Acasa Revista Presei Revista presei. Nu mai avem datorii la FMI

Revista presei. Nu mai avem datorii la FMI

scris de Z.V.
5 afisari

Ponta: Impunerea cotelor de imigranți nu e în spiritul UE; Alina Gorghiu: Fondurile structurale europene nu au și nu trebuie să aibă vreo legătură cu refugiații; Ponta: Nu mai avem datorii la FMI; eventual, facem un acord preventiv; Sorin Oprescu poate fi eliberat luni, precum și Flavia Pennetta, regină la New York! La 33 ani, câștigă primul Grand Slam și spune „Adio, Tenis!”, sunt subiectele principale ale zilei.

Ponta: Impunerea cotelor de imigranți nu e în spiritul UE.Premierul Victor Ponta s-a referit sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, la criza imigranților din Europa, subliniind că ideea de impunere a unor cote de refugiați statelor membre nu este „în spiritul UE”, scrie România Liberă. Șeful Executivului a adăugat că, în această chestiune, România „are o poziție coordonată”, arătând că sunt implicați în gestionarea situației președintele, premierul, ministrul de Interne și ministrul de Externe.

Jugul FMIPonta: Nu mai avem datorii la FMI; eventual, facem un acord preventiv. Premierul Victor Ponta a susținut sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, că au fost plătite ultimele sume din datoria către Fondul Monetar Internațional (FMI), informează Jurnalul Național. „Anul ăsta am plătit ultimii bani din împrumutul făcut de Băsescu și Boc. (…) Am terminat. Nu mai avem datorii la FMI. Eventual, facem un acord preventiv, dar bani nu mai luăm”, a declarat Ponta.

Alina Gorghiu: Fondurile structurale europene nu au și nu trebuie să aibă vreo legătură cu refugiații. Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că fondurile structurale europene nu au și nu trebuie să aibă vreo legătură cu subiectul refugiaților, iar România nu poate fi penalizată pentru că susține o poziție absolut legitimă, și anume cote voluntare pentru acceptarea de refugiați, relatează Jurnalul Național. Ea arată, într-o postare publicată sâmbătă pe Facebook, că poziția cancelarului Austriei în problema cotelor de refugiați pentru țările UE este cel puțin surprinzătoare.

Ponta, despre ‘ipocrizia’ unor parteneri europeni: Cei care cer solidaritate privind refugiații, aceiași care spun că nu suntem buni de Schengen. Premierul Victor Ponta susține că România ‘nu își poate asuma ceva pentru care nu este pregătită’ și că aceia care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaților ‘sunt aceiași care ne spun că nu suntem buni de Schengen’, relatează Gândul.

Dragnea: UNPR și PMP nu vor avea niciun fel de colaborare. Când se va organiza Congresul PSD. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus că este convins de faptul că între UNPR, organizație apropiată PSD, și PMP nu va exista niciun fel de colaborare. Președintele interimar PSD a participat la o conferință, la Timișoara, în care a propus două perioade pentru Congres: 15 octombrie — 1 decembrie și sfârșit de ianuarie — început de martie, conform România Liberă.

Firea, despre organizarea Congresului PSD. Organizația PSD Ilfov, condusă de Gabriela Firea, „militează pentru organizarea Congresului PSD în această toamnă”, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de senatoare, transmite Cotidianul.

Gabriel Oprea: „O să candidăm singuri, dar nu pot să anunț public acum”. Gabriel Oprea ar fi transmis în interiorul partidului pe care îl conduce că UNPR va merge singur în alegerile locale din 2016, informează Evenimentul Zilei. „O să candidăm singuri, dar nu pot să anunț public acum”, ar fi transmis Gabriel Oprea partidului pe care îl conduce (UNPR), referindu-se la alegerile locale de anul viitor.

Kovesi a mai câștigat o bătălie cu Antena 3. Procurorul Iacobescu: ” Ce am declarat nu are nicio legătură cu Laura Kovesi”.
Martorul propus de televiziune a declarat cu totul altceva decât voiau avoca?ii să audă. Pe 16 octombrie, vor fi analizate ‘calomniile’ date pe post. Al treilea termen de judecată din dosarul dintre Laura Codruța Kovesi și angajații Antena3 s-a consumat cu un interogatoriu compus din 10 întrebări ridicate de reprezentanții postului de televiziune, șefei DNA. Rând pe rând, Kovesi a răspuns la unele dintre ele, altele fiind retrase de avocatul Antenelor. Tot ieri, a fost audiat și fostul procuror Eugen Iacobescu, potrivit Evenimentului Zilei.

Sorin Oprescu poate fi eliberat luni. Mesajul primarului Capitalei, din arest: Nu sunt un derbedeu. Arestat pentru că ar fi luat mită, Sorin Oprescu a transmis din spatele gratiilor că de ce i-a fost frică nu a scăpat și, mai ales, că nu e un derbedeu. Luni se va judeca la Curtea de Apel contestația făcută de primar la măsură arestului, informează Gândul.

Ce spune Mazăre despre banii descoperiți de ANI. Fostul primar al Constanței Radu Mazăre, căruia ANI susține că i-a descoperit aproape 800.000 de euro în conturi în Israel, spune că banii erau parte a unei înțelegeri financiare, relateazăCotidianul. ‘Dacă inspectorul respectiv m-ar fi întrebat, așa cum prevede legea, l-aș fi lămurit. Doar că nu m-a întrebat. Lămuririle o să le dau în fața comisiei de pe lângă Curtea de Apel. (…) Banii din cont erau parte a unei înțelegeri financiare ce nu trebuiau declarați în declarația de avere’, a declarat Radu Mazăre.

Decizie radicală anunțată de un viceprimar al Capitalei: ‘Sunt dispus să eliberez postul’. Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a declarat sâmbătă că este dispus să elibereze postul pe care îl ocupă dacă în PNL va exista o decizie de a susține pe altcineva pentru preluarea atribuțiilor de primar general interimar, notează Jurnalul Național. „Dacă la noi va fi o decizie de a susține pe altcineva, eu le-am spus că sunt dispus să eliberez postul, adică nu trebuie să fie un vot în Consiliu prin care să fiu schimbat. Am fost pus de colegii mei, înțeleg că dacă există o altă opțiune pentru acest post găsim o formulă legală, astfel încât un alt coleg să preia funcția de viceprimar și eventual să preia atribuțiile. Voi discuta cu colegii mei de la PNL, probabil mâine seară după ce decizia va fi definitivă, dacă această discuție va mai avea fond, dacă se menține decizia inițială a instanței. Dacă se revine și câștigă la apel, practic primarul general reintră în funcție, dacă nu cumva dă alte sancțiuni instanța”, a spus Pieptea.

Noul GURU AL Sănătății, înscăunat de Guvernul Ponta. Vasile Cepoi:”Nu există riscul de imixtiuni politice! Vom fi un fel de arbitru în sistemul de sănătate!” Fostul ministru al Sănătății, mai exact cel care a purtat numărul 21, Vasile Cepoi, a fost numit de către premierul Victor Ponta în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Decizia premierului a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Noua instituție, care va fi condusă de Cepoi împreună cu un Consiliu Director format din 21 de persoane, are ca principal obiect de activitate acreditarea unităilor medicale, a tuturor, nu doar a spitalelor. Taxa de acreditare e de 290 de lei pe oră pentru fiecare evaluator, iar echipa de evaluatori poate fi formată din minimum doi și maximum șase evaluatori, potrivitEvenimentului Zilei.


România și-a epuizat resursele interne de muncă. Singura șansă de creștere este deschiderea granițelor pentru a aduce un milion de moldoveni, ucraineni, sârbi, italieni, spanioli, potrivit Ziarului FinanciarDin păcate România își epuizează resursele interne de creștere a pieței forței de muncă, ceea ce va aduce în câțiva ani o criză de resurse umane. Acest lucru se vede tot mai evident pe piața IT, unde deși companiile au proiecte, nu au cu cine să le facă. Același lucru se va întâmpla și în industrie, unde delocalizarea proiectelor din vest către România aspiră aproape toată resursa umană calificată.


Flavia Pennetta, regină la New York! La 33 ani, câștigă primul Grand Slam și spune „Adio, Tenis!”. Victorie emoționantă într-o finală ca-n familie cu Vinci, termintă cu imagini incredibile. Potrivit Pro SportPennetta pune punct meciului și carierei, iar cerul se dezlănțuie la câteva minute după ce întreaga ceremonie de premiere s-a încheiat. Scenariu de film american cu happy-ending.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult