Acasa Revista Presei Revista presei. Părere şocantă despre România

Revista presei. Părere şocantă despre România

scris de Z.V.
21 afisari

Iohannis va participa la şedinţa conducerii PNL din 8 mai, cu o zi înainte de Summitul de la Sibiu. Surse politice au declarat pentru „Adevărul” că şeful statului va merge la şedinţa conducerii liberale din 8 mai, şedinţă care se va desfăşura la Sibiu. O zi mai târziu are loc Summitul de la Sibiu, eveniment la care vor veni şefii de stat din întreaga Uniune Europeană, fiind organizată o şedinţă de Consiliu European. De asemenea, tot la Sibiu vor veni şi liderii Partidului Popular European, precum şi şefi de stat sau guverne care fac parte din această familie politică, inclusiv Angela Merkel, au precizat surse politice din conducerea PNL.

Părere şocantă despre România. Ce cred elveţienii despre noi? „Există riscul ca sistemul de Justiţie să fie distrus”. O televiziune din Elveţia a realizat un reportaj în care se vorbeşte despre România şi situaţia politică din ţara noastră. „Europa de Est e într-adevăr îndărătnică, iar acest lucru se răsfrânge şi asupra României. România deţine momentan Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, dar scena politică din România poate fi numită orice altceva, dar nu europeană. O guvernare coruptă care este în conflict cu preşedintele ţării şi presa care nu poate relata liber despre acest conflict”, scrie Evenimentul Zilei.

Vosganian, întrebarea zilei: Până la urmă cine pleacă? Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a comentat anunţul lui Guy Verhofstadt care a spus că ALDE România trebuie să nu mai fie în familia politică din care face parte, spunând ironic că nu a înţeles în cele din urmă dacă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu va pleca din ALDE Europa sau Verhofstadt. Reacţia lui Varujan Vosganian vine după ce liderul grupului ALDE în Parlamentul European Guy Verhofstadt a declarat că Grupul va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de altă alianţă politică. Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, potrivit Cotidianul.

Procurorul DNA cere închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu. „Faţă de Oprescu Sorin sunt probe. Nu a recunoscut infracţiunile şi să dispuneţi pedeapsa cu închisoarea. Să aveţi în vedere calitatea sa şi să aplicaţi pedepse complementare şi accesorii. (…) Lăsăm la aprecierea instanţei limitele pedepsei”, a spus procurorul la ultimul termen de la Tribunalul Bucureşti. Totodată, procurorul a cerut şi sechestru pe averea iubitei lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, titrează Gândul.

PSD îl propune judecător la Curtea Constituţională pe Gheorghe Stan, şeful Secţiei de investigare a magistraţilor. Propunerea a fost depusă la Camera Deputaţilor, potrivit unor surse social-democrate. Procurorul Gheorghe Stan conduce, alături de adjuncta sa, Adina Florea, Secţia specială pentru investigarea magistraţilor şi a fost procuror-adjunct al Inspecţiei Judiciare. Gheorghe Stan a fost validat, pe 28 ianuarie, la conducerea Secţiei pentru anchetarea magistraţilor cu 11 voturi ”pentru” de plenul CSM, menţionează Hotnews.ro.

Summit Sibiu – Discuţii despre Brexit fără Theresa May. Pe agenda summitului de la Sibiu se află şi problema Brexit, care macină de mult timp reuniunile la nivel înalt ale Consiliului European. În draftul de sumar al discuţiilor, Brexit nu figurează, dar întâlnirea având caracter informal, subiectul nu poate fi ocolit. Ca atare, Theresa May nu participă la summitul din 9 mai, conform informaţiilor din cercul organizatorilor evenimentului de la Sibiu. La finalul reuniuinii, Iohannis va prezenta o concluzie a summitului, dar nu va exista un document oficial cu decizii, titrează Jurnalul.ro.

Liderii europeni sunt aşteptaţi, la Sibiu, cu trei proteste masive. Trei organizaţii au depus cerere pentru a organiza acţiuni de protest în Sibiu, în 9 mai, când în oraş are loc Summit-ul UE. Comisia de avizare din cadrul Primăriei Sibiu a avizat cele trei manifestări. Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024, relatează Ştiripesurse.ro.

Moţiunea PNL şi USR împotriva ministrului Finanţelor a picat, după o nouă dezbatere cu scântei în Senat. Cu doar 27 de voturi „pentru”, 70 „împotriva” şi 9 abţineri, Senatul a respins moţiunea parlamentarilor PNL şi USR împotriva lui Eugen Teodorovici. Interesant este că, în sala de plen, 11 senatori ai Opoziţiei, semnatari ai moţiunii s-au răzgândit şi nu au mai votat pentru demiterea ministrului. În textul documentului, senatorii PNL şi USR au inclus o serie de mesaje din partea unor cetăţeni români care îşi arată nemulţumirea faţă de măsurile luate până acum de ministrul de Finanţe şi îi cer să plece acasă, notează Ziare.com.

Legea care înlătură obligaţia autorizaţiei de construcţie pentru panouri fotovoltaice acasă se votează marţi. Proiectul, care va intra marţi la vor final în Plenul Camerei Deputaţilor modifică art. 11 al vechii legi 50 şi specifică fără dubiu că pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru producţia de energie electrică şi pentru montarea de panouri pentru apă caldă nu va mai fi nevoie de autorizaţia de construire, aşa cum se întâmplă acum, potrivit Economica.net.

Noua dobândă de referinţă, IRCC, îşi intră în drepturi depline, după ce Senatul a adoptat tacit ordonanţa de urgenţă care modifică indicele de calcul pentru dobânzile românilor. „Principalele măsuri cuprinse proiectului de lege sunt ajustarea mecanismului existent cu privire la taxa pe activele financiare, în sensul restrângerii bazei de impozitare, stabilirii unor cote diferenţiate de impozitare, în funcţie de cota de piaţă deţinută de instituţia bancară, precum şi instituirea unor mecanisme de reducere a taxei pe active (…)”, prevede proiectul legislativ, notează Ziarul Financiar.

Fost consilier prezidenţial, trimis de Iohannis la CCR. Este vorba despre fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu care a fost nevoită să demisioneze în urma devoalării, de către judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a unei discuţii avute la solicitarea reprezentanţei Administraţiei Prezidenţiale. Petre Lăzăroiu a afirmat atunci că Simina Tănăsescu i-ar fi spus că are „o sarcină ingrată”, aceea de a-i comunica intenţia de a se cere emiterea unui decret de revocare a sa din funcţie. Ca o ironie, Simina Tănăsescu îl va înlocui pe judecătorul Petre Lăzăroiu, al cărui mandat se încheie în iunie, relatează QMagazine.ro.

Jucătorii lui Dinamo mai primesc şi veşti bune. Ionuţ Negoiţă a luat o decizie de urgenţă, după dezvăluirile Gazetei. Dinamo se scaldă din nou în ape tulburi, după informaţia publicată de Gazeta Sporturilor, una care scoate la iveală faptul că Ionuţ Negoiţă a folosit în alte scopuri banii împrumutaţi de la antrenorul Mircea Rednic pentru plata salariilor restante ale jucătorilor. Dezvăluirile jurnaliştilor Gsp.ro nu au rămas fără urmări: conducătorii din „Ştefan cel Mare” le-au promis jucătorilor că marţi dimineaţa li se vor vira în conturi banii pe ultimele două luni!. Pe 15 mai s-ar împlini două luni de când fotbaliştii antrenaţi de Mircea Rednic nu şi-au mai primit salariile.

Cum a uimit-o Serena Williams pe Simona Halep: “Pentru mine ar fi imposibil”. Simona Halep a vorbit recent despre Serena Williams, iar fostul număr 1 mondial a susţinut că a fost uimită de revenirea jucătoarei de tenis de 37 de ani. Aflată la Madrid, unde participă la turneul WTA din capitala Spaniei, Simo a declarat că nu crede că ar putea să revină în forţă după o pauză aşa de mare, asemănătoare cu cea a Serenei. “Pentru mine ar fi imposibil să reuşesc ceva similar. Eu cred că Serena este pregătită să câştige un nou turneu de Mare Şlem. Pentru asta va trebui să mai evolueaze şi la alte turnee, pentru a redescoperi un ritm mai ridicat al competiţiilor”, a declarat Simona Halep, informează Fanatik.ro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult