Acasa Revista Presei Revista presei. Noi dezvăluiri în dosarul Bercea Mondial

Revista presei. Noi dezvăluiri în dosarul Bercea Mondial

scris de Z.V.
0 afisari

Noi dezvăluiri în dosarul Bercea Mondial – Mircea Băsescu; Legea care îi scapă pe primari de incompatibilitate a fost votată; Topul celor mai mari angajatori din economie; Micii românești intră în UE și Harta clanurilor interlope realizată de SRI, iată subiectele care țin pagina de gardă a presei centrale de miercuri, 25 iunie.

Stenogramele flagrantului de șantaj organizat de DNA la cererea fratelui președintelui Traian Băsescu, relevă faptul că acțiunea de acoperire a infracțiunii de trafic de influență de care este acuzat Mircea Băsescu s-a dovedit a fi un fiasco total.Mircea Băsescu s-a dovedit total nepregătit pentru scenariul pe care trebuia să îl urmeze pentru a înfrunta din punct de vedere legal probele clanului Bercea, notează Jurnalul Național.

Bercea Mondial, adus cu duba la DNA.

Dan Șova nu s-a lăsat remaniat de la Transporturi și a preferat să demisioneze din Guvern. El și-a negat insistent incompetența reclamată de colegii de partid, presă și partenerii externi — Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional — prin ‘realizări’ de duzină. Deși susține că aleșii locali ai PSD nu au făcut presiuni asupra sa, faptele îl contrazic. Oricum, Șova este convins că lasă în urma lui un minister bine organizat, articulat și plin cu profesioniști, scrie Puterea.

Victor Ponta a declarat că îl va propune pe Ioan Rus în locul lui Dan Șova în fruntea ministerului Transporturilor. Ponta a mai vorbit despre sesizarea făcută la CCR privind reprezentarea României la Consiliul European și a comentat declarația șefului SRI, George Maior, privind informarea șefului statului cu privire la scandalul dintre fratele acestuia și Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, relatează Adevărul.

Deputații au adoptat, ieri, un proiect de lege care le dă dreptul primarilor și șefilor de Consilii Județene să facă parte din Consiliile de Administrație al companiilor de utilități publice, susține Evenimentul Zilei. Odată intrată în vigoare, legea îi va scăpa pe mulți dintre aleșii locali de acuzațiile de incompatibilitate. Unul dintre marii beneficiari ai acestei legi este președintele PNL, Klaus Iohannis, care este primar al Sibiului și se judecă cu ANI într-un caz de incompatibilitate.

Haosul este pe cale sa puna stapanire pe clasa politica romaneasca, astfel ca, mai mult decat oricand, strategii coabitarii si-au intetit eforturile pentru promovarea unei solutii viabile de stabilitate nationala, afirmă ziarul Național. Iar cum in acest sens aproape ca nu exista alternative, au fost reluate ‘asalturile’ asupra actualului guvernator al BNR de a accepta sa candideze la presedintia Romaniei.

România va fi prima țară care va intra în Uniunea Bancară și va fi astfel primul stat care va deschide calea către această instituție având în vedere că nu există nicio experiență în acest sens, a declarat marți viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, în cadrul unei conferințe de profil. Țările care vor intra în Uniunea Bancară vor face parte din așa numita zonă euro plus, scrie Jurnalul Național.

Agricultura, o miză uriașă într-un mare ‘război economic’ care nu a început de ieri, de azi și care va continua mulți ani de acum înainte, la nivel planetar, arată Capital. Aflați pe un pământ rodnic, vânat de mari interese, vom reuși, ca popor, să ne administrăm resursele umane, tehnologice, financiare și naturale, astfel încât să ieșim câștigători din această luptă?

România a rămas fără nicio companie de 30.000 de salariați după restructurările făcute în ultimul an. Poșta Română, compania deținută de stat cu peste 28.000 de salariați, este cel mai mare angajator din economie, deși a făcut 2.000 de concedieri în ultimul an. Cel mai mare angajator privat este OMV Petrom, cu 19.000 de salariați (cu aproape 1.500 în minus față de 2012), potrivit Ziarului Financiar.

După ani buni în care și-au bătut joc de clienți, „scăpând” numeroase clauze abuzive în contractele de credit în ciuda intrării în vigoare a OUG 50/2010, băncile din România continuă să-i sfideze pe consumatori inclusiv prin întâmpinările depuse în instanțe, afirmă Curierul Național. Argumentele invocate de instituțiile financiare în scopul respingerii acțiunilor inițiate de consumatori sunt în unele cazuri de-a dreptul hilare, fapt ce ar putea determina instanțele să nu le ia prea mult în serios, punând în mare măsură sub semnul întrebării capacitatea juriștilor de a apăra interesele băncilor în procesele colective.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, a arătat recent că revitalizarea celei mai mari societăți de asigurare din România nu se poate face decât cu ajutorul unui partaneriat strategic cu un grup important. Surse din piață afirmă că acest grup este deja cunoscut și se numește PZU, cea mai mare firmă de asigurări din Polonia și din Europa de Sud-Est, companie care este exact opusul modelului consacrat în România, noteazăEconomica.net.

La data de 25 iunie 2014 intră în vigoare un regulament european care admite libera circulație a mititeilor românești pe piața comunitară, după un an de interdicții pur birocratice, notează Adevărul. Milioanele de devoratori, dar mai ales sutele de producători de mici din România și din Uniunea Europeană pot răsufla ușurați: reglementările europene care omiteau mititeii din lista produselor admise la consum pe piața comunitară au fost eliminate printr-un normativ nou care intră astăzi în vigoare.

La scurt timp după ce Antena 3 a difuzat marți seara mai multe fragmente dintr-o serie de stenograme în cazul Mircea Băsescu — Bercea Mondial invocând ca sursă dosarul DNA, Președinția a negat, din nou, în numele șefului statului, orice intervenție a acestuia pentru eliberarea lui Sandu Anghel și a respins ipoteza ca Traian Băsescu să fi primit bani sau bunuri cu acest scop, informează Gândul.
Serviciul Român de Informații a livrat polițiștilor și procurorilor harta clanurilor interlope încă de acum trei ani.Documentul a fost prezentat în CSAT. De atunci, nume grele au ajuns după gratii, anunță Evenimentul Zilei.

Nicușor Constantinescu nu se mai află în spitalul din SUA unde a fost internat pentru a-și rezolva problemele medicale, au declarat oficialii instituției medicale. Șeful Consiliului Județean a evitat să spună unde se află exact, însă a lăsat să se înțeleagă că este tot sub tratament în spitalul din SUA. La insistențele Gândul, baronul de Constanța a dezvăluit adresa la care locuiește în SUA.

Grecia, adversara României în preliminariile Campionatului European din 2016, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, cu scorul de 2-1 (1-0), reprezentativa Coastei de Fildeș, în ultima etapă a grupei C a competiției. Selecționerul naționalei României, Victor Pițurcă, a declarat că nu este mirat de calificarea reprezentativei Greciei deoarece „tricolorii” au simțit forța jucătorilor eleni, scrieProSport.

Norvegienii de la Strřmsgodset se tem de forța echipei lui Costel Gâlcă, dar și de fanii Stelei. Într-un interviu în presa norvegiană, reprezentatul suporterilor lui Strřmsgodset face un portret înspăimîntător ultrașilor campioanei României, notează Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult