Acasa Revista Presei Revista presei. Orban, anunţ despre starea de urgenţă

Revista presei. Orban, anunţ despre starea de urgenţă

scris de Z.V.
62 afisari

Cum ne afectează viaţa starea de urgenţă. Cu 139 de persoane infectate cu noul coronavirus şi peste 2.800 în carantină, România intră începând de luni în starea de urgenţă decretată de preşedintele Iohannis. Astfel, cetăţenii care vin din ţări care au peste 500 de oameni infectaţi vor intra automat în izolare. De asemenea, s-au luat măsuri speciale pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza virusului. Magazinele şi farmaciile vor ramâne deschise, asigură autorităţile, potrivit Adevărul.

Premierul Orban, anunţ despre starea de urgenţă. „Nu vor fi tancuri pe străzi. Vom plafona preţurile la unele produse. Se va face o rectificare bugetară”. Premierul Ludovic Orban a explicat ce presupune starea de urgenţă în care România va intra de luni 16 martie pentru cel puţin 30 de zile. „Vor fi luate numai măsurile necesare, nu vom vedea tancuri pe străzi”, a precizat premierul. Măsurile concrete urmează să fie cuprinse într-un decret al preşedintelui Iohannis, scrie Gândul.

Orban ne dă cu picătura despre starea de urgenţă. Premierul Ludovic Orban, aflat în izolare, a făcut precizări despre starea de urgenţă care va fi instituită de luni în România. „Există un guvern cu puteri depline care are capacitatea de a lua deciziile care se impun”, a declarat Ludovic Orban, relatează Cotidianul.
Orban vorbeşte despre închiderea metroului: „Este o măsură extremă”. Premierul Ludovic Orban a spus, într-o conferinţă de presă de la Vila Lac 1, metroul din Bucureşti este o măsură extremă, care ar provoca perturbaţii majore. Premierul a adăugat că sunt luate toate măsurile sanitare necesare pentru dezinfecţia spaţiilor comune, publică Evenimentul Zilei.

Ludovic Orban: Epidemiologii vorbesc de un risc de infectare cu coronavirus între 40% şi 70%, în doi ani/ Avem un plan în trei etape de tratare a pacienţilor. Guvernul analizează toate scenariile posibile şi încearcă să fie pregătit pentru orice situaţie, a declarat duminică premierul Ludovic Orban, întrebat în ce măsură este pregătită România pentru un scenariu precum cele prezentate de oficiali francezi şi germani, care se aşteaptă la un număr foarte mare de oameni care vor fi afectaţi de pandemie, notează Hotnews.ro.

Orban, despre amânarea alegerilor locale. Vor fi noi consultări cu partidele. Alegerile locale ar putea fi amânate, în contextul epidemiei de coronavirus, a anunţat Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferinţe de presă. Premierul susţine că va exista o nouă consultare cu partidele parlamentare, după ce va fi analizată evoluţia răspândirii cu Covid-19, transmite Jurnalul.ro.

MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi în străinătate să revină în ţară în cel mai scurt timp. Totodată, MAE subliniază că orice călătorie în străinătate în contextul actual trebuie evaluată cu responsabilitate şi din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de statele de tranzit şi destinaţie şi recomandă consultarea informaţiilor disponibile pe site-ul MAE şi pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate, menţionează România Liberă.

Şcolile rămân închise până după Paşte: anunţul oficial al Ministrului Educaţiei. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că şcolile vor rămâne închise în perioada în care este decretată stare de urgenţă de către preşedintele Klaus Iohannis. „Până după Paşte şcolile sunt închise”, a declarat Monica Anisie. Potrivit structurii anului şcolar 2019-2020, elevii intră în vacanţa de primăvară de sâmbătă, 4 aprilie 2020 până marţi, 21 aprilie 2020. Cursurile continuă apoi în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020, dacă nu se prelungeşte starea de urgenţă, potrivit Stiripesurse.ro.

Premierul anunţă că pensiile vor fi plătite la timp, ba poate chiar şi mai devreme. Premierul Ludovic Orban a declarat ca poate garanta că pensiile vor fi asigurate la timp, în conformitate cu graficul de plată, şi a adăugat că se încearcă, în cazul pensiilor virate pe card, să fie achitate mai repede de 14-15 ale lunii, scrie Ziare.com.

Planul băncilor pentru explozia COVID-19: Acces asigurat pentru maşinile blindate cu bani şi limitarea retragerilor cu cardul. Asigurarea accesului autoblindatelor în zonele care ar putea intra în carantină, impunerea unei limite maxime pentru retragerile de numerar de la ATM şi de la ghişeul băncilor, scutirea băncilor de plata comisionului de retragere de cash de la BNR, asigurarea de back-up pentru tranzacţiile online şi cu cardul, sunt câteva din măsurile agreate de bănci. Ele aşteaptă acum şi recomandările BNR, publică Economica.net.

BNR va asigura stabilitatea cursului valutar, dobânzile la lei nu vor creşte, va da lichiditate cât este nevoie, dar băncile trebuie să amâne, să reeşaloneze creditele, astfel încât să scadă ratele de plată pentru firme şi persoane fizice nu pe 2-3 luni, ci pe 5-10 ani, să-şi susţină clienţii, pentru că altfel vor pierde cu toţii.  ”Din cauza coronavirusului, toată lumea este în criză – atenţie!, mult mai puternică decât acum 10 ani. Statele puternice – SUA, China, Germania, Japonia, Franţa, Elveţia, Italia, Austria etc. au anunţat că pun la bătaie zeci, sute şi se va ajunge la mii de miliarde de dolari sau euro pentru susţinerea propriilor economii, a companiilor, dar şi a băncilor”, scrie Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar.

Tot ce trebuie să ştii despre COVID-19. Medicul Sandra Alexiu spulberă miturile. Întreaga lume priveşte spre COVID-19, virusul care a pornit din China şi s-a răspândit pe toate continentele lumii. Ce ştim despre el, cum ne putem proteja, cum se poate trata, ce a adevărat şi ce e fals a explicat pentru Q Magazine medicul Sandra Alexiu, membru de onoare al Societăţii Române de Microbiologie, notează QMagazine.ro.

Scenariu devastator. Aproape jumătate dintre echipele din Liga 1 riscă falimentul din cauza pandemiei. În cazul în care nu s-ar mai putea relua campionatul din cauza pandemiei de coronavirus, şi cota din drepturile TV ar urma să fie scăzută pentru perioada care a mai rămas de jucat, FCSB, Craiova şi CFR ar fi cel mai puţin afectate, scrie Gsp.ro.

Simona Halep, izolată la Bucureşti! Campioana noastră nu se antrenează în perioada asta: “Acum cel mai bine este ca sălile să rămână închise”. Artemon Apostu-Efremov, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre ce face Simona Halep în perioada epidemiei de coronavirus, iar tehnicianul a mărturisit că dacă nu ar fi fost epidemia „Simo” ar fi fost aptă pentru a participa la Miami, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult