Acasa Revista Presei Revista presei. Orban taie în carne vie

Revista presei. Orban taie în carne vie

scris de Z.V.
80 afisari

PSD începe lupta la baionetă cu PNL. Dăncilă: Orban vrea să întoarcă România în vremurile grele ale guvernării PDL. Premierul demis Viorica Dăncilă avertizează că Ludovic Orban şi echipa PNL va începe să guverneze prin tăieri de salarii, măsuri care ar fi împotriva românilor şi concedieri ale bugetarilor, potrivit Adevărul.

Orban taie în carne vie. Vor fi concedieri pe capete. „Cu siguranţă vor fi mult mai puţini”. Preşedintele PNL, Ludovic Orban a anunţat că se vor face disponibilizări masive în sectorul bugetar. Totodată, Orban a mai spus că următorul Executiv va face o analiză riguroasă, iar mulţi angajaţi din Guvern vor fi concediaţi, titrează Evenimentul Zilei.

Pronosticul avocatului Piperea: „În 3 luni o să o regrete lumea”. „Ei bine, sper să treacă acest guvern Orban, cu Vasilică-Florin Câţu ministru de finanţe. În 3 luni o să o regrete lumea pe mme Dăncilă. Bugetarii şi pensionari care erau sceptici în privinţa efectelor benefice ale măririlor de salarii şi pensii, acum pot avea certitudini : că ceea ce le-a dat guvernul lui mme Dăncilă, le va lua noul guvern şi că vin austeritatea şi concedierile şi cursul de 5,2 lei pe euro (…). Aşa că, votaţi pentru o Românie normală, cu colan pus greşit la gât…”, a scris Piperea pe Facebook, potrivit Cotidianul.

Orban anunţă audit pe fiecare minister şi instituţie: Vom avea întrevederi şi cu societatea civilă. Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că după învestirea Guvernului, miniştrii vor avea întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile şi vor analiza situaţia fiecărui minister sau instituţie publică. Liderul PNL a adăugat că va lua toate măsurile necesare privind înregistrarea, precizează Gândul.

Programul de guvernare al PNL. Cele 12 măsuri urgente pe care vrea să le ia Guvernul Orban şi obiectivele specifice. Rectificarea bugetară, elaborarea proiectului de buget pentru anul viitor, organizarea examenului de rezidenţiat pentru absolvenţii de medicină, avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu şi iniţierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor, sunt printre cele 12 măsuri urgente pe care PNL şi le asumă prin programul de Guvernare, titrează Hotnews.ro.
Dăncilă: Tot programul de guvernare este pentru ei, nu pentru ţară. Premierul demis Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a criticat programul de guvernare depus de liberali, susţinând că acesta este „unul pentru ei, şi nu pentru ţară”, fiind totodată acceptat de preşedintele Klaus Iohannis. Liderul PSD a susţinut în context că preşedintele „este iresponsabil, a aruncat România în haos şi a plecat din ţară”, titrează Jurnalul.ro.

Explicaţia CCR cu privire la respingerea Codurilor penale. Detaliile deciziei. CCR a respins modificările aduse Codurilor penale, deoarece Parlamentul nu a transpus în integralitate deciziile de neconstituţionalitate luate anterior de CCR în materie penală, Legislativul neavând dreptul să facă o selecţie a acestor decizii atunci când modică o lege, notează România Liberă.

Viorica Dăncilă, după ce Ludovic Orban a ameninţat Guvernul pe tema majorării salariului minim: ”Oare cât poate să îi urască pe români?”. Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Ludovic Orban, care a avertizat Guvernul demis să nu majoreze salariul minim, aşa cum a anunţat premierul, pentru că, dacă o va face, el va emite o hotărâre prin care să anuleze decizia, notează Stiripesurse.ro.

Arafat, după apariţia imaginilor de la Colectiv: Punctul meu de vedere, după comemorarea victimelor şi prezidenţiale. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat ca îşi va prezenta după comemorarea victimelor de la Colectiv şi după alegerile prezidenţiale punctul de vedere cu privire la înregistrarea video apărută în presă şi a menţionat că are „răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate”, titrează Ziare.com.

Programul de guvernare al PNL: consolidarea Pilonului II şi abrogarea supraimpozitării contractelor part-time. Cea mai importantă măsură concretă privind încurajarea muncii în programul de guvernare al PNL vizează renunţarea la supraimpozitarea contractelor de muncă part-time. PNL vrea, de asemenea, consolidarea Pilonului II de pensii şi scăderea numărului de pensionari anticipat, publică Economica.net.

În doar opt luni, obligaţiunile pe 30 de ani ale României au adus investitorilor un profit de 400 milioane de euro. Britanicii şi americanii, cei mai câştigaţi. Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,35 miliarde de euro în martie 2019 printr-o emisiune de obligaţiuni în euro pe 30 de ani, iar investitorii care au achiziţionat instrumentele financiare le pot vinde în prezent cu 30% peste preţul iniţial. Aceste obligaţiuni sunt însă şi foarte riscante, notează Ziarul Financiar.

Ponta consideră că ne întoarcem la situaţia din 2015. Guvernul Orban va trece aşa cum a trecut guvernul Cioloş în noiembrie 2015. Aceasta este opinia lui Victor Ponta, exprimată pe pagina personală de Facebook. Ponta consideră că astăzi, în ziua în care premierul desemnat Ludovic Orban ar urma lista miniştrilor şi programul de guvernare la Parlament, ne întoarcem la situaţia din 2015. Ponta îşi exprimă neîncrederea în viitorul guvern PNL şi nu consideră că Ludovic Orban va fi un bun prim-ministru, potrivit Qmagazine.ro.

Lucrările la stadionul Steaua sunt tot mai avansate! A început montarea acoperişului. Stadionul din Ghencea, care va fi folosit pentru antrenamente pe durata EURO 2020, pare cel mai avansat dintre toate stadioanele din Bucureşti. Constructorii s-au apucat să monteze acoperişul de la noua arenă. Stadionul va avea 31.254 de locuri, iar toate vor fi acoperite, lucrările la acest segment urmând a finalizate în scurt timp, notează Gsp.ro.

Simona Halep a început antrenamentele pentru Turneul Campioanelor! Prima poză cu Darren Cahill. Simona Halep s-a pozat alături de Darren Cahill la pregătirile dinaintea Turneului Campioanelor de la Shenzhen. „Asta îmi doresc în acest moment în carieră. Am fost numărul 1 mondial destul timp. Acum principalul meu focus e pe astfel de turnee. Merg cu gânduri pozitive acolo, teoretic mă simt bine, dar cu spatele nu ştii niciodată”, a spus Halep înainte de a pleca la Shenzhen, notează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult