Acasa Revista Presei Revista presei. Noi reguli pentru examenul de permis auto

Revista presei. Noi reguli pentru examenul de permis auto

scris de Z.V.
5 afisari

Decizia CCR privind neconstituționalitatea parțială a abuzului în serviciu, vizita premierului Dacian Cioloș în Canada, excluderea din PNL a deputatului Theodor Paleologu și a senatorului Cristian Bodea, adoptarea tacită a inițiativei lui Tăriceanu privind excluderea șefului statului de la numirea conducerii ICCJ și a procurorilor-șefi, trimiterea în judecată a fostului ministru Constantin Niță, dar și prezența „Cumințeniei Pământului” la Muzeul BNR, precum și meciul România-Elveția din Grupa A a EURO 2016 terminat la egalitate sunt principalele subiecte ale zilei de 16 iunie.

permis auto examenNoi reguli pentru examenul de permis auto, aflăm din Puterea. Examenul pentru obținerea carnetului de șoferi va avea trei probe practice, fiind reintroduse poligonul și traseul de noapte, prevede un proiect inițiat în Parlament. Potrivit proiectului, examenul va avea, pe lângă proba teoretică, și trei probe practice, respectiv: verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate, verificarea aptitudinilor pe drumurile publice din interiorul localităților, dar și pe drumurile publice pe timp de noapte.

Sentință CCR — Abuzul în serviciu este parțial neconstituțional. Judecătorul Cristi Danileț: „Abuzul în serviciu e și mai clar”, anunță Adevărul. Judecătorii Curții Constituționale au decis miercuri că abuzul în serviciu este parțial neconstituțional. Sentința a fost dată cu unanimitate de voturi și se va aplica pe viitor.

Iohannis, reacție la decizia CCR: „S-a judecat cu calm”, citeazăGândul. Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în Bulgaria, că excepția de neconstituționalitate referitoare la abuzul în serviciu a fost judecată de CCR cu calm și că speră ca aceasta să clarifice și să înlesnească parcursul justiției.

Călin Popescu Tăriceanu, despre abuzul în serviciu: Nu a fost dezincriminat; a rămas valabil sub o altă definiție, mult mai riguroasă, scrie Evenimentul Zilei. Cătălin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat printr-un comunicat de presă că „abuzul în serviciu”, prevăzut de Codul Penal nu a fost dezincriminat. Acesta afirmă că abuzul va rămâne valabil sub o altă definiție, mult mai riguroasă.

Traian Băsescu: Decizia CCR este corectă, procurorii trebuie să treacă la rigoare, potrivit Evenimentului Zilei. Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că decizia CCR privind abuzul în serviciu este una corectă, iar de acum înainte procurorii vor trebui să dea dovadă de rigoare atunci când acuză un funcționar public de săvârșirea acestei infracțiuni.

Iohannis, scos din joc. Deputații au adoptat tacit inițiativa lui Tăriceanu privind excluderea șefului statului de la numirea conducerii ICCJ și a procurorilor-șefi, relatează Evenimentul Zilei. Proiectul de lege prin care se propune excluderea șefului statului și a ministrului Justiției din procedurile de numire a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție și a procurorilor șefi, inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost adoptat tacit de Camera Deputaților.

Ce promisiuni a primit Cioloș în problema vizelor pentru Canada, potrivit Gândul. Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit, miercuri, la Ottawa, cu premierul Canadei, Justin Trudeau, șeful Executivului român precizând că omologul său canadian s-a arătat deschis față de o decizie comună, la nivel politic, pentru soluționarea problemei vizelor pentru cetățenii români.

Paleologu și Bodea au fost excluși din PNL. „Este un semn al derivei totale”, titrează Gândul. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că BPN a votat excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu și a senatorului Cristian Bodea, afirmând că validarea deciziei se va face în Consiliul Național de Coordonare în momentul în care va fi convocat. În replică, Paleologu a comentat că eliminarea sa din partid este un semn al derivei totale în care se află PNL, arătând că este trist că ‘niște FSN-iști dau afară oameni cu tradiție liberală” doar pentru că vor să-și păstreze funcțiile.

S-a adoptat tacit proiectul de lege care permite intrarea TVR în insolvență, notează Bursa. Propunerea legislativă referitoare la intrarea în insolvență a Televiziunii publice, inițiată de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost adoptată tacit, astăzi, de Camera Deputaților, potrivit unor surse din presă. Conform propunerii legislative pentru completarea art. 27 din Legea 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV, prin derogare de la legea insolvenței, cele două societăți nu pot intra în faliment, iar Consiliul de administrație al instituției vizate îl desemnează administrator special pe președinte-director general. Tăriceanu propune ca intrarea în insolvență să se decidă cu votul majorității membrilor CA, care vor formula cererea de deschidere a acestei proceduri.

Instanță: Remus Truică și Prințul Paul, sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, informează Curierul Național. Curtea de Apel Brașov a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Remus Truică și al Prințului Paul, ambii vizați în dosarul Ferma Băneasa. Decizia nu este una definitivă.

DNA: Fostul ministru Constantin Niță, trimis în judecată, transmite Jurnalul Național. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2013, Constantin Niță, deputat în Parlamentul României și, la data faptei, ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denunțător) un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria unui municipiu.

Liviu Luca, trimis în judecată de DIICOT alături de alți șapte inculpați, citim în Bursa. Sindicalistul Liviu Luca a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Ploiești alături de alți șapte inculpați, într-un dosar care vizează mai multe infracțiuni, între care constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu, eliberat pe cauțiune, notează Puterea. Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauțiune de un judecător din Westminster Magistrates Court, potrivit unor surse din Polițieț

Ieșirea din insolvență a Hidroelectrica a fost amânată pentru marți, 21 iunie, relatează Economica.net. Tribunalul București a amânat pentru marți, 21 iunie, ieșirea din insolvență a Hidroelectrica. Hidroelectrica se află în insolvență din februarie 2014, pentru a doua oară. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Florin Georgescu, BNR: „Legea dării în plată crește necesarul de capital al băncilor”, citează ziarul Bursa. Simpla publicare a Legii dării în plată în Monitorul Oficial conduce la creșterea necesarului de capital al instituțiilor de credit, a spus, ieri, Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), apreciind că doar riscul ca debitorul să nu-și mai plătească datoria obligă băncile la calcularea de capital suplimentar. În acest context, oficialul Băncii Centrale a subliniat, citat de Agerpres, că instabilitatea legislativă poate provoca majorarea ratei de neperformanță în sistemul bancar.

Mugur Isărescu: BNR va derula, în 2017, un exercițiu de evaluare a activelor din sistemul bancar pe metodologia europeană, scrie Capital. Banca Națională a României (BNR) va derula, anul viitor, un exercițiu de evaluare a activelor în sistemul bancar, folosind integral metodologia europeană, măsură care vine în completarea deciziilor deja luate pentru reducerea ratei creditelor neperformnate din sistemul bancar, a declarat miercuri guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Ministerul Energiei: Prețurile reglementate la gaze ar trebui păstrate până în 2021, citează Bursa. Aristotel Jude, secretar de stat din Ministerul Energiei, a declarat astăzi că Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) ar trebui să reglementeze prețurile finale la gaze pentru consumatorii casnici până în 2021, așa cum prevede calendarul de liberalizare, pentru a păstra un control inclusiv la nivelul costurilor.

Consumul crește spectaculos, dar România rămâne la coada clasamentului consumului individual și al puterii de cumpărare în UE, potrivit Ziarului Financiar. România a ajuns în 2015 la 57% din media UE în privința PIB-ului raportat la paritatea standard a puterii de cumpărare (PPS), față de 55% în 2014. Consum individual efectiv (AIC) — indicatorul folosit în UE care reflectă mult mai fidel decât PIB-ul nivelul de bunăstare a cetățenilor Uniunii — a fost în 2015 în România unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană, clasament în care Eurostat mai include Bulgaria și Croația.

Rabla Clasic a debutat pentru persoanele fizice, scrie Curierul Național.Programului i-au fost alocate 145 mil. lei pentru scoaterea din circulație a aproximativ 20.000 de mașini vechi. Anul acesta, 116 dosare au fost depuse de producătorii/dealerii auto, din care 105 au fost aprobate și 11 au fost respinse .

Taxa pe ambalaj, bomba cu ceas din industria alimentară, se rostogolește către 2017. Vom plăti pentru ce aruncăm, informează Economica.net. Taxe imense care se vor răsfrânge în prețul produselor alimentare, pericolul unui infringement din partea UE, producători care trebuiau să facă investiții în capacitățile de producție, dar nu au făcut-o la timp, deșeuri care pot fi reintroduse în circuitul economic aruncate la gunoi și instituții ale statului care nu își fac treaba. Aceasta ar fi o radiografie succintă a problemei deșeurilor din ambalaje din România. Momentul notei de plată se apropie.

Numărul angajărilor crește doar pe hârtie, citim în România Liberă. Trei din zece angajatori români estimează că vor face noi recrutări în perioada următoare, dar specialiștii se arată sceptici. Studiul relevă faptul că, în intervalul iulie-septembrie se prognozează creșteri ale numărului total de angajați în opt din cele 10 sectoare de activitate analizate în România. Cele mai robuste planuri sunt raportate de angajatorii din sector ul Industrie prelucrătoare, unde previziunea netă de angajare de +36% reflectă intenții de angajare solide, care egalează pentru prima dată cele mai optimiste prognoze formulate în sector, cele din trim. II/2008, când studiul a debutat în România.

Primăria a lansat în dezbatere publică proiectul de PUZ pentru linia 1 Mai — Otopeni. Magistrala 6 va avea 12 stații, relatează Economica.net. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Magistrala 6, 1 Mai — Otopeni, tronson 1, este postat pe site-ul PMB în vederea dezbaterii publice, până pe 29 iulie.

Angajații ar putea primi bonuri pentru mers la doctor!, potrivit ziarului Libertatea. La Parlament este depus un proiect de lege prin care angajatorii le-ar putea da angajaților tichete de sănătate. Inițiatorul legii,deputatul PMP Gheorghe Udriște spune că aceste tichete vor fi suportate de către angajator, iar nivelul maxim al sumelor care vor putea fi acordate salariaților este contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

Ziua Copilului ar putea deveni zi liberă națională începând cu 2017, anunță România Liberă. Ziua Copilului ar putea deveni zi liberă din anul 2017. Există un proiect de lege pe masa deputaților care se numește „1 Iunie, Zi liberă națională” să treacă de dezbaterea de la Camera Deputaților din Parlament. Dacă proiectul va trece, atunci vom mai avea o zi liberă.

Cazul Bodnariu: Suntem din nou, împreună, acasă, relateazăQMagazine. Familia Bodnariu, despărțită în luna noiembrie a anului trecut de toți cei cinci copii ai săi, a fost reunită, în întregime, luni 14 iunie 2016. Reunificarea familiei Bodnariu a fost anunțată încă de acum o săptămână și jumătate, dar întoarcerea copiilor acasă a avut loc abia luni. Anunțul de reunificare a familiei este însoțit și de o fotografie de familie.

De ce egalul cu Elveția este foarte important! Șansele de calificare sunt în continuare mari, aflăm din Gazeta Sporturilor. Înfrângerea la limită cu Franța, 1-2, egalul cu Elveția, 1-1, și victoria la limită a elvețienilor în meciul cu Albania, 1-0, din prima etapă sunt niște rezultate care ne dau mari speranțe la calificare. Cum 71% dintre echipele participante la EURO, adică 16 din 24, se califică în faza următoare, avem toate motivele să sperăm la accederea în „optimi”.

Victorie la indigo! Franța trece de Albania, după două goluri înscrise în ultimele minute, citim în Gazeta Sporturilor. Franța a câștigat partida cu Albania la fel cum a făcut-o și cu România, în ultimele minute ale partidei, scor 2-0. Și de această dată nu Payet a fost omul cu golul, însă doar după ce Griezmann și-a intrat în rol. Atacantul lui Atletico s-a înălțat în fața porții și a înscris cu capul.

România — Elveția 1-0 — Begu a învins-o pe Bencici și merge mai departe la Birmingham, titrează Gazeta Sporturilor. Irina Begu (26 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Birmingham după ce a trecut de Belinda Bencici, a 4-a favorită a turneului. Românca a câștigat cu 6-4 primul set, iar la scorul de 4-3 în favoarea româncei, Belinda Bencici a decis să abandoneze.

Sorana își continuă dominația la Mallorca! Cîrstea e în sferturi după o nouă victorie FULGER: 6-3, 6-4 cu Hantuchova, potrivitProSport. Sorana Cîrstea (România, 97 WTA) face spectacol la Mallorca (Spania), românca obținând miercuri a 5-a victorie în minimum de seturi în cadrul turneului WTA de categorie International: 6-3, 6-4 în fața Danielei Hantuchova (Slovacia, 163 WTA)! Cîrstea se califică astfel în sferturile de finală ale competiției disputate pe iarbă, urmând să lupte pentru un loc în semifinale cu câștigătoarea partidei Jelena Jankovic (Serbia, 25 WTA) — Elise Mertens (Belgia, 150 WTA).

S-au strâns 212.000 de euro pentru „Cumințenia Pământului”. Ministrul Culturii a donat 300 de euro, anunță Adevărul. Deocamdată, doar suma de 212.000 de euro a fost strânsă în campania de subscripție națională inițiată de Guvernul României pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului”. La conferința de presă organizată cu ocazia mutării sculpturii la Muzeul Băncii Naționale au participat: Corina Șuteu, Mugur Isărescu și Maia Morgenstern. Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a declarat pe Facebook că a donat 300 de euro, pentru acest demers.

Atentat terorist iminent Avertisment care produce fiori reci în Belgia și Franța, atenționează Cotidianul. Poliția belgiană și cea franceză au avertizat că mai mulți „combatanți” au plecat din Siria cu intenția de a comite atacuri în Franța și Belgia. Avertismentul vine la două zile după ce un polițist francez a fost ucis prin înjunghiere de un suspect radicalizat și după masacrul de la Orlando, in SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult