Acasa Revista Presei Revista presei. Noi proteste la TAROM

Revista presei. Noi proteste la TAROM

scris de Z.V.
2 afisari

Conflictul de la compania aeriană TAROM se adâncește, iar personalul e tot mai aproape de greva generală.

Revista presei. Noi proteste la TAROM (foto:stiriflux.ro)

Revista presei. Noi proteste la TAROM (foto:stiriflux.ro)

Mai multe zboruri ale companiei TAROM au fost anulate sâmbătă și duminică, după ce însoțitorii de bord s-au declarat inapți și nu s-au prezentat la îmbarcare, relatează Puterea. Conflictul de la compania aeriană se adâncește, iar personalul e tot mai aproape de greva generală. Mai mult, personalul navigant ar putea decide momentul în care declanșează greva.

Economica.net a stat de vorbă cu ministrul Finanțelor într-un interviu în care Ioana Petrescu vorbește despre relația României cu FMI, rolul nostru decisiv în schimbarea atitudinii Europei față de cheltuielile de apărare, despre accize, Harvard, înjurăturile pe care le citește și job-ul de 100.000 de dolari care o așteaptă în State. Ministrul se apără, în premieră, de criticile care i-au fost aduse de când a preluat mandatul și spune că singurul lucru care o deranjează este critica neconstructivă.

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a declarat, sâmbătă seara, că până în prezent nu a fost stabilit modul în care se va calcula acciza de anul viitor, transmite Q Magazine. Ministrul a ținut însă să precizeze că se ia în calcul și varianta ca aceasta să nu mai depindă de euro, ci de leu.

Ministerul Afacerilor Interne a plătit 103.404 de lei pentru timbrele autocolante care se vor folosi pentru alegerile prezidențiale. Ministerul a oferit contractul „Imprimeriei Naționale”, fără măcar să anunțe licitația, pe motiv de extremă urgență, notează Evenimentul Zilei.

România livrează la export curent electric mai ieftin decât pentru marii consumatori autohtoni, pentru că la extern nu se mai percep taxe de cogenerare, informează Adevărul. Comisia Europeană a aprobat și pentru industria din România limitarea taxării, iar Guvernul a emis o Hotărâre în acest sens, dar normativul nu se aplică.

Proiectul Unităților 3 și 4 de la centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă a intrat în etapa delicată a convingerii Uniunii Europene să aprobe ajutorul de stat pentru chinezi, după ce China General Nuclear Power Corporation (CGN) a fost desemnată de Nuclearelectrica, la finele săptămânii trecute, ca investitor selectat pentru dezvoltarea costisitoarei investiții, transmite ziarul Bursa.

Actualul Guvern a făcut cele mai mici investiții în economie din ultimii șapte ani. Chiar și în plină criză economică, respectiv în perioada 2009-2010, statul a ‘pompat’ mai mulți bani în economie decât au fost investiți în 2014, notează Gândul. Mai mult, economiștii avertizează că taxele introduse de Executiv pentru echilibrarea bugetului au dus la scăderea investițiilor private, iar acest lucru se simte în evoluția economiei din prima parte a anului.

Ajutoarele și pensiile majorate vor costa în jur de un miliard de euro. Promisiunile în cascadă pentru circa 10 milioane de persoane sunt în contul viitorului buget și a următorului guvern. Cum va proceda?, se întreabă publicația Capital.

Taxa de poluare pare să aducă numai nenorociri guvernanților, scrie România Liberă. După ce au fost obligați de CJUE să returneze banii încasați ilegal, acum poate constitui un precedent în cazuri similare, obligându-i să-și achite la timp datoriile față de contribuabili.

Prinții lui Băsescu, regii revendicărilor, titrează Jurnalul Național. Cumătrul președintelui Traian Băsescu, prințul Paul de România se luptă cu orice mijloace să pună mâna pe încă un teren de 40.000 hectare de pădure din Suceava. Comisia județeană de fond funciar i-a respins cererea. În luna septembrie, prințul Paul și-a încercat din nou norocul. A depus o nouă cerere prin care solicita cu repetiție cele 40.000 de hectare de pădure.

Peste 65.000 de turiști au ajuns în acest an în Portul Constanța prin intermediul unor impresionante nave de croazieră, numărul turiștilor crescând cu 20% în fiecare an, începând din anul 2008 și până în prezent, informează Libertatea.

Organizația Mondială a Sănătății a decis, în cadrul seriilor de discuții purtate cu ușile închise de la Moscova, să majoreze acciza la țigări până la cel puțin 70% din preț, față de 60 de procente cât este în prezent, inclusiv la noi în țară, scrie Curierul Național.

Halep și-a aflat adversarele de la Turneul Campioanelor: ‘E un moment special pentru mine’, titrează Gazeta Sporturilor. Tragerea la sorți a avut loc într-unul dintre cele mai mari mall-uri din Singapore. Românca le va înfrunta în Grupa Roșie pe Serena Williams, Eugenie Bouchard și Ana Ivanovici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult