Acasa Revista Presei Revista presei. Pactul Ponta – Băsescu e pentru independenţa Justiţiei

Revista presei. Pactul Ponta – Băsescu e pentru independenţa Justiţiei

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Numirea viitorului şef al DNA şi al Procurorului General este miza cea mai importantă din Pactul de coabitare, semnat de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, la 12 decembrie.

EvZ: Miza Pactului Ponta – Băsescu: protejarea independenţei procurorilor de penalii din USL ”Numirea viitorului şef al DNA şi al Procurorului General este miza cea mai importantă din Pactul de coabitare, semnat de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, la 12 decembrie a.c. Practic, semnând acest document, premierul Victor Ponta recunoaşte dreptul şefului statului de a avea ultimul cuvânt în numirea acestora şi se angajează să evite blocajele”

Gândul: USL, sfârşitul lumii de miere. Antonescu, nemulţumit că Ponta a schimbat lista ministerelor peste noapte “Problemele acute din interiorul USL au plecat de la modul în care se vor împărţi resursele financiare în viitoarea guvernare, susţin surse din Uniune. În timp ce premierul Victor Ponta încearcă să treacă în administrarea sa directă cât mai multe surse de colectare a resursei financiare, liberalii au reacţionat vehement tentativelor celor de la PSD”

Puterea: Ambiţiile lui Ponta ”În 130 de pagini, Guvernul Ponta II expune ce planuri are pentru România “pe minim patru ani”. Trasează direcții și pare să fie prudent în oferirea termenelor de aplicare care ori lipsesc ori sunt în marje largi”

Cronica română: Guvernul Ponta vrea relaţii bune cu Rusia şi recuperarea Tezaurului ”Programul de guvernare alocă un spațiul important politicii externe, care va continua să aibă, în mare parte, aceleași priorități ca și guvernele anterioare: Parteneriatul cu SUA, românii din țările vecine, în special din Serbia și Ucraina, dar și relația cu Rusia, unde este menționat și tezaurul”

Curentul: Dinastia plagiatorilor din Guvernul Ponta: de la Cati Andronescu la Mihnea Costoiu ”Noul venit în „clubul” plagiatorilor guvernamentali este Mihnea Costoiu, actualul rector al Universității Politehnice București, nominalizat pentru nou-creata funcție de Ministru al Cercetării”

Adevărul: Legea Educaţiei Naţionale, modificată pe furiş în ultima şedinţă a Guvernului Ponta 1 în favoarea „rectozaurilor” ”În ultima şedinţă a Guvernului Victor Ponta 1, de marţi, Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică radical Legea Educaţiei Naţionale aşa cum a fost gândită de fostul ministru Daniel Funeriu şi restaurează vechiul sistem, în care rectorii pot fi şi parlamentari, şi pensionari”

eNaţional: Melanie Chen, fata gainarului, dragoste pura pentru Dinu Patriciu ”Melanie Chen a fost angajata la compania Morgan Stanley din Londra. Pe baza unui proces de santaj intentat sefilor ei, chinezoaica a obtinut functia de director, insa, cu prima ocazie, compania londoneza s-a debarasat de ea”

ZF: 2012, un an pierdut: economia a fost ciuruită de tensiunile politice şi de insolvenţe ”În 2012 conflictele politice au slăbit şi mai mai mult o economie lovită de criză. Pentru 2013 rămâne speranţa redresării”

Curierul naţional: Comisia Europeană alimentează contrabanda ”Noile reglementări privind produsele din tutun vor favoriza comerţul ilicit, paguba la bugetul de stat fiind de aproape 1 mld. euro”

StareaPresei.ro

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-12-2012 - 14:06

Deşertul tătarului
18 decembrie 2012
Doru Buşcu

Cu şapte zile înainte de Crăciun, Băsescu a înfulecat porcul, acel porc pe care, declarînd anterior că nu-l va înghiţi, l-a tăvălit cu sîrg prin căcat şi l-a împănat cu minciuni. Ca un piton încolăcit pe obsesiile sale, preşedintele şi-a dilatat maxilarul pînă la limita grotescului, ca să poată primi, mai întîi pe gît, apoi în adîncurile fiinţei lui, această gigantică umilinţă.

Ce greţuri îi va fi stîrnind în intestine hoitul fermentat e greu de spus. Pînă una-alta, el se află acolo, la concurs cu alte şpriţuri şi borîturi, ba chiar cu bucăţi de democraţie nedigerată, care, se ştie, îi cad greu preşedintelui la stomac.

Dar, pînă se stabilesc miniştrii şi pînă e validat Guvernul Ponta, pînă se reuneşte noul Parlament şi pînă începe supermajoritatea să se ducă pe copcă, avem timp să ne întrebăm: de unde vine ambiţia lui Băsescu? De unde-şi trage seva acest mod şleampăt şi violent de a contrazice pe toată lumea, de a-i contraria şi înfuria pe toţi? Care e originea nebuniei lui odihnite? Unde s-a născut primitivismul său de rău augur?

Răspunsul nu trebuie căutat în lumea civilizată, ci la est de Prut, în stepa calmucă. Băsescu e mongol – poate tătar, poate cuman, poate un peceneg corcit cu alte neamuri, ivit din genele unui străbun fioros. Faţa, locul de baştină, dar mai ales o anume uitătură crudă ni-l arată în toată splendoarea lui de năvălitor întîrziat. Nu-i de mirare că îi vrea pe huni la guvernare.

Eu m-am născut şi am copilărit în Dobrogea, înconjurat cu destulă prietenie de turcii şi tătarii uitaţi pe teren atunci cînd istoria s-a retras. Le recunosc faţa lată, blîndeţea, încăpăţînarea şi vechea pornire de a încăleca sau a mînca un cal. Sînt oameni calzi şi buni, artişti ai pastramei şi ghiudemului, arătînd, ca frizeri, un anume gust pentru obiectele tăioase. Hormonii de migrator li s-au cuminţit în ultimul secol. Dorul lor de a goni călare s-a sedentarizat. Au fost îmblînziţi de taclale şi de lungile perioade de pace, iar acum mongolii Dobrogei nu mai aleargă pe nimeni cu sabia scoasă.

Dar din hoarda liniştită se mai iţeşte cîte un cap rebel. Chel şi anacronic, el se trage dintr-o brută cu iatagan, doborîtă în încăierare acum cîteva veacuri. ADN-ul mongol al preşedintelui Băsescu e netocit. S-a strecurat pînă la noi păcălind civilizaţia, aducînd din Evul Mediu, la oblînc, incendii, violuri şi decapitări. Fără ca Băsescu să ştie, firea lui tătară ne supune la un şir de acte ratate. Cînd ne ceartă, preşedintele ne-ar da, de fapt, foc. Iar cînd îi face curte democraţiei, el vrea, în secret, s-o violeze.Que te dici La PATRIA !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult