Acasa Revista Presei Revista presei. OMV a dat în judecată statul român

Revista presei. OMV a dat în judecată statul român

scris de Z.V.
48 afisari

Solicitarea Comisiei juridice a Senatului referitoare la prelungirea termenului de dezbatere a proiectului de lege privind grațierea de la 45 la 60 de zile, deschiderea de către Parchetul General a unui dosar în legătură cu alegerile din decembrie 2009 după dezvăluirile lui Dan Andronic, respingerea contestației lui Liviu Dragnea la condamnarea primită în dosarul „Referendumul”, cazul copiilor decedați în Munții Retezat într-o avalanșă, precum și anunțul potrivit căruia OMV a dat în judecată statul român pentru încălcarea contractului de privatizare, dar și rezultatul meciului dintre FCSB și FC Viitorul din play-off-ul Ligii I de fotbal sunt principalele subiecte ale zilei de 25 aprilie.

OMV a dat în judecată statul român la Paris pentru o problemă de mediu în contractul prin care a cumpărat Petrom, litigiul fiind de 34 mil. euro. Grupul austriac OMV — proprietarul Petrom — relatează, în Raportul său pe anul 2016, că a notificat statul român la Curtea de Arbitraj de la Paris pentru rambursarea unor cheltuieli de mediu. Litigiul are o valoare de 34 de milioane de euro, spun reprezentanții Petrom, conform Ziarului Financiar. „Până în acest moment, în baza Anexei P la Contractul de privatizare Petrom, OMV AG a solicitat statului român rambursarea către OMV Petrom a cheltuielilor suportate de acesta din urmă în legătură cu decontaminarea unor situri poluate istoric înainte de privatizarea Petrom și cu abandonarea unor categorii de sonde, în valoare de aproximativ 86 de milioane de euro’, se arată într-un document de poziție transmis luni de OMV.

Legea Grațierii, ‘greu de adoptat’: Senatul amână cu două săptămâni adoptarea Legii grațierii. Senatorii din Comisia juridică au votat luni prelungirea termenului de adoptare tacită a Legii grațierii de la 45 la 60 de zile, termenul inițial de adoptare tacită fiind 25 aprilie, relatează Ziarul Financiar. Propunerea a fost trimisă Biroului Permanent al Senatului. Propunerea va fi supusă la vot în plenul Senatului. Senatorii PNL au propus anterior prelungirea termenului de adoptare, însă propunerea nu a fost supusă la vot.

Băsescu își apără amendamentele: Moștenim apucături din Codul Penal din 1968. Unde e recuperarea omului? Sistemul de justiție românesc nu are în practica sa dorința de a duce la recuperarea omului, acesta fiind și motivul pentru care a depus amendamentele la Legea grațierii care ar avea ca efect ieșirea din pușcărie a majorității condamnaților pentru corupție, dar și pentru furt calificat, înșelăciune sau constituire de grup infracțional organizat, a susținut Traian Băsescu în Comisia juridică, la dezbaterile pe marginea proiectului de lege, relateazăGândul. „Ni se pare că a-l înfunda 9 ani în pușcărie este un lucru care așa trebuie să fie. (…) Sunt foarte multe infracțiuni care se produc fără violență, iar din punctul meu de vedere proiectul este restrictiv”, a argumentat fostul președinte.

PNL respinge cu fermitate modificările făcute la legea grațierii de PSD, ALDE și Traian Băsescu. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că liberalii resping „cu fermitate” modificările propuse de PSD, ALDE și Traian Băsescu la legea grațierii, conform Jurnalului Național. „În Biroul Permanent Național am decis ca PNL să respingă cu fermitate modificările făcute la legea grațierii pe care le intenționează PSD, ALDE și Traian Băsescu. În România există o vorbă: ‘Te faci frate cu dracul ca să treci puntea’. Se pare că modul în care și-au dat mâna PSD, ALDE și Traian Băsescu confirmă această zicală românească”, a afimat Turcan, la Parlament.

Din cine va fi formată Comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Dragnea, Nicolicea, Căprar, Weber și Pleșoiu, printre membri. Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 va fi formată din mai mulți membri, printre care și liderul PSD Liviu Dragnea, președinții Comisiilor Juridică, de Apărare și SIE — Eugen Nicolicea, Dorel Căprar și Mihai Weber — dar și deputatul Liviu Pleșoianu, transmite România Liberă. „În comisia de anchetă, conform ponderii, sunt cinci propuneri de la Camera Deputaților din partea PSD și două propuneri de la Senat’, a precizat, luni, liderul grupului PSD din Cameră, Marcel Ciolacu.

Vlad Alexandrescu (USR): Anchetarea alegerilor de către un condamnat penal pentru fraudă electorală este un lucru grav. Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, luni, că i se pare un lucru „foarte grav” ca alegerile prezidențiale din 2009 și referendumul din 2012 să fie anchetate de Liviu Dragnea, care este condamnat penal pentru fraudă electorală, considerând că este și un „conflict de interese” în acest caz, conform Adevărul. „Ideea în general de a rediscuta alegerile din 2009 și referendumul din 2012, mai recent, de către cineva care este în cauză, condamnat penal pentru o fraudă la alegerile de atunci, este un lucru foarte grav”, a spus Vlad Alexandrescu.

Băsescu: Este clar că a fost blocată comisia parlamentară pentru alegerile din 2009. Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat luni că prin deschiderea unui dosar penal de către Parchetul general referitor la alegerile din 2009 ancheta parlamentară în acest caz este blocată, potrivit Jurnalului Național. „Știu sigur că în conformitate cu decizii ale Curții Constituționale o comisie parlamentară nu poate obliga pe cineva să se prezinte în fața ei. Din punct de vedere al eficienței, cei care sunt în Parchet, la servicii, puteau foarte bine să nu se prezinte”, a afirmat liderul PMP Traian Băsescu luni la Senat.

Lia Olguța Vasilescu a depus la Senat Legea salarizării. Cine a semnat în favoarea ei. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, luni, că merge să înregistreze la Senat legea salarizării unitare, afirmând că proiectul de lege a fost semnat de 205 parlamentari PSD și ALDE, informează Gândul. „Sunt 205 semnături, de la grupurile parlamentare PSD și ALDE, Senat și Camera Deputaților. Acum merg să depun legea. Până la 1 iulie legea trebuie să fie în vigoare (…) ne luăm marja că poate fi atacată la CCR sau retrimisă în Parlament de președintele Klaus Iohannis. Vrem să o aplicăm la 1 iulie’, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la Camera Deputaților.

Olguța Vasilescu: Nu am cerut procedură de urgență pentru legea salarizării unitare. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat luni că nu a cerut procedură de urgență pentru proiectul legii salarizării unitare, pentru că vrea ca această inițiativă să fie dezbătută, conform Capital. „Legea salarizării unitare a fost depusă astăzi la Biroul permanent al Senatului, este prima cameră sesizată. Sunt 205 semnături ale parlamentarilor din coaliția de guvernare pe această lege și așteptăm acum să fie distribuită către comisii să începem să intrăm pe dezbaterea ei. Noi nu am solicitat procedură de urgență, considerăm că această lege va trece într-o lună prin Camera Deputaților și prin Senat fără procedură de urgență”, a spus Olguța Vasilescu la Palatul Parlamentului.

Cameră: Comisiile de specialitate au aprobat mărirea salariilor primarilor și viceprimarilor cu 30%. Comisiile pentru muncă și pentru buget de la Camera Deputaților au dat, luni, raport de adoptare OUG 9/2017, aprobând și două amendamente prin care se măresc soldele și salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, informează Curierul Național. „Am dat raport Ordonanței 9/2017. În primul rând sunt doleanțele celor din sistemul de apărare și ordine publică, siguranță națională, precum și din sistemul penitenciar, care se află la Ministerul Justiției. În urma aplicărilor succesive a măririlor de salarii minime, ei au rămas cu solda de bază undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal”, a declarat președintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaților, Adrian Solomon.

Grindeanu despre datele Eurostat: Nefăcând absolut nimic, guvernarea tehnocrată a depășit deficitul bugetar de 3%. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, la Antena 3, că este inadmisibil că a fost depășit limita de 3% a deficitului bugetar pentru anul 2016, în condițiile în care guvernarea tehnocrată nu a făcut ‘absolut nimic’, relatează Adevărul. Grindeanu s-a referit la datele prezentate de Eurostat, potrivit cărora deficitul României a fost de 3%, la egalitate cu Marea Britanie, după Spania (4,5%) și Franța (3,4%). ‘În 2016, nefăcând nimic, neluând niciun fel de măsuri, absolut nimic, nefăcând investiții majore pe care să le vedem, nemărind salarii, nemărind pensii, neatrăgând fonduri europene, nefăcând nimic, deficitul de 3% a fost depășit în anul 2016’, a declarat Sorin Grindeanu referindu-se la guvernul precedent.

Grindeanu: Situația vaccinării devine o urgență; Guvernul ia în calcul modificarea legislației privind achiziția de vaccinuri. Sorin Grindeanu a propus, luni, marilor producători de vaccinuri de pe piața românească o serie de direcții de acțiune pentru a se asigura predictibilitate în procesul aprovizionării cu vaccinuri și pentru a fi preîntâmpinate, pe viitor, potențialele crize, transmite Libertatea. Întâlnirea șefului Executivului și a ministrului Sănătății, Florian Bodog, cu reprezentanții Pfizer, MSD România, GSK România și Sanofi, a avut loc la Palatul Victoria, în contextul Săptămânii Europene a Imunizării 2017. „Cred că situația vaccinării chiar devine o urgență. Sunt extrem de hotărât să rezolvăm împreună această problemă’, a declarat premierul Grindeanu.

Iohannis a promulgat legea prin care alocația de susținere a familiei nu mai e condiționată de plata impozitelor locale. Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 26/2016 pentru modificarea Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, care prevede că acordarea alocației pentru susținerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreținere, nu mai este condiționată de plata impozitelor și taxelor locale pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, anunță Economica.net.

Ponta are o primă reacție la prinderea lui Ghiță, la două săptămâni de la arestarea acestuia în Serbia. Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că reținerea lui Sebastian Ghiță, în Serbia, i se pare ‘o farsă politică’, sugerând că fostul parlamentar ar fi vrut să fie prins, conform Gândul. „Nu ați văzut că l-am protejat (pe Sebastian Ghiță — n.r.)? Adică cât de prost trebuie să fie cel care a zis cum îl protejez eu în Serbia și a fost arestat în Serbia. Nu vă mai luați după proști. Luați-vă după oameni care gândesc”, a declarat deputatul PSD Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Creatoarea de modă Liliana Țuroiu a fost numită în funcția de președinte al Institutului Cultural Român. Senatul a aprobat numirea creatoarei de modă Liliana Țuroiu în funcția de președinte al ICR, ea fiind propusă de PSD pentru aeastă funcție, potrivit România Liberă. Liliana Magdalena Țuroiu, propusă de PSD, este noul președinte al Institutului Cultural Român, după ce 71 de senatori au votat în favoarea ei, și 33 împotrivă.

Fostul premier Victor Ponta: Impozitul pe gospodărie, o idee bună care a pornit prost; ANAF nu face față. Fostul premier Victor Ponta a declarat, luni, că ideea globalizării veniturilor este foarte bună, însă, pornit prost pentru că ANAF nu poate face față aplicării legii impozitării pe gospodărie, conform Ziarului Financiar. „Este o idee foarte bună, dar care a pornit prost. Și eu am văzut multe idei bune care s-au îngropat pornind prost. Este complicată. În primul rând, când ai o idee bună, trebuie să poți să o aplici’, a declarat fostul premier Victor Ponta, la Parlament, solicitat să comenteze proiectul privind impozitarea pe gospodărie.

Parlamentarii PSD și-au făcut aplicație. La ce folosește tehnologia. Parlamentarii PSD vor dispune de o aplicație pentru smartphone-uri cu ajutorul căreia vor putea să comunice „mult mai interactiv’ și să contribuie la toate propunerile legislative pe care intenționează să le depună, a anunțat liderul deputaților PSD, Marcel Ciolacu, care a mai precizat că aplicația a fost realizată de Andrei Dolineaschi, transmite Puterea. „Am avut o prezentare a unei aplicații la Sinaia, pentru care și-a dat acordul și președintele Liviu Dragnea, astăzi am prezentat-o împreună cu tehnicul întregului grup’, a explicat Marcel Ciolacu.

Parchetul instanței supreme a deschis dosar penal privind alegerile prezidențiale din 2009. Parchetul instanței supreme a deschis dosar penal privind alegerile prezidențiale din 2009 și face cercetări pentru abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, ancheta fiind începută după informațiile făcute publice de Dan Andronic, transmite Economica.net. „În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informațiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege”, a anunțat Ministerul Public.

Completul de 5 judecători a respins contestația la executare făcută de Liviu Dragnea. Politicianul rămâne cu sentința din dosarul „Referendumul’. Instanța supremă a respins ca nefondată contestația la executare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul „Referendumul’, anunță Adevărul. Decizia este definitivă. Politicianul susținea că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunțare, iar la data motivării președintele completului care a soluționat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase.

Tudorel Toader: „CEDO se pronunță marți pe decizia pilot referitoare la situația din penitenciare; sper într-o decizie echilibrată”. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni, în cadrul dezbaterilor din Comisia Juridică a Senatului privind legea grațierii, că va veni în câteva zile cu proiectul de lege privind modificarea Codului Penal și a anunțat că marți Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) se va pronunța în legătură cu decizia pilot referitoare la situația din penitenciare, scrie Bursa. Ministrul Justiției a afirmat: „Ceea ce discutăm noi aici reprezintă un segment din politica penală, dar și o parte din măsurile pe care CEDO le așteaptă față de starea de aglomerație și a condițiilor din penitenciare”.

Kovesi și Lazăr, vizită surpriză. Procurorul general, Augustin Lazăr, și șefa DNA, Codruța Kovesi, au venit luni la Ministerul Justiției pentru a discuta cu ministrul Tudorel Toader despre MCV și sistemul judiciar, transmite Cotidianul. „Am avut o discuție despre progresele realizate în cadrul MCV”, a precizat Augustin Lazăr, la finalul întâlnirii.

Palmares al DNA! Procurorii anticorupție cer al treilea mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță. DNA a cerut, vineri, instanței supreme, emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță, în dosarul în care acesta este judecat alături de fostul primar din Ploiești, Iulian Bădescu, anunță Evenimentul Zilei. Acesta ar putea fi al treilea mandat de arestare pentru fostul deputat. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) va lua în discuție cererea procurorilor pe 09 mai.

Primarul din Deva, Mircia Muntean, condamnat la ani grei de închisoare pentru că a condus beat. Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului, informează Evenimentul Zilei. Acesta va ajunge în cursul zilei de astăzi în custodia celor de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ce caută Blaga la DNA. Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga s-a prezentat luni la DNA, pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupție, relatează Cotidianul. Blaga a fost audiat în calitate de martor. Fostul lider PNL a spus că a dat declarații în calitate de martor într-un dosar din 2015 în care se fac cercetări pentru fapte de corupție.

ÎCCJ, hotărâre privind plângerea lui Pescariu. Dinu Pescariu rămâne sub control în dosarul Microsoft 3, informează Cotidianul. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, ca nefondată, plângerea făcută de fostul jucător de tenis. Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost puși sub acuzare, pe 10 aprilie, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Medici legiști: Copiii alpiniști Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, prinși într-o avalanșă sâmbătă după-amiaza, au murit loviți de pietre. Ei nu ar fi avut căști de protecție. Șase persoane, audiate în dosarul pentru ucidere din culpă. Dor Geta Popescu și Erik Gulasci, cei doi copii minune ai alpinismului românesc, surprinși de o avalanșă în Munții Retezat, sâmbătă după-amiază, au murit din cauza unor traumatisme cranio-cerebrale multiple, potrivit medicilor legiști, informează România Liberă. Reprezentanții Serviciului de Medicină Legală care au făcut autopsia în cazul celor doi copii alpiniști surprinși de avalanșă spun că aceștia au murit la scurt timp de la producere, din cauza politraumatismelor cranio-cerebrale „deosebit de grave și incompatibile cu viața”. Totodată, ei au apreciat că nu se pot pronunța în privința existenței echipamentului de protecție pe care copiii l-au avut în momentul producerii catastrofei.

Cenușa lui Erik Gulacsi va fi dusă în vârful muntelui. Dor Geta Popescu va fi înmormântată la Râșnov. Cenușa lui Erik Gulacsi va fi dusă în vârful muntelui, locul pe care unul din copiii minune ai alpinismului l-a iubit și unde, din păcate, și-a găsit sfârșitul, relateazăLibertatea. Dor Geta Popescu va fi înmormântată miercuri, la Râșnov. Dor Geta Popescu și Erik Gulcsi au murit pe munte, în Masivul Retezat, după ce au fost surprinși de o avalanșă, alături de alte cinci persoane. Dor, care deține numeroase recorduri de vârstă, va fi înmormântată miercuri, la Râșnov, orașul ei natal. Trupul neînsuflețit al acesteia va ajunge în cursul serii de luni la Râșnov și va fi depus într-un sicriu alb, la capela Bisericii Sf. Nicolae de pe strada I.L. Caragiale, la câțiva metri de casa părintească,

Tatăl alpinistei Geta Popescu a fost externat pe proprie răspundere. Tatăl alpinistei Geta Popescu a fost externat pe proprie răspundere, anunță Libertatea. Ovidiu Popescu, tatăl Getei Popescu, copila moartă în munții Retezat, a fost externat în urmă cu puțin timp din spitalul Municipal Hunedoara. Ovidiu Popescu a fost și el rănit în avalana în care fiica sa, Dor Geta Popescu, și Erik Gulacsi și-au pierdut viața.

Caz șocant! Doi copii au fost drogați cu stupefiante terapeutice, pe baza unei rețete de la Centrul Medical al MAI. Caz șocant la Suceava: doi copii de 4 și 15 ani au fost drogați cu stupefiante pe baza unei rețete eliberate de la Centrul Medical al MAI, notează Evenimentul Zilei. Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Suceava au efectuat trei percheziții în acest caz, în care se efectuează cercetări pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, fără drept și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept. Una dintre percheziții are loc într-un birou din cadrul Centrului Medical al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Așteptare fără sfârșit. Vaccinul pentru rujeolă, în România de săptămâna viitoare. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în țară săptămâna viitoare, conform Puterea. ‘Deja sunt intrate la Direcția de Sănătate Publică cantitățile de vaccin hexavalent și cele de tetravalent, iar în ceea ce privește vaccinurile pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că vor fi în țară’, a declarat ministrul Sănătății.

Avioanele Eurofighter Typhoon britanice au aterizat în România. Patru avioane de luptă care aparțin Forțelor Aeriene ale Marii Britanii au aterizat, în urmă cu scurt timp, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța, anunță Q Magazine. Aparatele de luptă vor apăra spațiul aerian românesc timp de patru luni. Peste 150 de militari, piloți și tehnicieni se vor afla, împreună cu tehnica de luptă, în țara noastră. „Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud”, precizează MApN.

Accident cu 4 morți în localitatea Bobicești, Olt. A fost activat planul roșu. Doi copii și doi adulți au decedat într-un grav accident rutier care a avut loc în zona Pădurea Sarului, în apropierea localității Bobicești, Olt, relatează Jurnalul Național.
Potrivit primelor informații furnizate de polițiști, cauza probabilă a producerii accidentului a fost explozia unui pneu al unui autotren. Șoferul TIR-ului ar fi pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, unde a lovit cele două autoturisme. Un elicopter SMURD s-a deplasat la locul accidentului pentru transportul victimelor la spital.

Coaliția pentru Dezvoltarea României: „Introducerea impozitului pe venitul global va determina o scădere drastică a încasării veniturilor bugetare”. Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) se arată preocupată de intenția Guvernului să modifice regulile de impozitare a veniturilor obținute de către persoanele fizice, prin introducerea impunerii globale a gospodăriilor, potrivit unui comunicat transmis, ieri, în care se arată că CDR susține, în continuare, cota unică de impunere, scrie Bursa. Introducerea impozitului pe venitul global, prin eliminarea sistemului de reținere la sursă și plata lunară a impozitului pe venituri (ex. salarii, dividende, dobânzi etc.), precum și a celui de plăți anticipate de impozit (de exemplu pentru veniturile din activități independende, chirii etc.), va determina o scădere drastică a încasarii veniturilor bugetare în anul 2018 care, raportat la datele anului 2016, va însemna cel puțin 4% pierdere a veniturilor din PIB, potrivit CDR.

Eurostat: România a avut în 2016 un deficit bugetar de 3% din PIB. Un număr de patru state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, au avut un deficit guvernamental (calculat pe baza metodologiei ESA, sistemul conturilor europene — n.r.) egal sau mai mare de 3% din PIB, potrivit unei estimări preliminare publicate luni de Eurostat, informează Capital. Spania a înregistrat un sold negativ de 4,5% din PIB, Franța un deficit de 3,4% din PIB iar România și Marea Britanie un deficit de 3% din PIB.

Havrileț, ANRE: Pagubele provocate companiilor energetice de condițiile meteo pot fi recunoscute în facturi în caz de forță majoră. Costurile companiilor de distribuție a energiei provocate de condițiile meteo extreme, precum cele de la finele săptămânii trecute, pot fi recunoscute în tarifele finale de anul viitor în cazul în care va fi declarată situație de forță majoră, a declarat, luni, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, conformEconomica.net. Întrebat dacă ANRE trebuie să recunoască aceste costuri în factura finală, Havrileț a răspuns: „Depinde de situație. Dacă a fost declarată situație de forță majoră, ANRE poate să facă acest lucru”.

Studiu Creditinfo: Aproape jumătate dintre hotelurile și pensiunile din Constanța riscă insolvența. În județul Constanța, unde se deschide sezonul estival la sfârșitul acestei săptămâni, 45% dintre companiile care dețin unități de cazare prezintă un risc ridicat de a intra în insolvență, arată un studiu Creditinfo România, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial, transmite Bursa. La nivel național, jumătate dintre companiile din România care dețin unitățile de cazare riscă să intre în insolvență. „Mai precis, din cele 2.748 companii care dețin hoteluri, 1.508, (55%) prezintă un risc ridicat de a intra în insolvență. Bucureștiul se află în fruntea listei, 64% din companiile care dețin hoteluri sau alte unități de cazare prezentând un risc ridicat de intrare în insolvență”, se arată în studiu.

Peste 25.000 de locuințe în construcție în principalele orașe din România. Peste 25.000 de locuințe se află în construcție și ar urma să fie livrate în acest an în principalele piețe rezidențiale regionale din România, potrivit raportului de piață Residential Market Beat 2017, realizat de către compania de consultanță imobiliară Coldwell Banker România, scrie Curierul Național. Cea mai mare piață rezidențială din România este regiunea București — Ilfov, unde în prezent se află în dezvoltare aproximativ 12.000 de locuințe în proiecte rezidențiale care ar urma să fie livrate în acest an, dacă dezvoltatorii își vor respecta ritmurile de construcție anunțate.

Răzvan Cuc: Lucrările de pe șantiere vor fi monitorizate cu drone sau camere video. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a vizitat, luni, șantierul autostrăzii Sebeș-Turda și a anunțat, la punctul de lucru de la Aiud, că vor fi achiziționate drone sau camere video pentru a monitoriza cât mai bine ritmul lucrărilor pe șantiere, iar acolo unde vor fi probleme, va rezilia contractele cu firmele în cauză, transmite Capital. „Urmează, în perioada următoare, să lansăm o procedură de achiziție pentru monitorizarea video a acestor obiective, fie prin drone, fie prin camere video montate la fața locului, să vedem în timp real cum se mișcă, ca să putem informa și populația și toată lumea să știe exact la ce să ne așteptăm”, a afirmat Răzvan Cuc.

Renault și Ford au ordonat, Guvernul execută. Să trăim să le vedem și pe astea. Autostrada Sibiu-Pitești, drumul expres Pitești-Craiova, dar și linia de metrou care va lega Gara de Nord de Otopeni, vor fi scoase la licitație în acest an, au declarat surse guvernamentale, potrivitPuterea. Două dintre căile rutiere solicitate de doi dintre cei mai mari investitori din țara noastră, Renault și Ford, vor fi scoase la licitație în acest an, urmând ca în 2018 să fie demarcate lucrările de construcție.

Banca Comercială Carpatica a fuzionat cu Patria Bank. Curtea de Apel București a aprobat dosarul de fuziune dintre Banca Comercială Carpatica și Patria Bank, permițând celor două bănci să finalizeze în perioada imediat următoare toți pașii procedurali și operaționali pentru implementarea efectivă a fuziunii, informează Curierul Național. Patria Bank și Banca Comercială Carpatica vor deveni astfel o singură bancă, ce va continua să fie listată la Bursă și va purta numele de Patria Bank.

Continuă suspansul în play-off! FCSB — Viitorul 1-1. Vicecampionii rămân cu buza umflată, după un meci în care au ratat din toate pozițiile. Hagi a avut doi oameni în minus pe final. FCSB — Viitorul 1-1, într-o partidă superbă pe Arena Națională, între cele mai bune echipe ale campionatului, notează ProSport. Totuși, gazdele are fi putut lua toate punctele, dar Bălașa a ratat incredibil la ultima fază a meciului. În urma acestui rezultat, Viitorul rămâne la trei puncte în spatele FCSB-ului și o menține în raza de acțiune a echipelor din urmă.

Nadia Comăneci a intervenit în scandalul care îl are în centru pe Ilie Năstase: „Este un mare patriot!” Declarațiile lui Ilie Năstase, catalogate drept ‘rasiste’, ‘lipsite de respect’, precum și reacțiile din timpul partidei dintre România și Marea Britanie, din Fed Cup, care i-au adus excluderea din arenă și o suspendare provizorie din partea Federației Intrnaționale de Tenis, continuă să fie comentate pe plan internațional, scrie ProSport. Nadia Comăneci i-a luat apărarea lui Ilie Năstase, după incidentele din weekend. ‘Ilie este un mare patriot și, uneori, spune lucruri pe care nu ar fi vrut să le spună. Acesta este Ilie, el va fi mereu prietenul meu’ a declarat Nadia Comăneci, la finalul Campionatului European de gimnastică de la Cluj.

Serena Williams, atac frontal la Ilie Năstase: „Eu nu sunt lașă. Satisfacția mea te deranjează?” Serena Williams (35 ani, 1 WTA) i-a răspuns în această seară lui Ilie Năstase, în urma comentariilor rasiste făcute de fostul tenismen român la adresa copilului nenăscut al americancei, conform Gazetei Sporturilor. „Sunt dezamăgită să aflu că trăim într-o societate unde persoane precum Ilie Năstase pot face asemenea comentarii rasiste la adresa mea și a copilului meu nenăscut sau comentarii sexiste împotriva colegelor mele”, a scris Serena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult