Acasa Revista Presei Revista presei. NIRO readuce-n prim-plan cupla Bittner – Năstase

Revista presei. NIRO readuce-n prim-plan cupla Bittner – Năstase

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

NIRO a spus investigatorilor din Dosarul Microsoft că veriga-cheie în această cauză este Alexandru Bittner, omul care avea o mare putere de influenţare a deciziilor în Cabinetul Năstase, explică website-ul Comisarul.

NIRO-readuce-n-prim-plan-cupla-Bittner-Năstase-revista-preseiEfectele perverse ale sentinţei definitive şi irevocabile ale ÎCCJ, privind compatibilitatea lui Klaus Iohannis, apar rapid, conform Gândul: Nicuşor Constantinescu susţine că avocatul său a vorbit cu avocatul preşedintelui şi vrea să ceară ca, la rândul său, să fie declarat compatibil.

Dudu Ionescu ar urma să devină consilier pe probleme de siguranţă naţională al preşedintelui Klaus Iohannis, arată HotNews. Lucrurile ie complicate: Constantin Dudu a fost ani în şir reprezentantul în România al firmei israeliene Elbit Systems, care a avut contracte grase cu Armata.

Printre altele, sistemul SOCAT de pe elicopterele IAR 330 (Puma), care face ca acest aparat de zbor să poată să survoleze pe vizibilitate zero, este pus de Elbit.

Avem 26 de mandate de primari vacante, şase mandate de parlamentari, trei mandate de preşedinţi de consiliu judeţean şi două consilii locale care au fost dizolvate. Guvernul nu organizează legeri parţiale acum, pentru că ştie că le pierde. Alina Gorghiu dă termen o săptămână executivului să le organizeze, informează Bursa.

Radu Mazăre, sau despre lipsa totală de caracter şi consecvenţă a acestor oameni, care fac politica în România. Cel care încă mai este primarul Constanţei pare a fi gata să treacă la Noul PSD, alături de Geoană şi Vanghelie, conform Ştiri pe surse.

În fine, Tudor Chiuariu a fost dat afară din PNL, după ce activul ieşean de partid s-a întrunit în păr, cu Adomniţei în frunte şi Gorghiu supervizor, explică Ziare.com. Adomniţei e fostul tovarăş de arme al lui Chiuariu şi Fenechiu, aflat deja în bulău.

În Grecia au loc alageri parlamentare, spune Curierul naţional. Syriza, gruparea de ultrastânga a trăsniţilor anti-UE, ar dori să scoată din Uniunea ţara şi să renunţe la măsurile de austeritate. Asta ar provoca o criză în UE.

Republica Moldova pare a fi rezolvat criza guvernamentală, dar într-un mod straniu. PLDM şi PD au semnat acordul pentru formarea unui guvern minoritar, cu susţinerea comuniştilor (PCRM), aratăPuterea.

Partidul Liberal al lui Vasile Ghimpu, cea mai unionistă forţă politică dintre Prut şi Nistru, rămâne în opoziţie. Urmează momente delicate pentru România.

Ioan Talpeş spune lucruri trăsnite, conform Curentul. De exemplu, că a stat de vorbă cu Vova Putin şi acesta i-a făcut confidenţe.

Rusia vrea să militarizeze Crimeea şi să monteze echipamente antiacces în Marea Neagră, blocând-o de patea sa. Toată. Aşa susţine o analiză marca Adevărul. Dacă va încerca aşa ceva, Kremlinul va ascuţi şi mai mult conflictul, fix la graniţa NATO. Urmează ani complicaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult