Acasa Revista Presei Revista presei. Noi sancţiuni de la 1 iulie

Revista presei. Noi sancţiuni de la 1 iulie

scris de Z.V.
57 afisari

Vasile Blaga: Fiecare zi care trece cu România şi Bulgaria în afara Schengen contrazice valorile fundamentale ale UE. Europarlamentarul PNL Vasile Blaga a subliniat într-o declaraţie că locul României şi al Bulgariei este în Schengen. Acesta a subliniat că absenţa celor două ţări din Spaţiul Schengen contrazice valorile fundamentale ale Uniunii Europene, potrivit Adevărul.

Noi sancţiuni de la 1 iulie: suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii de activităţi şi evenimente care nu respectă regulile anti-COVID 19. Nerespectarea regulilor de protecţie impuse de autorităţi pentru combaterea coronavirusului va atrage suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor. Măsura a fost decisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi este valabilă începând cu 1 iulie, scrie HotNews.ro.

Preşedintele şi premierul lasă palatele goale. „Prezentarea programului economic va avea loc miercuri, alături de preşedintele României, cu care am colaborat foarte apropiat. După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este cca în maxim o lună să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”, a spus Orban. Confirmarea a venit şi de la biroul de presă al Guvernului. Cu o informaţie în plus. Evenimentul nu va avea loc nici la Palatul Victoria şi nici la Cotroceni, transmite Cotidianul.
Lege controversată. Zeci de mii de români rămân fără proprietăţi: Este a doua naţionalizare. O lege controversată a intrat în vigoare, din 28 iunie. Chiriaşii care au cumpărat locuinţe în temeiul Legii nr. 112/1995 pot primi cadou de la stat şi terenul aferent, inclusiv curţile şi grădinile din jurul construcţiilor, titrează Evenimentul Zilei.

Marcel Ciolacu: „Dumnezeu nu bate cu parul, domnule Orban! Din guvernarea dumneavoastră mai lipseşte invazia lăcustelor”. ,,Sfinţii petrecerilor” Rareş şi Costel, dar şi alţi fruntaşi liberali, care au încălcat fără ruşine toate regulile, nu se supun canoanelor procesului-verbal de contravenţie. Pentru ei nu există lege, nu există bun-simţ, nu există reguli! Restul trebuie puşi la colţ, să sufere în continuare, să nu se poată trata în spitale, să plătească amenzi şi să fie ţinuţi doar în frică şi teroare”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, menţionează Gândul.

PRM, reînscris în Registrul Partidelor. Conducerea Partidului România Mare a transmis, la sfârşitul săptămânii trecute, că formaţiunea a finalizat, cu succes, toate demersurile juridice ce au vizat contestarea legitimităţii actualei conduceri. Prin urmare, PRM, prin decizia justiţiei, a fost reînscris cu acte în regulă în Registrul Partidelor Politice. Pentru următorii patru ani, preşedinte al PRM va fi Teodor Victor Iovoci, iar din Biroul Permament vor face parte 53 de membri, transmite Jurnalul.ro.

Proiectul USR „Fără penali în funcţii publice” intră în dezbaterea Parlamentului. Iniţiativa lansată de USR sub titlul „Fără penali în funcţii publice” va intra, după un an de la momentul lansării, în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în sesiunea extraordinară din prima jumătate a lunii iulie 2020, menţionează România Liberă.

Alexandru Rafila contrazice OMS, din care face parte: asimptomaticii sunt sursă de infectare. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, contrazice Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din care face parte, ca reprezentant al României. Rafila susţine că asimptomaticii sunt surse de infectare cu coronavirus, asta deşi OMS a explicat că asimptomaticii transmit arareori infecţia. De altfel, România e singura ţară care internează cu forţa bolnavii asimptomatici, potrivit Stiripesurse.ro.

Hotărâre CNSU: se poate suspenda autorizaţia de funcţionare pentru organizatorii de evenimente, dacă nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat o hotărâre care prevede suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii de evenimente, dacă la acestea nu sunt respectate regulile de siguranţa sanitara. Alte măsuri se referă la organizarea competiţiilor sportive şi a altor tipuri de activităţi, dar şi la menţinerea listei statelor aflate in „zona verde”, transmite Ziare.com.

Ioan Niculae reporneşte combinatul chimic Donau Chem şi devine cel mai mare consumator de gaze al ţării. Grupul va mai deschide în acest an alte două unităţi chimice. Toate unităţile funcţionează cu gaze din import, potrivit Economica.net.

ING reduce dobânzile la conturile de economii de la 1% la 0,7% pe an. ”Dobânda pentru sumele din contul tău ING Economii se va modifica de la 1% pe an la 0,7% pe an, începând cu 1 septembrie 2020. Ca şi până acum, dobânda se aplică doar pentru sume de până la 1.000.000 lei/cont, iar tot ceea ce depăşeşte această valoare nu beneficiază de dobândă”, potrivit unui anunţ al companiei, transmite Ziarul Financiar.

Asistenţă juridică pro-bono pentru ziarişti în lupta cu statul pentru informaţiile publice. Societatea Civilă de Avocaţi „Iordăchescu & Asociaţii” este alături de jurnaliştii care solicită informaţii de interes public autorităţilor, în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în vederea respectării dreptului fundamental al cetăţenilor la informare, scrie QMagazine.

Reghecampf despre criticile lui Duckadam: „Eu ştiu anumite discuţii care au fost, mereu se ajungea la bani”. Laurenţiu Reghecampf, 44 de ani, a vorbit despre declaraţiile făcute de Helmut Duckadam la adresa sa. „Toţi mă ocoleau şi se duceau la patron! N-aveam birou, nu eram invitat la petreceri când câştigam trofee”, a spus fostul oficial stelist, menţionează Gsp.ro.

Adi Popa şi-a anunţat plecarea de la FCSB înaintea meciului cu Astra! „Popică” a postat o fotografie pe Instagram cu descrierea „AMR 2”, un mesaj destul de clar în privinţa viitorului său la FCSB. Totodată, Adi Popa nu va fi titular la FCSB în duelul cu Astra Giurgiu, ci doar rezervă, deşi a fost titular în semifinala Cupei României cu Dinamo, în care a reuşit şi să înscrie, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult