Acasa Revista Presei Revista presei. Noi drepturi pentru românii din Serbia

Revista presei. Noi drepturi pentru românii din Serbia

scris de Florin BUDESCU
6 afisari

Curierul national: Ce drepturi dă românilor protocolul cu Serbia „Cea mai importantă prevedere din protocolul semnat la Bruxelles pe 1 martie, şi cea din care decurg aproape toate drepturile minorităţii române din Serbia, este cea care se referă la dreptul unor cetăţeni de a se declara în mod liber ca aparţinând unei anume minorităţi. Prevederea se aplică pentru întreg teritoriul Serbiei, aşadar şi pentru românii din Timoc, care de-a lungul timpului, şi mai ales în ultima vreme, au reclamat cele mai dese încălcări ale drepturilor lor, spre deosebire de situaţia considerată de Bucureşti ca fiind relativ bună a românilor din Voievodina”

Curentul: Generalul locotenent Ilie Botoș, adjunctul Șefului DGIA, fals în declarația de interese „Fostul procuror general al României din perioada 2003-2006 și unul dintre groparii dosarelor lui Sorin Ovidiu Vîntu, retras din fruntea Parchetului General ca urmare a fugii lui Omar Hayssam,  iar apoi reactivat și numit locțiitor al șefului Direcției Generale de Informații a Apărării, și-a completat în fals declarațiile de interese din ultimii ani”

Adevarul: Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, arestat pentru 20 de zile „În noaptea de luni spre marţi, omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, cercetat în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 20 de zile”

Romania libera: Din cauza unor defecţiuni tehnice, înscrierile la clasa pregătitoare au început cu două ore mai târziu. Tehnica ne omoară! Serverele au picat în prima zi de înscriere „După ce a fost testat mai bine de o săptămână, sistemul informatic a cedat. Ministerul Educaţiei dă vina pe compania de energie Enel, iar aceştia pe firma care a realizat programul informatic”

EvZ: În cât timp vom fi independenţi energetic „Descoperirea gazelor în Marea Neagră ne dă speranţe. Vom ajunge să nu mai importăm gaze în cel mult zece ani”

Fin.ro: Paradoxul gazelor. Importam cel mai scump, platim cel mai putin „Romania plateste cel mai mare pret pentru gazele din Rusia. Cu toate acestea, romanii au cel mai mic tarif la gaze dintre toate statele Uniunii Europene”

Puterea: Planul Putin-Merkel pentru Moldova „Rusia încearcă să îşi menţină trupele din Republica Moldova cu sprijinul Germaniei, cel puţin aşa reiese din cele mai recente dezvăluiri WikiLeaks”

Bursa: Exporturile de energie, factorul major de dezvoltare a Rusiei „Strategia energetică a Rusiei pe 20 de ani, care cuprinde intervalul 2010 – 2030 şi a fost aprobată în noiembrie 2009, prevede că exporturile de resurse energetice vor rămâne factorul major de dezvoltare a ţării, însă impactul acestora asupra economiei va scădea”

Detalii pe StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult