Acasa Revista Presei Revista presei. Nou plan de suspendare a lui Basescu

Revista presei. Nou plan de suspendare a lui Basescu

scris de Ziua Veche
7 afisari

Traian BasescuEvenimentul zilei: Noul plan pentru suspendarea lui Traian Băsescu. „Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu pregătesc un nou plan pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Surse din cadrul PSD au declarat, în exclusivitate pentru EVZ că această strategie se bazează pe sprijinul liberalului Crin Antonescu, iar în prezent se poartă negocieri pentru atragerea PSD.”

 

Curentul: Udrea l-a dat în judecată pe Ciprian Nastasiu pentru calomnie, în cazul Alro. „După ce au apărut pe piaţă mai multe stenograme cu privire la cazul Alro şi la „băieţii deştepţi din energie“, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a declarat ieri în interviul acordat agenţiei Mediafax că l-a chemat în instanţă pentru calomnie pe fostul procuror Ciprian Nastasiu după ce acesta a lansat o serie de acuzaţii împotriva sa în cazul Alro Slatina.”

Adevarul: Surse PDL: Emil Boc a intenţionat să îşi dea demisia după aflarea deciziei Curţii Constituţionale. „Preşedintele Traian Băsescu a sosit, miercuri seară, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discuţie de aproximativ 30 de minute.”

Curierul national: Licitaţiile, măsluite cu garanţii de sute de ani. „Plosceanu: Legislaţia achiziţiilor publice rămâne în continuare o sursă generatoare de probleme pentru constructori . „Multe firme obţin puncte artificial prin garanţii care ajung şi la 200 de ani, denaturând competiţia pe piaţă, ca şi preţurile de dumping”ARACO: Sectorul construcţiilor va  începe un nou capitol abia peste 2 ani”

Financiarul: Banca Nationala a modificat prognoza de inflatie de la 7,8% la 8,2%. „Banca Nationala a Romaniei a modificat in urcare prognoza de inflatie pentru acest an, de la 7,8%, cat estima in luna august, la 8,2%, au declarat surse apropiate negocierilor cu FMI. Rata anuala a inflatiei a urcat in septembrie la 7,77%, depasind estimarea medie a analistilor, de 7,6%.”

Ziarul financiar: Primul mall din Bucureşti în faliment: City Mall va fi scos la vânzare. „Centrul comercial City Mall din Bucureşti, deţinut de fondul australian de investiţii APN, a intrat în faliment la solicitarea proprietarilor care nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu reprezentanţii băncii UniCredit pentru restructurarea unei datorii de 40 de milioane de euro. Proiectul urmează a fi scos la vânzare de către lichidatorul judiciar pentru acoperirea datoriilor.”

Bursa: „Războiul valutelor” ar putea adânci criza actuală. „Discuţiile tensionate pe fondul „războiul valutelor” au deschis orizonul pentru un compromis dificil între cele mai puternice economii mondiale, lucru care, în opinia anumitor analişti, ar putea duce la adâncirea crizei actuale.”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult