Acasa Revista Presei Revista presei. Noua Constituţie, la Veneţia, sub lupă

Revista presei. Noua Constituţie, la Veneţia, sub lupă

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Puterea: Noua Constituţie pleacă la Veneţia. Comisia de revizuire a operat observaţiile Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept ”Comisia de revizuire a Constituţiei a analizat recent amendamentele care au reieşit din observaţiile Comisiei de la Veneţia şi ale Consiliului Legislativ. O parte dintre modificările adoptate au fost eliminate, iar altele vor trebui rediscutate. Noua formă a proiectului de Constituţie va fi retrimisă Comisiei de la Veneţia, un punct de vedere final al acestei instituţii fiind aşteptat în lunile următoare”

Revista presei. Noua Constituţie, la Veneţia, sub lupă (foto:pesurse.ro)

Curentul: PDL organizează sâmbătă la ora 11.00 în Piața Revoluției, miting anti-USL ”Democrat liberalii se pregătesc de campanie. Sâmbătă, vor organiza în Piaţa Revoluţiei din Capitală un miting pentru apărarea statului de drept”

Bursa: BNR a sesizat DNA în legătură cu Astra Asigurări ”ASF suspectează Astra Asigurări că a subestimat în mod voit daunele pe care ar putea să le plătească, astfel că rezervele constituite au fost cu 40% mai mici decât era necesar, respectiv cu 100 milioane lei, potrivit unui raport raport al instituţiei, în baza căruia BNR a sesizat DNA”

Adevărul: Industria de apărare va beneficia de ştergerea unor datorii care totalizează un miliard de lei ”Companiile cu capital majoritar de stat din industria de apărare vor beneficia de o ştergere de datorii de circa un miliard de lei, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Ministerul Finanţelor dându-şi deja acordul pentru acest lucru, a declarat Andrei Gerea, ministrul Economiei”

ZF: Isărescu: Acum este momentul să se stimuleze consumul ”România trebuie să stimuleze acum consumul, dar într-o manieră echilibrată, astfel încât să ajungem la o creştere economică de 4% fără să fie afectat „echilibrul atins cu atât de mare greutate“, a declarat ieri Mugur Isărescu, guvernatorul BNR”

Curierul naţional: 34 de percheziţii la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări ”Poliţiştii au efectuat, ieri dimineaţă, 34 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală în valoare de aproximativ un milion de lei”

EvZ: Crin Antonescu a scos o linie de fundaşi şi a băgat una de atacanţi. Culisele unei decizii strategice (editorial de Dan Andronic) “Trebuie să recunosc că, de ceva vreme, Crin Antonescu pare să aibă o strategie. Şi să se ţină de ea. Ceea ce uimeşte pe mulţi din cei obişnuiţi cu stilul său moale de reacţie, care admirau până mai ieri subtilitatea retorică şi mai puţin precizia acţiunilor politice“

GândulUn bacşiş de 3.200 de lei îl poate împiedica pe Klaus Iohannis să stea la masa Guvernului“Două detalii din trecutul de primar al Sibiului al lui Klaus Iohannis pun, în acest moment, sub semnul întrebării longevitatea sa la Ministerul de Interne dacă premierul Victor Ponta şi ulterior preşedintele Traian Băsescu vor oficializa propunerea PNL”

România liberă: Cea mai mare schemă politico-financiară din lume: Soci 2014 ”Nici nu au început Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci că deja deţin câteva recorduri. Cu o investiţie de peste 50 miliarde dolari, JO de iarnă 2014 vor fi cele mai scumpe din istorie.”

Cronica română: Victoria Nuland îşi prezintă scuze faţă de oficialii UE ”Secretarul de Stat adjunct american pentru Europa, Victoria Nuland, şi-a prezentat scuze, joi, faţă de Uniunea Europeană după ce a rostit cuvinte nediplomatice la adresa UE cu privire la criza europeană”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult