Acasa Revista Presei Revista presei. Parlamentarii vor să fie mai presus de lege

Revista presei. Parlamentarii vor să fie mai presus de lege

scris de Florin BUDESCU
7 afisari

Gândul: Scandalos. Parlamentarii vor superimunitate. Ce condiţii pun în lege pentru judecarea cererilor de percheziţie şi arestare „Cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului trebuie «să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată», dar şi «probele relevante» pentru care se solicit o astfel de măsură”
PutereaStatutul deputaţilor şi senatorilor se modifică. Scut antijustiţie „Hotărârile Senatului, ale  Camerei şi ale Birourilor Permanente sunt definitive, executorii şi obligatorii faţă de orice autoritate publică”

eNaţionalDesfiinţarea ANI generează dispute în USL „Anunţul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu, potrivit căruia useliştii iau în calcul desfiinţarea mai multor instituţii, printre care şi ANI, a fost infirmat de social-democratul Toni Greblă”

Cronica românăLiderul interimar al PDL Vrancea a demisionat din partid „Preşedintele interimar al PDL Vrancea, Gabriel Postolache, numit în funcţie de liderul partidului Vasile Blaga după arestarea lui Alin Trăşculescu, fost şef al filialei, şi-a dat demisia, spunând că “pentru o perioadă nu mai vrea să facă politică””

EvZ„Plagiatorul Cocean”, pus şef de Marga la ICR Cluj „Andrei Marga a numit în fruntea filialei Cluj a ICR un profesor universitar care, în 2006, a fost acuzat de plagiat de o prestigioasă editură din Franţa. Atunci , Pompei Cocean a coordonat un colectiv de patru profesori care s-au ocupat de redactarea a două manuale de geografie pentru liceu. În urma scandalului, zeci de mii de manuale au fost trimise la topit”

AdevărulLimba română, coşmarul copiilor maghiari din secuime „Un englez care trăieşte în România a iscat o controversă naţională: metodologia greşită după care copiii maghiarilor din Harghita şi Covasna învaţă limba română”

BursaLeul a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimul an „Leul a crescut semnificativ, ieri, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimul an, după ce JP Morgan a anunţat că obligaţiunile României vor fi incluse, de la 1 martie, într-un indice al băncii pentru pieţele emergente”

România liberăCe surprize pregătește un leu mai puternic? „Faptul că JP Morgan va include obligaţiunile româneşti într-un indice al pieţelor emergente a accelerat aprecierea monedei naţionale de la începutul anului. Într-o economie dominată de importuri, aprecierea leului adânceşte însă dezechilibrele. Consumatorii sunt optimişti, exportatorii plâng. Nici ministrul Finanţelor nu râde cu toată gura”
Curierul naţionalCFR, o problemă fără rezolvare „În noiembrie, CFR Călători avea datorii de 800 mil. lei, din care 500 mil. lei la CFR SA, având de încasat de la Ministerul Transporturilor puţin peste 100 mil. lei”

CurentulAvocatul fostului locotenent MApN Aurel Frățilă: „Clientul meu poate ajunge la Guantanamo“ „Avocatul fostului militar român Aurel Frățilă , care va fi extrădat în SUA, dacă decizia Curții de Apel București va rămâne definitivă, se teme pentru viața clientului său”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult