Acasa Revista Presei Revista presei. Nouă Proclamație la Timișoara

Revista presei. Nouă Proclamație la Timișoara

scris de Z.V.
12 afisari

Aborgarea de către Guvern a OUG privind modificarea Codurilor penale, protestele din București și din alte orașe, manifestația din fața Palatului Cotroceni, stenograma ședinței Executivului în care a fost adoptată OUG 13/2007, precum și problemele cauzate de inundații în unele zone din țară, dar și o analiză a ANRE referitoare la prețul energiei de pe bursă sunt principalele subiecte ale zilei de 6 februarie.

protest timisoaraNouă Proclamație la Timișoara. Punctul 8 s-a schimbat. Aseară, în fața a 40.000 de timișoreni care protestau în Piața Operei din Timișoara, Punctul 8 al lustrației din Proclamația din 1990 s-a transformat în „fără penali în demnități publice”, relateazăPuterea. „Inițiativa Timișoara este o nouă mișcare civică. Când statul de drept este în pericol, avem datoria să îl apărăm! Pentru a-l putea apăra, legea trebuie să ne permită, nouă cetățenilor, să intervenim în mod legitim în procesul decizional”, se arată în proclamația Inițiativei Timișoara.

Guvernul a abrogat Ordonanța 13. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. Guvernul a abrogat ordonanța de modificare a codurilor penale care a scos sute de mii de oameni în stradă. OUG-ul de abrogare a fost publicat în Monitorul Oficial, scrie Gândul. Guvernul își motivează decizia de abrogare prin faptul că au existat multe reacții atât în ceea ce privește fondul reglementării, cât și modalitatea de aprobare a acesteia și menționează, în preambul, protestele masive din România și din străinătate.

Ministerul Justiției: Prin abrogarea OUG 13/2017 s-a revenit la textele legale anterioare. „Prin Ordonanța de urgență emisă de Guvernul României și publicata în Monitorul Oficial ? astăzi 5 februarie 2017, a fost abrogată în totalitate Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 13/2017. Prin acest demers s-a revenit la textele legale anterioare, respectiv prevederile Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala”, reiese din precizarea MJ, potrivit Cotidianul.

Guvern: Un proiect de lege de modificare a Codurilor penale va fi rezultatul unei ample consultări publice. Un proiect de lege de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală va fi rezultatul unei ample consultări publice, pe care o va organiza Ministerul Justiției, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului, remis duminică presei, informează Economica.net. Precizările sunt făcute ”ca urmare a unor solicitări adresate de mass-media cu privire la existența unui proiect de lege care să modifice Codul penal și Codul de procedură penală”.

Grindeanu: Nu îmi dau demisia; un Guvern poate fi dat jos prin moțiune de cenzură. Un Guvern „poate fi dat jos” prin moțiune de cenzură, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu, precizând că nu își va da demisia, conform Jurnalului Național. Întrebat dacă va demisiona pentru a fi „pe placul străzii”, Sorin Grindeanu a răspuns că trebuie să se revină la „jocul democratic”, potrivit căruia un guvern poate fi demis prin moțiune de cenzură.

Sorin Grindeanu amenință că-l demite pe ministrul Justiției: „Voi lua decizia în ceea ce înseamnă poziția dânsului acolo”. Ministrul Justiției, Florin Iordache, își va asuma „ceea ce n-a făcut bine”, a declarat premierul Sorin Grindeanu în această seară, relatează Evenimentul Zilei. În caz contrar, Grindeanu va a lua o decizie în ceea ce privește poziția acestuia.

Dragnea a hotărât ce se va întâmpla cu Ministrul Iordache. Florin Iordache urmează a fi demis de către premierul Sorin Grindeanu, notează Puterea. Asta a anunțat că ar urma chiar liderul PSD, Liviu Dragnea. Grindeanu va discuta cu Iordache după trecerea moțiunii de cenzură din Parlament și va lua o decizie în privința viitorului lui Iordache în funcția de ministru al Justiției. „Premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Florin Iordache, au stabilit ca după picarea moțiunii de cenzură, joi sau vineri, să aibă o discuție amândoi și să ia o decizie în acest sens”, a anunțat Liviu Dragnea la România TV.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Florin Iordache nu și-a dat demisia. Este încă ministru. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat duminică la Parlament că ministrul Justiției, Florin Iordache, nu a demisionat, afirmând că a participat la ședința de Guvern și este ministru, scrie Ziarul Financiar. ”A venit la ședință. Nu și-a dat demisia. Este ministru”, a răspuns ministrul Sănătății, Florian Bodog, întrebat dacă ministrul Justiției, Florin Iordache, a demisionat în urma ședinței de Guvern în care a fost abrogată OUG 13.

Premierul Grindeanu anunță șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, și Ana Birchall vor explica, la Bruxelles, situația referitoare la modificarea Codurilor penale. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, vor explica, la Bruxelles, situația referitoare la modificarea Codurilor penale, scrie România Liberă. „Mâine, deja, ministrul de Externe împreună cu doamna Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, vor merge spre Bruxelles. Am discutat astăzi cu cei doi colegi ai mei tocmai pentru a merge să explice ceea ce s-a întâmplat și pentru a pregăti prezența mea și a altora la Bruxelles”, a declarat Sorin Grindeanu.

Grindeanu: În continuare, în Codurile penale sunt articole declarate de CCR neconstituționale. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, duminică, la Antena 3, că există în continuare în Codul penal și în Codul de procedură penală articole declarate neconstituționale, precizând că acestea trebuie puse „repede” în acord cu deciziile Curții Constituționale, potrivit Cotidianul. „În continuare sunt articole în Codul penal și în Codul de procedură penală care sunt declarate de Curtea Constituțională neconstituționale. De aceea, am cerut, tot în ședința de guvern de azi, de urgență, Ministerului Justiției, să dea drumul la o dezbatere publică la care să vină toate partidele politice, instituții, ONG-uri astfel încât de urgență să se ajungă la un proiect de lege care să fie asumat de către Ministerul Justiției și care să fie trimis către Parlament”, a declarat Grindeanu.

Dragnea și Grindeanu fac apel la calm prin intermediul televiziunilor. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent duminică seară în studio la România Tv, unde, imediat după interviu, a intrat în direct prin telefon premierul Sorin Grindeanu, cei doi transmițând un apel la calm protestatarilor din Piața Victoriei, relatează Ziarul Financiar. ”Toți trebuie să fim conștienți că România are nevoie de calm. Toți. Asta este foarte important. Nimeni nu câștigă dacă se prelungește această criză”, a spus Dragnea.

Dragnea, despre proteste: Este un miting politic; Oamenii aduși în autobuze, cu trenuri arată organizare. Liderul PSD spune că ceea ce se întâmplă în Piața Victoriei este un miting politic, pentru că oamenii aduși în autobuze, cu trenuri arată organizare, nu un miting spontan, scrie Libertatea. Liviu Dragnea a declarat, la Antena 3, că toate acuzațiile care i se aduc lui și partidului pe care îl conduce sunt false. „Toate acuzațiile care ni se aduc, absolut toate acuzațiile, sunt false. Și, evident, miza este PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu: OUG 13 nu a fost o greșeală. Iohannis să își intre în rolul de mediator. Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a declarat duminică la Parlament că președintele Klaus Iohannis ar trebuie să fie inițiatorul acțiunii de mediere, afirmând că OUG 13 nu a fost o greșeală, dar că lucrurile trebuie analizate mai bine, conformEconomica.net. ”Eu nu sunt un minister care avizează acest demers, nu aș vrea să îmi exprim opinia cu privire la cea mai bună variantă. Cred că trebuie să identificăm un echilibru corect între lupta anti-corupție și drepturile cetățenilor și acest echilibru încă nu s-a găsit”, a spus Alexandru Petrescu la Parlament.

Liviu Dragnea: PSD nu organizează astăzi niciun miting sau manifestație publică. Partidul Social Democrat nu organizează duminică niciun miting sau manifestație publică, a precizat duminică președintele partidului, Liviu Dragnea, potrivitJurnalului Național. El s-a delimitat și de mesajele în acest sens apărute pe rețelele de socializare, subliniind că „nu sunt din partea PSD”.

Tăriceanu: ALDE nu a plănuit nicio manifestație publică. Nu ne dorim o confruntare a românilor împotriva românilor. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că formațiunea politică din care face parte nu a plănuit nicio manifestație publică și nici nu își dorește să ajungă în situația în care să existe „o confruntare a românilor împotriva românilor”, scrie Q Magazine. „Am observat că au apărut mai multe informații denaturate cu privire la implicarea ALDE în posibile contramanifestații. Alianța Liberalilor și Democraților nu a plănuit nicio manifestație publică și nici nu ne dorim să ajungem în situația în care să existe o confruntare a românilor împotriva”, a precizat Tăriceanu, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Borza (ALDE): Convulsiile sociale din stradă îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat. Pot genera război civil. Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, duminică, în Parlament, în timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, că discuțiile ar trebui suspendate deoarece „convulsiile sociale” din stradă afectează creșterea economică a țării și pot duce la scăderea PIB-ului, conform Adevărul. El și-a avertizat colegii că există posibilitatea unei lovituri de stat și a unui război civil.

Cioloș: Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România. Fostul premier Dacian Cioloș a comentat duminică cea de-a șasea zi de proteste spunând că ”aceste zile nu sunt numai despre abrogarea unei ordonanțe de urgență, ci despre o societate matură care spune stop minciunii și populismului”, scrieZiarul Financiar. ”Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România. Sute de mii de români au ieșit în stradă pentru apărarea democrației, a statului de drept, pentru o justiție puternică și pentru o societate bazată pe valori”, a comentat Cioloș pe Facebook.

Stenograma ședinței în care s-a adoptat ordonanța 13. Ce i-a răspuns Iordache lui Grindeanu când l-a întrebat dacă are toate avizele. Ministrul Justiției, Florin Iordache, i-a dat asigurări premierului Sorin Grindeanu, în ședința în care a fost aprobată OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, că această ordonanță are toate avizele necesare, lucru confirmat și de secretarul general al Executivului, Mihai Busuioc, relateazăGândul. ”Domnule prim-ministru, vă rog să suplimentăm ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau două dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizează evitarea unei hotărâri pilot de la CEDO. Și aici discut de proiectul de lege privind grațierea unor pedepse”, a spus ministrul Justiției, Florin Iordache, în timpul ședinței Executivului din seara zilei de 31 ianuarie 2017.

IPP cere demisia Președintelui Comisiei Comune de control a SRI din Parlamentul României, Adrian Țuțuianu, pe fondul declarațiilor acestuia referitoare la investigarea companiilor multinaționale în contextul protestelor. Intențiile anunțate public de președintele Comisiei Comune de control a SRI din Parlamentul României, Adrian Țuțuianu, de a cere Serviciului Român de Informații să investigheze companii multinaționale care și-au îndemnat angajații să participe la protestele din stradă din ultimele zile împotriva Ordonanței Guvernului Grindeanu pentru modificarea Codului Penal/de Procedură Penală pentru că acest fapt „este o chestiune de siguranță națională”, reprezintă o instigare la ură împotriva firmelor cu capital străin în România, conform Curierului Național.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan: Susținem, în continuare, moțiunea și căderea Guvernului. Șefa interimară a Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că ”emoția socială” poate fi temperată doar dacă se dau garanții că astfel de abateri nu se vor repeta, afirmând că PNL susține moțiunea de cenzură și căderea Guvernului, transmite România Liberă. ”Este o situație de emoție socială și ea trebuie tratată democratic și cu rațiune. Faptul că Guvernul a abrogat ordonanța înseamna că a recunoscut că a greșit”, a spus Raluca Turcan.

Cătălin Predoiu despre Guvern: „Din punctul meu de vedere ar trebui să plece”. Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, astăzi, la Parlament, că din punctul său de vedere actualul Guvern „ar trebui să plece” întrucât „nu mai este respectat de către români”, potrivit Bursa. Predoiu a spus că cei care ies în „piață” nu sunt scoși pentru a protesta de nimeni altcineva decât de dorința lor de a se face auzite „valori precum libertate, egalitate, justiție”.

Liderul USR, Nicușor Dan, nu va participa la consultări cu premierul Grindeanu: Acest Guvern trebuie să plece. Liderul Uniunii Salva?i România (USR), Nicușor Dan, a anunțat că formațiunea sa nu va participa la consultări cu premierul Sorin Grindeanu, considerând că acest Guvern „trebuie să plece”, conform România Liberă. „Nu am fost contactat și premierul Grindeanu nu are legitimitatea de a conduce astfel de discuții. În primul rând, a propus două texte de acte normative profund imorale și neconstituționale, în la doilea rând ? legiferarea este atributul Parlamentului și nu al primului ministru”, a declarat Nicușor Dan.

Inițiatoarea legii antifumat, Aurelia Cristea: „Dragnea are un plan de subjugare a Justiției acceptat de majoritatea liderilor”. Fost ministru și parlamentar PSD, cu o experiență de 20 de ani la toate nivelurile din partid, clujeanca Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, susține că Liviu Dragnea are un plan de subjugare a Justiției, care este acceptat de majoritatea liderilor social-democrați, unii din cauza problemelor pe care le au cu legea, alții respectând principiul unității de partid, potrivitAdevărul.

Adrian Năstase: Scopul operațiunii de stradă este „abrogarea guvernului”. Scopul „operațiunii de stradă” nu este abrogarea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale, ci „abrogarea guvernului”, consideră fostul premier Adrian Năstase, scrie Jurnalul Național „Este clar că scopul operațiunii de stradă nu a fost ‘abrogarea’ OUG-ului. Se urmărește, așa cum am arătat zilele trecute, ‘abrogarea’ guvernului și, apoi, ‘abrogarea’ alegerilor din 11 decembrie”, a scris Năstase pe blogul personal.

Tăriceanu a oferit declarații năucitoare despre ambasadorii acreditați la București. Șeful Senatului a spus cum dorește să arate viitorul. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut declarații, sâmbătă, la Antena 3, despre ambasadorii acreditați la București, potrivit Evenimentului Zilei. „Cei care sunt acreditați ambasadori la București de ani de zile în momentul ăsta nu pot să recunoască că au stat degeaba la București și că au închis ochii și că nu văd că sunt instituții care funcționează în afara cadrului legal și constituțional și care afecteză drepturile și libertățile cetățenilor, care nu ar fi admise în alte locuri din Uninea Europeană, dar în România sunt perfect tolerabile pentru ca această cruciadă împotriva corupției să îndreptățească UE să spună ‘Uite, domnule, am avut un experiment în România și experimentul a reușit'”, a declarat copreședintele ALDE.

Bugetul de stat pe 2017 a fost adoptat în Comisiile reunite de buget-finanțe. Ministrul Finanțelor: Sperăm că până miercuri să fie votat în plenul reunit. Proiectul de buget pe 2017 a fost aprobat, duminică, în Comisiile reunite de buget-finanțe, informează Curierul Național. Acesta va fi adoptat în plenul reunit al Camerelor până cel târziu miercuri, a anunțat Viorel Ștefan, Ministrul de Finanțe. „Cu sentimentul datoriei împlinite și sperăm că până mâine (luni — n.r.) o să avem raportul Comisiilor de specialitate”, a declarat Ștefan.

Conducerea PRU l-a demis pe Bogdan Diaconu din funcția de președinte. Biroul Permanent al Partidului România Unită (PRU) a decis, ieri, demiterea lui Bogdan Diaconu de la conducerea partidului invocând „nereguli financiare grave” și susținerea de către Diaconu a OUG 13/2017, anunță Bursa. În paralel, gruparea din partid care-l susține pe Diaconu a convocat un Congres extraordinar al partidului pentru data de 25 martie.

Proteste ziua a 6-a. Peste 200.000 de oameni au cerut în Piața Victoriei demisia Guvernului. Răspunsul premierului. Peste 200.000 de oameni au participat la cel mai mare miting de protest din ultimii 27 de ani din București, cerând în Piața Victoriei demisia Guvernului, scrie Gândul. Manifestanții au umplut până la refuz platoul din fața sediului Guvernului, dar și străzile care duceau spre piață, scandând „Demisia! Demisia”, „Hoții!”, „DNA, să vină să vă ia”. Bucureștenilor li s-au alăturat studenți veniți din marile centre universitare, Cluj, Timișoara sau Constanța. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Sibiu, Iași, Brașov, Arad, Timișoara, Craiova sau Constanța. În timp ce sute de mii de oameni erau în stradă, premierul Sorin Grindeanu anunța, într-o emisiune TV, că nu va pleca de la Palatul Victoria.

Protest la Palatul Cotroceni. Câteva mii de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni și scandează „Demisia!” și „Iohannis și ai lui, trădătorii neamului!, Iohannis, primul penal al țării!”, Iohannis, penalul penalilor!”, „Să plece și cucuveaua mov!”, „Ghinion, ai rămas fără binom!”, DNA, fără cucuvea!”, relateazăCotidianul. Numărul celor care se alătură protestatarilor este în creștere. Jandarmii au instalat garduri metalice pentru a împiedica mulțimea să înainteze.

Prima descindere a studenților din Cluj, la DNA. Ajunși cu o oră întârziere, zeci de studenți din Cluj au ajuns în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Piața Victoriei din Capitală, care duminică se doresc a fi cele mai mari manifestații față de OUG de modificare a codurilor penale, scrie Puterea. Prima oprire au avut-o la DNA, unde au scandat „Dragnea, nu uita, te așteaptă Laura”.

Primul român care a ajuns pe Everest, protest în vârful muntelui. Teodor Tulpan, primul român care a ajuns pe Everest, a protestat în vârful muntelui, potrivit unor imagini afișate pe pagina sa de Facebook, transmite Q Magazine. Alpinistul a cerut ca guvernanții să retragă ordonanța privind modificarea Codului penal. Tulpan și cei care l-au însoțit au afișat pancarte pe care scrie „Rezistăm” și „Abrogare”.

Primele imagini de la mitingul organizat de bulgari în fața Ambasadei României de la Sofia. Peste 300 de persoane s-au adunat la Sofia, în fața Ambasadei României, într-un miting de susținere a manifestațiilor care au loc în această perioadă în România, scrie Adevărul. Manifestanții scandează lozinci împotriva ordonanțelor de urgență și împotriva corupției din România, cu pancarte atât în limba română, în engleză, cât și în bulgară.

Gabriela Firea a convocat Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică. Ce se poate întâmpla la mitingul din Piața Victoriei. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că a convocat Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP) având informații că la protestele de la Cotroceni și Piața Victoriei ar fi infiltrate persoane care vor să deturneze manifestațiile de la scopul inițial, conform Q Magazine. „Am dispus convocarea de urgență a ATOP — Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, în această seară, având informații potrivit cărora, în cadrul mitingurilor neautorizate din Capitală, unul anunțat în mass-media de mai bine de 24 de ore ca fiind cel mai mare protest din perioada post-decembristă, iar celălalt apărut spontan în ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care aparțin anumitor organizații care doresc deturnarea manifestațiilor de la scopul inițial”, transmite Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

Judecător: Ordonanța de abrogare conține un articol neconstituțional. Judecătorul Cristi Danileț, fost membru CSM, afirmă că OUG de abrogare a OUG 13/2017 conține un articol neconstituțional, eroare ce trebuie îndreptată de Parlament, scrieLibertatea. „Și totuși este o problemă: art. 25 alin 5 Codul de procedură penală a respectat cerința impusă de CCR prin decizia 586/2047 în OUG apărut marți noaptea, dar azi nu mai respectă această cerință în OUG 14/2017, care o înlocuiește. Aș vrea să cred că este o eroare a Guvernului”, a scris Danileț pe Facebook.

Alertă! Cod portocaliu de inundații în Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis astăzi o avertizare Cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud, valabilă până mâine, la ora 12:00, anunță Evenimentul Zilei. Potrivit hidrologilor, avertizarea de cod portocaliu vizează râurile din bazinele hidrografice Iza, Tur și Lăpuș ? bazin mijlociu și inferior din județele Maramureș și Satu Mare, și Someșul Mare din județul Bistrița-Năsăud.

Alarmă de incendiu la metrou. Circulația a fost reluată pe magistrala magistrala Unirii—Berceni. Alarmă de incendiu la metrou, notează Libertatea. Fum într-un tren, între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției. Un incident în mai multe vagoane de metrou în Capitală.

Cum explică ANRE prețul mare al energiei de pe bursă. Manipularea pieței nu este una dintre cauzele pentru care prețul energiei a atins cote-record în luna ianuarie la bursă, în schimb motivele țin de denunțarea unor contracte, de comportamentul jucătorilor, precum și de lipsa apei și a stocurilor de cărbune, se arată într-o analiză a Autorității Naționale de Reglementare în Energie cu privire la prețurile de pe bursă din luna ianuarie, scrie Capital. „La PZU (Piața pentru Ziua Următoare, piața spot — n.r.) nu există participanți dominanți, iar funcționarea interconectată a eliminat practic posibilitățile de manipulare a acestei piețe”, spune una dintre concluziile analizei.

Autoritățile vor să realizeze un Master-plan de investiții în turism până la 1 iulie. Autoritățile vor sa realizeze un Master-plan de investiții în turism până la 1 iulie, pentru că în acest moment nu există nimic coerent în ceea ce privește investițiile în turism, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, conform Economica.net. „Realizăm un Marter-plan de investiții pe turism care fi gata la 1 iulie 2017. La ora actuală nu există nimic coerent în ceea ce privește investițiile în turism, doar o Hotărâre de Guvern 120/2010 care a fostă făcută praf din punct de vedere al unităților administrativ-teritoriale”, a spus Dobre.

România a fost învinsă de Belarus, scor 2-3, în Cupa Davis. Jucătorul de tenis Adrian Ungur, aflat pe locul 313 ATP, a pierdut, duminică, la Minsk, în fața lui Egor Gerasimov (locul 341 ATP), scor 6-7, 4-6, 4-6, în meciul decisiv al confruntării cu Belarus din primul tur al Grupei I, zona Europa-Africa, din Cupa Davis, anunță ProSport. Adrian Ungur a început foarte slab meciul cu Egor Gerasimov, locul 341 mondial, și a fost condus cu scorul de 3-0 încâ din debut.

Meci cu de toate. Penalty-uri, „roșii” și un debut nebun pentru Alibec în CFR — Steaua 1-1. CFR Cluj și Steaua au terminat la egalitate, 1-1, în cea de-a 22-a etapă din Liga 1, după un meci cu penalty-uri și cartonașe roșii, transmite Gazeta Sporturilor. Roș-albaștrii au deschis scorul prin Denis Alibec dintr-o lovitură de pedeapsă obținută tot de el în minutul 14, după un fault al lui Camora. Ardelenii au primit și ei un penalty în minutul 32, după un fault al lui Achim la Larie, însă Nascimento a ratat de la punctul cu var.

La un pas de titlul modial! Ciocan și-a făcut KO adversarul și poate deveni campion la categoria grea. Cristian Ciocan, 29 de ani, l-a învins prin KO tehnic în repriza a 7-a pe britanicul David Price, scrie ProSport. Astfel, Ciocan a urcat pe locul 5 în clasamentul WBO la categoria grea și își păstrează centura de campion european. După această victorie, gălățeanul are șanse să devină challenger la titlul mondial WBO, putând să se lupte cu Joseph Parker și Hughie Fury.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult