 de euro din mita luată pentru a da o soluție de achitare în dosarul Transferurilor în timpul unui meci disputat pe Stadionul Ghencea din Capitală, iar alți 10.000 de euro, la locuința fraților Becali, potrivit DNA, transmite Gândul. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut-o, joi, pe Geanina Terceanu, judecător la Tribunalul București, pentru luare de mită și au pus în mișcare acțiunea penală față de Ioan și Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, pentru dare de mită.

„Băi, nu spuneți nimic de mine! Nu ne cunoaștem și nu spunem”. Cum a reacționat judecătoarea Terceanu când a aflat de DNA. Judecătoarea Geanina Terceanu, reținută pentru că ar fi primit 220.000 euro mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul Transferurilor, a fost interceptată ambiental în timp ce vorbea cu o persoană despre banii primiți, cerându-i acesteia să nu spună nimic despre ea și să nu dea declarații, notează Gândul. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut-o, joi, pe Geanina Terceanu, judecător la Tribunalul București, pentru luare de mită și au pus în mișcare acțiunea penală față de Ioan și Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, pentru dare de mită.

Sorin Oprescu, trimis în judecată. Fostul edil al capitalei Sorin Oprescu și alte opt persoane au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, potrivit unui comunicat de presă al instituției, anunță Bursa. Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracțional organizat.

DNA cere confiscarea extinsă în cazul averii lui Sorin Oprescu. Procurorii DNA solicită confiscarea extinsă a averii primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, deoarece sumele de bani și valoarea imobilelor deținute de el și partenera sa de viață depășesc cu mult veniturile menționate în declarațiile de avere, relatează Jurnalul Național. În rechizitoriul trimis în instanță, DNA arată că, urmare a investigațiilor financiare efectuate cu privire la situația materială a inculpaților și membrilor familiilor lor, în cazul lui Oprescu au rezultat indicii cu privire la incidența dispozițiilor art. 112 (1) C.pen. referitoare la măsura confiscării extinse.

Instanța dispune începerea judecării pe fond în dosarul ginerelui lui Băsescu. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus astăzi ca judecătorii de la Curtea de Apel București să înceapă judecarea pe fond a dosarului în care avocatul Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, și omul de afaceri Sergiu Lucinschi au fost trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni, informează Bursa. Instanța supremă a constatat că rechizitoriul DNA este legal întocmit, astfel încât se poate începe judecarea pe fond.
Cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova a ajuns la Senat. Cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova a ajuns vineri la Senat, acesta fiind acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora și o firmă de avocatură, transmite Q Magazine. Cererea pentru reținerea și arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, care a ajuns vineri la cabinetul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi trimisă Biroului Permanent al Senatului. În ședința BP de luni se va decide trimiterea cererii către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Dan Șova.

Dumbravă (CSM): Tăriceanu să solicite senatorilor responsabilitate la votul în cazul Șova. Parlamentul are o șansă istorică de a ieși dintr-o gaură neagră. Judecătorul Horațius Dumbravă, membru CSM, a lansat un apel către Călin Popescu Tăriceanu în care i-a cerut ca, din funcția de președinte al Senatului pe care o deține, să solicite senatorilor să fie responsabili atunci când vor vota în cazul ridicării imunității lui Dan Șova, potrivit Curierului Național. Judecătorul a insistat că Parlamentul are șansa istorică de „a ieși dintr-o gaură neagră” și de a-și îmbunătăți imaginea în ochii românilor.

Traian Băsescu, în instanță pentru a studia un dosar. Traian Băsescu s-a prezentat vineri la sediul Judecătoriei Sectorului 5 pentru a studia dosarul în care Parchetul General solicită redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului președinte în legătură cu o declarație pe care acesta a făcut-o în 2007 în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcție, transmiteJurnalul Național. La judecătorie nu era programat vineri un termen al acestui proces, însă Traian Băsescu a mers la arhiva instanței pentru a studia actele de la dosar.

Primarul Reșiței, arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistrații Tribunalului Timiș au hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului Reșiței, Stepănescu Mihai, pentru luare de mită, admițând astfel cererea procurorilor DNA Timișoara, informează Puterea. Primarul a fost reținut, joi seara, pe bază de Ordonanță, pentru 24 de ore, după audieri care au durat aproape patru ore în sediul DNA Timișoara.

Tragedia din Colectiv: Bilanțul deceselor a ajuns la 58 de persoane. O altă tânără rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, vineri, la o clinică din Germania, unde a fost transferată în urmă cu aproape două săptămâni, de la un spital din Capitală, transmite România Liberă. Numărul celor care și-au pierdut viața a ajuns la 58, la trei săptămâni de la producerea tragediei. Potrivit unor surse medicale, tânăra care a decedat, Andreea Ștefan, avea 28 de ani.

Colectiv: Aproximativ 350 de persoane au cântat, vineri seară, în Piața Universității. Aproximativ 350 de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piața Universității din București, pentru un concert dedicat victimelor incendiului care a avut loc pe 30 octombrie, în clubul Colectiv, relatează Libertatea. La trei săptămâni de la tragedia în urma căreia și-au pierdut viața 58 de persoane, iar alte aproximativ 150 au fost rănite, tineri cu chitare au cântat în centrul Capitalei piese semnate de Valeriu Sterian, Leonard Cohen, Pink Floyd, Metallica, Phoenix și Cargo.

Românii care au murit în atentatele din Paris, înmormântați în capitala franceză. Tinerii decedați în atentatele de vinerea trecută, din Paris, Lăcrămioara Pop și Ciprian Ionuț Calciu, vor fi înmormântați, sâmbătă, în capitala franceză, informeazăRomânia Liberă. Potrivit primarului comunei maramureșene Coaș, Sabin Raț, cei doi vor fi înmormântați în Franța, din dorința părinților.

Controale amănunțite la granița cu Ungaria, pentru prevenirea unor „amenințări la adresa securității”. Poliția de Frontieră face controale amănunțite la granița cu Ungaria, pentru prevenirea migrației ilegale și a eventualelor amenințări la adresa securității naționale și internaționale, astfel că, în noaptea de joi spre vineri, au fost înregistrate coloane de mașini la PTF Nădlac II, transmite Gândul. Sute de autoturisme au stat în coloană, în noaptea de joi spre vineri, la ieșirea din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, situat pe autostrada A1, autoritățile afirmând că au loc controale amănunțite.

Controale înăsprite la graniță din cauza teroriștilor. Statele membre ale Uniunii Europene au decis vineri să înăsprească „imediat” controalele la frontierele externe ale blocului comunitar asupra tuturor persoanelor, inclusiv a cetățenilor europeni, au afirmat surse din cadrul UE, citate de AFP, scrie Q Magazine. Decizia a fost luată la reuniunea extraordinară de la Bruxelles a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), solicitată de Franța pentru a coordona răspunsul comun european în fața amenințării teroriste, în urma atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris soldate cu 129 de morți și 350 de răniți. Măsura este una temporară.

România va anunța la UE numele pasagerilor din aeronave. România va contribui la implementarea registrului european cu numele pasagerilor, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne, Petre Tobă, relatează Puterea. Această decizie a fost luată, la Bruxelles, cu prilejul participării ministrului Justiției, Raluca Prună, și a ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, la Consiliul extraordinar Justiție și Afaceri Interne. Reuniunea a fost convocată ca urmare a atentatelor teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie în Franța. România va susține măsurile care asigură securitatea cetățenilor europeni.

Cod portocaliu și galben de ploi, vijelii și ninsori. Ce județe vor fi afectate. Administrația națională de Meteorologie a emis Cod Portocaliu și galben de ploi, vijelii și ninsori, valabile pentru vestul, nord-vestul și nordul țării, anunță Libertatea.

UNTRR: Firmele mici de transport rutier din România ar putea intra în faliment, din cauza tarifelor mari la RCA. Firmele mici de transport rutier din România ar putea intra în faliment, iar cele medii și mari își vor muta activitatea în alte țări, din cauza tarifelor mari percepute de companiile de asigurări pentru RCA, consideră reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), conformCapital. Astfel, reprezentanții UNTRR solicită Guvernului „intervenția de urgență pentru fixarea valorilor RCA la niveluri suportabile în România”, menționând că, în urma discuțiilor cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), „nu a rezultat nicio acțiune concretă care să poată oferi șansa obținerii unor rezultate diferite pe termen mediu și lung, cu atât mai puțin pe termen scurt și imediat”.

BNR: Sistemul bancar din România va încheia anul pe profit. Băncile din România au obținut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit de 2,25 miliarde de lei, și vor încheia anul pe profit, dar nivelul acestuia va depinde de provizioanele pe care băncile vor fi nevoite să le mai constituie în ultimul trimestru al anului, a declarat vineri directorul Direcției Supraveghere din cadrul Băncii Naționale a României, în cadrul unui seminar de specialitate, potrivit Capital.

Salariile din regiile autonome, în creștere în ultimii opt ani. În 2014 sunt cu 55% mai mari decât în mediul privat. Salariul mediu net lunar din regiile autonome a crescut continuu din 2008 încoace, potrivit informațiilor Institutului Național de Statistică, relatează Economica.net. În 2014, salariile medii din regiile autonome au urcat cu aproape 70% față de cele din 2007, în timp ce numărul de salariați a scăzut cu 34.000. Salariile medii din regiile autonome sunt cu peste 54% mai mari decât cele din sectorul privat în fiecare dintre ultimii trei ani.

România are nevoie de zeci de mii de locuințe. În ultimii 6 ani au fost livrate 60.000 de unități pe an. România are nevoie de zeci de mii de locuințe, însă în ultimii șase ani livrările de locuințe noi au reprezentat doar 7% din fondul locativ modern, adică locuințe care au baia în interior și sunt racordate la termoficare sau dispun de centrală proprie, conform unui studiu realizat de o companie de consultanță imobiliară, scrie Capital. În ultimii 6 ani, respectiv în perioada 2009-2014, au fost livrate 290.000 de locuințe la nivel național, adică 60.000 de unități pe an, reprezentând doar 7% din acest fondul total.

Comisia Europeană anunță îmbunătățirea transporturilor în statele membre. România se află pe ultimul loc în UE. Comisia Europeană a publicat, vineri, a doua ediție a „Tabloului de bord al UE în domeniul transporturilor”, care compară rezultatele înregistrate de statele membre în 29 de categorii de transport, România clasându-se pe ultimul loc în Uniunea Europeană, transmite Economica.net. Tabloul de bord reunește date provenite din diverse surse publice (precum Eurostat, Agenția Europeană de Mediu și Forumul Economic Mondial). Per ansamblu, statele membre au realizat progrese bune în comparație cu prima ediție a tabloului de bord, realizată în 2014.

Cinteză, BNR: Cred că deal-ul privind Piraeus și Carpatica va fi anunțat săptămâna viitoare. Tranzacția privind vânzarea Băncii Carpatica și Piraeus Bank va fi anunțată probabil săptămâna viitoare, spune Nicolae Cinteză, directorul Direcției Supraveghere din BNR, potrivit Ziarului Financiar. „Există o singură bancă cu indicatorul de solvabilitate sub 10%. Banca este în negocieri să fie vândută. Acționarii au căzut de acord să o vândă. Totul depinde de negocierile actuale pentru a se încheia și deal-ul si cu Piraeus Bank. Săptămâna viitoare marți-miercuri deal-ul va fi încheiat”, a declarat Cinteză la Sinaia la seminarul EU-COFILE organizat de BNR, ARB și Alpha Bank.

România a importat anul trecut peste 11.700 de tractoare, cu 33% mai multe decât în 2013. România a importat 11.711 tractoare anul trecut, cu 33,7% mai multe decât în anul precedent, valoarea totală a acestora depășind 502,9 milioane euro, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS), transmite Economica.net. În ceea ce privește exporturile de astfel de vehicule, acestea s-au cifrat la circa 67,7 milioane euro, în creștere cu 15,4% față de anul 2013.

Beligan, internat la Elias. Radu Beligan a suferit o intervenție ușoară la Spitalul Elias, relatează Q Magazine. Apropiații actorului au decis amânarea unui spectacol ce trebuia să aibă loc la începutul acestei săptămâni. Maestrul a fost externat, vineri după-amiază.
Medicii l-au externat pe Radu Beligan, după 6 zile de spitalizare.

Carreras va cânta la București, în mod excepțional „Ave Maria” în memoria victimelor de la Colectiv. În ultimul concert din cariera sa la București, Jose Carerras propune spectatorilor o rugă colectivă pentru morții de la Colectiv, conform Libertatea. Jose Carerras, gigantul tenor care vine pe 26 noiembrie.a.c., la Romexpo, să-și ia rămas bun de la publicul român, la final de carieră, anunță că va cânta la București emoționanta „Ave Maria” (Franz Schubert), cântată doar în mod excepțional în lunga sa carieră.

„Aferim”, de Radu Jude, pe lista filmelor străine care trebuie văzute în sezonul Oscarurilor. Lungmetrajul „Aferim!”, de Radu Jude, a fost inclus de publicația The Hollywood Reporter (THR) pe o listă de 12 pelicule străine care merită să fie văzute de publicul american, deși aceste producții nu dețin statutul de mare favorit în cursa pentru Oscar, scrie Ziarul Financiar. Într-un articol apărut pe site-ul prestigioasei publicații americane The Hollywood Reporter, vineri, cu titlul „Oscaruri: Concurenții mai puțin cunoscuți dar cu șanse de a câștiga”, lungmetrajul românesc „Aferim!”, de Radu Jude, se află pe o listă care include propunerile la Oscar făcute de 12 țări la categoria „cel mai bun film străin”.

Anghel Iordănescu și-a prelungit contractul cu FRF, acordul e valabil până după Euro-2016. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că selecționerul Anghel Iordănescu și-a prelungit contractul și că noul acord este valabil până la finalul Campionatului European din 2016, transmite ProSport. „În această dimineață s-a semnat continuarea acordului cu selecționerul Anghel Iordănescu. A fost doar o chestiune de timp, nu s-a pus problema financiară. Toți ne-am dorit să continuăm, nu s-a ridicat o asemenea chestiune”, a spus Burleanu.

Tecău și Rojer, fără greșeală la Turneul Campionilor. Mergea și Bopanna și-au aflat și ei adversarii din semifinale. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (România/Olanda) au învins cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, în ultimul meci din Grupa B de la Turneul Campionilor, astfel că Ivan Dodig și Marcelo Melo (Croația/Brazilia) au ajuns în semifinale, unde vor întîlni echipa Florin Mergea/Rohan Bopanna, relatează Gazeta Sporturilor. Tecău și Rojer au trecut de francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut, scor 6-4, 7-5, încheind Grupa B cu trei victorii din tot atîtea posibile.

Zeci de jucători din Liga 1 apar pe lista ONJN, cu pariuri ilegale de zeci de mii de euro! Scandalul declanșat de Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, care a dezvăluit săptămâna trecută că pe lista românilor care au pariat sume de peste 5.000 de euro pe site-uri ilegale se numără și antrenori Nicolo Napoli și Flavius Stoican, trece acum la un alt nivel, conform ProSport. Digi 24 anunță că pe listele ONJN se află și mai mulți fotbaliști români care evoluează în Liga 1. 70.000 de români se află în evidența autorităților, ca urmare a faptului că au jucat sume de peste 5.000 de euro pe site-uri ilegale. Printre aceștia se numără și mulți fotbaliști din Liga 1, notează sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult